Лека и безаварийна на тези, които карат ШОФЬОРСКИТЕ - 13

• 51 906
  • 932
  •   1
Отговори
# 735
Здравейте! Винаги съм искала да се науча да карам и винаги ми е изглеждало лесно и нещо с което ще се справя с лекота. Защото наистина ме влече, а не го правя, защото така трябва. Само че очакванията ми не се покриха с реалността. Дали инструктора ми не може да обяснява добре, дали аз не мога да възприемам като хората, дали ми е трудно, защото не ходя на теория, не знам къде е проблема, но нещо не ми се получава. Греша на най - елементарни неща и това много ме изнервя. Всеки път сядам да кормувам напрегната и като сгреша някъде се напрягам още повече. Вкара ме много бързо в лудницата, в града, в най - натовареният трафик. А по принцип въобще не съм притеснителен човек. Как да игнорирам това напрежение? И може да ви е смешно или странно, но имам нужда да си разясня самото кормуване на теория. Не знаците и правилника. Инструктора ми обяснява всичко в движение и сигурно така е редно, но има ли някой от вас информация къде може да намеря видео или обикновени уроци за самото каране? Как се тръгва стъпка по стъпка, как се спира, как се минава през завои, светофар, кръстовища, коя скорост кога се сменя, ето такива неща. Знам, че това се учи най - добре като се практикува, но аз искам първо да си го прочета.

# 736
Това ми беше полезно на мен - http://rulan.eu/kniga/razdel2.html

# 737
  • 1st floor
Точно това ми беше изпратил моят инструктор да чета.

# 738
  • София
stefani^, това са неща, които трябва да коментираш с инструктора и да му обясниш, че не са ти ясни. Нали за това си плащаш. Аз не разбирам много какво означава, че шофирането те влече, ако не си сядала зад волана досега. Със сигурност знам едно. Никой не се е родил научен и поне аз не съм чувала за човек, който досега не е сядал зад волана и всичко да му е тръгнало по мед и масло. А ако инструктора те е питал "карала ли си преди" и ти си му казала "да" ето го проблемът защо не ти обръща по-сериозно внимание. Преди години на моя му казах, че дори не знам кой педал за какво е и ми обясняваше всичко по колата като на малоумна. Вижда ми се странно, че не караш теория. Аз учех теорията и кормуването едновременно. Много по-лесно е това, което досега си учил на теория да го приложиш и видиш на практика.

# 739
  • Сливен
Не знам как е при вас,но аз като започнах кормуването ,още на първият ден преди да потегля,ето какво се случи:Спряхме на една спирка и Инструктора ме накара да си разменим местата.И започна да ми обяснява ,както се казва "кое копче" за какво е,кой педел за какво е,скоростите коя накъде е ,как да си наместя седалката,ако не ми е удобно и т.н..След дългото обяснение,кое накъде е в купето,излязохме от колата ,вдигна капака на колата и обясни отново кое какво е и за какво служи. Simple Smile

# 740
  • София
Така е редно да е. За какво плащаме по 800лв курсове. Да се самообучаваме в интернет...

# 741
  • София
Интересно ми е как се кормува, без да се знае теорията? Направо от ден първи.
При мен първо беше преподадена индивидуално теорията, устройство на автомобила и чак след това практическата част.

# 742
  • На топло в неговото сърце.
При мен пък кормуването започва чак след като съм си взела листовките.

# 743
  • Сливен
Започнах кормуването,2-3 дни преди края на теорията-в началото на месец Март (миналата година),теорията свърших във вторник или сряда,а от предната неделя започнах с кормуването .След което "пристигна " този вирус и чак след 2 месеца започнах кормуването отново Grinning . И то започнах,когато си взех изпита по теория пред ДАИ,веднага се обадих на инструктора и ми записа час  за следващият ден(тъй като изпита пред ДАИ,ми беше следобед и инструктора нямаше свободни часове).

# 744
Аз уж си знаех чудесно теорията и като почнах да кормувам всичко ми беше мъгла. Забравих как изглежда знак за еднопосочно движение, на кръстовищата инструкторът ме пита кой е с предимство, кой след кого минава, аз мълча, защото нямах идея. Доста е различно на книга и в реалността. Сега, откакто взех книжка преди две седмици, мога да кажа, че истинското шофиране няма общо с курса. Всеки си прави каквото си иска на пътя. В период на стрес и адаптация съм, сега осъзнавам колко ми беше спокойно с инструктора до мен Confused

# 745
  • София
Абсолютно нормално, Evcheto1, защото изведнъж преценката за всяко действие (или бездействие) става изцяло твоя, отговорността също. И аз не вярвах като казваха, че трудното идва едва след като човек вземе книжка, ама си е точно така. Simple Smile

# 746
  • sofia
Даа ... Искаше ми се да си купя учебна кола ...А и докато курмуваш инструктора носи вината ...Simple Smile

# 747
имам въпрос: кога по време на кормуването започнахте да се учите да паркирате? на мен вече ми идва изпита, а още не са ме учили

# 748
  • Сливен
имам въпрос: кога по време на кормуването започнахте да се учите да паркирате? на мен вече ми идва изпита, а още не са ме учили
МИсля,че някъде към 20ят час,ако не греша.

# 749
Не са ме учили,случи се само веднъж и то защото инструктура ми искаше да си пазарува от Била.Гледах клипчета в интернет и ММ ми обясняваше вкъщи и тренирах на неговата кола.

Общи условия

Активация на акаунт