Пазарът на недвижими имоти-какво се случва реално? - 36

• 42 965
  • 750
  •   1
Отговори
# 375
Да, жената не могла да спи, чудейки се дали не са купили нещо пред срутване Wink
Или следи темата или не пиши тъпотии.

# 376
Да бе признавам си, притЕсних се Scream Но ме успокоихте, за което благодаря на всички включили се с полезно инфо Hands V

# 377
Да, жената не могла да спи, чудейки се дали не са купили нещо пред срутване Wink
Или следи темата или не пиши тъпотии.

Ами следя я, и понеже я следя не мисля, че изказ от сорта на "тук толкова често се говори сякаш тези монолитни кооперации всеки момент ще рухнат и едва ли не не стават за бъдеща инвестиция." наистина говори за страх от срутване. Словесната конструкция "тук се говори сякаш" има друго значение. А после 2 страници се пише, че по принцип нищо им няма на старите сгради, но това сякаш не е нищо и някой се изцепва авторитетно за страха от падане на сгради и панелки, сякаш в хор са се споделяли подобни страхове newsm78

# 378
В Нотр Дам, който се запали тази седмица, какво се запали, знаете ли - не камъните със сигурност. Запалили са се гредите на покрива, които са - забележете - оригиналите отпреди 900 години.
Вярно, дебели дъбови греди, сигурно са подбрали най-качествените, които е имало тогава. Но щом могат да издържат 900 години, значи и по-обикновен гредоред може да издържи няколкостотин.

# 379
В Нотр Дам, който се запали тази седмица, какво се запали, знаете ли - не камъните със сигурност. Запалили са се гредите на покрива, които са - забележете - оригиналите отпреди 900 години.
Вярно, дебели дъбови греди, сигурно са подбрали най-качествените, които е имало тогава. Но щом могат да издържат 900 години, значи и по-обикновен гредоред може да издържи няколкостотин.

"Може" не е същото като "ще" Sunglasses  Дървото понякога гние, понякога става като камък кораво, ама не се знае на въпросния гредоред какво ще бъде. Освен това основните проблеми на гредореда не са падането на пода, а скърцането, ронене на мазилката от дъските, по-слабата товароносимост и т.н. То ако гредоред беше по-хубаво от плоча хората щяха все гредоред да си правят Grinning

# 380
Въпросните греди от Нотр Дам са ги киснали в блато 25 години, а след това още 25 години са съхнели. Изобщо не може да се прави сравнение с обикновен гредоред.

# 381
Аз съм родена в такава стара къща в центъра на София и да ви кажа не бих си причинила подобно нещо. То падаше тавана периодично, скърца, шуми, влага....голяма работа че беше на три етажа с още две къщи в голям двор.

# 382
Приключвайте темата - къщата на милитана е скърцала значи няма какво да се направи по въпроса.

# 383
Да, въпросът беше за СС - кооперации на 4-5 етажа от 30-те г. на миналия век (тухла, железобетон), тъй като в по-стари теми доста остро и авторитетно беше изразено негативно мнение относно неговия бъдещ живот в сравнение с новото строителство. Та замислИх се аз в един момент, но явно става въпрос за пристрастие и спекулиране от страна на замесени в строителния бизнес, което си е нормално, нищо, че подвежда. Всеки си гледа оцеляването. Очаквах може би някой от коментиралите тогава да се включат да си защитят позицията защо не биха си купили тухлено-бетонен коптор от 30-те защото конструкционно не бил читав и няма да е в бъдеще и факта, че това не се случва може само да ме радва. Благодаря отново на по-запознатите за мненията, със сигурност е в помощ на търсещите да са по-малко подведени от триковете на бранша.

Последна редакция: пт, 19 апр 2019, 10:01 от Waimi

# 384
Приключвайте темата - къщата на милитана е скърцала значи няма какво да се направи по въпроса.
Не съм правила обобщения и нямам претенции да изчерпвам темата, просто споделих преживяванията си, нали затова е форум. Та твоят пост освен като празно заяждане, по друг начин не мога да си го обясня. И гредоредът скърца, да.

# 385
То във всички имотни теми във форума преобладаващото мнение е следното:
Щом е старо строителство е коптор, щом е ново строителство е ток и жици.
Вярно, че старото строителство било с по-големи помещения, ама пък новото било новичко.
Като казвам старо строителство - става дума за стара тухла точно в такива 4-5-6 и повече етажни кооперации, по-малките къщи на 2-3 етажа направо са си за "изриване" и да построят нещо новичко на тяхно място.
За панелките въобще не говорим - те отдавна е трябвало да се срутят.

Къщата (сутерен, 3 етажа и тавански етаж), където аз съм родена и живяла доста години, също беше гредоред, тавани и стени не са се ронили, скърцане помня само при земетресението във Вранча. Но може и да съм забравила вече. Помня стаята - голяма, почти квадратна, с двукатни високи прозорци на двете стени (юг и запад), слънчева и красива. Детски спомени, общо взето. Сега сигурно бих я гледала с други очи. Гредоред бих купила за собствено ползване, ако е еднофамилна къща на, примерно 2 етажа, и в прилично конструктивно състояние. В центъра, онзи лошия. Тази сутрин минах покрай 2-3 такива къщи, с ремонтирани фасади, като куклички. Но нямам парите за това, а и не щат тези хора да си продават копторите и туй-то.

За инвестиция, пак казвам, бих търсила ново строителство - такова искат "младите, красивите и умните", дето ходят понякога НА центъра. Инвестицията затова е инвестиция, за да й вземеш душата на макс - от наем и да можеш бързо да я продадеш пак на макс, ако, не дай си Боже, се наложи.

# 386
Не мога да съм по-съгласна с мандаринка, за инвестиция - само НС из вади и ливади, защото новософиянци искат новичко, друго не им трябва, те си имат пари за частни ДГ и училища, и разкарват по 3 коли на семейство, и затова трябва да им се отговори на търсенето.

Но гредоредът скърца, факт, което не го прави нито лош, нито срутващ се. В центъра има 4 етажни кооперации с 3,2 метра тавани и 4 метра магазини на партера, които са гредоред от преди 9-ти и нямат намерение да падат.

# 387

За инвестиция, пак казвам, бих търсила ново строителство - такова искат "младите, красивите и умните", дето ходят понякога НА центъра. Инвестицията затова е инвестиция, за да й вземеш душата на макс - от наем и да можеш бързо да я продадеш пак на макс, ако, не дай си Боже, се наложи.

Така е, и аз това наблюдавам като преобладаваща култура на търсене. Няма лошо и аз се чувствам подсъзнателно доста приятно в чисто нови жилища...
Аз все си се успокоявам, че се намират и познавачи, я някой чужденец или завърнал се, който си умира за запазени исторически и архитектурни детайли и атмосфера. Между другото има много фенове на старото с вдъхнат нов живот, чужденци и българи, които биха дали добри пари. Явно е и до вкус, до манталитет. Голяма част от американците например, търсят дом с “характер”, което включва гореспоменатите неща - история, оригинални детайли...

Последна редакция: пт, 19 апр 2019, 10:24 от Waimi

# 388
За панелките въобще не говорим - те отдавна е трябвало да се срутят.
Панелите също са просторни и здрави, не са за срутване.
Фен съм на старите блокчета тухлено строителство, но има чудесни панелни санирани блокове, където с удоволствие бих живяла.

Не мога да съм по-съгласна с мандаринка, за инвестиция - само НС из вади и ливади, защото новософиянци искат новичко, друго не им трябва, те си имат пари за частни ДГ и училища, и разкарват по 3 коли на семейство, и затова трябва да им се отговори на търсенето.
Точно в целта.

Гредоредът не скърца според мен. Имаме такъв в Бургас, хубава масивна сграда от 1930-та някъде. Има нужда от ремонт на общи части, фасади, но е много здраво нещо с високи тавани и големи стаи.

Последна редакция: пт, 19 апр 2019, 11:05 от Анонимен

# 389
  • София
Що се подигравате не разбирам? Това че са млади и работят в Бизнес Парка ли, или че вземат по 4хил заплати, ли е смешно? Ще си купят каквото си искат, в общи линии... ново ... старо... Но в общи линии, този тип хора са пътували доста , учили в чужбина , имат други представи... аз мога да разбера защо им се живее в НС.
Какво лошо има да купиш НС като ергенско жилище, което е малко като квадрати?
Ми по - добре от квартира
Мъжа ми си купи НС маломерно жилище преди години, живяхме временно в него, ами купихме после по-голямо пак НС като вече бяхме с 2 деца. Малкото жилище е под  наем сега .... Какво смешно има не разбирам?
Или ако беше живял под наем,  и купил 2-3 нови коли, вместо апартамент, да не е по-добре.
Аз пък им се радвам на младите с ипотеки, дори да е маломерка..... има хора без наследства...
Е, лесно е ако си наследил на баба си апартамента в Лозенец и сега сочиш с пръст, ама хем те е яд нещо.... пък се обясняваш колко си велик.... Я помисли без наследство в Центъра какво би направил?  И изобщо без наследствен апартамент.... ?

Общи условия

Активация на акаунт