Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - тема 8

• 33 027
  • 740
  •   1
Отговори
# 60
Okiaz, а кръвотока следиха ли го редовно?

Иначе и аз съм като теб, като съм и с хомозигот по АСЕ. Според Паскалева съответно не съм ни за аспирин, ни за НМХ. Следя се при двама гинеколози сега. Като единият предложи терапия с Фраксипарин, но не с твърда убеденост, а по-скоро колебливо и превантивно. А според втория категорично не съм за Фракси. На втората консултация ми изписа аспирин, за НМХ каза, че на този етап не е необходимо. На тръни съм и аз дали всичко ще се развие нормално...

Иначе теб щом те притеснява да си без терапия, послушай вътрешния си глас. Спокойствието ти е най-важно

# 61
  • София
При мен беше И тромбофилията ... За моя случай много беше важен аспирина , но и Нмх , тък като на БХС ми излезе висок риск от преекламсия. Първия път без терапия, втория с терапия Нмх ( но ниска доза 0,4 ) и аспирин през ден. Сега бях на аспирин всеки ден и Нмх 0,6 . Но си почнах с влошен кръвоток , въпреки че после се пооправи , но след като ми спряха Аспирина в 25 седмица и пак се влоши и бебка започна да изостава, а вървеше седмица напред. Но при мен и шийката всеки път се скъсява около 20 седмица от жестоки контракции , някак си около този период, организма ми се опитва да се оттърве от плода...
Сега направихме 2 вида серклаж, които поне успяха да задържат до животоспасяваща седмица , въпреки, че пак бях с много силни и неповлияващи се на никакво лечение контракции и шийка 1,5 см от 20 седмица. Оттогава и лежах в болница докато не родих .
Извадиха бебка, защото вдигнах и високо кръвно .
Но, да чукам на дърво , имам едно прекрасно и напълно здраво бебе . След 3 месечен престой в кувьоз, от 2,5 месеца вече си е вкъщи

Последна редакция: чт, 11 апр 2019, 15:27 от Bambolinka11

# 62
Направо съм втрещена. Все си повтарям да стигна до 30 седмица, че да се успокоя, ама май и тогава няма да е.
Много съжалявам! И аз изгубих моето бебе в късна седмица, но в 30- та е направо потресаващо. И не разбирам как на единия ден "всичко е наред", на другия ден няма жизнени показатели.... Ама какво ли се чудя като знам що за лекари има. И това на ФМ?!?!?!
Според Паскалева загуба в голяма седмица не може да се дължи на Тромбофилия. Ниско рисковите даже не ги и отразява. Аз съм с 4g/4g и VEGFA и първоначално каза, че нямам нужда. После обаче, не знам защо се съгласи, може би защото ѝ казах, че терапията ми е назначена от следящата ме в Щерев, от деня на трансфера. Сигурно ин витрото променя картинката. Пия си и АП, понеже с първата ми бременност накрая се оказа, че кръвотокът съвсем не е бил наред, а ми спряха аспирина в 5 месец.
Аз бях в 26 календарна, а бебето изостанало в 22 по УЗ, при условие, че в 21 бях а ФМ и във фиша пише "плод с отлични прогнози", а на следващия преглед, в 23 уж думите на "доктора", които никога няма да забравя бяха "малко е на долната граница бебето, ама то вас като ви гледам какви сте дребни, не се очаква голямо бебе". За контракциите, които имах Магнеричът щял да свърши страхотна работа и т.н.
Лошото е, че докато не стане белята, не си обръщаме кой знае какво внимание. Аз доста дълго време обвинявах себе си, че съм постъпила безотговорно, че съм прекалила с доверието си, че не съм искала и второ мнение.... Но няма какво да се направи.
Трябва да се прави редовно доплер, щом имаш тромбофилия, макар и с нискорискови фактори- искай второ, трето мнение; контракции ако имаш- не са за подценяване; и вирусите, разбира се, макар че доколкото знам, те пукат мехура, а ти не споменаваш за подобен казус.
Успех с тази бременност! Възхищавам се и на теб, и на всички тук, които намират сили да продължат, въпреки горчивия си опит и всички тези неволи. Честно казано, ако не бяха момичетата от форума и съпругът ми, разбира се, не знам дали щях да имам куража да продължа.

# 63
 Dark chocolate,  следили са го до колкото се следи при една уж безпроблемна бременност...със сигурност ще остана на терапията назначена от АГ и ще моля за фракси всеки ден.
Бамболинка страхотно е розовото ти съкровище. Да сте здрави и много щастливи заедно.Hug Heart Eyes
Заза, съжалявам че разбра и за такъв случай и съм те обезпокоила предполагам.
Е според Паскалева тогава на какво се дължи късна загуба без никакви други предпоставки като увита пъпна връв или инфекция. Много интересно Rolling Eyes лошото е че докато не стане белата, Лекарите не ни обръщат внимание! Защото сега като им кажа на всички при които ходя какво е станало ме гледат под лупа и обясняват всичко. АГ пък седи по 2 мин да мога да гледам на монитора как мърда само И само аз да съм спокойна и ако не мърда го разбутва и докато не видя че се движи не прекъсва прегледа, обяснява ми кое какво е и какво тя гледа. А иначе за 1 минута и без никакви обяснения. За съжаление е така. Дано всичко е наред при всички които чакат бебенце. Сили не знам от къде, но се събират и някак си страха остава малко по назад.Heart

Последна редакция: чт, 11 апр 2019, 14:59 от Okiaz

# 64
  • София
Okiaz, от изследванията ти се вижда, че имаш хетерозиготна мутация в PAI - пише 4G/5G, което е един нормален и един мутантен алел. В такива случаи, ако се колебаеш за терапията, се правят изследвания на допълнителни фактори - ACE и Factor 13, но има и още. Тромбофилните фактори са много, ако решиш да не изследваш повече от това, просто си следвай терапията, тя е профилактична все пак, не е висока доза. А освен генетична тромбофилия, има и придобита, което се установява трудно с имунологични изследвания.

# 65
Ох, да питам и тук... По грешка сутринта си взех аспирина, вместо довечера и ми се събитат две хапчета през 12 часа, вместо едно през 24 часа. Че и две хапчета Дуфастон взех, вместо едно. Довечера ще е добре да ги пропусна може би?

# 66
  • София
Аспиринът действа с натрупване, около 72ч. Нищо страшно, не повтаряй днес, а утре продължи по обичайния график.

# 67
Благодаря, Дели 🤗

# 68
Здравейте, да ви попитам ако някой знае нещо по въпроса. Изследвах си Вит Б6 и ми излезна много завишен, при референтни стойности 5-30, моят е 101ug/l.
АГ то ми не е наясно, а в интернет за недостиг пише много, но за завишен нищо.
Или ако знаете към какъв лекар да се обърна за консултация.
Благодаря ви

# 69
Д-р Сигридов ми е назначавал такова изследване, та предполагам, че ще е компетентен да прецени какво да се предприеме или какво допълнително да се изследва

# 70
  • София
На мен Сигридов ми е казвал че Б6 трябва да е около 50, въпреки че на референтните пише до 30. Приемаш ли витамин Б6 под някаква форма? Ако да, просто намали дозата за известно време.

# 71
Здравейте. И аз с питане за препоръка на лекари, при които може да се следи бременна с тромбофилия.  Чета много противоречиви мнения за по-известните ми имена. Става въпрос, че първата бременност трябваше да бъде прекъсната заради аномалии (нямаше проблеми със самата бременност и развитие на тромбофилия), но след посещение при доц. Русев се оказа, че има мутация в хетерозиготно носителсво в MTFR и PAI1, както и хомозигот във фактор 13. Не знам колко са рискови тези мутации, има назначена терапия през ден ако се забременее, но чета, че не е много подходяща и за това се чудя къде да се следи бременността и да се назначи терапия и изобщо вече сме объркани на къде да се насочим и на кого да се доверим за да има следваща успешна бременност.

# 72
На мен Сигридов ми е казвал че Б6 трябва да е около 50, въпреки че на референтните пише до 30. Приемаш ли витамин Б6 под някаква форма? Ако да, просто намали дозата за известно време.
Да, пия витамини за бременост, в които има Вит Б6, освен ще ги спра за известно време, поне докато успея да се свържа с др Сигридов.

# 73
Aз също бях с повишен В6, и то повече от теб. Спряха ми комбинираните витамини и започнах по отделно В12, Д и прочие.

# 74
  • София
Да, комбинираните витамини не са добра идея точно затова - не са направени за личните ти нужди и дефицити.

Общи условия

Активация на акаунт