Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 2

• 33 441
  • 761
  •   1
Отговори
# 105
И аз не знаех, че щръклицата е оборна муха Simple Smile

# 106
  • Пловдив
За дъжда отгатването беше лесно - двете държави реват от дъжд, третата не може да се оплачи, остава четвъртата.
Да, именно. Ама аз не съм казала, че е трудно. Wink Плюс дъжд на немски и на английски не е пула, а ММ знаеше, че паричната единица на Ботсвана се казвала пула.

# 107
  • тук, на мястото си
Точно, че не беше трудно и не беше за жокер.

# 108
  • Русе
Абе, що си мисля, че медицинската терминология все още идва от латинския, а и студентите НИ се обучават от български преподаватели, по български учебници, за да лекуват български пациенти. И фармакологията и тя... Така че скутове и задници как точно са на английски чак толкова не им трябва да знаят Joy Нито пък на нас! Ама ако има промени - кажете Stuck Out Tongue Winking Eye

Грешите. В днешно време английският (на различно равнище, разбира се) е задължителен за всеки работещ човек, а за хората на интелектуалния труд - още повече. Как си представяте, че този бъдещ лекар ще следи новостите в медицината, ако не владее английския език? Ще чака някой да му превежда научните статии? Ще има да чака. Би ли могъл такъв човек да работи в екип с чуждестранни лекари, за които впрочем английският няма да е задължително майчин език? Знаете, че съвременните технологии позволяват на лекарите да работят в конферентна връзка със свои колеги от други страни. На какъв език според Вас си говорят те? Впрочем, "скут" е част от човешкото тяло и се учи по анатомия, така че си е точно по неговата специалност.
Ако сте чак такъв патриот, че заради любовта към българския език сте готов да поверите живота си на един провинциален лекар с елементарна обща култура, аз не споделям Вашия избор.

# 109
  • Далече, далече
Заради "доктора" проверих как е скут на латински език. Оказа се, че е същото, както и на английски.

Преди време бях попаднала на друг млад  "доктор", който не можеше да си напише името правилно.

# 110
Не, просто като боравеща с 3 чужди езика (не казвам знаеща, че е твърде самонадеяно), не смятам, че чуждият език прави добрия специалист. Освен при преводачите Wink
Че е добре да се знае - да! Че ще позволи да се следят новостите в съответната област и улесни евентуалното общуване с колеги от цял свят - също да! Но че ще направи от един лекар (в случая) по-добър диагностик или терапевт, категорично - не! Това за провинциален и общата култура пък просто го пропускам!
Мисля, че и друг път сме се засичали в темата и сме се нагледали на евро-възпитаници с чужд език и нулева обща култура Simple Smile

Последна редакция: ср, 10 апр 2019, 23:22 от птица

# 111
Тук (в Плевен) в Медицинския задължително ги учат английски и даже се водят часове на него, обаче повечето студенти са индийци и африканци, та не знам дали във всички подобни университети е така. И съм чувала слухове, че преподавателите не го владеят особено добре.

# 112
Простете ми невежеството, но мисля, че скут не е анатомичен термин. Боли ме скута? Grinning В тълковния речник е дадено - участък между корема и коленете на седнал човек.

# 113
  • Далече, далече
В неговия случай изглежда, че той и латински не знае.

# 114
Груба ще съм, но тази е зверски тъпо парче. Писна ми вече от такива участници, тъпанар до тъпанар.

И малко цитати:
" постижения в областта на космоса"
"ръководи Олимп"
"най-висш Бог"

# 115
Тази участничка се излага. Скоро ще си ходи.

# 116
Ще кажа само ОХ.

И като заклет фен на Левски няма да коментирам повече. Grinning

# 117
Пфф - геран и герен е едно и също, просто има две значения - ето речник: https://rbe.chitanka.info/?q=%D0%93%D0%95%D0%A0%D0%95%D0%9D
Поредният неправилно зададен въпрос.

# 118
Готина е!

# 119

Общи условия

Активация на акаунт