Hercai/Вятърничав по ATV Тема 2

• 59 340
  • 745
  •   1
Отговори
# 525
Добро утро!
Една красива снимка от Мардин.

Хубава и успешна седмица!

# 526
Здравейте  ! Хубава серия отново , Благодаря на момичетата, които ни осигуряват удоволствието да гледаме преведен сериала . Поразкриха се лекичко някои детайли съвпадащи и с  предположенията направени в коментарите Ви .
Хубаво играят акторите и забелязвам, че всички кажи речи вече се научиха да хъхъкат според диалекта, това никак не е лесно . Малката е много сладка, как се облизваше на масата, но иначе инат Simple Smile
Азизе БЕЙ  взе да изтърва конците, сътворила Франкенщайн и ще му бере последствията.И сякаш мисли, че ще живее с орлите . Много клетви,много закани в тази серия от лошите, но то е от безсилие .
Миран първо изревнува, после осъзна, че е влюбен,няма го много в приказките, но делата му говорят и дават резултат .

# 527
Мери, прекрасна снимка на анадолския пейзаж. За наше разочарование поне в следващите две серии, а може и много повече от наашите герои никой никъде няма да ходи. Снимките от самолета са всъщност на  Ебру и Акън, които се завръщат на сета в Мидят.

# 528
Да се включа и аз с благодарности за бързия превод на поредната серия и за интересните постове. Peace bouquet
А се включвам по повод изказани по-преди известни разочарования основно за това, че отново темата за отмъщението ни се предлага. Вярно е, че май във всеки трети турски сериал отмъщението присъства и в миналото, и в настоящето, което означава, че си го има и днес в широки размери. На мен обаче ми прави впечатление, че тук в отмъщението присъства жена, което си е уникалното в този сериал. А доколкото съм чела, макар и по-малко в процентно отношение спрямо мъжете, жените-отмъстителки са много по-жестоки и изобретателни от мъжете. И тук виждаме старият Шадоолу все пак се размеква пред мъничката Гюл, Азизе обаче защитава любимката си Елиф, като й отнема фамилията. И ... крои нови планове за отмъщение. Айда Аксел се справя с ролята си блестящо, тръпки да те побият от всеки неин поглед.  Peace

# 529
На мен ми е интересно вашето мнение по един въпрос и ще се радвам, ако го споделите.
Според вас би ли се държал така Насух при същите обстоятелства с Ярин или Гюл? Дали ще е толкова "принципен" и "справедлив" или е намерил невинна душа в лицето на Рейан, над която може да издевателства /още от дете  е яла шамарите му и я тормозил/.
И дали думите му, че и с Ярен би постъпил по същия начин са искрени?

# 530
Здравейте, момичета!
Огромно благодаря за момичетата, които превеждат сериите!
Един пролетен букет за тях!
Скрит текст:

С голямо нетърпение очаквам всяка нова серия, ЗАСЕГА много ми харесва сериала, няма излишни неща, с които да се запълват двата часа и половина, че и кусур...
Провокира ми въпроса на Мери Попинс - категорична съм, че нямаше да се държи така грубо и жестоко - меко казано ... дядката, щеше да крещи, да обижда, да се прави на принципен, но нямаше да се стигне до крайности, защото това е "неговата кръв".  Рейан е чуждо дете, той я мрази още от появяването й на този свят, докато Ярен дори да беше попаднала в същата ситуация, такъв театър щеше да извърти пред всички, че тя щеше да се изкара невинна, а всички останали щяха да са й виновни.
А чистата и благородна Рейан има още много да тегли и да преглъща горчивините на живота, докато нещата си дойдат на място...

# 531
 wavey

Мери, моето мнение по въпроса който си задала е същото като на Деси.
SET
https://www.instagram.com/p/BwRcrp3JLCy/
https://www.instagram.com/p/BwRnHeKgQTk/
https://www.instagram.com/p/BwRm-o8FgAg/
https://www.instagram.com/p/BwRlxTUFWlQ/

# 532
Мери, а моето е различно от предходните две. Мисля, че ако остане само до Насух с Ярен би се държал по абсолютно същия начин. Пак ще бъде като минимум изгонена или омъжена насила за някой селянин далеч от Мидят. Не случайно Хандан се страхува, че ако дъртия разбере задето Ярен с мълчанието си е допуснала опозоряването ще ги натири и двете. Хандан се поддаде на изнудването на тъпата слугиня, което само означава две неща - че Насух ще бъде безмилостен и че бащата на Хандан също няма да я защити.
Друг е въпроса, че Ярен е хитра манипулаторка и би опитала да се измъкне суха от водата.
Смятам, че и по отношение на Гюл, колкото и да я обича щеше да постъпи по същия начин дядото.
Да не забравяме, че сега всички се прехласват по Гюл, но тя е малка, инатите й се възприемат от към смешната им страна. Съвсем по друг начин изглеждат нещата, когато пред теб се изправи 15 - 16 годишна тийнейджърка със собствено мнение и характер като твоя /на Насух/. Не казвам лошо за Гюл, тя е добра и обичлива, но си струва паричките и от сега се вижда, че ще е костелив орех.
Дядото е праволинейно закостенял, във вените му не тече кръв, ами коктейл от втечнено обществено мнение и предразсъдъци. Той живее заради това - какво ще кажат хората. Реално погледнато, Реян живее в конака на Аслайнбей като всяка една от прислужниците. Ако Миран беше устоял на чувствата си в нощта на сватбата щеше да бъде и девствена. Т.е Реян щяха да я убият за нещо, което не е направила /условно погледнато/.
Такъв човек като Насух няма сърце, няма съвест и е непоколебим, независимо за кого се отнася. Ярен много добре знае това и по тази причина не показва истинското си лице, а наглася така нещата сякаш са се случили от само себе си или друг е виновен. Но прикалено се нахъса, от злоба започна да губи инстинктите си, майка й я усети и е въпрос на време да се издъни е пред мъжете Шадоолу. Тогава вече ще види кон боб яде ли.

# 533
Цитат
Ако Миран беше устоял на чувствата си в нощта на сватбата щеше да бъде и девствена. Т.е Реян щяха да я убият за нещо, което не е направила /условно погледнато/.
Аз до сега си мислех, че по план фалшивия брак е трябвало да бъде консумиран. Но може и да е така, както смяташ ти. И може би това има предвид Азизе, като казва че знае нещо и заради това не предприема действия спрямо Рейян. В смисъл да я изгони или да я убие. За сега само я манипулира. И изчаква да разбере забременяла ли е Райян. Но интересно как е разбрала, че брачната нощ се е състояла.

# 534
Цитат
Ако Миран беше устоял на чувствата си в нощта на сватбата щеше да бъде и девствена. Т.е Реян щяха да я убият за нещо, което не е направила /условно погледнато/.
Аз до сега си мислех, че по план фалшивия брак е трябвало да бъде консумиран. Но може и да е така, както смяташ ти. И може би това има предвид Азизе, като казва че знае нещо и заради това не предприема действия спрямо Рейян. В смисъл да я изгони или да я убие. За сега само я манипулира. И изчаква да разбере забременяла ли е Райян. Но интересно как е разбрала, че брачната нощ се е състояла.
Самия Миран и го каза на гроба на родителите му.
Бабето го попита дали е отмъстил, т.е, плана включваше консумация на първата брачна нощ и той и отговори, че е отмъстил.
На мен ми е любопитно какво знае бабата за да не предприема открити действия към настоящия момент и уж покорно да не противоречи на Миран!? Thinking
SET
https://www.instagram.com/p/BwRthzdJ8vy/
Или в 7, или в 8 епизод, ще е романтичния пикник, Рейянчето как ли ще реагира!? Thinking

# 535
Цитат
На стълбите, когато Миран доведе Реян в конака Азизе каза - Асланбей знае какво прави. Това си беше чиста декларация, за да защити авторитета на внука си.
След като видя нататък какво става промени плановете в две посоки:
- Реян да седи в конака, за да бъдат още повече посрамени Шадоолу
- Реян да седи в конака, за да й внуши, че е недостойна за Миран, така Реян сама ще се откаже да бъдат заедно и ще го отблъсне, а той няма да може нищо да направи.
Точните и думи, които подсказват втората идея бяха:
Гьонюл - Той не вижда никого, овен Реян.
Азизе - Тогава ще използваме тази, която вижда.

Заради затварянето на Реян в конака на Асланбей из цял Мидят ще се разнесе слуха, че дъщерята на Шадоолу е любовница на Асланбей. Това е позор за Шадоолу до гроб. Като я измамиха с фалшив брак и изхвърлиха, Шадоолу трябваше или да я убият или да я оженят за някого от глухите села. Срама щеше бъде поизмит и след една година хората бегло да си спомнят, че е имало някаква Шадоолу, с която е станало нещо неприлично.
Докато само пет дена да стои при Асланбей - сто години напред ще гърми, че е била любовницата на Миран.

Другата идея на Азизе от престоя на Реян в конака е да й внуши колко нищожна и посрамена е и как не заслужава да бъде до Миран. Как той не я обича, а само от милост да не я убят я защитава. Азизе знае, че не може да накара Миран да се откаже от Реян, но е напълно по силите й да направи обратното.
Величието на ума на Азизе е в това, че не се бори с непроменимото, а използва всичко което й поднесе случая за свои цели.
Нейджъл, според мен на гробищата бабата го питаше дали е изоставил Реян след брачната нощ, а не дали е спал с нея. За да бъде опозорена е напълно достатъчно да бъде изоставена. Въображението на хората и клюките ще измислят причината. Не случайно Насух каза - ти си направила нещо, за да те върнат. Реян се кълнеше, е не е , а Насух най-общо й отговори - направила, не направила, щом те върнаха значи си виновна и опозорена.
За това твърдя, че можеше да я убият и съвсем девствена.
Освен това Азизе е умна и по-скоро не би искала да е консумиран брака, защото много добре знае силата и влиянието, които чрез секса може да придобие жената над мъжа. Не случайно когато Гьонюл й се сополивеше, тя й каза - направи така, че мъжа ти да легне с теб.

Последна редакция: пн, 15 апр 2019, 16:16 от dariVale

# 536
Въпреки, че Азизе е велик манипулатор, вместо "величието", аз бих казала силата. Simple Smile Макиавели в анадолски вариант. За консумирането на брака съм по- склонна да мисля, че е по план.
Според мен тя изчаква да разбере дали Райян е бременна и да използва този факт, за да унижи Шадоуглу още повече. А за силата и влиянието, които придобива жената чрез секса е така. Азизе заради това искаше още същата вечер Миран да си легне със законната си съпруга и тя да заличи спомена за фалшивата. Но този път не позна. Миран не и се подчини и тя беше бясна.

Последна редакция: пн, 15 апр 2019, 16:21 от nedlen

# 537
Вале, понеже майката на Миран според думите на бабата е била опозорена, аз го свързах именно с отнемане на честта й, затова си мисля, че отмъщението освен изоставяне включваше и обезчестяване.
Когато се разбере, че Рейян е бременна и ако бабата истински се изненада, то тогава ще приема, че е очаквала само изоставяне на Рейян след ПБН, а не консумацията й.

# 538
Въпреки, че Азизе е велик манипулатор, вместо "величието", аз бих казала силата. Simple Smile Макиавели в анадолски вариант. За консумирането на брака съм по- склонна да мисля, че е по план.
Според мен тя изчаква да разбере дали Райян е бременна и да използва този факт, за да унижи Шадоуглу още повече.
Имах предвид "величието на ума", но мисълта ми тече в пъти по-бързо от тракането на пръстите по клавиатурата. Аз наистина се възхищавам на ума й, ако и да е като един зъл гений. Макиавели е все пак само мъж, жените сме много по-жестоки, коварни и изобретателни. Все пак Ева е успяла да накара Адам да бере ябълки, въпреки че е знаел последствията. Simple Smile
Може консумацията да е била планирана, а може и не. Но Азизе ще се възползва дори от провала на плановете си. Допълнителна екстра към отмъщението е една Шадоолу да роди копелето на Асланбей. Да видим дали повика на кръвта или кръвожадността ще надделеят в душата й.

# 539
Цитат
Да видим дали повика на кръвта или кръвожадността ще надделеят в душата й.

Е това вече наистина ще е голяма дилема. Особено ако се окаже, че е момче.

Общи условия

Активация на акаунт