Сватба, булките на 2019 тема 4

• 33 741
  • 759
  •   1
Отговори
# 420
Аз ще се въздържа да кажа име за сега, защото всеки прави грешки и може да има лош ден. Планът ми е да се свържа с жената пак и да говорим открито. Вече е късно да търся друг... мисля, че с напътствия от моя страна ще се получи. Аз очаквах да ми се дадат съвети според лицето, тена, а трябваше аз да казвам какво червило, какъв цвят очна линия... но бях много изумена от отношение и резултат. Не са ме загрозили или нещо но не бях и много по-красива от преди грима Wink а и съм ходила и друг път на професионален грим и много повече се стараеха. Също, обяснение, че трябва фон дьо тенът да си личи от километри за да изглежда добре на снимки, не ми допада.

# 421
Ние се спряхме на този вариант

# 422
Момичета, аз съм на вълна сватбена агенция. И ми е едно такова... объркано. Все някоя ще разбере как се чувствам. От малък град сме и изборът ни не е голям. Само за сравнение и по-добро разбиране - фото и видео са ни 1000 лв., DJ иска 500-600 лв. (За да свири до сутринта), куверт на човек в ресторанта - около 30 лв.. Има три агенции, между които мога да избирам - две по-посредствени и една много добра, която работи в цяла България и цените й са... ами не са формирани като за нашия град. Спрях се на "хубавата агенция" преди време. Искаха ми 3000 лв. Като чух, се разплаках. Знам, че за София, Варна и Пловдив цените не звучат никак стряскащо, но, повярвайте ми за нашето градче, и за нашите родители, са нечувани. Изчаках малко време да се отърся и с нежелание се обърнах към другата агенция, (третата не е вариант). За същите неща ми направиха оферта за 850 лв. Flushed А аз искам цветна украса за масите, украса на младоженската маса, на входа на ресторанта, където ще посрещаме гостите си и ще се снимаме и съответно столовете да са облечени, панделките на столовете и салфетките да са в един цвят и това е. Проблемът е, че от това, което съм виждала лично, работата на двете агенции няма база за сравнение.
Отложих решението прекалено много, но вече трябва да реша. От една страна съм сигурна, че "хубавата" ще свърши работата и си казах, че ще направя този компромис. След това родителите ни, които плащат, попитаха как така съм склонна да дадем 3000 лв за украса, която е под наем - жената си прибира всичко на другия ден, нищо не остава за нас... и са прави.
Започнах да обмислям какво да спестя, за да намаля крайната сметка, но пък то всичко е изсмукано от пръстите и би ми изглеждало като грозен пазарлък. Например открих, че еластичната покривка за стол, която сега е много популярна, защото не изглежда измачкана и петната се изпират, защото материята е изкуствена, в Алиекспрес струва 2 лв. Намерих и панделките - струват стотинки. Наемът за покривка и панделка надвишават тази стойност -  3,80 лв. Наемът на салфетка е 2 лв. А и двете ни майки имат машини и могат да ушият 170 салфетки срещу стойността единствено на използвания плат... Няма да е повече от 50 лв. А наем 350 лв...?!
И сега дилемата е дали да се захващам аз с организацията. Или да използвам агенцията само за... цветята, които по груби сметки ще излязат около 1200 лв.
А така не ми се искаше аз да се занимавам с тези неща - да поръчвам, да тичам, да украсявам в деня на сватбата и преди това.. ужас!
Разкажете ми как процедирате. Горе долу какви пари ви излизат агенциите и отделните неща, които искате от тях?
Извинявам се за дългия пост!

Последна редакция: нд, 21 апр 2019, 20:51 от biserra

# 423
Част от нещата можеш да си поръчаш от алиекспрес, както си открила, че са доста по-евтини. Можеш да попиташ в ресторанта дали може техен човек да украси столовете и там всичко, което си набавиш от алиекспрес, а от въпросната агенция да поискаш по-малко неща и цената им да падне възможно най-много. Аз също не успях да преживея момента с агенцията. В нашия град има една, която много бях харесала, но от сметката, която грубо направихме, и аз сметнах, че ще излезе около или над 2000лв, мъжът ми викна и отказа да я наемем. Наехме друга, която ни взе около 1000лв и много ме е яд, защото на агенцията, която бях харесала, можехме да кажем, че бюджетът ни е 1000лв и съм сигурна, че щяха да направят по-хубава украса от тази, която имахме, но аз не посмях, защото реално баща ми и мъжът ми плащаха всичко и като мъже, знаех, че и 1000лв да чуят за украса, ще им се стори космическа сума, а не знаех как да им обясня, че цените са такива, както и да е, пак си личеше, че всичко е правено от професионалисти, но на мен си ми остана една болка и гадно усещане, защото реално украсата не беше такава, каквато исках, аз исках да има различни видове цветя, основно в розовата гама и малко бели, като се разбрахме, че може да има и зеленина за красота, а влизайки в ресторанта видях едни треви и една зеленина навсякъде по масите, тук там имаше бели цветя, а розовите трябваше с лупа да ги търся, толкова бяха розови, че по-скоро бяха бели...

# 424
Милата! Съжалявам, че си имала такова преживяване и съм сигурна, че само ти си обърнала внимание и си го запомнила, но за мен това е достатъчно!
Много е лошо, когато се вглеждаме така в дребните детайлчета, които неминуемо ни развалят и организацията и самия ден. Ама.. какво да правиш - булки! Simple Smile

# 425
Момичета, аз съм на вълна сватбена агенция. И ми е едно такова... объркано. Все някоя ще разбере как се чувствам. От малък град сме и изборът ни не е голям. Само за сравнение и по-добро разбиране - фото и видео са ни 1000 лв., DJ иска 500-600 лв. (За да свири до сутринта), куверт на човек в ресторанта - около 30 лв.. Има три агенции, между които мога да избирам - две по-посредствени и една много добра, която работи в цяла България и цените й са... ами не са формирани като за нашия град. Спрях се на "хубавата агенция" преди време. Искаха ми 3000 лв. Като чух, се разплаках. Знам, че за София, Варна и Пловдив цените не звучат никак стряскащо, но, повярвайте ми за нашето градче, и за нашите родители, са нечувани. Изчаках малко време да се отърся и с нежелание се обърнах към другата агенция, (третата не е вариант). За същите неща ми направиха оферта за 850 лв. Flushed А аз искам цветна украса за масите, украса на младоженската маса, на входа на ресторанта, където ще посрещаме гостите си и ще се снимаме и съответно столовете да са облечени, панделките на столовете и салфетките да са в един цвят и това е. Проблемът е, че от това, което съм виждала лично, работата на двете агенции няма база за сравнение.
Отложих решението прекалено много, но вече трябва да реша. От една страна съм сигурна, че "хубавата" ще свърши работата и си казах, че ще направя този компромис. След това родителите ни, които плащат, попитаха как така съм склонна да дадем 3000 лв за украса, която е под наем - жената си прибира всичко на другия ден, нищо не остава за нас... и са прави.
Започнах да обмислям какво да спестя, за да намаля крайната сметка, но пък то всичко е изсмукано от пръстите и би ми изглеждало като грозен пазарлък. Например открих, че еластичната покривка за стол, която сега е много популярна, защото не изглежда измачкана и петната се изпират, защото материята е изкуствена, в Алиекспрес струва 2 лв. Намерих и панделките - струват стотинки. Наемът за покривка и панделка надвишават тази стойност -  3,80 лв. Наемът на салфетка е 2 лв. А и двете ни майки имат машини и могат да ушият 170 салфетки срещу стойността единствено на използвания плат... Няма да е повече от 50 лв. А наем 350 лв...?!
И сега дилемата е дали да се захващам аз с организацията. Или да използвам агенцията само за... цветята, които по груби сметки ще излязат около 1200 лв.
А така не ми се искаше аз да се занимавам с тези неща - да поръчвам, да тичам, да украсявам в деня на сватбата и преди това.. ужас!
Разкажете ми как процедирате. Горе долу какви пари ви излизат агенциите и отделните неща, които искате от тях?
Извинявам се за дългия пост!
А защо трябва да са облечени столовете? Грозни ли са или ти си решила,че трябва да са облечени, защото "така се прави на сватби"? Ако не изглеждат зле, може да потърсиш в Pinterest алтернативи за украса на столове,примерно с една голяма панделка от тюл, органза и тн. На някои от столовете може да боднеш по някое цвете за разкош.
Една идея, която според мен е супер откъм намаляване на бюджета, е да няма отделна младоженска маса, а да седнете вие, кумовете и най-близките ви приятели на маса сред гостите. Така няма да се плаща огромната сума за украса на младоженска маса,а в същото време си сред повече хора и гости.
И последно - може да помолиш цветята за масите да ти ги направят в някой цветарски магазин и да ги доставят в ресторанта. От там все някой ще се наеме да ги сложи по масите,не е особено сложно.

# 426
  • Варна
Мисля, че момента с агенцията е шокиращ за всички! Искат ужасно много пари. 2 лв за това, 2 лв за онова... и хоп тотала е стряскащ! А всичко,което си добавила е необходимо.
Аз като разбрах цените на някои неща просто реших да си измисля алтернатива, а не да ги премахвам напълно. Ако имаш конкретни въпроси за нещо, питай.
Например през агенцията да ми направят кутия за подаръци ми искаха 70 лева, а аз сама с си я направих за 25. Кошничка за бутониери искаха ми 30 лева, моята е със същите материали, които взех за кутията, така,че ми излезе 5 лева. И така много за много неща, тишлайфери, подложки за храна, хангели/салфетки... Квото можеш спести, отразява се в крайната сметка.

Ред.: и моите столове нямат калъфи. Аз дори покривки няма да имам, но това е друг въпрос 😂 За покривки ми искаха наем по 15 лева за маса. Всъщност аз така или иначе си бях измислила украсата с “голи” маси, но не бях категорична и с тази таксичка ми помогнаха. Понякога въпроса не е в тъпите 15 лева на маса, ти така или иначе им изтупваш маса и пари, ама е дразнещо. В единия ресторант в който ходих да говоря отначало ми бяха казали, че искат наем 200 лева за вентилация.... Прекаляват!

Последна редакция: нд, 21 апр 2019, 21:54 от rallytsa

# 427
Здравейте момичета, какво ви е мнението за гримьор Джулия Ангелова ? Simple Smile

# 428
А защо трябва да са облечени столовете? Грозни ли са или ти си решила,че трябва да са облечени, защото "така се прави на сватби"?
Задължаващи са. Ресторантът е в златната гама, а столовете са тъмно дърво със седалка от черно и бяло, мисля...

rallytsa Как може, бее??! Посочи ми ги тея с вентилацията, да я почна революцията с тях! Типичен български манталитет - да им смъкнем кожата, че така и така нямат избор. Затова много хора не правят сватби вече.. тъжно е! А още повече ми е тъжно, защото взех да съжалявам, че ще правим сватба.
При нас има само един ресторант, в който се правят сватби и големи тържества. И от него ти казват "покривките ни са петносани и с много дупки от цигари, затова трябва да си наемеш покривки от агенцията", "цветът на стените ни и стилът на ресторанта не кореспондират с нито една сватбена тематика, затова трябва да наемеш от агенцията пердета и драперии", "столовете трябва да имат покривки, защото ще стоят грозно и не-на-място"... Един ресторант за сватби и нищо сватбено в него... ако искаш! И да се възмущавам - файда никаква!

# 429
Бисера, тия от ресторанта явно са комбина с агенцията! Какъв куверт ви сметнаха в ресторанта? При нас в ресторанта си имат готови 4 цвята за сватби за столовете и масите и си избираш - розово, синьо, зелено или златисто.
Направо ме сърбят ръцете да си направя сватбена агенция....

# 430
  • Варна
rallytsa Как може, бее??! Посочи ми ги тея с вентилацията, да я почна революцията с тях! Типичен български манталитет - да им смъкнем кожата, че така и така нямат избор. Затова много хора не правят сватби вече.. тъжно е!

офф, много се въздържам преди сватбата, защото ''сватбената мафия'' е жестока. Всеки се познава с другия, препоръчват се,подкрепат се(това е доста успешна и добра практика,но така почти оставят нас клиентите без избор). Едните работят само с другите, другите пък държат да поръчаш едикакво си от трети... Ужасно е! Случи ми се нещо брутално, направо не можах да повярвам, но да мине сватбата ни и ще обясня всичко, за да помогна на тези след нас поне малко. Всъщност,заради това и започнах да пиша и чета тук...

Много е лошо,че нямаш избор. Ти не си виновна, но е кофти да те поставят пред факти, така реално трябва да се справяш с повече проблеми и празника се изгубва...
Само не се ''сдухвай''. Аз също много често съжалявам,че изобщо сме предприели организацията по сватбата ни, защото сме вече 7 години заедно и честно казано можехме и без това, но се надявам накрая да си е заслужавало...Затова се занимавам толкова много, правя разни неща, търся постоянно- салфетки,подложки, тишлайфери, бутилки - луда станах! Приятелките ми вече ми се смеят,че всяка свободна минута в сватбата я влагам. Grinning

Направо ме сърбят ръцете да си направя сватбена агенция....
Фри, ако си от Варна се джойнвам в идеята Grinning

Последна редакция: нд, 21 апр 2019, 23:26 от rallytsa

# 431
Здравейте, включвам се и аз, често ме хващат липсите, но ви чета редовно. (не помня имена, за това не ви цитирам, не е лично)
Булката която я карат да си отложи сватбата, изобщо да не се съобразява с никого, всъщност останалите трябва да се съобразяват. Сватбата си е на младоженците, те трябва да са център на внимание и да става както искат Heart
Като прочетох колко свекъри и близки се месят и бъркат, се успокойх. Моя свекър се разсърдил, че сме резервирали ресторанта без лично да ги питаме, иска ли, не иска ли Grinning Grinning
(да допълня при нас сватбата ще я правят родителите ни, като по-голямата част покриват моите, младоженеца има по-малко гости, опит за компромис, а сега неговите родители се месят) Моите са ми дали зелена светлина, има бюджет в които да се вмъкна.
Да мина към сватбата, намерихме си фотограф и видео.
Ще помоля за идеи как да поканим кумовете, ние сме говорили с тях, но сега искаме "официално" да отидем при тях,  но прочетох толкова различни неща , че се обърках тотално. Съжалявам за дългия пост и разпиляните ми мисли, но покрай сватбата главата ми стана двойна каша Grinning
Ние първо ги поканихме по телефона, защото нямаше как да се видим. Иначе на края на месеца са ни поканили на кръщене и мисля да направя специална покана и да поръчам такива бисквитки, че много са ми сладки. С разни други неща ще ги сложа в красива кутия и ще им ги подаря. Надявам се приятно да ги изненадам. Няма да е кой знае какво, малко, но от сърце. Ще кача снимка, когато е готово.

Привет,
Може ли да споделите от къде ще поръчате тези бисквитки?
Благодаря Simple Smile

# 432
  • софия
Здравейте,
планираме сватба в градината на хотел Експо на Цариградско шосе. Има ли други дами, които ще празнуват или вече са празнували там?
Поздрави!

Ние я гледахме и  харесахме. Оказа се обаче, че след 22 часа ще ни местят не в ресторанта, който е на едно ниво с нея и всъщност през него се излиза в градината, а в друга зала на втори етаж, до която се стига по евакуационната стълба.
Видя ни се доста сложно като организация и преживяване за гостите и се отказахме.

# 433
Здравейте,
планираме сватба в градината на хотел Експо на Цариградско шосе. Има ли други дами, които ще празнуват или вече са празнували там?
Поздрави!

Ние я гледахме и  харесахме. Оказа се обаче, че след 22 часа ще ни местят не в ресторанта, който е на едно ниво с нея и всъщност през него се излиза в градината, а в друга зала на втори етаж, до която се стига по евакуационната стълба.
Видя ни се доста сложно като организация и преживяване за гостите и се отказахме.
     Това защо ще се прави?

# 434
Moмичета, аз днес за първи път ще ходя да мееря роклииии. Simple Smile Simple Smile Simple Smile Много ме е страх, да не се разочаровам, като облека тип "принцеса" и да не ми стои.

Общи условия

Активация на акаунт