Пролетта дойде с пъстри цветове--още мъничко остана, мое МАЙско дете!

• 31 645
  • 720
  •   1
Отговори
# 600
Обръщам се към момичето, което казва, че при болка повръща. Ами след секциото, като започне да те боли и си с операция и не можеш да ставаш, как ще повръщаш ? Извинявам се, не съм анти секцио и т.н., всеки има право на избор, но изказването беше меко казано безпочвено ... с коремна операция, при която не трябва да си напрягаш мускулите на корема, не си яла мноооого време и те боли .. ако наистина повръщаш при болка не знам ...

# 601
Здравейте, аз съм с термин 03.05, но днес на ехографа лекаря каза, че главата на бебето е с диаметър BPD = 9.9 см, провери как е позиционирана главата в таза, каза, че засега може да излезе нормално, но ако изчака до термин, вероятно няма да може.Каза също,че шийката ми е скъсена наполовина.. Някой друг да е така?

# 602
Ах, още си спомням очарователното  усещане като ме изправиха първият път след секциото и буквално усетих как червата ми се наместват и слизат в коремната кухина. Че болеше следващите дни, болеше. Че не можех да ставам лесно, не можех. Но не смея нито едното, нито другото раждане да препоръчвам. Имам познати и с двете. Едната казва, че естественото е по-леко. Другата казва, че от естественото по-трудно се е възстановила. Две еднакви няма. От организъм до организъм има огромна разлика. Всеки си знае. Но секциото боли на другия ден. Първите 2 дни ходих в г-образна поза. Нямам никакви илюзии относно какво ме чака пак. Но си имам своите причини.

# 603
  • Където морето целува небето...
Казват, че ресекциото боляло повече, та не ми се мисли този път.

# 604
  • Пловдив
Здравейте, аз съм с термин 03.05, но днес на ехографа лекаря каза, че главата на бебето е с диаметър BPD = 9.9 см, провери как е позиционирана главата в таза, каза, че засега може да излезе нормално, но ако изчака до термин, вероятно няма да може.Каза също,че шийката ми е скъсена наполовина.. Някой друг да е така?

Аз съм с термин даже малко след твоята дата, но с подобни отзиви от доки. Каза, че колкото повече се приближавам към термина, толкова повече се втвърдяват костите на беба и съответно излизането по естествен път става по-трудно. Ще ми се всичко да става естествено, но утре съм на преглед като може и да ме оставят за раждане. Ще пиша как са се развили нещата. Simple Smile

# 605
Казват, че ресекциото боляло повече, та не ми се мисли този път.
Мани, мани, и аз за това се притеснявам. К'вото дойде. Вече съм се хванала на хорото.

# 606
  • София
Аз, че прибирането на матката след всяко раждане е все по болезнебо. Само това помня след второто раждане, как ме болеше при кърмене и прибиране. Не ми се мисли сега какво ще е. Май и нищо не помагаше за болката. Поне така казваха в болницата.

# 607
Ох , момичета. Вечното секцио-нормално. Ми няма да се изморя да повтарям, че лесно няма. Това е то.

# 608
Аз имам лапароскопска операция 2017 г. И лекарите ми казват на 100 % секцио и аз не го мисля. НО една лекарка се изпусна, че ако тръгна да раждам нормално, ще си родя без да ме режат? И сега в мен бръмчи мухата - възможно ли е да родя нормално? Толкова ли е рисково след две години, колкото твърдят? Объркана съм.

# 609
Аз имам лапароскопска операция 2017 г. И лекарите ми казват на 100 % секцио и аз не го мисля. НО една лекарка се изпусна, че ако тръгна да раждам нормално, ще си родя без да ме режат? И сега в мен бръмчи мухата - възможно ли е да родя нормално? Толкова ли е рисково след две години, колкото твърдят? Объркана съм.

Изобщо не смятам, че лапороскопска операция може да бъде предпоставка за секцио. Аз имам коремна операция за вадене на голяма киста зад яйчник и мога да раждам естествено, а съм рязана (тип секцио). Матката не е рязана. Консултирай се с още някого, не звучи сериозно. Успех!

# 610
Блахгодаря, Гери.
Заради големият риск си оставам по план, но ако си тръгне сама - няма да се страхувам както досега.

Най-накрая и ние боядисахме, довечера ще сложим и креватчето. На следващия ден ще пусна поне една пералня дрешки, а другите след Великден. И вече ще съм в девети месец, йееее. И най-накрая ще обърна по основно внимание на чистотата. От кога искам да измия прозорците Stuck Out Tongue Winking Eye
Багажчето ми е готово, само не знам как ще бъда на изписването, но ще го мисля.

Вие как сте, споделете?

Днес силни палци на Амурче, ще чакаме да се похвали Heart Eyes
Георгиева, Hug
Мари, може би в петък е по-добър ден. Само чакането е в повече.

# 611
Аз тъкмо гордо заявих вчера на мм и свеки, че ми е последна нощ да се наспя като хората и им казах да не очакват да ставам сутринта в 8ч - да се занимават те с каката....и то какво стана - като никога се облещих в 4ч и до сега се въртя и стискам очи с надеждата да заспя Persevere
И не само че съм будна, но и така изпълнена с енергия,  че ако не бях бременна щях да ходя да тичам в парка. (За протокола- джогинга не ми е любим спорт и досега да ми се е случвало 3 пъти в живота да тичам сутрин рано) Joy
Ние също сглобихме креватчето вчера - то е от типа, който се закрепя за нашето легло - да ми е по-лесно първите 6-7 месеца, после чак ще местим в бебешкото легло (70х140)
Момичета,  кажете какво стана с ФБ групата- нямаше ли да правим нова?

# 612
  • София
Да кажа своя опит. Ресекциото не боли повече. Същата болка на мандахерцаща се рязана матка в корема. Ноооо кърменето както беше писал някой наистина прави брутални контракции. Това било с всяко дете все по-силно. Първите 2-3 дни мислех, че ще родя трето докато кърмех.
И след лапароскопия, при която е рязана матката малко лекари ще ти разрешат ествено раждане. Поне така аз знам.
Днес ни изписват 🥳 Кой спал спал, хотелът ми в Надежда приключи

# 613
Днес групичката ни чака добри новини! Дано мине леко за родилките ниHugHugHugНека да се порадваме малко и да ни се повдигне настроението. Както и такива като мен, които стискат кълки в момента да се надъхат, че нещо съм с паднал дух!
Вчера като ми записваха тоновете явно бяхме до стаята с бебетата. Чувах ги как реват. Толкова миличко ми стана. Purple Heart
Вчера реших да си записвам контракциите в едно приложение и след няколко дни на пиене на повече магнезии пак да направя така. Да видя дали има ефект от увеличената доза и дали не трябва да ходя в болницата. Не си давах сметка, че съм имала толкова контракции. Head Band Към 30 бяха за денонощието. Това са тези, които усетих, де. Че има такива, които не ги отчитам (както показа записа на тоновете).
Хич не ми се лежи в болница точно по празнците. Това са последните дни, които можем да си прекараме заедно тримата и то без работа. Рядкост в нашето семейство. Но от друга страна бебето не е "сготвено" още. Може да се наложи да се напъна.
Май е време и аз да си стегна една чанта за болницата.
Koreander, наканя ли се и аз да спя и все така става. Очите са отворени по цяла нощ. People Eyes
Аз вече мислех, че си заминала да напъваш.

# 614
  • София
Колко магнезий пиеш сега? Аз взех магнезиев диаспорал от 250 и пия по две на ден прахчета, обаче май е малко. Чудя се дали да не мина на магнерот 3х2, че тия контракции и мен ме докопаха най-накрая. Пък днес съм точно в 34. Ще ми се две седмици да задържим поне. А и ми се ходи до морето, но това е друг въпрос...все пак сигурно ще ми се размине Grinning

Общи условия

Активация на акаунт