Hercai/Вятърничав по ATV Тема 2

• 59 345
  • 745
  •   1
Отговори
# 510
Филма е хубав! Сериалите са такива: и пълнежи има, и за всички персонажи отделят време и място. Особено пък турските дето серията им е по 2 ч. 30 мин. Стойностни са филмите по бетселъри : "Богат, беден", "Птиците умират сами"...

Любопитно ми е каква съдба СЦ-те ще отредят на Гюнюл и Ярен?

# 511
За сега изгледах 1/4 от епизода и с превода си е друго нещо. Дори не ми се видя досадна истерията на Гюнюл.
Направиха ми впечатление думите на Азизе, когато говореше на Елиф, тя каза - това копеле Хазар. След това Азат каза на баща си, че се старае напразно, защото дядо му обичал само Хазар и всичко било за него. Да не би пък Хазар да е син на Несух от сестрата на Азизе /ама и аз в какви конспирации се вкарвам Simple Smile /.

Филма е хубав! Сериалите са такива: и пълнежи има, и за всички персонажи отделят време и място. Особено пък турските дето серията им е по 2 ч. 30 мин. Стойностни са филмите по бетселъри : "Богат, беден", "Птиците умират сами"...

Напълно съгласна съм Hands Thumbsup
Пренаситихме се на турски сериали и вече доста неща не ни харесват. Писала съм и в други групи, че никак, ама никак не одобрявам отмъщението, но го има и във Висшето общество, само че там са по-префинени методите. В анадолските вилаети е по-натюр, даже са ми малко смешни  с тия пищаци дето и спят с тях.
Явно отмъщението си е тяхна характерна черта и в контекста на това да споделя, колко изумена бях, когато малката Гюл каза, че по деца не трябвало да се стреля. Значи в съзнанието на това малко дете вече е залегнало "правилото", че по възрастни е естествено да се стреля?!?!

Не мога да не отбележа много тънките нюанси в изражението на лицата на артистите. Например в началото на епизода, когато Рейян позна бабата и как на Азизе се смени съвсем леко изражението. Много са добри с мимиките, сигурно затова и в турските сериали се набляга толкова на близкия план.

Да спомена защо ми харесва /за сега/ сериала. Някак отрицателните герои са и от двете страни, уравновесени са нещата. Спрях да следя Чукурова, защото единият герой го демонизираха, а другия стана като социален работник. Няма човек само с отрицателни качества или само с положителни като херувимче. Нещата в природата се балансират.

Продължавам с гледането Sign Cinema

# 512
На мен също ми хрумна, че Хазар и брат му са от различни майки. Ше видим. Има логика в предположенията ви, че Насух може да е имал вземане-даване със сестрата на Азизе.  тогава излиза, че Азизе не е разказала тази част от историята на Миран. По повод броеницата която Насух позна в ръцете на Азизе мисля, че е негова и е намерена до трупа на бащата на Миран, доказателство за вината му. Само че Азизе очевидно изобщо не е наясно с истината за убийството на сина си и историята на снаха си. Така че може и да мисли, че броеницата е на Хазар. Може и да мисли, че Насух е бил на мястото, но Хазар е застрелял сина й.

# 513
Здравейте, следя сериала с голямо вълнение и много се радвам да чета страхотните Ви постове! Flowers Rose
Ще си позволя да попитам и коментирам правилно ли съм разбрала роднинските връзки .. в разговора между Султан и Азизе останах с впечатление,че Миран и Гьонюл са братовчеди и тези двете вещици очакват дете от тях.. да им се бил продължил родът Flushed Сигурно Азизе знае истината за Миран и Хазар, но така й отърва и си трае .. Султан спомена, че Асланбей за взели сина й..интересно ми е да ни покажат малко повече за миналото. Също така Реян и Миран се оказват с обща сестра - ангелчето Гюл.. И като се замисля, че все още не са ни показали взаимоотношенията Азизе/Насух .. какви ли врътки ще излязат, но нищо нека да е интересно Grinning

Последна редакция: нд, 14 апр 2019, 19:45 от Kaya24

# 514
Здравейтеееее. Simple Smile
Най-накрая подхващам сериата Party и то направо с бг превод, Party за който благодаря.
Нашия сериал е поставил рекорд от досегашните лидери по брой последователи в ютуб и то още на 5 серия.
SET
Нямам търпение за серията със сюрприза-пикник от Миран.
https://www.instagram.com/p/BwPqLyUAF_D/

Дали пък занапред няма да станат двойка бати Азат newsm78 и Елиф? newsm78
https://www.instagram.com/p/BwPpatagJgt/

Много интересен репортаж с руски субтитри с режисьора и част от каста.
Наложило им се да учат диалекта на района.
https://vk.com/tuk_series?z=video-157453865_456244234%2F1dffbbd7 … -157453865_293430

Heart Eyes Heart Eyes
https://www.instagram.com/p/BwPgxp8p9yq/
https://www.instagram.com/p/BwPcYzjH-69/

# 515
Здравейте, следя сериала с голямо вълнение и много се радвам да чета страхотните Ви постове! Flowers Rose
Ще си позволя да попитам и коментирам правилно ли съм разбрала роднинските връзки .. в разговора между Султан и Азизе останах с впечатление,че Миран и Гьонюл са братовчеди и тези двете вещици очакват дете от тях.. да им се бил продължил родът Flushed Сигурно Азизе знае истината за Миран и Хазар, но така й отърва и си трае .. Султан спомена, че Асланбей за взели сина й..интересно ми е да ни покажат малко повече за миналото. Също така Реян и Миран се оказват с обща сестра - ангелчето Гюл.. И като се замисля, че все още не са ни показали взаимоотношенията Азизе/Насух .. какви ли врътки ще излязат, но нищо нека да е интересно Grinning
Миран, Гьонюл и Елиф са първи братовчеди - деца на трима братя. На Изток и в благородническите фамилии на Европа  не е изключение да се женят близки роднини, а и да създават поколение. Мисля че Азизе не знае, че Хазар е баща на Миран. То и ние за сега не знаем. Не е ясно дали изобщо ще завият в тази посока сценаристите. Формално погледнато Хазар трябва да е спал с майката на Миран пред да отиде в казармата, защото докато той е там я омъжват, Миран е на около 5 години когато убиват майка му. Не би могло да е забременяла след като Хазар е излядъл от казармата, защото не стига времето да го износи, роди и да стане на 5 години. Не ми се вярва обаче Хазар да си е легнал с момичето без брак, а и Асланбееви каквито ги описват едва ли биха премълчали, че булката е "опозорена".
Още не се знае дали СЦ "ще направят" Миран син на Хазар 8филма не повтаря едно към едно книгата/, така че дали Гюл им е обща сестра също предстои д авидим.
В трета серия мисля, Султан разказа на Гьонюл, че три дни преди да роди братчето й мъжа й /Асланбей, един от синовете на Азизе/ я пребива от бой, залепва гореща ютия на тялото й, едва оцелява в болницата, но детето - момче умира. Дъртата вещица си е затискала ушите с възглавница в съседната стая най-вероятно и не се е намесила навреме. за това Султан я обвинява че са й "взели" сина, който в сегашни времена щеше да я направи господарка на конака. Препоръчвам да изгледате сериите до сега без прескачане, защото в репликите н всеки един герой, дори и на прислужниците се крият ключове към следващите загадки. Водят сюжета като приказка на Шехерезада от 1001 нощ - финала винаги е в следващата нощ/епизод Simple Smile
Мисля, че най-най-последно ще ни покажат общото минало на Азизе и Насух, защото това е основната интрига, първоизточника на историята, разказвана в сериала. Логично е да я пазят до последно, за да има догадки и интерес у зрителя.

Последна редакция: нд, 14 апр 2019, 21:21 от dariVale

# 516
DariVale, много ти благодаря за разясненията Simple Smile Направо съм "проспала" някои неща .. и за Хазар си права, че изобщо може да не завият сценаристите в тази посока, а аз се надявам да не съм объркала никого с коментара си.
Приятна вечер Simple Smile

# 517
  • Пловдив
Да се включа и аз , днес изгледах епизода и се замислих. Възможно ли е Фърат да е детето на Султан , което уж е умряло. Ами ако Азизе го е дала на Есма да го отгледа като нейно дете, за да не се налага той да отмъщава (ако евентуално знае че Миран е дете на Хазар, ако изобщо е ), а и ако го даде на Есма, винаги ще й бъде пред очите, а Султан няма да има наследника които да е постави начело . Сега представя Елиф като дъщеря на Есма, може същото да е направила и с Фърат ?
Още нещо което ми привлече вниманието , Азизе каза на Султан, че е направила много неща ,за да стане Асланбей, интересно какви ли, доколкото я опознах тя не знае граници, много ми е интересно там какъв заек ще излезе от шапката, а с Насух, че имат история имат, но каква? Той май много е обичал жена си, на нея е кръстена й Гюл, слабост му е , някак не ми се връзва да е обичал и Азизе. Много въпроси, никакви отговори?

# 518
 Двама от синовете на Азизе са били нещастници, биещи жените си.  Само за третия нищо още не знаем, нито за жена му.  Донякъде разбирах мъката на Азизе, но вече не. Та те са били чудовища...  Като нищо Аллах да се е намесил в смъртта им , не Хазар, Насух или който там обвиняват друг. Imp

Ето Насух пусна троянски кон в конака на Асланбей.  Мисля, че човекът, който хвана Рейян за косата е именно той. Най-ми е логично, но не намирам причина поради  която да я пусне след това. Така, че явно не е .

Има и нещо съмнително относно потеклото на Миран. Какъв внук търсят, нали го има него? Той би било редно да седне на мястото на Азизе...пък те търсят друг, все едно няма мъжки наследник. Thinking Намеква се нещо ми се чини...

Последна редакция: нд, 14 апр 2019, 21:58 от Marsia_K

# 519
Изгледах епизода, хареса ми, с бг првода всичко си дойде по местата, нищо не е в повече.
Много вълнуващи сцени със Зехра при Асланбееви и разговорът на Рейян с Гюл.
За косата няма да я хване Ярен, защото тя е лисица и ще се направи, че не е виновна, че ги хванаха в конака. Не трябва да се показва и да губи по тоя начин доверието на Фърат.
Новата прислужница ще докладва на Ханифе, а тя ще докладва на Насух, за да спечели доверието му /нали се гласи жена да му става/.
Пак ще кажа, че ми харесва Рейян, колко е борбена и как смело гледа Азизе в очите. Репликата към Миран, че баба му е по-опасна от всички, които ги преследват, беше в десятката.
Харесах и думите на Елиф, най-младата и най-трезво мислещата.
Миран така добре изигра репликата - ще те отнемат от мен. Беше като дете, което се страхува, но и се надява, че Рейян няма да позволи да ги разделят.
Тези зачервени очи на моменти може да се дължат на алергия към грима, който използват.

Марсия, четох при рускините, че Насух ще ги държи затворени при него и Азизе ще дойде и ще ги освободи /не знам по какъв начин, но нали във фрага я дадоха, че нахълтва в конака/.

# 520
Kaya - 3 епизод, от 59-та минута нататък е раказа на Султан.
Vasileva - в момента Азизе предприема мерки да защити семейството си от пламналата отново вражда с Шадоолу. И прислужницата Есма каза - най-слябото място на Асланбей е Елиф. Защото е добра, почтена, вярваща и не поддаваща се на манипулации. Само тя е в желязното сърце на Азизе. Бабата я представя за дъщеря на Есма, само за да не се разбере, че е нейна внучка и да стане обект на похищение. Когато са се е раждал Фърат, когато е загинало бебето на Султан, по същото време е бил роден и Миран, войната с Шадоолу още не е била започнала,  не е имало нужда да крие внука си от когото и да било.
Marsia, vasileva - Фикс идеята да бъде роден наследник е основно на Султан, защото иска да си подсигури мястото в конака. Всяка снаха, родила синове се абонира доживотно за почетно място в рода. След като Султан лично не може да го направи след смъртта на бебето и мъжа си, натиска наследника да роди дъщеря й. Не случано няколко пъти подчертава "чистокръвността" - дъщеря и снаха Асланбей. Бабата е по-спокойна, защото има Миран, но иска да види че и той се е размножил с мъжко, че рода няма да се затрие. За нея не е от особено значение дали майката на наследника ще е Гьонюл или друга. Просто на някакъв етап от живота им чрез този брак е подсигурила подкрепата на Султан и Гьонюл за плановете си, подсигурила си е коз с който да ги държи послушни. Не случайно ги заплашва вече няколко пъти с развод и изгонване, ако не й се подчиняват.
Марсия - катастрофата, в която са загинали мъжа на Султан и брат му изобщо не е от аллаха или случайна, а е предизивкана от Султан. Виж пак 5 епизод 1:39 ч. на въпроса на Гьонюл - даде ли ти аллах възможност, Султан й отговори - да ме и още каква възможност , подразбира се, че става въпрос за отмъщение.
Насух дали е обичал или не жена си не е ясно сега, но Гюл е кръстена на МАЙКА му, а не на жена му /1 епизод, гюл обяснява на Хандан защо трябва да й каза Гюл Ханъм/.
Мери - Във фрага с пистолета е Насух, видя се на една снимка в инстаграм. Единствената, която е в състояние да го накара да не убива Реян е Гюл. Подозирам, че ще се събуди от данданиите по залавянето на Миран и Реян.
Троянския кон в Асланбей според мен е на Хандан, накрая жената каза "Ще ми върнеш предишното положение". Сигурно е била главна прислужница при Шадоолу, изгонена за нещо или от козните на кандидат-свекървата и общо взето Хандан управлява домакинството и само тя е в състояние да я върне обратно. Ханифе няма акъл и интерес да действа толкова сложно. Тя просто подслушва и получава готова информация.
Така както се развиха образите на Елиф и Азат, двамата са си лика прилика - честни, добри, привидно кротки, но с голяма вътрешна сила когато засегнат основното ядро, около което се е формирала личността им. За Азат това ядро е любовта към Реян, за Елиф е милосърдието й. Наистин асмятам, че двамата много си подхождат.
Много се извинявам, но не се научих да пиша кратко.

# 521
Има снимки от болница, но може би не в следващия епизод.

# 522
Еййййй, много готин епизод, изгледах го от-до без да мърдам и исках, и още, и още.
Финала бе потресаващ, разговора между малката и Рейян ме стисна за гърлото, Cry а подслушващия ги Миран и клатейка глава в знак на съгласие, че я обича Heart Eyes ме разтопи.
И Фъро му го каза, че е влюбен, и бабето ме изкефи като призна, че нейния кошмар е обичта на Миран към Рейян, Heart Eyes само Миран бей се възпира да признае дори пред себе си. Laughing
Аз се чудех откъде, ще дойде тази изненада на Миран с пикника, а той чу малката Гюлка Heart Eyes да го споменава на кака си.
Голяма е сладурка малката, върти ги на малкия си пръст.
Плачещата Зехра пред дома на Асланбей искайки детето си ме просълзи, Cry голяяяма игра направи Фериде в тази сцена, голяяяяяма.
На мен все ми е наум, че докато Хазар и с-вото му се преместят в Истанбул, Рейян толкова ще се е сближила с Миран, че и да има възможност да замине с тях няма да отиде, а ще остане с Миран.
Султан и Азизе голямо мерене си го мерят, ooooh! Stop а Гьонюл е за осмирителна риза. #Crazy
Тази новата прислужница от кой ли е наета в конака на Асланбей? newsm78
Негово информ бюро Mr. Green е приятната прислужница, а другата Хамине Confused ми е неприятна, кой знае и тя какъв заек крие в ръкава си и ще го пусне в даден момент и ще предизвика поредното цунами.
Браво на Азат, все повече ми се издига в очите, с такива ненормални родители на кой ли се е метнал!? Thinking
Какво цели Ярен, мътна ми е, май просто иска Рейян да е нещастна?! Thinking
Жалко за Фърат, че ще попадне в лапите й. Confused
Бабето с тази броенеца и виждайки я Насух как замръзна са мииии мътни и кървави, има нещо друго, не е само отмъщение, нито само земи.
За сцените с РейМир Crazy Heart Eyes Crazy Heart Eyes Crazy каквото и да кажа все ще е малко.
Интересно Миран бей откъде разбра, че Рейян носи №37 обувки? Laughing
Ейййй, много са сладки двамата ей. Heart Eyes Heart Eyes
Освен в болницата има снимки и на летището, едната е с тях двамата(в предния си пост я публикувах) а тук са в самолета.
Въпросът е, това РейМир ли са, или Ебру и Акън пътувайки за Истанбул между снимките!?
https://www.instagram.com/p/BwP7nXBphGz/
https://www.instagram.com/p/BwPmkcklyWC/
https://www.instagram.com/p/BwP7nXBphGz/

Аууууу, двете змии #Cussing out Гьонюл и Ярен, ще обединявант сили.
https://www.instagram.com/p/BwQAkVKnXMC/

# 523
От летището снимките: Миран е с бретона и бялата риза и костюма. Не знам в роля ли е или не.

# 524
Коментара към снимките пише точно за дрехите, че са същите от сцената в полето от фрагмента. Всичко навежда на мисълта, че ще се бяга в Истанбул защото за Реян няма живот в Мидят. Докато Хазар не уреди въпроса с отказа от наследство и да си вземе Гюл няма да тръгне на път. Възможно е отново да е поверил Реян на Миран да я скрие в Истанбул.
Гледайки сцената в полето си помислих, че са взели Реян от Миран и той започва да осъзнава че я обича, след като усеща липсата й. Може той да е предложил на Хазар да помогне за скриването й в Истанбул.
Ярен вероятно е загубила доверието на Фъро и търси друг съюзник. Освен това като се доближи до Гьонюл в даден момент ще я отстрани, защото е много силна психически, хитра и целенасочена.
Понеже цялата серия я гледах три пъти, а отделните сцени - безброй, ми хрумна нещо по отношение на Хандан - съжалих я и започнах да й съчувствам. Тя е хитра, не обича Реян, но не я мрази неистово и не е зла егоистка като дъщеря си. Нейната цел е само да стане господарка, но това го прави колкото заради себе си, толкова и за семейството си. Реално погледнато тя в момента е майка, на която сина има  опасност да умре, заради чужд човек и чужда кауза. Тя си дава сметка, че нищо повече не може да се направи за Реян. Независимо че е невинна жертва  Реян е опетнена в очите на обществото и живота й е свършил. Не иска сина й да се жертва само в името на справедливостта и доброто и честно казано като майка напълно я разбирам. Тя ще похарчи и дъщеря си, ако разбере че онази продължава да върти игрички от които ще пострада Азат. Все още подценява Ярен, защото й е дете и я обича, но скоро ще се осъзнае. Така ми се иска да видя как женят Ярен насила за някого само и само да й избият от главата Миран. С кеф ще гледам такова развитие на сюжета.
Нейджъл и за си поплаквам всеки път на някои от сцените, но интересно че не ме натоварват негативно тези емоции. За това продължавам да гледам и чакам с нетърпение следващия и следващия епизод.

Последна редакция: пн, 15 апр 2019, 12:55 от dariVale

Общи условия

Активация на акаунт