Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 2

• 33 998
  • 761
  •   1
Отговори
# 525
  • тук, на мястото си
Това, че имат ограничения за реклами може само да увеличи зрителите, особено ако си оправят предаванията.

# 526
Да, и аз знам, че нямат право на външни рекламодатели. За да не се поражда зависимост и конфликт на интереси.

Кошлуков пък какво се заяжда! Всъщност, не участва ли и той преди години, докато номадстваше от предаване на предаване в Нова! До колко стигна?

# 527
То не е казано, че въпросите трябва да не са се появявали по други предавания. Просто да са зададени коректно и да са съобразени не с конкретния участник, а с нивото, до което е стигнал.

Първо, че имат авторски права въпросите, второ, че нямат интерес да задават въпроси, които вече са публикувани някъде и чиито отговори има голяма вероятност да се знаят от хората, гледащи и участващи в "Стани богат", които вероятно се интересуват от подобен вид игри. Например, те са задавали въпроси, които съм измисляла аз за други игри. Както аз, така и другите играчи, виждали съответните въпроси в игра, знаем отговорите им, независимо, че може да е труден или много специфичен въпрос. Трудността на въпросите на практика се формира и от, как да го кажа, популярността им - колко често може да ги срещнеш като цяло в информационната среда. Има въпроси тип "тривия', които масово се репликират в съответните сайтове и игри с подобна насоченост.

# 528
  • Пловдив
Е, да не са произведение на изкуството въпросите, че да имат авторски права.
Иначе ясно, че не е лесно да ги съставиш - не само да не са популярни за любителите на викторини, но и освен това да са ясни, да са интересни, да позволяват някакво мислене и досещане, да прецениш общата трудност, какво ли не...

# 529
Имат авторски права, да. В конкуизтор авторите на въпроси трябваше да приемат услоевие, че веднъж попаднали въпросите им в игра, вече не са тяхна собственост и авторските права се придобиват от играта. Не можеш да ги ползваш с някакви комерсиални цели извън играта.

# 530
Хайде сега, авторство на въпросите. То и учебниците всички сме ги чели в училище, ама я колко много неща не си спомняме.
Има въпроси за знания, има логически, има от обща култура, има клюкарски...
Какво му е авторското на въпроса кой е композиторът, написал операта Х например? Или коя опера не е на композитора Х?

# 531
Не съм особено наясно, вероятно става дума и за самата формулировка на въпросите. Ако всички въпроси са от този тип "автор-произведение", безинтересно формулирани и с отговори, излизащи за секунда в интернет, нямаше да е особено интересно. Макар че наистина при такива не можеш да претендираш за авторство, но за по-интересни въпроси с рядко срещани факти защо да не можеш да докажеш на коя дата е първото им публикуване, от кого и къде.

# 532
Дано е само слух, това със спирането. Иначе повече образователни предавания трябва да има, като "Стани богат", но в България интелигентните предавания биват спирани. Нямам идея, защо всяка година има толкова Биг Брадър-и от къде толкова пари. За рекламите мисля, че не е от това, че няма рекламодатели за БНТ, а беше прието от НС да бъде намалено рекламното време. БНТ е с държавен бюджет и няма от къде да идват свежи пари.

# 533
И БигБрадър май ще бъде спрян, за което нямам нищо против Hands V

# 534
ББ е спрян, Къщата е демонтирана. Ще има предаване тип Сървайвър на негово място и сигурно ще е същата простотия.

# 535
  • София
Аз си чакам истинския Сървайвър Simple Smile
ББ не съм гледал никога и не ме вълнува.

И все пак съм оптимист за шоуто. Дано като мине лятото да се разберат някак си и да не го спират окончателно.  Confused

# 536
Не мога да отворя сайта им в момента, обаче ако продължават да набират участници, най-вероятно ще продължи предаването и есента, защото лятото снимат есенните броеве.

Надявам се все пак да не го спират, защото мислех след няколко месеца да кандидатствам за участие и аз.

# 537
Аз повече харесвам Ники Кънчев. Имаше по-голямо напрежение и непредвидимост в играта благодарение и на водещия. Михаил Билалов също е начетен и има чувство за хумор, но много подсказва и иронизира. Играта сега не е особено справедлива заради избирателното подсказване на Билалов.
За "Спортисимо" сигурно ли е, че окончателно е спряно? Детето е редовен зрител и се чудеше защо няма да има, водещата не е казала нищо по въпроса.

# 538
Изпуснах началото. Тази многознайка каква е по образование?

# 539
Изпуснах началото. Тази многознайка каква е по образование?

Актриса е. Не знам дали не го прави нарочно това с чуденето.

Общи условия

Активация на акаунт