Лека и безаварийна на тези, които карат ШОФЬОРСКИТЕ - 13

• 51 872
  • 932
  •   1
Отговори
# 840
  • София
Преди 2 години, когато аз карах изпита, едно момче пред мен го скъсаха на 30-тата секунда по начин, подобен на този на Светлана. Спомням си, че пред него беше спрял един сив мерцедес, момчето запали колата, и тя тръгна леко напред. Не удари мерцедеса, слава Богу, момчето натисна спирачка, обаче беше страшно близо до него, и веднага го скъсаха. Sad

# 841
  • Mediterraneo
Точно преди да седна аз да карам изпита ,скъсаха едно момиче на стоп на баир.Колата й тръгнала назад,т.е. изпуснала я е.Не беше карала и 100 метра,всички го видяхме.Нямам представа дали след това се е явила отново,но аз вероятно не бих се явила.Голям срам.

Срам? Защо срам? Сякаш всички могат да стоят на полусъединител безупречно, шофьори със стаж не го могат, от какво да се срамува, че са я скъсали заради това.

# 842
Абе няма срам тук, това е една машина, трябва да се научим да я управляваме и толкова. На моя изпит първите трима ги скъсаха за минути. Качваха се на колата и се връщаха след малко.
Изпитващият ни караше да правим успоредно паркиране веднага след като започне изпита. Естествено, ти още трепериш от вълнение и хоп! скъсан си. Човекът не искаше да си губи времето. Та малко си е до късмет тая работа.

# 843
  • София
Аз може би донякъде бях късметлийка, че изпитващият ми се падна да е бил някога инструктор на моята инструкторка
 Grinning В никакъв случай не съм карала лошо или нещо подобно, всичко си беше в реда на нещата, просто не ме караше да правя някакви сложни паркинги и тн. Условието беше да паркирам напред между две коли като и двамата да можем да си отваряме вратите, за да излезем спокойно.

Моят съвет е да не взимате нещата толкова навътре, въпреки че осъзнавам, че това може да ви удари по самочувствието доста силно, мен сигурно би ме разклатило доста, но не бива да се отказвате. Някой път нещата се получават от втория път 👍🏻

# 844
  • 1st floor
Точно преди да седна аз да карам изпита ,скъсаха едно момиче на стоп на баир.Колата й тръгнала назад,т.е. изпуснала я е.Не беше карала и 100 метра,всички го видяхме.Нямам представа дали след това се е явила отново,но аз вероятно не бих се явила.Голям срам.
Вярно ли не би се явила повече на изпит, ако ти се случи това? Smile И дали ще те скъсат на първите сто метра или в края на изпита (като мен) няма абсолютно никакво значение. Както и кой те е видял...

# 845
Ахаха  да веее, най-добре да си седи в къщи и да се срамува, ебати резила😂 да ти тръгне колата на стопа,по могилата надолу и хора да го видят това......ужас ....

# 846
Новите коли всичките са със помощ на баир, държат и не тръгват назад. Да иде някъде където са с нови модели за изпита Wink

# 847
  • София
Това е най-лошият съвет, който можете да дадете, Ефибуш.

Утре се качва на нейната/неговата кола, която родителското тяло са купили за първа кола и ще е модел 2000-2004 година с най-простите ''есктри'' вътре, ако мога въобще да ги нарека така.

Не давайте такива грешни съвети.

# 848
  • Mediterraneo
Новите коли всичките са със помощ на баир, държат и не тръгват назад. Да иде някъде където са с нови модели за изпита Wink

кои са те новите коли, които са с помощ? Освен ако не са автоматик. Или го можеи, или не да държиш на полусъединител, да си усещаш колата започваш след като я покараш известно време. Моят инструктор много държеше да ме научи на това, качваше ме по разни баири и наклони всеки път, когато карахме, за да ме тренира.

# 849
  • София
Тарти, има. Даже ръчните са им електрически и в момента, в който пуснеш спирачката, автоматично колата усеща, че си под наклон примерно и сама си включва ръчната.

# 850
  • Mediterraneo
Че има, има. Ама не всички нови коли, както беше казано. Отделно- на сестра ми пежото е сравнително ново, на 4 години, бъкано с електроника, включително ръчната е електронна, няма такава "помощ". Не се включва автоматично ръчната при описаната ситуация.

# 851
  • София
Възможно е да е при по-висок клас коли. Знам ли. Имаше някакъв асистент при спускане, при изкачване 🤔 Някакви такива. За Ауди със сигурност знам, но само за тях де, от ММ го знам, нали карат чисто нови коли на работа, ама само от тази марка... Така че не съм особено компетентна, но знам, че го има.

# 852
Здравейте, може мястото да не е за тук на въпроса ми. Някой има ли електрическа тротинентка ,доволен ли е ,струва ли си парите. ЗА паркиране къде паркирате, тъй като ще е лесна за кражба😄. Всяка информация е добере дошло. Послепис (подходяща ли е за градски условия)

# 853
  • София
Моля да споделите за какво най-често късат на изпита.

Къде са подводните камъни и за какво най-вече трябва да се внимава?

# 854
  • Mediterraneo
Здравейте, може мястото да не е за тук на въпроса ми. Някой има ли електрическа тротинентка ,доволен ли е ,струва ли си парите. ЗА паркиране къде паркирате, тъй като ще е лесна за кражба😄. Всяка информация е добере дошло. Послепис (подходяща ли е за градски условия)

Живея в чужбина. Тук са много разпространени, но и има условия за каране( велоалеи наистина много). От миналата година направиха задължителни застраховките, което ми се струва чудесно! Аз лично продадох моята чисто нова( дойде като подарък с колата ми), колегата си я ползва интензивно две години. Паркира си я вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт