Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - тема 8

• 33 793
  • 740
  •   1
Отговори
# 150
При феталната морфология и БХС, незнайно и за мен как точно го установиха, по показателите на кръвта, но според мен това си е прогноза (както изчисляват риска за Даун), също и висок риск от развитие на гестационен диабет, при положение, че никога не съм имала проблеми .....

# 151
  • София
Високо кръвно, белтък в урината и отоци.
Това са първите признаци на прееклампсията и тях трябва да следите. Като белтъка в урината се изследва количествено в 24часова урина. Кръвното се следи 4-6 пъти дневно.
Всичко друго - чернодробни ензими, тромбоцити, белтък и албумин в серум... са на по-късен етап.

По време на феталните морфологии се изчислява риска на база години, килограми, някои хронични заболявания (диабет, тромбофилии, хипо- и хипертиреоидизъм).
Много важен е кръвотока в маточните артерии.

# 152
Здравей те момичета. Пуснах изследвания за тромбофилия. Ще кача снимка с изследването и резултатите, ако може някой да ми обясни какво значи този тип тромбофилия. Знам че са няколко вида и по коя скала като най лош се определя моят. Благодаря предварително. [url[/url]

# 153
Здравейте! Може и да задам глупав въпрос и не много на място, но... Извинявам се, ако е така предварително.
 Наложи ми се заради един задържан фоликул да пия противозачатъчни три месеца. С pai 4g/4g съм. Изписаха ми жанги 0.2. Фоликула намаля след първата опаковка от 3.5 на 1см, но все още е там. Сега пия втората опаковка, но ми излязоха доста разширени вени и синки тук-там, без да съм се удряла. Налагало ли ви се е да приемате противозачатъчни и имали ли сте подобни проблеми? Смятате ли, че това е в следствие на тромбофилията или причината е друга? 🤔

# 154
  • София
Nikollinkaaa, имаш мутации в два от изследваните фактори тромбофилия. Фактор 2 Протромбин е високорисков фактор, при мутация в него е препоръчително да ти назначат антикоагулантна терапия при бременност, както и при други рискови ситуации - залежаване, коремна операция, счупване на крайник и др. Консултирай се с АГ и хематолог. Прочети първа страница на темата - там има полезна информация.

Joanaa,
Пиеш ли нещо друго освен Жанги? На мен ми излизат повече синки, когато пия аспирин протект продължително време, и аз съм 4G/4G.
Прочети си внимателно листовката, и ако нещо те притеснявя се консултирай с лекаря, който ти е изписал лекарството, ако трябва да го смени с нещо по-безопасно и ефективно.

# 155
Не, нищо друго не пия. В листовката пише, че не са препоръчителни при тромбофилии и са изброени няколко, но нашата мутация я няма 🤔 Но като цяло в ОК нали има естроген, който може да сгъстява (не съм много сигурна) кръвта и се зачудих дали може това да е причината за тези вени и сининки и дали е притеснително.

# 156
С PAI 5G/4G съм и това също ли не е в нормите както и Фактор ||

# 157
  • София
Не, нищо друго не пия. В листовката пише, че не са препоръчителни при тромбофилии и са изброени няколко, но нашата мутация я няма 🤔 Но като цяло в ОК нали има естроген, който може да сгъстява (не съм много сигурна) кръвта и се зачудих дали може това да е причината за тези вени и сининки и дали е притеснително.
Аз имам две безпроблемни бременности, но след прием на противозачатъчни се сдобих с тромб и кръвоизлив. След като се видя тромба на ЯМР ми пуснаха пакет за тромбофилии и според проф. Паскалева и другите лекари е противопоказно ползването на такива препарати с хетерозигот по Фактор V съм.

# 158
  • София
Да, всички естрогенови и прогестеронови препарати повишават кръвосъсирването - пише им го в листовките. И лекарите, които предписват такива препарати трябва да са наясно с това и да предупреждават.

Nikollinkaaa, да PAI 5G/4G ти е другата мутация, но тя е сравнително малък проблем в сравнение с Фактор 2 Протромбин.

# 159
Извинявам се за въпроса, но найстина съм невежа в това, а чак юни съм на лекър за тромбофилиията и супер се притеснявам. Имам един спонтанен и един мисед аборт. Знам че при още една бременност има опасност за бебето и трябва да приемам правилните медикаменти. А въпросът ми е каква е опасността за мен с тази тромбофилия като цяло дори и да не съм бременна?

# 160
  • София
Опастността за теб е при залежаване/обездвижване, опирации, фрактури....

# 161
Искам да ви попитам какво мислете за тази хранителна добавка, всичко, което пише звучи прекрасно, но дали някоя от вас е по запозната.

# 162
  • Sofia
Много лекари напоследък изписват натаспин ,като терапия при тромбофилия!Чувала съм , че е ефективна, не съм приемала това лекарство!
Аз пак съм с въпрос, защото знам , че ще ми помогнете! Бях писала , че Сигридов ми е изписал терапия фраксипарин през ден! Преди ( в 6 седмица) имах леко зацапване...преди терапия, не се разбра точно от какво е, спря преди 10 дни след прием на утрогестан 3*2 ! Тогава Сигридов ми каза да не започвам фракси , за да не прокървя( още не бяха излезли допълнителни мутации) . Сега бия от седмица всеки ден и тази вечер се появи отново леко зацапване 🤨! Възможно ли е да е от фракси?! Нямам сили вече, винаги съм пред някаква дилема! Четох , че е възможно... според вас?! Благодаря!

# 163
  • София
Без да се знае причината, трудно може да се каже дали е от фраксипарина. Според мен по-скоро не е от него, твърде малка доза е, че да създава такива проблеми. Но е важна причина за кървенето

# 164
Задължително посетете лекар, възможно най-скоро, с кървене сте за спешен кабинет по принцип. Да се разбере от къде е кървенето и тогава ще се мисли за терапията.

Общи условия

Активация на акаунт