Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - тема 8

• 33 083
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
Напълно ви разбирам, това ходене по лекари, и всеки с различна терапия, можеш да се побъркаш. При мен беше таса: самонаправих си изследвания за тромбофилия, хетерозигот по ПАИ и МНХФР съм. Двама доктори, две различни терапии. Предвид, че съм и инвитро нямаше какво да губя, не мога да се оставя без терапия, макар и нискорискови мутации залогът е голям. Започнах терапия 0.4 след положителен тест до края на бременността, ходих при Паскалева само за да видим дами е достатъчна дозата. Останах на 0.4 до края, родих живо и здраво бебе.

# 91
Напълно ви разбирам, това ходене по лекари, и всеки с различна терапия, можеш да се побъркаш. При мен беше таса: самонаправих си изследвания за тромбофилия, хетерозигот по ПАИ и МНХФР съм. Двама доктори, две различни терапии. Предвид, че съм и инвитро нямаше какво да губя, не мога да се оставя без терапия, макар и нискорискови мутации залогът е голям. Започнах терапия 0.4 след положителен тест до края на бременността, ходих при Паскалева само за да видим дами е достатъчна дозата. Останах на 0.4 до края, родих живо и здраво бебе.

И аз съм със същите мутации и две различни мнения. Ще се доверя на доктора, който е ЗА Фраксипарина и то категорично. И аз не бих рискувала, защото едва ли ще навреди, ако не помогне.

# 92
the doors би ли споделила при кое АГ ходиш? Може и на лични.
При Колева в Токуда съм. За нея има както положителни, така и не толкова положителни мнения, но аз съм доволна. Малко е особена, не е от онези сияещи винаги усмихнати уау лекарки, но подхожда според мен много професионално и адекватно при проблем. Не искам да й правя реклама, просто за мен беше важно да ме следи както трябва, вместо да ми е като приятелка на кафе и да си лафим Simple Smile

# 93
Вчера си направих Аспи теста. Според проф. Паскалева няма нужда от по-голяма доза, затова си оставам на 100 мг. Резултатът беше 16 при референтни [4 - 20]. Трябва ли след време да го повторя?

# 94
  • София
Вчера си направих Аспи теста. Според проф. Паскалева няма нужда от по-голяма доза, затова си оставам на 100 мг. Резултатът беше 16 при референтни [4 - 20]. Трябва ли след време да го повторя?

На мен Паскалева ми каза контрола отново 20-24 г.с. Бях при нея в 14-та г.с. и резултатът ми беше около твоя, т.е. в желани граници. Първия път когато се изследвах в 5 г.с. беше 9 към долната граница.

# 95
Мимоза, благодаря... Тя каза, че няма нужда, но питам и в темата, защото ми е интересно дали и при други е минало без контролно изследване. Някой знае ли дали може да се изследва и на друго място? Върти ми се в "Св. Екатерина"...

# 96
  • София
Мимоза, благодаря... Тя каза, че няма нужда, но питам и в темата, защото ми е интересно дали и при други е минало без контролно изследване. Някой знае ли дали може да се изследва и на друго място? Върти ми се в "Св. Екатерина"...

Там доколкото знам само Анти ха изследват. Иначе за Аспи теста аз ходех всеки месец за мое успокоение .

# 97
И аз си мислех за след месец. Иначе говорихме, че даже мога да намаля дозата на 75 мг, обаче малко ме е страх.
А какво значи, че резултатът ми е към по-горна граница?

# 98
  • София
Аз не открих другаде да правят аспи тест. Иначе анти ха се прави и в токуда и в Св. Екатерина.

# 99
  • София
И аз си мислех за след месец. Иначе говорихме, че даже мога да намаля дозата на 75 мг, обаче малко ме е страх.
А какво значи, че резултатът ми е към по-горна граница?

Означава , че го усвояваш добре ! Стига си го мислила Wink  моя винаги е бил около 20 . Тя мислеше и мен да слага на 150 мг, заради кръвотока и риска от преекламсия, но след резултата каза, че няма нужда. Останах си на 100. Макар, че последните 2 месеца не можах да ходя на контроли, че лежах в болница....

# 100
Бамболинка, мерси Stuck Out Tongue
Иначе видях, че за моите седмици, горната стойност не е 20, а 30, така че направо съм го заковала по средата. След месец пак Simple Smile

# 101
  • София
Има хора, които са резистентни към аспирина. Та този тест е предимно за тях.

# 102
Има хора, които са резистентни към аспирина. Та този тест е предимно за тях.

Нандин как се каэва иэследването эа да раэбера дали съм реэистентна към аспирина.
Эабеляэала съм че като го пия (преэ вечер ми е предписан) не се чуствам ,,аэ" на другия ден,някак като эамаяна съм,а друго не пия вечер.

# 103
  • София
Аспирин зависима Тромбоцитна агрегация
(Aspirin test)

# 104
  • София
Имаше едно момиче с резултат 75 - на нея каза, че аспирина не й действа и й го спря - и да го пиела и да не го пиела - все тая .

Общи условия

Активация на акаунт