Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - тема 8

• 33 166
  • 740
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Аз при Паскалева бих отишла за проследяване на терапия при бременност, преди това няма смисъл.
При Русев е полезно да се ходи преди забременяване.

Арабела, стискам палци следващия път да е успешен!
Провери нивата на витамините Б9 и Б12.

# 406
На листовката на Клексан пише периодично да се проверяват нивата на Калий, аз такова изследване не съм правила (не ми е назначавано) , някой може ли да обясни връзката и евентуалните проблеми при отклонение ?!

# 407
И аз имам 4G/4G
И три загуби
Кой ще ми каже че това не е причината . Ще го навра в на кучето да не казвам кво

# 408
На листовката на Клексан пише периодично да се проверяват нивата на Калий, аз такова изследване не съм правила (не ми е назначавано) , някой може ли да обясни връзката и евентуалните проблеми при отклонение ?!

При някои може да се получи повишаване на нивата на калий, както спад на тромбоцити или намаляване нивата на калция. Това са евентуални странични ефекти на нмх, но не се проявяват при всеки или се проявяват при много дълга употреба и в комбинация с други заболявания. Иначе и сама можеш да си пуснеш калий в цибалаб например.

# 409
  • София
С нашите профилактични дози, калия няма да се промени

# 410
Аз съм с 4G/ 4G и с късна загуба.
Повтарям се, но ще кажа пак... При Паскалева се ходи след вече започната терапия при бременност, разбира се - всеки ден Фракси/Клекасан. Преди бременността на мен ми беше казала, че нямам нужда от терапия, после като отидох в 8,9 г.с. съвсем на друго мнение беше, даже скоро ми вдигна и дозата, макар че беше за кратко.
Русев вероятно ще изпише терапия през ден с редуване с АП, но знае ли се.. всички все пак би трябвало да сме индивидуални.
Ниско-, високорискови... То явно при бременност нищо не е за подценяване. И аз си мислех, ще е невъзможно да имам гестационен диабет, но уви... явно и това може. Така че, макар и само с един PAI, по- добре са се вземат мерки, отколкото да страдаме пак.
Успех!

# 411
Благодаря момичета! Аз от вас съм стигнала до извода да ходя при Паскалева и то чак след бременност. От имунолога имам изписана тази терапия от фракси и АП, но някак нямам добро усещане за АП и не го пия 🙄 Мисля само на фракси и около скрининга, ако стигна до такъв живот и здраве, да посетя Паскалева и да обсъсим терапията тогава. Чета ви от близо година и съм научила доста полезни неща и кой лекар какъв е, благодаря ви! ❤

# 412
Момичета , аз нещо можеби не разбрах точно как ще се случат нещата
В понеделник Бяхме при русев , Пуснах имунологични иследвания
И той каза че някои ще се виждат а други не докато той не ги коментира
Едното иследване е качено още миналата седмица
А другите не .
разбрахме се да минем да ги коментираме като излезнат
Но в случая аз нещо не разбрах дали трябва да чакам още докато се качат другите с коментар от него
Или да отивам направо ?

# 413
  • София
След като излезнат имунологичните трябва да ти напише заключение за всичко. После отиди за коментар.
Иначе ако имаш витамини, тях ги има в системата, но нямаш коментар.

# 414
Излезнал е само димер . А а другите явно не .
Значи ще почакам до края на седмицата да видя дали ще качат още нещо
Че той толкова неща каза и аз се обърках
Помня само че мр каза че докато не напише коментар някои иследвания аз няма да ги виждам .
Ама така и не разбрах дали трябва да ги чакам да се качат . Или на място ще ги коментира

# 415
Момичета здравейте аз съм хетерозигот по PAI 4G/5G и хетерозигот фактор || протромбин 20210G/A бях на консолтация в националната генетична лаборатория от там ми кажаха че нямало нужда от терапия преди забременява е и като забременея да отида само при АГ той да ми назначи терапия. Но сега като ви чета и ме хваща страх че можеби трябва да отида и на друго мнение преди да съм забременяла. Аз съм с абрупцио плацента в 32 седмица извадиха момченцето ми със спешно секцио той беше герой бори се 6 дни но почина. Ще съм благодарна за съвет или лекар при който да отида

# 416
Съжалявам да прочета такова нещо, Ai-djini. Имаше ли някакви други проблеми твоето ангелче, че не успя да се пребори в 32г.с.?
По принцип терапия за такива мутации преди забременяване не са нужни, освен ако не правиш инвитро, където стандартната схема е да назначат НМХ още от трансфера. Важното е да имаш добър АГ и той ще те насочва кога и какво трябва.
Пожелавам ти сили и успех!

# 417
  • Пловдив/София
Искам да попитам при непостоянни проблеми с кръвотока, каква е причината да се иска индукция преди термин?
Ще обясня малко повече: не са ми правили изследвания за тромбофилия или нещо специфично, имам една добре износена бременност. При втората обаче след 24 г.с. започна да се наблюдава изоставане на плода (ту 2 седмици, ту една). На третата фетална кръвотокът беше леко рисков (коефициентът- добър, но дясната  извън граница), казаха ми да следя ежедневно кръвно и доплер на 2 седмици.
На доплерите нещата бяха горе долу добре, но преди 10 дни пак излезе лош кръвоток- нулирал се на моменти. И бебето беше качило много малко- 150 грама за 2 седмици в 36 г.с.
10 дни по-късно беше качило 300 грама още и почти влиза в норма. Кръвотокът също излезе добър.

Лекарката няма обяснение защо един път е добре, един път зле, нито за скоковете на растеж (ту слаб, ту много бърз).

Но каза, че й се иска седмица преди термин, ако не тръгне само, да ме индуцира.
При положение, че върви малко бебе, но в норма и с уж добър кръвоток, защо според вас би се наложила ранна индукция?
И изобщо някой има ли опит с така "играещ" кръвоток и растеж?

извинявам се за дългип пост и лаишкото обяснение...

# 418
Здравейте момичета  преди време бях писала тук след направено изследване за тромбофилия  резултатите бяха следните- хетерозигот по PAI-4G/5G и хетерозигот по С677Т.Другите два високорискови са ми нормални.Посъветвахте ме да пусна и АСЕ и фактор 13 и резултатите са нормален за фактор 13 и за съжаление хомозигот по АСЕ.Има ли момичета  които са със същите мутации като моите, били ли сте на терапия по време на бременност и въобще какво ще ме посъветвате.На мен ми предстои  инвитро в Турция и там казват че нискорисковите мутации не ги интересуват дори не са ми ги искали като изледване, но аз се притеснявам при един бъдещ успех дали това няма да е голям риск.Да не съм на терапия имам впредвид.Благодаря!

# 419
Здравейте момичета  преди време бях писала тук след направено изследване за тромбофилия  резултатите бяха следните- хетерозигот по PAI-4G/5G и хетерозигот по С677Т.Другите два високорискови са ми нормални.Посъветвахте ме да пусна и АСЕ и фактор 13 и резултатите са нормален за фактор 13 и за съжаление хомозигот по АСЕ.Има ли момичета  които са със същите мутации като моите, били ли сте на терапия по време на бременност и въобще какво ще ме посъветвате.На мен ми предстои  инвитро в Турция и там казват че нискорисковите мутации не ги интересуват дори не са ми ги искали като изледване, но аз се притеснявам при един бъдещ успех дали това няма да е голям риск.Да не съм на терапия имам впредвид.Благодаря!

С подобни мутации на твоите съм, плюс още няколко. И аз съм след инв в Турция. Там отхвърлиха всичко- те гледат само FV и FII. Както и да е, аз си започнах веднага след пункцията клексан 0,4. Тъй като имам и един задържан аборт, за себе си съм сигурна, че ако не бях започнала терапията едва ли изходът от инв
щеше да е положителен в дългосрочен план. На първа ФМ се видя и влошен кръвоток и ми включиха към клексана и натаспин. Сега всичко е ОК, но ходя често на прегледи, а самата терапия я следя всеки месец при Паскалева.

Общи условия

Активация на акаунт