Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - тема 8

• 33 101
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Suzana_b , Сузи Hug Та ти не си в темата от вчера .... Колко пъти сме коментирали точно тези изследвания , които пускат тези двамцата , че нямат абсолютно никакво отношение към Нмх и Ап. 
А , междудругото на мен при предишната ми бременност, с която бях при него , на почти подобни показатели ми каза, че кръвта ми е гъста . Не, че ми смени терапията де .....
Ако те притеснява дозата , слагай 2 седмици и пусни едно Анти ха за твое успокоение . Аз , само с две от твоите мутации , бях на 0,6 и Ап всеки ден и двете и проблеми не съм имала.
Както каза някой по- горе - “ довери се на интуицията си “

# 121
  • София
То не са само мутациите, годинките също имат значение. Сузи извинявай, че говоря за години (аз даже съм по-голяма и от теб), но наистина имат значение. Хич не се занимавай с “терапия” през ден. Доза 0,4 няма как да ти е много.
Даже ако питаш мен, хич не се занимавай със Сигридов.

# 122
  • Sofia
Благодаря ви момичета ❤️
Започвам всеки ден! Нандин, знам , че и  години имат значение! Аз съм горда от моите, как ще се извиняваш 😍!
Бамболинка , знаем се отдавна ...много ми помагате!
Зазамег , оградени са , защото пак трябва да ги пускам след месец!
Оставам при Сигридов засега , защото имам час за ранен скрининг, а и обяснява много! Но за терапията да си гледа работата 😃
Благодаря ви!

# 123
  • София
Сузи Hug, то лошо няма да останеш при него, но задължително търси и още един добър Аг, не разчитай само на Сигридов. Търси добър лекар , който да работи в болница , за мен това беше мн важно . Щото ако ти се наложи нещо спешно - със Сигридов свързването е мисия невъзможна ....Предполагам помниш моя опит с него ....
От сърце ти желая една безпроблемна бременност до финала.
П.С. и аз родих на 40 Wink

# 124
Аз от кога разправям, че Сигридов е пенкилер

# 125
Здравейте. Аз започнах фраксито всеки ден....по  мое назначена. Вчера бях при проф. Конова и не се възпротиви. Иска да направя още едно изследване TAFI, по което да определи дозата фракси - 0.4 или 0.6. Накрая нещо смотолеви че за сега нямам доказана тромбофилия.....И вече ще ме довършат психически. Добре че АГ поне държи на терапията и за нея това е причината за предишния аборт иначе не знам как щях да се справям със страховете си. Сега се успокоявам, че уж знаем причината и я лекуваме...

# 126
  • София
Аз от кога разправям, че Сигридов е пенкилер

Joy  Сигме, ние защото сме си изпатили от него ....

Okiaz  , и да не ти е нужен фраксипарина, няма да ти навреди поне . Я си вържи гащите, след като имаш един аборт

# 127
Момичета, здравейте!
Чета ви от известно време и реших да питам за мнението ви.
Аз съм на 38г, бременна за втори път, първият път беше преди 15г и си имам един прекрасен младеж, сегашната ми бременост е след ин витро в Турция и до тук всичко е супер, но...
Миналото лято си самоназначиха и направих изследвания при доц.Конова за тромбофилия, от петте възможни мутации ми излезна проблем “носител на генотип 4Г/4Г”.
В Турция въобще не се впечатлиха, процедурата беше успешна, до 12с. Пих АП от 100мг, но след като прокърви от носа го спрях по предписани на АГто и сега чакам да си пусна три изследвания, но трябва да минат две седмици от последният прием.
Вече съм в 15+4 и всичко с бебо е добре.
Според Сигридов нищо няма да ми стане две седмици без АП, пък после като види изследванията ще ми каже как ще действаме, АГто ми също смята, че съм Ок.
Аз обаче като ви изчетох и голям страх ме обхвана, вие как мислете мога ли да продължа без лечение до краят или е рисково?
Ако има и друга като мен ще се радвам да сподели.
На изследвания и преглед съм чак в четвъртък и не знам как ще изкарам до тогава от мисли и предположения.

# 128
  • София
Сузи,
аз бих продължила НМХ всеки ден, без да казвам на Сигридов. Това е профилактична доза, няма да ти навреди.
И както е казала Бамболинка - още един АГ, за да си спокойна и да имаш поне 2 мнения - и за проследяване, и за ФМ.

Nadincho04,
Да не те страхувам, ама аз с хомозигот по PAI и без терапия не бих продължила, без да се притеснявам ежеминутно. Ако се появи проблем с кръвотока, докато отидеш на доктор, докато вземе мерки и подействат....

Стискам палци на всички ви Flowers Hibiscus

# 129
  • София
Окси, а защо по TAFI ще реши дали си за 0, 4 или за 0,6 ? Какво общо има то за да се види на каква доза ще си ? Стана ми интересно ...
За това има изследване Анти- ха, ама като чета, май и тя не е чувала за него ....

# 130
Бамболинка, аз съвсем вече не разбирам. Пита ме дали в семейството ми има случаи на тробофилия и като и казах че леля ми е имала запушена артерия ми каза да изследвам това ТАФИ. Свързано е явно с вродена тромбофилия. Ако излизело хетеро или хомо зиготен зависело каква ще е дозата. Анти Ха предполагам не ми препоръча защото знае че съм от Варна а тук до колкото знам няма къде да се направи. Аз даже се чудя дали да правя тези д-димер, аптт и още няколко дали да ги правя, защото знам че те не са показател за нмх

# 131
  • София
Д-димера има някакво отношение . Паскалева всеки път ми пускаше Д- димер, фибриноген , Пкк, анти -ха и Аспи тест. Последния път Анти- ха ми беше на долна граница, но не под нея, но Д- димера и фибриногена ми бяха завишени( над горна ) и ми вдигна дозата на 0,6.
Аптт няма отношение

# 132
На мен винаги фибриногена при бременност много ми се завишава,от сорта на 6-7 и то в средата още на бременността,при граница 5 или 6 беше...А тромбоцитите ми падат на долна граница.И как се тълкува това? Защото с предната бременност така и не ми стана ясно.Абе общо взето все си карам на стискане на палци и молитви за успешна бременност.😀

# 133
  • София
Казвала ми е Паскалева, ако ми паднат тромбоцитите под 140 , тогава да й звъня . Но пиех аспирин . Иначе и моя фибриноген все си вървеше висок около 6.Но гледа и кръвната картина заедно

# 134
  • София
При бременни понякога се наблюдавава псевдотромбоцитопения (фалшива тромбоцитопения). Тромбоцитите се слепват (по няколко на групички, достатъчно е да се групират по 2) и апарата брои 1 групичка за 1 тромбоцит, така броят им излиза малък, а в действителност е по-голям.
Това състояние естествено се среща и при не бременни и е зависимо от антикоагуланта в епруветките за ПКК
Разбира се, не трябва да се подценяват резултатите, защото понижаването на тромбоцитите си сериозен симптом.

Общи условия

Активация на акаунт