Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - тема 8

• 33 099
  • 740
  •   1
Отговори
# 105
Има ли някой, който е изследвал протеин S, протеин C и антитромбин? И трите са ми долна граница, даже единият малко отдолу. Дали се смята, че са ок, щом съм в референтните граници или да направя консултация със съдовия, който ми ги назначи?

# 106
  • Sofia
Здравейте! Имам нужда от съвет. Днес бях при Сигридов и ми назначи терапия фраксипарин 0,4 през ден! В 9г.с съм и съм на ранен скрининг на 13.05 ! Страхувам се с това поставяне през ден, защото съм чела , че не е ефективна, но той беше категоричен ! Пуска ми фибриноген и още някои неща , според , които определя терапия! Засега каза, че е напълно достатъчно, като и каза , че дори кръвта ми е малко разредена! Според вас правилно ли е .....искам да направя всичко , защото имам загуби , а съм и на 41!

# 107
  • София
Аз не бих слагала НМХ през ден.
Дай да видим какво ти е пуснал

# 108
Аз също съм през ден на фраксипарин и аспирин и днес ми подтвърди имуноложката да продължавам така (според АГ може и само на аспирин да карам), но моите мутации са като че ли по-малко хетерозигот АСЕ и хетерозигот 4G/5G  PAI...

# 109
  • София
Бая мутацийки си имаш..... И аз не бих слагала през ден... А той по какво разбра, че кръвта ти е разредена?
Kalina_2018, коя ти е имуноложката?

Последна редакция: пт, 19 апр 2019, 23:20 от Bambolinka11

# 110
  • Sofia
Бамболинка, разбра по изследвания , които ми пусна преди да е готов резултат!
Ох не знам ....страх ме е! Ако бия всеки ден , да не стане нещо?! И как да му кажа , като отида! Възможно ли е ,ако слагам всеки ден за всеки случай да си навредя!? Защо винаги трябва да сме пред дилема....!

# 111
Bambolinka, при доц.Конова съм....за сега съм доволна...прескочих критичната 12та седмица, но както ми каза АГ-то като имаш тромбофилия цялата бременност си е рискова....

# 112
Нали 0,3 и 0,4 дозите са профилактични.Аз мисля,че няма какво да си навредиш,но не съм лекар все пак.Аз лично съм се доверила на мненията в този форум,че няма такова лечение с НМХ през ден.Втора бременност карам така.Сама реших сега да бия 0,4 доза,защото в Русе няма компетентни гинеколози по отношение на тромбофилията,а все още не съм ходила в София.Убедена съм,че мога да мина и без клексан, защото карам страхотни,супер леки бременности без никакви отклонения, абсолютно безпроблемни.Но....страх лозе пази😀

# 113
И аз вчера бях при него. Сигурно сме се засекли.
Аз съм 4G/4G и VEGFA, не съм изследвала допълнителните фактори, защото така или иначе решихме, че ще сме на терапия. Русев ми изписа терапията през ден, редуване на Фракси с АП. Тимева от Щерев (аз съм ин витро) ми я изписа всеки ден, а Паскалева въобще не смяташе за нужно, но все пак я остави всеки ден. Сигридов видимо не беше съгласен с терапията всеки ден, но каза, че след като съм почнала така да продължавам и до ден днешен, вече съм в 21 г.с. не я е сменил. Даже Фибриногенът и Д- димера са ми все високи.
Аз също не смятам, че терапия през ден е въобще някаква терапия, все едно да пиеш антибиотик един ден, другия не. За всичко се съгласявам със Сигридов, но не и с това. Може би разчита на АП да върши същата работа при редуването, не знам.
Ти си прецени, довери се на интуицията си. Следи си редовно показателите, ако имаш съмнения, иди и при Паскалева. Анти- Ха най- добре ще покаже. Но за да го пуснеш, трябва да слагаш хепарина поне 4 последователни дни, доколкото знам.
Успех!

# 114
  • Sofia
И аз вчера бях при него. Сигурно сме се засекли.
Аз съм 4G/4G и VEGFA, не съм изследвала допълнителните фактори, защото така или иначе решихме, че ще сме на терапия. Русев ми изписа терапията през ден, редуване на Фракси с АП. Тимева от Щерев (аз съм ин витро) ми я изписа всеки ден, а Паскалева въобще не смяташе за нужно, но все пак я остави всеки ден. Сигридов видимо не беше съгласен с терапията всеки ден, но каза, че след като съм почнала така да продължавам и до ден днешен, вече съм в 21 г.с. не я е сменил. Даже Фибриногенът и Д- димера са ми все високи.
Аз също не смятам, че терапия през ден е въобще някаква терапия, все едно да пиеш антибиотик един ден, другия не. За всичко се съгласявам със Сигридов, но не и с това. Може би разчита на АП да върши същата работа при редуването, не знам.
Ти си прецени, довери се на интуицията си. Следи си редовно показателите, ако имаш съмнения, иди и при Паскалева. Анти- Ха най- добре ще покаже. Но за да го пуснеш, трябва да слагаш хепарина поне 4 последователни дни, доколкото знам.
Успех!
Благодаря!
Мисля да започна всеки ден, все пак дозата не е висока! А Сигридов се надявам на 13.05 да ми  я направи и той така ,и да не разбере😃! Точно интуицията ми подсказва да се застраховам!

# 115
  • София
Ох не знам ....страх ме е! Ако бия всеки ден , да не стане нещо?! И как да му кажа , като отида! Възможно ли е ,ако слагам всеки ден за всеки случай да си навредя!? Защо винаги трябва да сме пред дилема....!
Дай да ги видим тези изследвания

# 116
  • Sofia
Нандин ,ето тези! Аз май реших.... започвам от днес всеки ден, той как ще разбере?!😃

# 117
  • София
Сигридов да вземе да мине отново лекциите по клинична лаборатория. Нямаш нито един показател, който да показва, че кръвта ти е “разредена”
Нищо няма да разбере, ако ти не му кажеш

Последна редакция: сб, 20 апр 2019, 11:20 от Nandin

# 118
Сузана,, аз съм хетерозигот по ПАИ и МНХФР, и бях всеки ден на 0.4клексан. Ти имаш доста повече мутации. Няма как да ти се разреди много кръвта с тази профилактична доза, да не говорим, че и клексана действа само 24часа. При мен всеки назначаваше различна терапия, накрая аз сама реших да мина всеки ден на 0.4 клексан(не че се тордея с това самоназначение, но в България е наложително да се действа така явно, защото няма много на кой лекар да се разчита, пък и на никой не му нука за нас, освен самите ние) родих, и нямах проблем през бременността.

# 119
Нандин ,ето тези! Аз май реших.... започвам от днес всеки ден, той как ще разбере?!😃
Тези показатели не виждам да са проблемни, защо ли са оградени?!

Общи условия

Активация на акаунт