Сватба, булките на 2019 тема 4

• 33 675
  • 759
  •   1
Отговори
# 120
И аз да питам. Моята сватба е на 7.09. Мислите ли, че е рано да почна да търся рокля, като се има предвид, че  сега са и  баловете, някой дали ще ми обърне  внимание въобще?

# 121
    Браво за роклите,момичета!Звучите ми щастливи и така трябва.Не бива да е отбиване на досаден ангажимент търсенето на рокля.Трябва да има химия между вас и роклята.Дъщеря ми мери доста модели,но като облече нейната,направо грейна.Физиономията й се промени,излъчването,просто се намериха.
    Тоалетът на тъщата ще се окаже проблем-аз съм пълна,не обичам рокли и не ходя на високи обувки.В нашето градче няма избор,искат ми 180 лв за едно нищо.Представям си да съм в рокля,поне за по-официалната част.

# 122
И аз си купих роклята от Асеновград,за 710 лева.Втората,която облякох 🤣 сега съм малко притеснена да не взема да харесам друга.Нямам търпение да си я взема Simple Smile
Някой гледал ли е халките в Пазарджик.Цената на златото там е мнооого по-ниска от София
Jiraf4e и аз минах през същите мисли, но в момента в който облякох роклята си отново, то светът сякаш спря да се върти Grinning
По същия начин и аз отидох доста предубедена до Асеновград, като преди това никъде не бях пробвала рокли в София, но ето че именно там ме е чакала моята Рокля. Обиколихме всички магазини, но пробвах едва на няколко места, въпреки че жените бяха готови да направят всякакви корекции на моделите и да стане това, която си представях. Накрая отидохме до Ателие Версай и там видях прелестни рокли, създадени с много любов от Вера, която е техен дизайнер. Е, не беше роклята която съм си представяла, а доста по-различна, но в момента, в който я облякох, то сякаш тя беше ушита за мен... Аз се просълзих, а майка ми и майката на годеника ми вече плачеха, когато се обърнах към тях Blush
Това беше през октомври и се разбрахме да отида да видим дали ще се наложат корекции чак през март... Не ме питайте как издържах толкова много месеци Smile То се чудех не съм ли прибързала, защото не съм пробвала на други места, то се притеснявах да не взема да харесам друга рокля... Абе, беше ужасно, но си казах, че не може рокля, която кара пеперудите в стомаха ми да пърхат, да бъде грешка и ето на, дойде 21 март и отидохме отново до Асеновград с майките. Ох, не мога да опиша щастието, което изпитах в този ден. Ходех по улиците с роклята в ръце и си подскачах като малко дете. Единственото, което промених е воала, защото първоначално се бяхме спрели на къс воал, тъй като роклята е с гол гръб и воала падаше малко под кръста, но сега исках да пробвам и по-дълги и направо се влюбих в един дълъг, в испански стил, чиято дантела е почти същата като тази на роклята.
Иначе и ние спряхме на площада след моста.
P.S. Цената на роклята и воала беше някъде около 1000 лева, като първоначално очаквах да ми кажат поне двойна сума за рокля с такова качество Stuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: чт, 04 апр 2019, 09:39 от RenettaBo

# 123
rallytsa много хубаво го описа "влюбването" в роклята! Сигурна съм, че ще се случи, само бъди търпелива и не се задоволявай с нещо по-малко от чувството, което описваш. Твоята рокля е там някъде и стои и те чака, само трябва да имаш търпението да стигнеш до нея, а не по пътя да си кажеш "тази става" за някоя друга..
Аз пък започнах търсенето от Варна и харесах модел в Julia Kontogruni. Имах сантимент към марката, защото от тях си взех балната рокля преди 10 години. Само че роклята ми тогава излезе 396 лв., а сега за подобен модел ми искат 1390 и, когато я посочих, жената ми каза "така, Вие се спряхте на роклята с най-ниска цена в магазина ни"... усетих го като упрек. Smirk
Останах леко разочарована от тях, през годините са повишили значително цените и са понижили качеството си. А за поръчка искат 3-4 месеца... и то не шият в персонален размер по мои мерки, както беше преди, а идва в "размерът, който най-много се доближава до моят - S или M" ... Flushed т.е. по мое мнение идват от Китай.
Абе... по начало не бих искала роклята ми да е 2000 лв., не бих искала и 1500 да е... още повече като видях също толкова прекрасни рокли на двойно по-ниски цени. Нашата сватба с двете дати ще излезе грубо 25000 и си мисля, че 1000 лв разлика имат значение.

gertrudaa зависи къде търсиш. В специализираните булчински магазини ще ти обърнат внимание още сега. В Асеновград магазините са смесени за официални и булчински рокли. Хубавото е, че всяка една може да бъде изработена за теб в твоя цвят. Но пък по това време акцентът е върху балните рокли и навсякъде пробваш само цветни и не придобиваш представа. Затова навсякъде ме питаха за кога е сватбата и, като чуят септември, ми казваха да се върна от май месец натам. Първата причина е, че след май прибират балните и изкарват булчинските, а втората - че тепърва изкарват новите си колекции за новия сватбен сезон.
Освен казаното, тябва да вземеш още няколко неща предвид като решаваш кога ще ходиш за рокля - колебания в теглото, непредвидени събития (бебе), време за ушиване (ако е необходимо). На твое място бих направила една "скаутска" обиколка през май, за сверяване на часовника и формиране на представа за място (от къде ще я вземеш), модел (какъв ти стои), цвят и материя. След това ще знаеш как да процедираш.

# 124
bissera, мерси много,  така май ще направя. А на сестра ми една приятелка си взе булчинската рокля от Julia Kontogruni - може би преди 2 години, качеството им е много добро, но и цените също. С отстъпката й излезе 2500,  само роклята, без корекциите, които тя направи, защото я измени и то не малко. Иначе наистина са им красиви, но скъпи според мен.

Последна редакция: чт, 04 апр 2019, 10:47 от gertrudaa

# 125
Аз май ще бъда бе воал Sad мисля,че нищо няма да отива на роклята.Тя няма дантели,от магазина нищо не ми предложиха.Като отида да я взема ще питам

# 126
Ооох, с толкова позитивизъм около роклите ни, не мога да издържа и ще покажа. После сигурно ще я изтрия от някакви суеверия.😆

Скрит текст:

Скрит текст:

Презрамките са дантела с прозрачен тюл, който идеално пасва, изглежда като кожа. Корсет е, оформя страхотно, по дължината има също разпилени дантели. На пробата ще решим дали да слагат “бордюр”. Воала е с къса и дълга част, на метър зад мен. 😍😍😍

# 127
Прекрасна е!! Heart Eyes

# 128
Суууупер е 😍 и аз се представях с такава,но половинката е малко По-нисък от мен и доста слаб и ще изглеждам огромна до него Sad  ще се похваля и аз и после ще я махна
При мен корекцията ще е в тюла по средата(няма да прозира)

# 129
леле, вие всички ми изглеждате високи. Аз съм 1.60 и сигурно ще съм като торта Grinning

# 130
jiraf4e86 много си красива, чудно ти стои!

gertrudaa и аз съм толкова Grinning И в комбинация с това съм и трътлеста, та приличам на мъфинче Joy Но с правилния модел рокля и високи обувки нещата се коригират леко.

# 131
Момичета чета ви с усмивка и позитивизъм, честито на всички намерили своята Рокля, а тези които показахте - страхотни са. Аз в събота отивам на разходка в търсене на моята и много се надявам, да я открия и неделя и аз да се включа към Вас - щастлива Simple Smile

# 132
  • Варна
Йеее! Много сте красиви! 😍
При мен проблема е, че съм много слаба и повечето рокли ми стоят като на закачалка, затова се надявам да намеря нещо подходящо с което да се харесам, по-скоро съм се ориентирала към русалка, но ще видим 😉

# 133
Йеее! Много сте красиви! 😍
При мен проблема е, че съм много слаба и повечето рокли ми стоят като на закачалка, затова се надявам да намеря нещо подходящо с което да се харесам, по-скоро съм се ориентирала към русалка, но ще видим 😉

Висока съм 168см и съм 48 кг 🤣

# 134
Моля някой, който ще има взимане на булката, граждански и църковен да сподели каква му е програмата, че ми е голяма мъка да го измисля. Чудя се и кога да е фотосесията и поздравлението с гостите. При нас всичко е на едно място и изходната ми точка е -15:30 - граждански.

Общи условия

Активация на акаунт