Лека и безаварийна на тези, които карат ШОФЬОРСКИТЕ - 13

• 51 825
  • 932
  •   1
Отговори
# 105
И на мен ми звучи като да имаш нужда от допълнителни часове. Имай предвид, че някои от тия грешки може да са малки, но взимат точки за тях, а като натрупаш 9 наказателни, си скъсана.

# 106
  • гр. София
Благодаря! Вероятно ще взема допълнителни часове, но при друг инструктор и може би друга школа. Сегашният инструктор почти директно ми каза, че не ставам за шофьор, не може така да карам и тн. Отделно и ме напряга,  докато шофирам. Също и си противоречи - опитвам да изпълнявам, каквото е казал преди един или два урока и пак не е правилно, започнах да се обърквам какво и как трябва да правя според правилника и за изпита. Това, че после никой не спазва тия детайли и дребни неща ми е ясно.

# 107
Може ли някой да сподели, как протича курса при БЧК и колко  струва?

# 108
Лейла, описаните грешки до една са съществени, макар че поне за половината от движещите се в София са част от стила им на каране.
Стъпване на пешеходна пътека пред гръцко ченге ще ти струва кръгла трицифрена сума, а в Цюрих четирицифрена, вЕрвай ми. И има защо - все пак по тази пътека понякога има и пешеходци....
Преди няколко години приятел плати глоба в КАТ, камера го беше снимала, че е спрял посред нощ на стоп линията на Гурко до БСФС, там светофара през нощта обикновено мига жълто, но точно тогава работел, нищо че нямало абсолютно никой....
Дали някога са учени въпросните гореописани нашенци по думите на твоя инструктор, че така не може да се кара и впоследствие, придобили книжка незнайно (или знайно) как нямат спомен, или са възприели дебелашкия начин на поведение, който напоследък наблюдаваме навсякъде - "не ми дреме за околните", можем само да гадаем.
Рано или късно всеки си плаща за гяволъка ( статистиката е всяка вечер в новините), проблема е, че често покрай тях страдат и напълно невинни хора.
Инструкторът се опитва да ти обясни, че не е редно да се прави, друг е въпросът, че явно няма подход да ти го обясни и покаже. Щом е така, сменяй го.
Колкото до автомата и ръчката - мястото на платното няма отношение към предавките, знаеш, а стратегията да вземеш книжка на ръчни скорости за да си независима впоследствие е добра, оставям настрана тенденцията след 10 години колите не само сами да сменят предавките, а и сами да ускоряват и спират, но поне засега са още екзотика и ако си с книжка за автомат няма да имаш право ( а може би и умения, като гледам как се кара) да подкараш ръчката. 
Взимай часовете и гледай да научиш максималното, то и без това с кола по нашите улици е руска рулетка, поне каквото зависи от теб за стигнеш цяла и без проблеми до където си тръгнала, да го дадеш....
Останалото е жив късмет.
И помни приказката - шофьорът е с единия крак в затвора, с другия в гроба. Особено в Мутристан.

Успех!

# 109

60лв. От 15:00 до 21:00 е единият вариант . Има няколко филмчета и лекция, накрая тест.

# 110

60лв. От 15:00 до 21:00 е единият вариант . Има няколко филмчета и лекция, накрая тест.
Благодаря!

# 111
Благодаря! Вероятно ще взема допълнителни часове, но при друг инструктор и може би друга школа. Сегашният инструктор почти директно ми каза, че не ставам за шофьор, не може така да карам и тн. Отделно и ме напряга,  докато шофирам. Също и си противоречи - опитвам да изпълнявам, каквото е казал преди един или два урока и пак не е правилно, започнах да се обърквам какво и как трябва да правя според правилника и за изпита. Това, че после никой не спазва тия детайли и дребни неща ми е ясно.
Ти не ставаш за шофьор, по възможност няма да ставаш и след години, или никога. За да можеш да започнеш да караш трябва да минеш поне 10 000км, или един вид имаш 4ти клас в училище. Сама си прецени дали в момента си на ниво в детската градина, или още се опитваш да прохождаш.
Дали инструктора е прав да ти се кара (така твърдиш) не мога да коментирам, не разбирам от неговата работа и методики. Вероятно има идея зад този подход, пък и след време ще си спомняш с носталгия как ти се е карал за "дребните" ти пропуски.
Браво,че си решила да караш курса на кола с ръчни скорости. Сигурен съм, че ще се справиш с изпита много скоро.
По някаква причина намеси Б1 категория, което ми говори, че си поизпуснала някоя част от теорията, което не е за похвала.
В крайна сметка стягай се и карай. Опитвай се да не се поддаваш на източниците на стреса, защото след получаване на книжката те се увеличават многократно. На финалната права си, успех.

# 112
Здравейте, да попитам тези които са пуснали стандартна  поръчка за книжка , длед колко време си я получихте?

# 113
  • София
Здравейте, да попитам тези които са пуснали стандартна  поръчка за книжка , длед колко време си я получихте?

Може би няколко дни по-рано от упоменатата дата. Аз лично следях на сайта на МВР.
Прикачам линк:

# 114
Благодаря!Трудно ще изтърпя чакането 😊Голям мерак ми е ...Само се намирам на повод да се навъртам около и в колата 😊
Успех на тези , които ще карат изпита!

# 115
Аз мислех да пускам бърза, но близките ми ме разубедиха, понеже винаги ставали по-бързо.
Голяма грешка! Проверявах в сайта всеки Божи ден, а книжката беше готова точно на деня, на който трябваше да е!
Така че, моят съвет е ако толкова бързаш, си пусни бързата поръчка. Факт е, че понякога стават и по-бързо, но в никакъв случай не е винагу. Simple Smile

# 116
Аз мислех да пускам бърза, но близките ми ме разубедиха, понеже винаги ставали по-бързо.
Голяма грешка! Проверявах в сайта всеки Божи ден, а книжката беше готова точно на деня, на който трябваше да е!
Така че, моят съвет е ако толкова бързаш, си пусни бързата поръчка. Факт е, че понякога стават и по-бързо, но в никакъв случай не е винагу. Simple Smile
Вече я пуснах 😊Ще се чака и толкова...жалко, че не може да се кара с талончето ...

# 117
  • София
Няма зор, по мое мнение. Ще карате цял живот Blush и моята беше готова точно на деня, отвисях се в КАТ.

Не подценявайте БЧК-то, мен ме скъсаха, защото умрах от скука и нищо не разбрах. За обща култура гледах в началото и после вече... разбира се, в същия ден го направих отново и го взех, но само излишно ви губят времето.

А и сами ще видите колко са нелепи тия клипчета.

# 118
Нелепи или не, хубаво е да се знаят тия неща. Мен ми беше интересно хаха

# 119
При нас нямаше клипче, но много добре ни обясниха.Слушах внимателно, никога не се знае, дали няма да ти потрбват тези знания.

Общи условия

Активация на акаунт