Лека и безаварийна на тези, които карат ШОФЬОРСКИТЕ - 13

• 51 908
  • 932
  •   1
Отговори
# 720
Миналата година декември...се понадъхах да се запиша на шофьорски курс...обаче работата ми е такава, че общо взето съм всеки ден, къде половин ден, къде повече и ми беше оправдание до някъде, че нямам време, пък и се притеснявах и минаха декември, януари, февруари и март месец...пандемията...затвориха всичко...време имах, ама шофьорски курсове нямаше...така си измина времето и сега като се чу, че пак ни затварят (работното ми място) си викам ще имам време, мечка страх, мене не 😁
На 2-ри декември се записах, на 8-ми ми беше първото кормуване.
Обаче тъй като живеем в малък град до СтЗ, реших че няма смисъл да се записвам при инструктор от града в който живея, така и така ще се кара в Стз, изпитите са там, пък и в една автошкола в Стз, видях че предлагат Ускорен курс, тъй като трябва пък да се възползвам, докато не работя сега, заради извънредното положение, ако не успея целия курс, то поне по - голямата част да съм минала преди да започна работа...че тогава ще ми е още по - трудно да го съвместявам.
Днес ми беше 13-ти час на кормуване...преполовила съм почти часовете, обачеее не съм особено доволна от себе си и се ядосвам и вече започвам да се чудя, дали ще успея...още повече, че се записах на кола автоматик, хем да ми е по - лесно, така или иначе смятам такава да карам. Днес например инструктора не ми е правил, кой знае какви забележки...карах си, обаче някак си със страх, притеснение и не се чувствам доволна. Дано в следващите часове се пооправя.
И тъй като както споменах ми се налага да пътувам от друг град, за да отида на кормуване, теорията пък е от 19часа, ММ работи, дете имаме и двамата се занимават с мен, да ме закарат на кормуване, да ме изчакат...сега няма и ресторант или кафе да седнат там на топло...та и за теорията да идвам...трудно ми стана съчетаването...
Та отидох 1 път на теория.. аз тъкмо бях започнала да чета правилника 2-3 теми...то се падна точно от прочетеното...та не ми беше особено интересно... И започнах вкъщи да се подготвям...изчетох учебника, решавах листовките след темата, писах си неща, които забравям или обърквам, решавах и в интернет листовки, снимах си на телефона...всеки объркан въпрос или такива на които съм се зачудила...и викам ще се пробвам на външен, да имам поне време, ако ме скъсат, пак да се явя.
Сега в понеделник на 21 ми беше изпита пред ДАИ листовки...и 97 от 97...
Инструктора, като му казах, че искам да минавам външен на листовки ми вика ти ходиш ли на теория...викам 1 път отидох и той и не ти беше интересно и не повтори 😁
Та по - лесната част я изкарах, да видим как ще се справя с кормуването. Яд ме и на БЧК...можех сега да се запиша да изкарам и него, докато имам време...обаче не, те и те трябва да са затворени...взимаш си изпитите, ама чакаш БЧК, за да си пуснеш книжката.
По стечение на обстоятелствата и кола имам, която да карам...ама книжка нямам още.
Надявам се януари да успея да взема външния по кормуване и като пуснат БЧК...и там да действам.
Голям роман написах едва ли на някой ще му се четат моите писания, ама и аз да се запиша тука в темата.

# 721
На 13-тия час аз се чувствах най-лошия шофьор на света, няма да забравя как се обаждах на приятели и ревях за "тия гадни завои" Grinning
Всъщност много бързо излязох от това положение. Имам впредвид, че е нормално да не си доволна все още от себе си, има време да свикнеш. Simple Smile

# 722
  • София
На 13-тия час още стоп-а дори понякога "не го виждах". Grinning Както казваше моят инструктор - "като гърмян заек си понякога". Вече година и половина съм с книжка, и още не съм доволна от себе си, камо ли по време на курсовете - нормални са тези неща. KaPaMeJl, звучиш като уверен в това, което иска, човек, въпреки всичко, ще станат нещата януари. А ако не от раз, то след това - само да не се отчайваш. Wink

# 723
  • 1st floor
Леле, а аз колко се жалвах?! Smile Чувствах се най-смотания и некадърен човек на света. Умирах от срам от себе си. Трудно ми беше даже да тръгна и да спра. Laughing При тръгването все нещо забравях и понякога ми идваше да сляза от колата от срам. С листовките нямах никакви проблеми - и на двата изпита нямах нито една грешка. Обаче седнех ли да карам - майко мила...Нулева координация ръце, крака...път ли да гледам, знаци ли?! Голям шаш бях...Сега също не съм перфектен шофьор, но важното е, че не застрашавам околните и себе си. Усещам, че от време на време правя някоя простотия и мъча колата...или изнервям този, който кара зад мен. Но и тези случаи намаляват с времето.

# 724
Здравейте  ,и аз най накрая се реших  да запиша  шофьорски курсове . Живея  до град Пазарджик може ли да ми  препоръчате инструктор!

Последна редакция: сб, 26 дек 2020, 16:45 от defne123321

# 725
Леле, а аз колко се жалвах?! Smile Чувствах се най-смотания и некадърен човек на света. Умирах от срам от себе си. Трудно ми беше даже да тръгна и да спра. Laughing При тръгването все нещо забравях и понякога ми идваше да сляза от колата от срам. С листовките нямах никакви проблеми - и на двата изпита нямах нито една грешка. Обаче седнех ли да карам - майко мила...Нулева координация ръце, крака...път ли да гледам, знаци ли?! Голям шаш бях...Сега също не съм перфектен шофьор, но важното е, че не застрашавам околните и себе си. Усещам, че от време на време правя някоя простотия и мъча колата...или изнервям този, който кара зад мен. Но и тези случаи намаляват с времето.
Аз съм карала автоматик и сега се уча на ръчни скорости и наистина смятам че имам нулева координация. Пълен ужас и то на възраст 30 +... Крак ли, знак ли, скоростен лост, правила не мога въобще да направя нещата като хората. Аз тръгвам, но спирането и намаляването са ми проблем хаха.. Не си е работа да си инстуктор..... Grinning

# 726
Аз вече съм на 20 час кормуване...утре ще караме по магистрала, аз повече от 70км не съм вдигала...каква ще я върша незнам. 
Вчера като карах, тъкмо се надъхах, че не ми е правил много забележки инструктора...викам си сигурно имам подобрение. И днес още не сме се качили в колата, аз заговорих за външния изпит...тъй като имам часове още 1 седмица и нали вътрешен, външен...той ми сви перките...вика ми може и да ти препоръчам да вземеш допълнителни часове, защото не съм особено доволен... Аз естествено се сдухах, не че си мисля че много добре карам, ама това ми подейства много демотивиращо... Крив ми е деня...
Аз така с наранено его, викам няма да взема допълнителни часове, ще се явя на изпит, ако не го взема, така или иначе ще трябва да си платя часове... Инструктора ми вика не е ли по - добре да си вземеш часовете, вместо да плащаш още 60лв за изпит...като имаш много пари дай ги на мен...завърши с усмивка...
Говорихме с ММ, той отначало вика ами щом е казал, може да вземеш някой час, после обаче и той стигна до моето заключение, че ако ме скъсат така или иначе ще трябва да плащам за допълнителни часове...ама като мина вътрешен ще го мислим пак...ще взимам ли няма ли...
ММ вика ти 30часа не си се научила...за 2-3 още дали ще се научиш 😁
Абе уж се разбираме с инструктора, ама за листовките ми викаше...ти няма да ги вземеш...научих си ги...взех ги...сега пак...щели да ме скъсат... Малко подкрепа ми трябва...не начукване на канчето постоянно.

# 727
Аз вече съм на 20 час кормуване...утре ще караме по магистрала, аз повече от 70км не съм вдигала...каква ще я върша незнам.  
Вчера като карах, тъкмо се надъхах, че не ми е правил много забележки инструктора...викам си сигурно имам подобрение. И днес още не сме се качили в колата, аз заговорих за външния изпит...тъй като имам часове още 1 седмица и нали вътрешен, външен...той ми сви перките...вика ми може и да ти препоръчам да вземеш допълнителни часове, защото не съм особено доволен... Аз естествено се сдухах, не че си мисля че много добре карам, ама това ми подейства много демотивиращо... Крив ми е деня...
Аз така с наранено его, викам няма да взема допълнителни часове, ще се явя на изпит, ако не го взема, така или иначе ще трябва да си платя часове... Инструктора ми вика не е ли по - добре да си вземеш часовете, вместо да плащаш още 60лв за изпит...като имаш много пари дай ги на мен...завърши с усмивка...
Говорихме с ММ, той отначало вика ами щом е казал, може да вземеш някой час, после обаче и той стигна до моето заключение, че ако ме скъсат така или иначе ще трябва да плащам за допълнителни часове...ама като мина вътрешен ще го мислим пак...ще взимам ли няма ли...
ММ вика ти 30часа не си се научила...за 2-3 още дали ще се научиш 😁
Абе уж се разбираме с инструктора, ама за листовките ми викаше...ти няма да ги вземеш...научих си ги...взех ги...сега пак...щели да ме скъсат... Малко подкрепа ми трябва...не начукване на канчето постоянно.

И аз бях така. Аз си знам, че не съм много добра в шофирането, инструктора също ми препоръча да взема допълнително часове. В началото и аз се бях замислила да взема, обаче след като последния ден като карах, бях с едно момиче, което му беше 12ти допълнителен час и смея да кажа, че беше по-зле от мен, та реших да отида направо на изпит и каквото стане. Е, скъсаха ме и то не заради карането, а баш накрая за паркирането. Обаче и това момиче с 12те допълнителни часа я скъсаха, та няма никаква гаранция колкото и часове да вземеш, че няма да те скъсат. Иначе листовките си ги взех от първия път и вътрешния и външния..

# 728
Аз пък въобще не се чувствах готова, а инструктора вика "отиваш на изпит" Grinning
И ме скъсаха първия път, но пък видях какво е. От втория път го взех. Но късането си беше малшанс, на кофти място в кофти момент попаднах.

# 729
Миналата седмица ми бяха последните часове за кормуване преди изпита...в четвъртък си карах що годе добре, не ми е правил много забележки инструктора, паркирах чудесно успоредно, на перпендикулярното с малко маневри ..стана. Та в петък вече последни 2 часа...карах кошмарно, нито веднъж не можах да паркирам, както трябва. ..ядосах се на себе си, засрамих се...викам си на изпит ще ходя...с това каране...срамота. Та като ми приключи часа, инструктора вика ти си реши дали да се видим направо във вторник на изпита или ще вземеш допълнителни 2 часа в понеделник...аз още докато карах бях решила, че имам нужда...не знам какво ми бешe, ама щом сама бях недоволна от карането си, инструктора двойно повече сигурно.
Та днес ми беше външния по кормуване, бях се уговорила с инструктора, че искам да съм първа, да става каквото е писано, че ако чакам повече съвсем ще се панирам. Пък и умрях от студ навънка да дремем повече от половин час на -6 градуса.
Даде ми последни инструкции инструктора, преди да дойде изпитващия в колата...вика карай си бавно, внимавай със светофарите, че и изпитващият предупреди, че ако светофара започне да мига зелено и не сме преминали...т.е. ни хване жълтото в движение...приключва изпита.
Случи ми се почти в края на карането...свети зелено аз карам с има, няма 30...още не съм стигнала светофара...натиснах малко газ и тъкмо минавам взе да премига...та в последния момент...направо ми се сви сърцето да не би пък да се заяде нещо, ама нищо не каза.
На едното кръгово в последния момент вече излизам от изхода и се зачудих дали този изход ми каза...и викам тука ли трябваше...той нз дали ме чу вика моля и аз ААА нищо обърках се 😁 Като някой идиот се почувствах.
Те през цялото време инструктора и изпитващият си говориха, техни си неща, което пък за мен беше окей, защото иначе щеше да е още по напрягащо пълна тишина, така хем радиото си върви тихичко, хем те си говорят и аз си карам бавничко, внимателно. Нямаше и особено движение, което беше още един плюс. Не знам точно колко, но може би около 30мин карах.
Спряхме откъдето тръгнахме...подписах се на таблета, каза резултата ти е ДА и аз повече от щастлива.
Вчера се записах за БЧК в петък...надявам се и там да се справя и вече другата седмица да действам...медицинско, подаване на документите в КАТ.
Естествено сърце не трае ще пусна бърза поръчка, като е готова, ще купя винетка на колата и ще си я прибирам пред блока.
За сега ще карам другата кола на ММ, ама тъкмо днес си говорихме, че ще я пускаме за продан и ще търсим нещо друго, тъй като е Мерцедес ц- класа, с 230-40коня, висок данък, скъпи части, аз с моето бавно каране, нито ще и използвам мощността, нито пък ни се плаща 400лв за данък за втора кола.
Ще търсим по нататък нещо, може и по - малко, като размер, с по - малък данък, да ми върши работа да се придвижвам, ние живеем в малък град, та тук основно ще карам и ако ми се наложи до близкия град или до баба ми, която е на 10км от нашият град.

# 730
Здравейте искам да попитам който скоро време е изкарал книжка дали може да ми отговори на един въпрос?
Преди 2 седмици бях на изпит за листовки и си ги взех това синьо талонче ще ми го искат ли някъде?

# 731
  • На топло в неговото сърце.
Не,то е за да провериш в школата си къде и какви грешки си допуснала.Иначе като го въведеш в системата номера ти изписва дали е взет или не.

# 732
Не,то е за да провериш в школата си къде и какви грешки си допуснала.Иначе като го въведеш в системата номера ти изписва дали е взет или не.
А от самата школа значи ще ми го искат
Питам защото го изгубих а самата школа е под карантина и няма кой да питам

# 733
Моето още стои е в мен, ама никой не ми го е искал, а това пък от практическия изпит забравих в учебната кола след изпита...питах инструктора каза че няма да ми трябва.

# 734
Няма да го искат от никъде. Аз като си взех листовките ми казаха да си тръгвам и аз ги попитах "ама как просто така, няма ли да ми дадете някакъв документ?". Отговорът беше "абе момиче, цяла България те гледа на камерите, че си го взела, спокойно".
След това на практическия изпит, след като човека ми каза "да", аз попитах картончето ще ми трябва ли, той каза, че не и аз го оставих в колата.

Общи условия

Активация на акаунт