Сватба, булките на 2019 тема 4

• 33 761
  • 759
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте. Аз много се колебаех какви подаръци да избера за гостите и се спрях на ключета, някой поръчвал ли си е?
Здравей. Аз също си купих ключета, намерих си ги в базар.бг Лев и 90ст. бяха,  купих панделка, принтирахме имената на гостите и всичко  ми излезе около два и десет на подаръче. https://bazar.bg/obiava-25108919/podaracheta-za-gosti ето линка на обявата. Ключетата са много хубави и големи. Аз лично съм много доволна, момичето ми ги изпрати на следващия ден и всичко беше ок.

# 406
Момичета, ние с шаферките гледаме рокли на gown.bg. Някой поръчвал ли си е оттам нещо?

# 407
Момичета, пиша текста на поканата и не мога да формулирам края, за книгите вместо цветя. Тестът на самата покана е формален, с лека закачка, но не е римуван и хич не ми идва нищо на ум. Мислех “Молим, букети не носете, а интересна книга, при желание ни подарете”, но пак ми идва римувано и не се връзва. Моля за идеи, сигурна съм, че не аз съм открила топлата вода, но не намирам никъде в интернет примерен текст и блокирах

# 408
Здравейте,
планираме сватба в градината на хотел Експо на Цариградско шосе. Има ли други дами, които ще празнуват или вече са празнували там?
Поздрави!

# 409
  • Варна
Момичета, пиша текста на поканата и не мога да формулирам края, за книгите вместо цветя. Тестът на самата покана е формален, с лека закачка, но не е римуван и хич не ми идва нищо на ум. Мислех “Молим, букети не носете, а интересна книга, при желание ни подарете”, но пак ми идва римувано и не се връзва. Моля за идеи, сигурна съм, че не аз съм открила топлата вода, но не намирам никъде в интернет примерен текст и блокирах
По-благозвучно е:

Пари за букет не хабете,
А интересна книга ни донесете(подарете)!

Нали книгата не е задължително да е нова купена? Тоест,искаш вместо букет да ти купят книга или искаш да им спестиш пари и да ти подарят от личните си библиотеки книги или нямаш претенции?

Последна редакция: сб, 20 апр 2019, 18:59 от rallytsa

# 410
Здравейте,
планираме сватба в градината на хотел Експо на Цариградско шосе. Има ли други дами, които ще празнуват или вече са празнували там?
Поздрави!

Наши приятели преди две години. Градината е много красива! Храната беше ок. Имахме оплакване че след 11 започнаха да сервират друго евтино вино. Единственото друго беше някакъв проблем с липсващо разпределително табло и организаторката от хотела я нямало на деня. Освен това - ние гостите бяхме доволни!

# 411
Нямам претенции да са нови, но пак е римувано, а и ми се ще да натъртя, че са пожелателни, а не замяна на цветята.

# 412
Момичета, мина моминското ми партии...
Юхууу... още малко остана

# 413
Нямам претенции да са нови, но пак е римувано, а и ми се ще да натъртя, че са пожелателни, а не замяна на цветята.

"Изразяваме нашата благодарност към Вас, ако вместо с букет цветя ни вдъхновите с увлекателна книга."

Ако текстът е формулиран като цяло в трето лице: "Младоженците изразяват благодарност към своите гости, ако вместо с букет цветя ги вдъхновят/ зарадват с увлекателна книга.".

Тъй като изречението съдържа "ако", а не "тъй като/ защото/ затова че", то отправя послание в пожелателна форма. Всеки ваш гост е свободен да избере по свое усмотрение, дали да се придържа към препоръката ви или да остане при традиционното поднасяне на цветя.

Последна редакция: нд, 21 апр 2019, 12:29 от Рози

# 414

Аз първоначално бях написала нещо подобно: "Ние много обичаме цветята, но не обичаме да гледаме как вехнат и биват изхвърляни. Ако и вие споделяте нашето мнение, сте свободни да замените красивите букети с любима ваша книга".

Последна редакция: нд, 21 апр 2019, 09:25 от biserra

# 415
Булки от Варна/Балчик: намерихте ли гримьор? Аз вчера ходих на пробен грим във Варна и се разочаровах.. леко съм в паника!!

# 416
  • Варна
Булки от Варна/Балчик: намерихте ли гримьор? Аз вчера ходих на пробен грим във Варна и се разочаровах.. леко съм в паника!!

При кого ходи?

# 417
И аз питам при кого си била. Simple Smile Завиждам, че си ходила на пробен. Аз съм много далече от Варна и ще ида там чак в деня на сватбата за грим и прическа.. Притеснено ми е, но няма как иначе.
Аз записах час със Николета във Freya beauty. Всъщност се бях спряла на Виктория Радославова, но тя нямаше час за моята дата и ме пренасочи към Николета, работят заедно в един салон. Разгледах нещата на Николета, нищо уау, но ми беше писнало от този грим. Не съм от Варна и ми беше много трудно да си намеря така - отдалече, без да ги познавам.
Много харесах работата на Виктория Костова. Като й писах, каза, че не поема ангажаменти и ме посъветва да се обърна към колегите й в Makeup point.
Много харесах и работата на Даниела (по снимки), но не ми допадна по чисто човешки причини.
Понеже нашата сватба ще е в Балчик, по препоръки от момичетата във форума проучих и нещата в Добрич. Открих едно момиче - Мариета, ако искаш я провери. Взима 50 лв., мисля, че е взела тапията в Ел Ей, твърди, че работи само с най-висок клас мигли и козметика..

# 418
  • Варна
Не ми се иска да споделям тук лоши впечатления, затова ще ви кажа само за тези, които са изпитано добри според мен 😊 Гримът е строго индивидуален момент, тъй като, вероятно всяка от нас си има своите “несъвършенства”, които в повечето случаи само ние си виждаме, но все пак са водещи при определянето на това дали гримът се е получил или не е. Поне при мен е така. Честно казано, за мен дори няма особено значение с колко скъпи продукти работят и какво качество са, стига гримьорката (make up artist-а) да успее да прецени и разбере кой продукт е подходящ за моето лице (омазняването, сухота, пори, бръчки и т.н) Важно е да се вслуша в това, което и казвам, а не да прави каквото си знае, защото “си познава продуктите и гарантира, че крайния резултат ще е отличен”. Гримът, от гледна точка на рисуване по лицето, почти всички, които го предлагат като услуга ще го докарат добре, но устойчивостта му и прецизността-малко. Та... на база всичко, което написах до тук, моя лична препоръка и мнение е, че добри гримьорки са: Красимира Костова, Теодора Калчева и Невена Николова.
Красито ме е гримирала няколко пъти, смея да твърдя, че ми е правила най-издръжливия грим ever! Аз имам мазна кожа и момента с “лъсването” настъпва още на 2-рия час, казах и го и тая жена не знам кво ми сложи, обаче беше бетон! Последно се гримиратх при нея 2016-та, така, че това което споделям не е особено актуална информация, тъй като може да е сменила продуктите си и т.н
След това имах 2 неуспешни опита с 2 госпожици гримьорки, които както започнах отначало не искам да коментирам по форуми.
После открих Теодора Калчева. Освен, че е страхотен професионалист е и много човечна и сладка. Тя също се вслуша в това, което и казах и изпълни всичките ми капризи. Има страшно много продукти- палитри, ружове, червила, фондьотени, бази...За сватбата избрах нея, мисля че много добре ме разбира какво искам. Модерна е и актуална.
И на трето място Невена Николова. При нея аз лично не съм се гримирала, но всички мои приятелки са и клиентки. Виждала съм и работата, еми наистина е добра! Затова я споменавам, понеже съм чувала само добри отзиви за нея. Не ми се искаше да експериментирам за сватбата, но за друг повод със сигурност ще я пробвам.
Като цени, мога само да кажа за Теодора, че няма разделение на булченски грим и официален. За всеки официален грим взима 50 лева плюс мигли 10-15 лева, според вида им се определя цената. Има много гримьорки, които като разберат, че грима е булченски взимат по 100 лева, което не мога да си обясня, тъй като не виждам с какво по-специален е грима от официалния...
И така... това са моите фаворитки, дано ви е полезно 😊

Последна редакция: нд, 21 апр 2019, 19:16 от rallytsa

# 419
  • Пловдив
Здравейте, да се включа и аз с питане за грим, ако има булки правили грима си в Хасково, да препоръчат някого.

Общи условия

Активация на акаунт