Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - тема 8

• 33 842
  • 740
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Сузи аспирин пиеш ли? А продължаваш ли с утрогестана?
Прогестеронът спира кървенето видимо, но реално го потиска. Аз като се опитвах да намаля от 3х2, веднага прокървявах.

# 166
До коя седмица е нормално да се приема прогестерон, защото аз съм в 14г.с., а никой не ми е коментирал как да продължавам ...
Другата ми дилема е относно терапията:
Двама АГ са на мнение, че трябва да спра фраксипарин и да взимам само 150мг аспирин вечер;
Имунолог, хематолог и 1 АГ са на мнение да не спирам фраксипарина, който до сега бия през вечер и да взимам АП, но по 75мг.всяка вечер (настояват за фраксипарина заради 1 мисед и уж за по-сигурно).
Мутациите са ми хетерозигот 4G/5G PAI  и хетерозигот АСЕ.

# 167
  • Sofia
Сузи аспирин пиеш ли? А продължаваш ли с утрогестана?
Прогестеронът спира кървенето видимо, но реално го потиска. Аз като се опитвах да намаля от 3х2, веднага прокървявах.
Дели, аспирин не пия! И на мен ми намалиха утрогестан от 3*2 на 1* 2 ( аз пия 2*2😃) ....може и от това да е , щом и при тебе станало! Снощи не бих фракси от страх , тази вечер! Няма го зацапването от снощи!

# 168
  • София
До коя седмица е нормално да се приема прогестерон, защото аз съм в 14г.с., а никой не ми е коментирал как да продължавам ...
Другата ми дилема е относно терапията:
Двама АГ са на мнение, че трябва да спра фраксипарин и да взимам само 150мг аспирин вечер;
Имунолог, хематолог и 1 АГ са на мнение да не спирам фраксипарина, който до сега бия през вечер и да взимам АП, но по 75мг.всяка вечер (настояват за фраксипарина заради 1 мисед и уж за по-сигурно).
Мутациите са ми хетерозигот 4G/5G PAI  и хетерозигот АСЕ.
То дали ще го спреш или ще го слагаш през вечер (фраксипарина) е все тая

# 169
Эдр.момичета предписан ми е клексан 0,4 ,но питах в 4 аптеки и го нямат.
Мога ли да го эаменя с фраксипарин.
Каква е точно раэликата м/у клексан и фраксип.

# 170
Знам че всеки случай е различен,но в началото на тази бременност прокървих.Да отбележа, четвърта е,никога с предните не съм кървяла.Доктора каза,че имам отлепяне.Веднага започнах фраксипарин и няколко дни след това кървенето спря.Може и съвпадение да е,но...за мен лично кървях, защото не слагах НМХ.

# 171
  • София
Сузи, прогестерон при бременност се спира по схема. От 3х2 намаляваш на 2+1+2, след няколко дни ако е ок (няма кървене) намаляваш на 2+1+1 и т.н. Възможно е от рязкото намаляване да е станало.

Бубанка, и Клексан и Фраксипарин и Зибор са едно и също - НМХ. Важното е количеството да е едно и също. Фраксипарин казват, че прави повече алергични реакции.

Калина, мен би ме било страх да спирам на фона на загубата на предишната бременност. Аспиринът действа по различен начин и без изследвания да взимаш 150 ми се струва рисковано.

# 172
И мен ме е страх да спра каквото и да е
... продължавам си прогестерона,докато поне от 3-ма лекари не чуя , че е време да се спре ....
Аз се скарах с единия доктор , който настояваше , че трябва да спра фраксипарина и да си карам на 150 аспирин.....казах , че ме е страх да спра фраксипарина и че имунолог и хематолог са на мнение , че е хубаво да слагам и той се разсърди... Не смятам, че ще ми навреди слагането, колкото и да е дискомфортно, но ми остава чуденето за аспирин ... дали 150 наистина не е твърде много и дали да не мина пак на 75мг.
Имам правен колагулационен статус , но нищо не ми говорят стойностите....
А за аспирина може би този Аспи тест трябва да направя...никой не ми го е назначавал.....

# 173
Аз бях на 150мг Аспирин, нямах странични ефекти, при Паскалева следях усвояването. За нея Аспирина си беше АГ грижа, и на АГто остави да ми го спре по схема, каза че няма да се меси. Говори с нея?

# 174
  • София
Здравейте, момичета!
Аз отскоро разбрах, че съм бременна и си търся подходящ доктор, който да ме консултира относно лекарствата, които трябва да взимам във връзка с тромбофилията. При предната ми бременност се следих при д-р Джонгова и тя ми изписваше дозата АП и Фраксипарин. Този път ми се иска да се следя на друго място, защото е по-близо до работата ми, но пък новата ми гинеколожка не се наема да ми дава предписания относно тромбофилията. каза ми да се посъветвам в Майчин Дом, но дори не разбрах дали да ходя при гинеколог, или при генетик Sad
Чета, че доста от вас ходят при д-р Сигридов. Той ли е от най-компетентните доктори в това отношение? В коя болница/МЦ преглежда?

# 175
Здравейте момичета. Бях споделила, че съм с лейден13 и двете мутации на МТХФР.  Та имам един спонтанен. А сега ми закъснява с 2 дн, а иначе цикъла ми е точен. Направих тест и е отр. Но взеха да ми се подуват и гърдите и се съмнявам. Започнах с Ап 100мг. Ще ме посъветвате ли евентуално, кой специалист да посетя най-напред. (освен гинеколога).

# 176
  • София
Посети генетик / хематолог / имунолог - някой който да ти назначи терапия още преди да забременееш. Контакти има на първа страница на темата.

# 177
  • София
Делисардели, извинявам се за въпроса в предишния ми пост - видях по-късно, че на 1-ва страница има страхотна информация по всички важни параграфи. За съжаление аз много късно се сетих да потърся тази тема и вече съм бременна в 5-6 седмица. Надявам се да успея да се консултирам с някой от изброените специалисти сравнително скоро.

# 178
Здравейте дами!Днес за първи път бях при доц.Русев имам 4G4G ще прикача и снимка на другите 2 изследвания където направих ,а след 7 дни ще ми излезне още едно(не го запомних ,но само разбрах,че се инжектирало кръв в миши ембрион).Имам доста неуспешни опита ин витро...историята ми е много дълга и не смятам да Ви натоварвам ,а по-скоро, ако може искам да ми помогнете да разчета едно изследване,което не ми е ясно.И ,ако може да ми дадете съвет дали да не посетя и друг имунолог (не за друго ,а защото бях ходила само при Градинарска в Селената в Пловдим и тя въобще не ми назначи нищо и ми каза ,че съм 6 точки)Какво е вашето мнение и наблюдение за него  Русев?

А ето и предното ми изследване 

Последна редакция: пт, 03 май 2019, 14:58 от AnMary

# 179
  • София
Искра, имаш хомозиготна мутация в PAI и хетерозигот по фактор 13. Това са нискорискови фактори тромбофилия, много доктори ги игнорират. Но както са ти написали черно на бяло в заключението - препоръчва се профилактична терапия при бременност. На първа страница можеш да прочетеш повече информация.

Изследването с мишите ембриони се нарича тест за ембриотоксини. Като ти излезе резултата можеш да обсъдиш всичко наведнъж с Русев.

Общи условия

Активация на акаунт