Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - тема 8

• 33 062
  • 740
  •   1
Отговори
# 75
Момичета, искам да се похваля, че родих моята първа дъщеричка Катерина и е прекрасна! Аз съм хетерозигот по Лайден, PAI и двата MTHFR-a. На терапия от НМХ 0.6 до деня на раждането. Родих на термин Simple Smile Споделям, за да ви покажа поредния пример, че терапията работи и си заслужава всекидневното биене на инжекциите и търсенето на правилния специалист! Пожелавам такъв успешен финал на всички ви!

Много съм благодарна за темата, всички ми казват "ти пък какво четеш по форумите". Добре, че сте вие, но и съжалявам, че ви се налага да сте в темата. Важното е, че знаем за проблемите ни вече и че можем да реагираме адекватно. Успех!

# 76
Честита дъщеричкя, мила Зая! Да ти е жива и здрава!
Естествено ли роди, кога сложи последната инжекция?

# 77
Момичета пак се включвам с въпрос, защото вече доста се обърках. Имам хетерозигот 4г/5г и завишени Нк клетки. За Нк клетките доктора каза вливки и съм ок с това, но за тромбофилията каза само аспирин. Искам да се консултирам със специалист, но се обърках при кого трябва да ходя за тази тромбофилия, генетик или хематолог? Не съм пускала допълнителни изследвания, доктора ми беше доста спокоен, както и аз докато не се зачетох сериозно в тази тема и доста се изплаших. Много съжалявам за загубите ви! Искам да направя всичко превантивно, за да не се стига до втори аборт. Чудех се за Сигридов, Русев, Паскалева. Иначе много харесвам доктора при , който ходя, просто искам второ мнение дали да съм само на аспирин.

# 78
Честита дъщеричкя, мила Зая! Да ти е жива и здрава!
Естествено ли роди, кога сложи последната инжекция?

Тръгна естествено, но за съжаление завърши със спешно секцио - бебка не беше в добра позиция. Бих си клексан в 11ч, но усещах накъде отиват нещата и вместо 0.6 бих 0.4. Бях със спинална упойка, родих в 6ч на следващата сутрин. Нямах усложнения от упойката. Сега ми бият клексан всеки ден в 14ч Simple Smile

# 79
  • София
Честито щастие, Зая ! Че и адашка Wink
Да е много здрава, да има безгрижно детство и много да радва мама и тате !

# 80
  • София
Честита дъщеричка, Зая! Да расте здрава и щастлива!

# 81
Момичета пак се включвам с въпрос, защото вече доста се обърках. Имам хетерозигот 4г/5г и завишени Нк клетки. За Нк клетките доктора каза вливки и съм ок с това, но за тромбофилията каза само аспирин. Искам да се консултирам със специалист, но се обърках при кого трябва да ходя за тази тромбофилия, генетик или хематолог? Не съм пускала допълнителни изследвания, доктора ми беше доста спокоен, както и аз докато не се зачетох сериозно в тази тема и доста се изплаших. Много съжалявам за загубите ви! Искам да направя всичко превантивно, за да не се стига до втори аборт. Чудех се за Сигридов, Русев, Паскалева. Иначе много харесвам доктора при , който ходя, просто искам второ мнение дали да съм само на аспирин.
И аз съм хетерозигот 4G/5G и хетерозигот по АСЕ, генетичката ми каза да слушам имуноложката, която ми е изписала фраксипарин и аспирин през ден да ги редувам до 16г.с.
2ма АГ са на мнение, че трябва да съм само на аспирин от 150мг всеки ден и за капак хематоложката ми каза, че трябва да си продължа фраксипарина през ден и да си взимам аспирин 75мг всяка вечер...
3 ма специалисти - 3 различни терапии, единствено на двамата АГ се припокриват мненията....и буквално и аз не знам какво да правя...
Чакам следващия преглед при имунолог и да го обсъдим, до тогава фраксипарин и аспирин 75мг , реших така да карам...
Също имах НК клетки завишени и направихме интралипид вливка, утре ще пускам контрола...

# 82
И аз съм хетерозигот 4G/5G и хетерозигот по АСЕ, генетичката ми каза да слушам имуноложката, която ми е изписала фраксипарин и аспирин през ден да ги редувам до 16г.с.
2ма АГ са на мнение, че трябва да съм само на аспирин от 150мг всеки ден и за капак хематоложката ми каза, че трябва да си продължа фраксипарина през ден и да си взимам аспирин 75мг всяка вечер...
3 ма специалисти - 3 различни терапии, единствено на двамата АГ се припокриват мненията....и буквално и аз не знам какво да правя...
Чакам следващия преглед при имунолог и да го обсъдим, до тогава фраксипарин и аспирин 75мг , реших така да карам...
Също имах НК клетки завишени и направихме интралипид вливка, утре ще пускам контрола...

Моят гинеколог ми беше казал АП през вечер, но ако си намеря от 80 мг ( май толкова каза) мога да пия и всеки ден. Току що си записах час при порф. Паскалева и малко се успокоих, доста четох и реших да отида при нея. Имам час чак за 8 май, до тогава може и да пусна още някое изследване, защото аз не съм изследвала АСЕ и Фактор 13 , също си мислех и за хемостаза. Или пък да изчакам да видим Паскалева какво ще ми назначи?

# 83
  • София
С нискорискови мутации Паскалева ще те прати вкъщи без терапия. Аз бих отишла при нея за следене на терапия след забременяване, но не и за назначаване.

# 84
  • София
С нискорискови мутации Паскалева ще те прати вкъщи без терапия. Аз бих отишла при нея за следене на терапия след забременяване, но не и за назначаване.

Подкрепям! Според мен си пусни двата допълнителни фактора, за да си наясно със ситуацията, но не разчитай Паскалева да им обърне внимание или пък да ти каже да ги изследваш. Моите изследвания като ги видя директно ги бутна настрани, имам чувството че дори не ги познава тези фактори. Каза ми щом ще ти назначават НМХ ела след като си го започнала да те изследваме и толкоз. За справка след изследванията ми в 13 г.с. и лош кръвоток сама назначи доза 0.6, въпреки че ако бях чакала на нея и 0.4 нямаше да започна.

# 85
Със същото мнение съм и аз. Макар че след това, двама гинеколози също бяха на мнение, че не съм за терапия. Но при един от следващите прегледи ми беше изписан аспирин.

От Паскалева очаквах да ми назначи някакви изследвания и на база на резултатите да реши какво да предприеме, но уви... Тя просто заяви, че това са нискорискови мутации, нищо че за мутацията по АСЕ пишеше, че е с повишен риск от спонтанни аборти.

# 86
Истината е, че Паскалева се занимава с далеч по-"сериозни" тромбофилии, проблеми със съдовете и т.н. За нея нашите мутациики са буквално нищо, макар рисковете, тъй като нейното тясно звено се занимава с дълбоки тромбози, пациенти с хоспитализации, операции и прочие на тази тема. Бременните, макар и голям % от пациентите й в момента, са по-скоро притурка към портфолиото. Ако идете с назначена терапия - тя ще ви изследва няколко показателя и ще ви даде насока да промените ли дозите и как. Ако идете без, просто с изследванията, едва ли ще ви даде нещо, дори ниско профилактирана доза. Просто защото в учебниците дето сигурно тя е писала, се води, че рискът е нисък.
И аз имам някои забележки към нейния стил, малко отнесен и хаотичен, но смятам, че е много подходяща за проследяване на терапия и нейната модификация, особено при проблеми. Тъй като и изборът на специалисти в тази тясна ниша е много малък, да не кажа почти никакъв, трябва да приемем, че жената си е просто такава Simple Smile
За мен от първостепенна важност е АГто. То насочва към изследвания, към терапия, към допълнителни медикаменти. На него трябва да имате 100% доверие, не да се лутате измежду няколко специалиста, които рядко имат едно мнение. Мен лично АГто ме насочи да изследвам тромбофилии, с влошен кръвоток съм. Ако не беше то, едва ли аз сама щях да се изследвам просто така, а и не знаех какво е това до скоро. Буквално АГто ме преведе през тази плетеница, то ми изписа Аспирина и Фраксипарина, а Паскалева само следеше как са ми показателите.

# 87
Момичете, много ви благодаря за информацията! Да разбирам , че тя просто ще потвърди аспирина. Къде тогава да отида, за назначаване на терапия, предвид, че аз още не съм бременна. Тъкмо се бях успокоила сега наново терзания. Имам чувството, че едва ли не ще си е моя преценка дали да започна нмх. Ако търся, докато не намеря някой, който ще ми я назначи. Как се взима такова решение не знам Sad
Истината е, че и мен моя АГ ме насочи и безкрайно го харесвам др Ташков Heart И бях доста спокойна, докато не изчетох тук бая неща Sad

# 88
  • София
the doors би ли споделила при кое АГ ходиш? Може и на лични.

# 89
Avgustinka, аз след моя мисед си самоназначих всички изследвания за тромбофилия и с готовите резултати ходих на имунолог (доц.Конова), която ми направи предписание как да действам при положителен тест за бременност , коментирах терапията с АГ и тя потвърди и така започнах....
Към днешна дата и аз съм объркана, защото АГ, имунолог и хематолог са на три различни мнения и не знам как точно ще продължа за напред....

Общи условия

Активация на акаунт