Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 2

• 33 971
  • 761
  •   1
Отговори
# 600
  • Стара Загора
И аз съм така, не съм гледала нито една серия, но Песен за огън и лед мога да го свържа единствено с него, а сякаш бях чувала и това име Р.Р.Мартин (четвъртият отговор беше Герои, който обожавам).

# 601
А, да - гледала съм и Герои, и останалите два (само че от Смолвил съм гледала тук-там и не ми харесваше много). Но са известни сериали - за да не е чувала нито един, значи мрази фентъзи и фантастика. Или изобщо сериалите.

# 602
  • София
Или просто живее в каменната ера...  Laughing

# 603
Хайде, хайде. Нима фентъзи литературата и фентъзи сериалите са критерий за развит интелект? Затова има различни жанрове. Хората не са всеядни.

# 604
2 жокера използвани, за да стигне до първа сигурна сума!

# 605
Не става дума за интелект, а за елементарна обща култура. Същото се отнася и за Гаргамел.

# 606
Понятието обща култура е толкова абстрактно и субективно. Това да знаеш нещо от Игра на тронове, а да не знаеш, че Гоген е Пол е несравнимо. Който познава Игра на тронове знае ли кой е Ерих фон Щрохайм, Луис Бунюел? Гледал ли е поне един техен филм/ако знае, че са режисьори/? Та да не раздаваме квалификации с лека ръка.

# 607
  • тук, на мястото си
Има едни хора, които се страхуват да рискуват дори и да са чували, дори и да се сещат ама не точно сигурни. Не знам дори правилната дума е страхуват, но тези хора винаги изгърмяват рано-рано джокерите си  и се отказват бързо. Инженера беше от тях.
Има други, които се сещат нещо, дали е правилно или не, рискуват и понякога стигат и до 5000 лв., а понякога изгърмяват на много "сигурен" въпрос.
На мен ми харесват тези вторите.  Трябва да има риск, не може човек да знае всичко.

# 608
Специално Пол Гоген го знаех, защото често съм го виждала написано по този начин (също както Ван Гог е Винсент); режисьорите не ги знам, защото не се интересувам от кино.
Ако знам името на някой режисьор, то е защото се споменава често по новинарските сайтове - като Ейбрамс или Джеймс Камерън - това също е обща култура, но не специализирана (неща, които човек знае във връзка със свое хоби), а обща култура в областта на поп културата.

Същото се отнася и за Меган Маркъл - как е възможно някой да не знае, че тя е американка? Значи изобщо не чете новини.

# 609
  • ВАРНА
- Канадка е.

# 610
  • Русе
Е, изключително ценна информация! Много е важно да знаем коя е третата подгласничка от някакъв си конкурс или каква е по произход Меган не знам коя си. Вече са решили да не дават дори и 2500 лева. Такива глупави въпроси.
А сценографът не е наясно с художниците. Нали, божкем, и той е художник? Или "чукча не читатель, чукча писатель".

# 611
  • ВАРНА
Откакто са в БНТ  за около 700 и понякога 1000 лв.  - въпроса винаги е новинарски - актуален. 

Важно е да се знае каква е Мегън Маркъл - тъй като е бъдещата ''принцеса'' - дукеса  на Великобритания/ Йоркшир.
Обща култура е това. 

И далеч по-добре всеки да знае кои са наследниците на короната в Британия - отколкото холивудските отпадъци като ким кардашиян!!!

# 612
  • Русе
Откакто са в БНТ  за около 700 и понякога 1000 лв.  - въпроса винаги е новинарски - актуален. 

Важно е да се знае каква е Мегън Маркъл - тъй като е бъдещата ''принцеса'' - дукеса  на Великобритания/ Йоркшир.
Обща култура е това. 

И далеч по-добре всеки да знае кои са наследниците на короната в Британия - отколкото холивудските отпадъци като ким кардашиян!!!

Това са просто клюки. Ценно е това знание, което може да се вгради в системата от знания на отделния човек и може да му помогне да си изгради цялостен мироглед. Когато Меган стане държавен глава (което няма как да стане!) и започне да оказва влияние в политиката и държавата, ще се заинтересувам от личността ѝ.

# 613
Мегън Маркъл също е холивудка. Халал да и е титлата, която ще получи. И никакъв наследник на короната не е тя и няма да бъде при никакви обстоятелства. Информацията беше, че всяко дете родено от американска гражданка, получава американско гражданство.

Последна редакция: ср, 29 май 2019, 07:19 от W

# 614
Маркъл е актриса, участвала в поне един сериал, който е достатъчно популярен - този сценограф би трябвало да проявява някакъв интерес към новините свързани с актьори.

Не я харесвам, не съм гледала сватбата по телевизията, но миналата година новините за нея направо валяха. Без да съм го целяла разбрах, че покани част от колегите си от сериала на сватбата, че майка й е инструктор по йога, а баща й е американският Бай Ганьо, а пък сестра й е пълна куковица (май и брат й беше интересен персонаж). Буквално всяка седмица имаше нещо за нея или член на семейството й (в обикновени новинарски сайтове) - такава повтаряща се тема няма как да не направи впечатление.

Общи условия

Активация на акаунт