Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - тема 8

• 33 871
  • 740
  •   1
Отговори
# 210
Цитат на: delisardeli [b
[/b]link=topic=1105254.msg38684244#msg38684244 date=1557417560]
Паскалева ще ти каже че нямаш нужда от терапия още преди да ти пусне изследвания. Виж ако си бременна и имаш отклонение в резултатите може да размисли.

Как така нямам нужда неразбирам

Ще имаш нужда в случай на бременност.
Тромбофилията не е болест и не се лекува. Тя се отключва при определени състояния като залежаване, бременност, след операция и др.
При Паскалева може да отидеш при следваща бременност. Тя ще ти пусне изследвания, според които ще назначи или, съответно, няма да назначи терапия.

# 211
Да да разбирам че терапия се налага при бременност именно за това си пуснах изследванията сега за да видим за следваща бременност какво ще трябва да се предприеме от самото начало
Иначе в коя болница е др Паскалева разбрах от коментарите че е в София

[/i][/b]quote author=Zazameg link=topic=1105254.msg38685203#msg38685203 date=1557425994]
Цитат на: delisardeli [b
[/b]link=topic=1105254.msg38684244#msg38684244 date=1557417560]
Паскалева ще ти каже че нямаш нужда от терапия още преди да ти пусне изследвания. Виж ако си бременна и имаш отклонение в резултатите може да размисли.

Как така нямам нужда неразбирам

Ще имаш нужда в случай на бременност.
Тромбофилията не е болест и не се лекува. Тя се отключва при определени състояния като залежаване, бременност, след операция и др.
При Паскалева може да отидеш при следваща бременност. Тя ще ти пусне изследвания, според които ще назначи или, съответно, няма да назначи терапия.
[/quote]

# 212
  • София
Проф. Паскалева е в НКБ (бившата трета градска)

# 213
  • София
Изследване за генетична тромбофилия можеш да пуснеш в произволна лаборатория. Основният пакет включва 4 фактора. Подробна информация има на първа страница на темата.
Ако имаш разширени вени, консултирай се със съдов хирург. Възможно е в твоя случай да имат значение други неща, които да наложат профилактика при бременност.

Здравейте! Все още не съм бременна, но работим по въпроса от няколко месеца.Днес ми попадна статия за тромбофилия и тъй като имам разширени вени се притесних, дали не трябва да си направя изследване. Вие как мислите?Друго, което се чудя е дали има значение къде ще се изследвам?

# 214
Здравейте! Трябва да си направя утре изследвания за тромбофилия и искам да попитам някой знае ли, понеже вчера съм пила аспирин, дали би повлиял на резултатите?

# 215
  • София
Ирена, ако са генетични изследвания, няма да повлияе.

Аз пък имам друг въпрос - какви са триковете за най-безпроблемно инжектиране на фраксипарин? Какво се прави, за да не стават синини и бучки?  Нормално ли е да сърби мястото, където е направена инжекцията?

# 216
Не влияят медикаментите на генетичните изследвания.

Андреа, аз замених фраксипарина с клексан , точно заради тези синини, буци и сърбеж, който не отминаваше по 3-4 дни...сега се чувствам доста по-добре с клексана, единствено цената, където е по-висока...

# 217
Здравейте,преди седмица бях на преглед при Паскалева,личното ми мнение е,че можеше да си го спестя.Нищо съществено не ми каза.Според мен не ме взе много сериозно, особено като разбра,че карам четвърта безпроблемна бременност,само цъкаше и ме хвалеше за смелостта.Увеличи ми дозата на 0,6,каза повече да не се изследвам и да бия 0,6 до края на Б.Въпросът ми към вас е:имам 120 инжекции 0,4,дали мога да си купя игли и спринцовки и да прехвърлям там 0,6 мл, защото така ще ми излиза най-добре като цена,а и не ми се продават тези и да търся тепърва да купувам другите.Дали има да се продават такива тънки инжекции,че все още не съм търсила?

# 218
Защо мислиш, че си могла да си го спестиш, като все пак ти е сменила дозата?

# 219
Защото по показателя,който се получи и референтните стойности, които бяха дадени.0,11 ми беше показателя,като се сравни с референтните стойности си е логично да се вдигне,а и според мен да не беше нисък показателя,тя пак щеше да ми вдигне, защото съм  много кг,а съм в средата на Б.Абе...не мога да го обясня,усещане.Както и да е не съжалявам,че отидох 😀.
Да споделя и нещо друго-Правих фетална морфология при Чавеева,уж най-добрата, нарочно я предпочетох пред Сигридов.Ами...тя въобще не ми прави ФМ,а някаква друга лекарка,а иначе часа ли беше при нея,но тя приемаше определени бременни,разочаровах се малко.

# 220
Оплачи се! Не за първи път го правят този номер в Щерев, което за мен е крайно недопустимо.

# 221
Момичета, имам едно питане... Само накратко ситуацията при мен - нискорискови мутации: PAI 4G/5G и ACE D/D. Паскалева и двама АГ-та казаха, че ще се следим и че в момента не съм за Фраксипарин, трети АГ ми изписа терапия, но с огромно колебание. Засега не се боцкам. Всяка вечер взимам Аспирин протект, 100 мг.

Тука в темата съм чела, че е добре да се следи често кръвотока, като за целта се прави доплерово изследване, доколкото разбрах. Колко често трябва да се прави и от коя седмица? В момента съм в 14 г.с. Уж се записах при гинеколог, който е препоръчан в темата, но последния път като се видяхме, беше някаква лудница, не успя да ми погледне досието преди това ли, но ми каза, че тъй като бременността ми е нискорискова, може да се видим след месец. А щяхме да обсъждаме дали продължавам да съм без Фраксипарин. И явно трябва да поема аз нещата в свои ръце, за да не изпусна контрола и да не се окаже, че в един момент е трябвало да започна с НМХ, а сме изпуснали момента.

# 222
  • София
Рени, моите акушерки са ми давали малки игли за подкожно поставяне на инжекции - слагат се на нормални спринцовки. Потърси, със сигурност има. С тях се боде доста по-лесно от готовите игли на фракси/клексан.

Дарк, първия доплер при тромбофилия трябва да е още в 8-9 седмица. Ако имаш притеснения, можеш да редуваш двама АГ, за да имаш и второ мнение, и по-чести прегледи.

# 223
Дели, оставам с впечатлението, че това е нещо, което аз трябва да изисквам... На ФМ всичко беше наред с кръвотока, питах изрично, а и беше записано в амбулаторния лист, или както там се нарича.

И сега един невеж въпрос, аз как да разбера, че ми се прави доплерово изследване? На екрана се очертават едни червени участъци, които си менят цвета ли?

# 224
И мен ме интересува как да разбера, че това което гледат на ехографа е това доплерово изследване и този кръвоток...аз съм със същите мутации
Хетерозигот 4G/5G и АСЕ
Обаче слагам през ден клексан и вечер аспирин.....и противоречие между специалистите, някои АГ казват само аспирин 150мг, други да редувам....и аз така си карам ...утре ще пускам контролни кръвни изследвания да видим

Общи условия

Активация на акаунт