Сватба, булките на 2019 тема 4

• 33 648
  • 759
  •   1
Отговори
# 105
Мога ли да попитам момичетата от София за ценови диапазон на роклите в Atelier Ivoire? Ако знаете де... Харесвам им моделите, но понеже съм от Варна и идването до там изисква организация и време и искам да преценя горе-долу дали си заслужава? Simple Smile

около 2000 но зависи от модела, има и по -скъпи
На сайта има цени на всички модели 

# 106
  • Варна
Мога ли да попитам момичетата от София за ценови диапазон на роклите в Atelier Ivoire? Ако знаете де... Харесвам им моделите, но понеже съм от Варна и идването до там изисква организация и време и искам да преценя горе-долу дали си заслужава? Simple Smile

около 2000 но зависи от модела, има и по -скъпи
На сайта има цени на всички модели 

Да, извинявам се, просто ми излизаше някакъв errоr на сайта и гледах само във фейсбук. Благодаря Simple Smile

Последна редакция: ср, 03 апр 2019, 17:16 от rallytsa

# 107
Нахлувам с рязка смяна на темата с алкохола, но съм прекалено възторжена и затова си го позволявам. Grinning
Аз намерих своите рокли! Само вмъквам, че при нас сватбата ще е разделена в две дати - юнска (ритуал със семействата ни на морето) и септемврийска (тържество със 150 гости). Последните дни пътувах до Асеновград, където си търсех семпла рокля за плажа и официална за тържеството. Ами.... вече съм убедена, че една жена може да намери каквото търси там! Вярно е, че масовите модели са еднакви, че има много кич, перли, камъни и пайети... не отричам, даже ми беше досадно. Но определено, ако си заделиш достатъчно време и нерви и търсиш, намираш. Попаднах на кадърни гъвкави моделиерки, качествени изработки, уникални модели, красиви дантели и тежки платове. Вярно, че не това е масовото там, но го има! И самите шивачки ти предлагат промени в нещата, които не харесваш, или да ти направят изцяло твой модел.
Спрях се на рокля, която видях как нашиват на ръка, голяма, красива, беше 790 лв. Роклите, които досега съм гледала, се въртяха в диапазона 1400 - 2500 лв., така че това беше глътка въздух... и то прилична. Wink Това говорим за роклята за тържеството.

А сега смешната част. В Асеновград не намерих семплата рокля за ритуала, която си представях. Имаше изчистени рокли, но не бяха моите. Намерих я обаче в Пловдив. По препоръка от форума и от моя позната обиколих магазините Меркари и от там разбрах за магазин Рови Рови, който е техен магазин, просто по-евтин. Там попаднах на десетки модели сватбени рокли, от някои даже имаше размери. Намерих роклята, която си представях именно там.. на цена от 20 лв.. нова, с етикет Hushed Уникална е и ми лепна от раз. Влюбена съм в нея. Не съм очаквала, че ще я намеря в такъв магазин, по принцип съм леко критична по такива въпроси. Дори цената, като я споменах на близките си, ги предубеди, а после ахнаха като ме видяха.
Знам, че сигурно е странно за девойките, чиито рокли са много скъпи.. и за мен е леко странна цената на булчинската ми рокля, но съм сигурна, че с времето ще подтисна смесените чувства.
Та... съвет към булките като мен, в т.ч. и Рози, ако имате възможност, погледнете какво се предлага в тези магазини. Момичето, което влезе след мен в пробната, си купи рокля за кума, дълга, феерична, в пепел от рози... за 8 лева, нова с етикет.... Joy

# 108
Честитооо, супер. Би ли споделила(може и на лично) роклята за подписването. Аз също си търся нещо изчистено за моминскито ми парти.

# 109
  • Варна
. Последните дни пътувах до Асеновград, където си търсех семпла рокля за плажа и официална за тържеството. Ами.... вече съм убедена, че една жена може да намери каквото търси там!
Супер! Честито! Страхотно е ,че си си намерила роклите!!!! Завиждам ти благородно!!! 🤗
Бях питала по-назад в темета за магазини в Асеновград, но нямаше отговор и реших, че никой няма да ходи до там. Аз днес цял ден си направих брутален research за рокли в Асеновград, тъй като следващият уикенд ще ходим до там и времето, което ще имам за обиколка е супер ограничено, затова не искам да го губя по някви дупки с накичени и неподходящи рокли за мен. В общи линии днес дори реших да отидем и до София, понеже от бутиците там има повече снимки и информация и.....абе много обнадеждаващо ми подейства това, че си си намерила рокля! 😊
Моля, сподели имена на магазини, които си струват според теб. Препоръчай някои...

Последна редакция: ср, 03 апр 2019, 19:50 от rallytsa

# 110
Честито, biserra, че са намерила мечтаните рокли! Имат ли си сайт? ☺
А за моминското, от къде ще си взимате или сте си взели дрехи и в бяло ли мислите да сте?

# 111
. Последните дни пътувах до Асеновград, където си търсех семпла рокля за плажа и официална за тържеството. Ами.... вече съм убедена, че една жена може да намери каквото търси там!
Супер! Честито! Страхотно е ,че си си намерила роклите!!!! Завиждам ти благородно!!! 🤗
Бях питала по-назад в темета за магазини в Асеновград, но нямаше отговор и реших, че никой няма да ходи до там. Аз днес цял ден си направих брутален research за рокли в Асеновград, тъй като следващият уикенд ще ходим до там и времето, което ще имам за обиколка е супер ограничено, затова не искам да го губя по някви дупки с накичени и неподходящи рокли за мен. В общи линии днес дори реших да отидем и до София, понеже от бутиците там има повече снимки и информация и.....абе много обнадеждаващо ми подейства това, че си си намерила рокля! 😊
Сподели имена на магазини, които си струват според теб. Препоръчай някои...

Запомних това ателие - някак ми вдъхна доверие и се отличи. Харесах две рокли там. Тази, която харесах повече, беше 850 лв. Намира се в началото на булеварда, по който влизаш в града. Отминаваш бензиностанция Шел отляво, едно малко кръгово, на което продължаваш направо и започваш да гледаш отдясно. Първо ще минеш Сватбения център и малко след него ще видиш това ателие, не е голямо.
Като казах Сватбен център, гледах и там, имаше голям избор на всякакви цени, но щом си от Варна, няма да видиш нещо много по-различно от сватбения център там. Само този в Асеновград ми се стори по-голям и по-луксозен.
Иначе като продължиш надолу по същия булевард ще стигнеш още едно малко кръгово, където трябва да завиеш наляво за центъра. От това кръгово до другото, преди мостчето на центъра, има магазини и отляво и отдясно, някои - на по два етажа. За съжаление не мога да цитирам имената на магазините, но имаше няколко, които много си заслужаваха, не са повече от три-четири, някои бяха по-скъпички. Единият беше Berna Moda. Сега всичко ми се е сляло и ми е трудно да кажа точно кои са, но пък уличката се минава много бързо, защото е лесно да се ориентираш кои стават и кои - не. В края на тази улица преди кръговото за моста на центъра, е и по-малкият магазин на Стоян Радичев. Там ни упътиха към другия, който се намира от другата страна на моста. И те много си заслужават. На отсрещната редица, която започва с магазин "Сияна" ( не препоръчвам), имаше два много луксозни магазина на по два етажа, които бяха с приказни рокли... но и с ценови диапазон 1000-3000 лв. Виж ги непременно, обиколи тази редица добре.
Моята рокля я харесах в ателие Финес - на булеварда, по който влизаш, след малкото кръгово, редицата, която се пада вляво, магазин на два етажа. Като цяло не мога да кажа, че се отличаваха с нещо кой-знае-какво, но пък моята рокля беше... уау. Simple Smile

Иначе ние паркирахме колата на един паркинг веднага вдясно след мостчето. Човекът там ни попита дали сме за рокли и ни каза, че срещу 5 лв може да стоим цял ден. Отидохме в 11 и си тръгнахме към 19:30. Имай предвид, че магазините работят масово до към 18:00 - 18:30, защото ние изпуснахме някои от тях. И питай местните, те ще те насочват за всичко - кои магазини.. къде са..
И един съвет - ако можеш, отложи за към края на месеца или началото на май, защото сега масово са съсредоточени върху балните рокли и ни казаха, че тогава ще има нови колекции и повече избор на булчински.

Последна редакция: ср, 03 апр 2019, 20:26 от biserra

# 112
Честито, biserra, че са намерила мечтаните рокли! Имат ли си сайт? ☺
А за моминското, от къде ще си взимате или сте си взели дрехи и в бяло ли мислите да сте?
Още не съм си купила, но може би искам къса бяла рокля

# 113
И аз си купих роклята от Асеновград,за 710 лева.Втората,която облякох 🤣 сега съм малко притеснена да не взема да харесам друга.Нямам търпение да си я взема Simple Smile
Някой гледал ли е халките в Пазарджик.Цената на златото там е мнооого по-ниска от София

# 114
И аз мога да кажа за Асеновград. Тук, в София обиколих няколко места, харесах две рокли - едната в “Bridal fashion”, наистина много я харесах, но ципа беше отстрани и не го чакопчах /дори приблизително/, не подлежеше на корекция, а с отстъпката на близка на семейството ни - 2900 лв. само роклята, без воал. Друг размер нямаше и наличен за поръчка. Трудно я преживях тази рокля.
После харесах и в “Арети” - 2700 лв., но така малко насилено, прекалена ми идваше. В “Be queen” ходих, оттам нищо.
Решихме да отидем и до Асеновград, аз отидох предубедена, въобще не исках, в по-малките магазини видях ужасни рокли, направо нямах никакво желание да обикалям, но стигнахме и до по-големите бутици, там картинката се попромени. В “Катерина” на вид ми харесаха няколко рокли, но имат само малки размери, а за мен трябва по-голям, пробвах и макар не по мой размер, си харесах, с три жени бях - и трите се “наостриха” като се показах. Взеха ми мерки, бърза изработка, на 20ти съм на проба. И направо за без пари на фона на останалото, хората са производители и познават парите, после с прекупвачите е страшно. Така че ако някоя булка мисли като мен в началото и се е хвърлила на скъпото, по-добре вижте и там, според мен в по-големите магазини има какво да се види.

# 115
  • Варна
bissera изключително много ти благодаря за подробния отговор! Направо си го копирам в notes в телефона и ще действам по плана ти! Страхотна си! 🙏🏻
Честно казано след днешната проверка в интернет се бях насочила към този сватбен център Сиана и Стоян Радичев(основно) и все пак ще отида да погледна, но всичко, което си написала ще ми е супер полезно, защото един ден за толкова много магазини може би е малко.
Радвам се искрено, че си намерила роклите си и се надявам и аз да изпитам този magical moment и да усетя своята рокля именно в някой магазин там.
Аз също ще купувам две рокли- една за подписването и една за празненството, понеже ще са в два отделни дни и също като теб, роклята за подпидването очаквам да е по-обикновена, но не прекалено, затова ще отида и в тези, в които си ходила и ти за такива рокли.
Тук във Варна, съм се спряла на един модел, който приемам по-скоро като компромисен, защото на фона на всичко, което се предлага ми хареса най-много, но в никакъв случай не съм напълно удовлетворена.
Не знам за всички вас, но аз наистина искам да се почувствам специално и да ми се случи това “влюбване” в моята рокля. Виждала съм се много пъти в официална рокля и много пъти ми се е случвало да се направя необичайно красива, но на сватбата ми ми се иска да се почувствам красива по един по особен начин, който не всяка рокля би ми осигурила като усещане. Абе.... много романтично,префаецунено и лигаво стана, но се надявам да сте ми разбрали мисълта. Наистина се надявам да видя нещо различно и интересно в Асеновград, затова стискайте палци Wink Ще пиша и аз впечатление след като се върна от там и дано ходенето е успешно 😊

# 116
При Радичев в момента има предимно абитуриентски рокли,имаше само няколко модела(преди 2 седмици) Там мерих една,но беше пожълтяла от седене,а продаеачката ми каза,че няма да ми ушият нова,защото тази е на няколко дни и аз съм първата,която я пробва(изгубиха ме с това) Влязох в няколко малки и нищо не ме грабна.Влязох в Сиана,отново предимно абитуриентски и излязох.Излизайки видях моята рокля на витрината Simple Smile Пробвах я и знаех,че няма да харесам друга Simple Smile

# 117
  • Варна
При Радичев в момента има предимно абитуриентски рокли,имаше само няколко модела(преди 2 седмици) Там мерих една,но беше пожълтяла от седене,а продаеачката ми каза,че няма да ми ушият нова,защото тази е на няколко дни и аз съм първата,която я пробва(изгубиха ме с това) Влязох в няколко малки и нищо не ме грабна.Влязох в Сиана,отново предимно абитуриентски и излязох.Излизайки видях моята рокля на витрината Simple Smile Пробвах я и знаех,че няма да харесам друга Simple Smile
Значи и ти имаш рокля! Супер!
Ей... тоя Асеновград е страшна работа! Нямам търпение вече! 🤗☺

# 118
Значи и ти имаш рокля! Супер!
Ей... тоя Асеновград е страшна работа! Нямам търпение вече! 🤗☺

Заслужава си! Аз също от Асеновград си харесах рокля и другата седмица съм на първа проба. От София съм и тук обикалях страшно много и все по скъпи магазини, но нищо не ми хареса.. Накрая на шега решихме да се разходим и ние до града на сватбените рокли с една от шаферките ми (нейната сватба ще бъде 2 месеца след моята 😊) и 2те си намерихме мечтаните рокля на 2рия или може би 3тия магазин от разходката ни. Роклята със воала ще ми изнезне точно 1000лв - 860лв е роклята, а воала 140лв и всичко това в Сватбения център.

# 119
Ех, как се вълнувам и аз като чета за търсенето и намирането на Роклята с голямо Р. Аз моята я харесах в София, но изискваха 2-3 проби и нямаше как да пътувам и я поръчах в моя си град в едно ателие да ми я ушият и чаак на 01.05.2019 съм на първа проба и общо взето съм много притеснена дали ще стане така, както я искам. И ме е яд, че не си я поръчах в София за ушиване ама...Дано да стане! Като ви чета така позитивни за Асеновград, се успокоявам, че ако не се получи мога да се разходя и да си намеря набързо друга хаха.

Общи условия

Активация на акаунт