Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - тема 8

• 33 790
  • 740
  •   1
Отговори
# 135
А възможно ли е заради завишени тромбо-левкоцитни агрегати, броят на тромбоцитите да излиза по-нисък?
Известно време моите се движеха между 128-140 без наличието на някакво заболяване. Единственото с което мога да си го обясня е прием на АП по същото време и доста завишени ТЛА. newsm78

# 136
  • София
Възможно е и двете - и от ТЛА, и от АП

# 137
Благодаря Simple Smile

# 138
А колко често е добре да се следят ПКК и другите споменати показатели? На 3 седмици прекалено дълъг период ли е? На 2 сякаш ми звучи по-добре...

# 139
Според мен зависи от състоянието на всяка, терапия, мутации, други проблеми съпътстващи бременността, ако има такива... Аз ПКК пускам всеки месец, заедно с чернодробни показатели, белтък, албумин и билирубин /с риск от прееклампсия съм освен тромбофилиите/. При Паскалева имам 3 консултации с изследвания при нея на Анти Ха, Д-Димер, Аспи, Фибриноген и тя отделно ми е пускала ПКК - около 15та, 23та и 30та седмица - все след феталните. Но това е индивидуално, на други жени може да иска по-често следене, или по-рядко. Няма универсално правило според мен, и медицината никога не е универсална - 2+2 не прави 4 за всички.

# 140
The doors, какво точно изследване за албумин пускаш за прееклампсия - микроалбуминурия ли? Защото като отида и поискам албумин да пусна ми казват белтък, а аз искам отделно от белтъка да пусна албумин, което май е точно микроалбуминурия.Rolling Eyes

# 141
Казвам, че искам белтък и отделно албумин. Никога не съм имала проблем да ме разберат какво пускам... Ето как изглеждат, поне в Токуда:

# 142
Пуснах микроалбуминурия излезе 6.6 при реф. Стойности  0-20 и белтък -отрицателен.
Също Герда беше писала, че за прееклампсия има връзка ако тробмоцитите са ниски, а асат, алат са високи. Но тромбоцитите ми са 230, асат е 12, алат - 14. Малко се успокоих сякаш за прееклампсия на този етап.

Д-диммер и фибриноген и на мен са ми над горна граница. Ще чакам 5 дни да излезе резултата за TAFI и предполагам ще ми вдигнат дозата нмх, дано не е късно.

Последна редакция: пн, 22 апр 2019, 13:26 от Okiaz

# 143
Пуснах микроалбуминурия излезе 6.6 при реф. Стойности  0-20 и белтък -отрицателен.
Също Герда беше писала, че за прееклампсия има връзка ако тробмоцитите са ниски, а асат, алат са високи. Но тромбоцитите ми са 230, асат е 12, алат - 14. Малко се успокоих сякаш за прееклампсия на този етап.

Д-диммер и фибриноген и на мен са ми над горна граница. Ще чакам 5 дни да излезе резултата за TAFI и предполагам ще ми вдигнат дозата нмх, дано не е късно.

Момичета, Привет!
Знам, че не сте лекари, ще се консултирам скоро и с проф. Паскалева, но не мога да спра да го мисля... Моля ви, дайте мнение за Фибриноген 4.76 и Д- Димер 2.53. Първото да кажем не е кой знае колко над нормата, но второто е до небето. В 21 г.с. съм, Клексан 0.4+ АП 100/ всеки ден. Сигридов не ми промени терапията, в Щерев тези хич не ги гледат, а при Паскалева съм чак на 15.05.

# 144
Okiaz, белтъкът е отрицателен в урината, в кръвта е съвсем различно.
Zazameg, aко ти е толкова притеснено не чакай - иди утре сутринта в НКБ и чакай да те приеме без час. Обясни, че си бременна и имаш повишени показатели, а си на терапия. Не мисля, че ще те върне. Въпросът е само дали ще имаш по 4 часа преди поставен НМХ, а тя ще предпочете според мен да ти пусне изследвания пак там на място. Но иди, недей да чакаш и да трепериш по празниците.

# 145
The doors, искаш да кажеш че белтък и албумин в кръвта трябва да пусна ако съм предразположена към прееклампсия

# 146
  • София

Д-димера и фибриногена са си ок. При бременни референтните са други и е нормално да са леко завишени

# 147
Може ли някой да синтезира за преекламсия какви показатели се следят.
Излезе ми висок риск, макар че съм с ниско кръвно (на този етап) и в ПКК нещата са в норма за сега (13г.с.).

# 148
  • София
Може ли някой да синтезира за преекламсия какви показатели се следят.
Излезе ми висок риск, макар че съм с ниско кръвно (на този етап) и в ПКК нещата са в норма за сега (13г.с.).

Ще напиша по-късно, че малкия е болен и отиваме при ЛЛ

# 149
Nandin, много ти благодаря!
Калина, и на мен ми е много неясно изследванията и въобще как се открива ако нямаш високо кръвно. При теб как разбраха, че имаш висок риск за прееклампсия?

Общи условия

Активация на акаунт