Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - тема 8

• 33 058
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
gerda1, това което мисля е да се презастраховам и да ходя на няколко места. Всичко което прочетох за моите мутации ми звучи доста сериозно. Лошото е че съм в Бургас и ще  е доста трудно с пътуването, но не и невъзможно.
 Мисля да се свържа и с проф.Паскалева,   за консултация. И въпроса ми е проф Паскалева ще следи терапията, която вече имам или според теб е по-добре тя да ми назначи?

# 616
Ще обсъдиш терапията с Паскалева, тя е специалист.За терапия с фракси не се ходи при няколко специалиста.
Паскалева пише назначението и го показваш на аг-то, и то също преценя.
Примерно едното ми аг не искаше да съм на доза 0,6, че била терапевтична, а Паскалева беше назначила след анти Х а.
Като дойде време да раждаш избираш свястна болница и обсъждаш консултация с анестезиолог за проблемния фактор 5, защото след това те променят дозите на нмх по часове.

# 617
  • София
Сънкис,
освен антикоагулантната терапия трябва да приемаш само бионалични /метилирани форми на Б9 и Б12 - Неофолик Мета вместо синтетична фолиева киселина за Б9 и метилкобаламин вместо синтетичния цианкобаламин за Б12.

Здравейте, момичета. Имам нужда от съвет. Имам една нормална бременност преди 8 години и за съжаление един спонтанен аборт в 14гс миналия октомври. След доста опити, отново съм бременна и искам този път да се застраховам с адекватна терапия. Имам си букет от тромбофилии. Ходих при паскалева след аборта, като ми е написала започване на терапия с клексан - всеки ден 0,4 към 7-8 седмица при бременност. Русев ми е назначил( отново при консултация след аборта), започване на терапия още при положителен тест. Имам рецепта от паскалева и утре ще търся клексан, не съм поставяла никога, но явно ще се науча- няма къде да мърдам. Въпросът ми е- нещо пропускам ли? Трябва ли отново да ходя при паскалева- четох назад в темата, че се ходи при нея на контрола и проследяване на определени показатели. Бихте ли ми дали съвет ако нещо изпускам и на какво да обърна внимание. Много се надявам на добър завършек този път. Благодаря много!!!!

# 618
  • Sofia
Благодаря, Deli. Пия по таблетка метилирана фолиева на ден. Мисля, че няма нужда от повече- поне това, което съм чела назад по темите. Аз съм се ошашкала за Клексана, в момента съм почти 5гс. Паскалева е писала започване от  7-8 гс, та това й ще направя. В петък съм на преглед, ако може да се види сакче, за да съм по спокойна и след това подкарвам инжекциите. Много благодаря и хубав ден:-)

# 619
  • София
Премери и Б12, мутациите в MTHFR засягат усвояването и да двата витамина.
Относно клексана - аз бих го почнала веднага. При мен проблемите почнаха още преди да чуем сърчице.
Успех!

# 620
  • София
Благодаря, Deli. Пия по таблетка метилирана фолиева на ден. Мисля, че няма нужда от повече- поне това, което съм чела назад по темите. Аз съм се ошашкала за Клексана, в момента съм почти 5гс. Паскалева е писала започване от  7-8 гс, та това й ще направя. В петък съм на преглед, ако може да се види сакче, за да съм по спокойна и след това подкарвам инжекциите. Много благодаря и хубав ден:-)
И аз бях с предписание от 7-8 седмица , но го почнах веднага след + теста .

# 621
Благодаря gerda1, ще се свържа с проф.Паскалева . Преди + тест ли или след него? Как ще е най-редно?

# 622
Дони,аз бих отишла преди.

# 623
Някои от вас коментираха изписаната ми терапия ( 2 дни Натаспин, 1 ден Фракси 0.3 ) , че няма да е ефективна, ако фракси не се слага всеки ден, защото само 24ч е активен. Та въпросът ми е нали Натаспин/АП също разреждат кръвта, каквато е и работата на инжекциите и в такъв случай защо  да е невъзможна друга схема освен всекидневната ?

# 624
  • София
Някои от вас коментираха изписаната ми терапия ( 2 дни Натаспин, 1 ден Фракси 0.3 ) , че няма да е ефективна, ако фракси не се слага всеки ден, защото само 24ч е активен. Та въпросът ми е нали Натаспин/АП също разреждат кръвта, каквато е и работата на инжекциите и в такъв случай защо  да е невъзможна друга схема освен всекидневната ?
Защото блокират различни фактори на кръвосъсирването. (Всяко работи на различен фронт) Ако не слагаш фраксипарина всеки ден, по-добре изобщо не го слагай, иначе е едно безполезно бодене и хвърляне на пари.
И за хипертония има различни лекарства и когато се изписват 2 (че и повече) на един пациент, се приемат всеки ден и двете, а не 2 дни едното 1 ден друтото.

Последна редакция: вт, 06 авг 2019, 23:35 от Nandin

# 625
Здравейте !
Върнах се доста назад в темата и това, което забелязах е, че се обсъждат главно няколко имена на специалисти - Сигридов, Паскалева и Русев.
Има ли дами а тромбофилии, които са следили бременността си при други лекари ?

Благодаря предварително!

# 626
Паскалева е хематолог, другите двамата са АГ и (имунолог)ендокринолог.
Факторите на кръвосъсирване при високорискови мутации е добре да се мониторират от лекар с необходимата специалност, иначе всяко аг може да следи.

# 627
Паскалева е хематолог, другите двамата са АГ и (имунолог)ендокринолог.
Факторите на кръвосъсирване при високорискови мутации е добре да се мониторират от лекар с необходимата специалност, иначе всяко аг може да следи.
Герда, благодаря за уточнението ( въпреки , че съм на ясно кои от тях каква специалност има : ) )
Всъщност питам дали има дами, които са ползвали услугите на други специалисти .

# 628
  • София
Да, има, макар че момичетата рядко казват при кой се следят.
Всички споменати имена сме ги извадили на първа страница на темата.

# 629

Здравейте, момичета. Имам нужда от съвет. Имам една нормална бременност преди 8 години и за съжаление един спонтанен аборт в 14гс миналия октомври. След доста опити, отново съм бременна и искам този път да се застраховам с адекватна терапия. Имам си букет от тромбофилии. Ходих при паскалева след аборта, като ми е написала започване на терапия с клексан - всеки ден 0,4 към 7-8 седмица при бременност. Русев ми е назначил( отново при консултация след аборта), започване на терапия още при положителен тест. Имам рецепта от паскалева и утре ще търся клексан, не съм поставяла никога, но явно ще се науча- няма къде да мърдам. Въпросът ми е- нещо пропускам ли? Трябва ли отново да ходя при паскалева- четох назад в темата, че се ходи при нея на контрола и проследяване на определени показатели. Бихте ли ми дали съвет ако нещо изпускам и на какво да обърна внимание. Много се надявам на добър завършек този път. Благодаря много!!!!

Съникс като гледам резултатите ти, все  едно гледам абсолютно същите мои. С тези резултати имам една успешна бременност, която обаче следих при Сигридов след като Паскалева съвсем тактично ми намекна че едва ли нямам шансове и ако до 6 м всичко е наред пак да ида.

През цялата бр бях на клексан/фраксипарин 0,4.

Сега отново съм бременна и Сигридов ми назначи да изследвам още няколо мутации. Еми от днес положението е такова

Почвам да си задавам въпроса как изобщо съм жива още Animal See No Evil
И макар че имам една успешна бремнност, малко се отчаях и уплаших честно казано Sad

Общи условия

Активация на акаунт