В парковете състезаваме се всички,февруарски мами с бебета в колички

• 11 906
  • 287
  •   1
Отговори
# 30
Рибче, горния ти постинг сякаш аз съм го писала. Миналата седмица Дани беше леко сополив и го оставих три дни вкъщи. Въпреки предварителната ми нагласа, че ме очакват "луди дни" се справихме много добре. Той беше сравнително послушен и спокоен, не ме влудяваше, занимаваше Вики... И когато отново тръгна на градина, се оказа, че ми липсва  Grinning
Но за да бъде докрай честна - именно тези дни вечер се чувствах много по-изморена. Най-малкото заради това, че не можеш да останеш и за момент сам. Заради това, че почти цял ден е трябвало да отговарям на въпроси... Та дори заради това, че все пак съм мислила за още едно човече вкъщи.
Но действително се свиква. По-трудно е, но е весело, лудо и забавно  Joy

# 31
маменца на две дечица,казвам за кой ли път-браво на вас...вие сте героини направо,поне в моите очи Wink Краси,аз не съм все още мнооого опитна с дечицата,особено с по-големите,но мислчя,че не е добре да я спираш за толкова дълго време от градината...просто пускай си я и да играе с другите,ако искаш може да я подсилиш с малко витамини или жен-шен(едно време много ми харесваше и не се разболявах толкова често)...наблюдавай я сериозно и ако (да не дава Господ) забележиш сополиво носле или болно гърло спирай я за известно време...ама ще кажете тая къде дава акъл за големите деца...ама мисля логично само Wink ох,сега и аз съм точно в такава чуденка-за работата...аз за най-голямо съжаление ще взимам майчинство само 1 година(която постепенно изтича) плюс това са само 118 лв(плюс детските)...и парите никога не стигат Sad та се чудя и аз какво да правя..яслите от колко големи деца започват да взимат?не е ли след 1,5 година?а за детегледачка...то просто няма в Ямбол място,където мога да взимам толкова голяма заплата,че хем да плащам на жена да ми гледа детето,хем да остава нещо за сейния портфейл...абе ужас Sad наистина не знам какво да измисля...стига съм се оплаквала..то положението скоро няма да се оправи,ами да сме здрави само..абе мамета,така като ви ядат по много пъти бебетата по колко килограма са?Лора яде само 5...не иска повече,тя май залага на съня...ето и сега спи,тя през целия ден будува сигурно общо не повече от 6-9 часа...ама поне като не яде хубаво,от сън да расте Wink айде,че много дълго стана...

# 32
Вярно е, че вкъщи не можем да осигурим нужната детска компания на детето, но все пак на детските площадки има деца. Оттам можеш да си тръгнеш щом видиш някое кихащо и сополиво. Трудно е, аз самата с голямо удоволствие водя Сузи на детска градина, както и тя много обича приятелчетата си там, ноооо .... рискът е голям. На Сузи съм давала 2 месеца Ехинацея за укрепване на имунитета - ефект НУЛА! И какво ли още не, нейният организъм се е сринал от толкова боледуване.
Знаете ли кое ме ядоса - за нейния рожден ден говорих с учителката да отиде за 1-2 часа и да почерпи децата. Не помня дали ви писах за това  newsm78  Тя ми излезе с номера, че отдавна не е ходила /демек може да е болна и че нямам бележка от лекар за здравето й/. После извъртя нещата, че тя можело да хване нещо от децата. Мъжо така се ядоса, вика ми: А ти каза ли й, че там нали приемат само здрави деца, откъде да хване вирус  #2gunfire  Та от недоизлекувани лапета са ми всичките проблеми. Аз си водя детето идеално оздравяло, но други не, завърта се кръгът и не можеш да излезеш от него. Сега ми остана надеждата, че ще си израсте този период и че всичко ще мине така, както е дошло  Rolling Eyes
Скрийми, бебето наддава съвсем в средните норми по статистическите таблици  Hug , нищо че си ядем 7 пъти. Много е пухкава, но не наддава много, на дължина расте повече, ще видим мерки и теглилки сега в сряда  Joy  Чувала съм различни изисквания за детските ясли - да са проходили е едното, но не всички имат такива претенции, трябва да провериш вече, щом ще я даваш на годинка.  Thinking  Аз Сузи съм я гледала до 2,8г и направо на детска градина е ходила, та не съм пряко запозната с яслите.
Суити, остави другото, ами каката като тръгна с баба си и аз следобяда си извадих фулмастрите и книжките за оцветяване и си рисувах, разхвърлях, все едно с нея си играя. Какво нещо е навика, а?!  hahaha

# 33
Рибка,аз не мисля да я давам на ясла толкова рано...просто така знам за яслите,но още не знам кога ще се записваме...рано е доста  Peace

# 34
Ооо, Скрими, сори, явно не съм те разбрала!  Crazy Хубаво е да се порадваме на майчинството, стига да не натоварва /че с каката направо се побърках, мнооого плачеше/.  Wink

# 35
Нашата кака си стои вкъщи от ноември месец. Не че през другото време е ходила редовно на градина и от тогава си е вкъщи. Доста трудно е с нея, но какво да се прави. Не ми се иска да си тъпча детето с антибиотици. От 2 седмици ходене на градина 4 мес. не можахме да я излекуваме. Така че по-добре е детето да не ходи на градина Naughty Решила съм септември месец да я пращам. Дано тогава да ги израсте тези гадни ангини Praynig

Малкия засега съм решила да го гледам до 2 год. С каката започнах работа, когато беше на 1г и 4мес. Тогава я гледа свекървата, но сега няма да може. Доста е възрастна вече и както казва тя "Няма да мога да го гледам, дори и да искам, Магдалена ми взе всичкото здраве". А майка ми живее на село. Няма да мога да го виждам, само събота и неделя. Така че този вариант не става. Абе, има много време до тогава. Само да сме живи и здрави Praynig

Рибката, каката като я няма и аз се чувствам по същия начин като теб. Тишина, спокойствие цари вкъщи Mr. Green Няма на кого да се скарам, да й кажа да не пипа бебето, да пази тишина. Днес на обяд отиде да събуди малкия. Бях го сложила на спалнята да спи, а на нея й е скучно и започнала да скача по спалнята, защото трябвало да става и да не спи. Как не падна върху него и да го удари незнам Rolling Eyes
Стефко, когато се радва, много силно пищи Mr. Green Много е сладък  love001
Току-що се обърна от гръб по корем. Досега не беше го правил newsm44. В момента пак се обръща и се ядосва като застане по корем smile3521

# 36
 Момичета, благодаря за подкрепата Grinning

Сега засега, каката си остава в къщи да видим докога. Лошото е, че сме в къща и нямаме много площадки. За сутринта имаме къде да ходим, но следобяд си оставаме в двора и започват да пристигат хлапетата. Цялата махала се събира у нас. Нищо лошо естествено. Вчера излизаме с едната съседка на разходка и както чакаме автобуса, тя ми обяснява,как нейната дъщеря била малко сополива и т.н. и в този момент тя хоп и се изкиха върху количката.  Sad Какво да ги правиш нали не е на тяхната глава.

Черешка, това със спалнята и мойта щерка днес го направи същото. Общо взето е любимо занимание да скача на спалнята точно когато Мони е там, и или спи.

Ние за ясла за сега не мисли. Евентуално за детска градина. А за работа едвали скоро ще ме огрее Joy

Хайде лека и спокойна.

# 37
  • Габрово
     Мами, да ви попитам - някоя от вас давала ли е на децата овесени ядки? Те не съдържат ли глутен? Вие как мислите да въведете глутена - с кои храни и кога?
     Хайде, оставям ви в размисъл и отивам да спя, че днес останах без крака.

# 38
Здравейте, мами!
 Отдавна не съм писала,но редовно ви чета smile3521.
Искам да се похваля, toothимаме си зъбче smile3521 newsm44(долния резец в ляво)ама  какъв зор,какво чудо беше докато пробие smile3518.Сега чакаме включване smile3506 от дясното зъбче..... smile3506Илинчето папка само от мама, смятам след около месец да опитаме и от картофките и морковчетата от бабината градина feeding.Вчера сварих  и пасирах последните тиквички(от домашните),замразих ги във формички за лед и след това ги изсипах кесия и пак ги сложих във фризера(а всичко това го знам от мамите във форума разбира се)......запасявам се ,като започнем захранването да имаме асортимент.
Не съм казала,че няма да купувам готови...ще купувам...но мамините пюрета ще са приготвени с любов newsm76 Two Hearts smile3521(честно да си кажа май съм се вманиачила на тема "консерванти и нитрати '')
 Вие захранихте ли вече?...Чаоооо....целувкиии tooth  love001 

# 39
Честито първо зъбче на Илина! Нека да е жива и здрава и да раздава усмивки!!!!

И на мен много ми се „ослади” стоенето в къщи и гледането на детенцето.  На работа ще се върна чак февруари. Аз бях писала, че тук работното ти място се пази само за 1 година, така че ща не ща, ще се връщам на работа. Иначе можеш да се върнеш на работа още след раждането и затова градините приемат деца от 0 до 5 години, а след това децата тръгват на училище.

Ние в момента обмисляме варианта свекърва ми да дойде и гледа малката, когато аз тръгна на работа и най-ваче за това, че в началото искам да има някой покрай нея, който да говори български, че пусна ли я на градина толкова малка има вероятност да проговори първо на английски.

Скрийми, Габи яде по 7 пъти, но расте повече на дължина май. Длъга е 68 см и е около 6,5 кг. И мерси за обяснението ... ще се пробвам след малко да скалъпя нещо.

Гали, май Мишонка писа че дава овесени ядки на Нини..... Аз не съм много компетентна по въпроса, /нали още не съм започнала захранването/, но четох че глутена може да се въвежда в менюто на децата след 6-тия месец, но с какви храни – не зная още....

# 40
Здравейте и от нас мами  Joy Joy Joy
Ние се будим вече към 5.30-6.00 сутринта, към 7 ядем и тако до към 20.30-21.00ч.
Опитах да захраня с каша ама не. Милото ми детенце неможеше 3 дена да се изака и само едно такова твърдо  Cry. Сега съм взела царевица на Фризокрем, безмлечна, много е хубава  Laughing и мисля да я пробвам днеска. Всяка каша с ориз ни запича  ooooh!.
desi7674 честито зъбче, да са ви бели и здрави   bouquet
"Гали" овесените ядки съдържат глутен. Аз мисля да го въведа най-рано към 6 месец, а може би ще е по-късно. newsm78
За работата аз мисля за сега да съм си майчинство пък ще видим.
Мами бягам да се оправям и да отиваме на разходка  Party. Весел, спокоен и усмихнат ден ви пожелаваме ние с Гого   bouquet Praynig Hug

# 41
Еха, desi, честито ви първо зъбче, май открихте сезона Simple Smile
Денито за сега само се слюнчи, няма никакви признаци за зъбчета. И по-добре, за сега, че от няколко дена направо ме е луднал - иска да яде на 2 часа, особено през ноща...тая нощ беше върха - хленчи постоянно, иска да суче, ако не му дам започва да пищи, в един момент съседите започнаха да удрят по стената, мъжът ми се изнерви максимално, аз бях готова да си взема чантичката и при мама...абе лудница! Чудото заспа към 8ч тази сутрин, преди малко се ококори и познайте - пак беше гладен!!! Сега си играе в леглото...не искам повече да кърмяяяя, побърках се, чувствам се като дойна крава, с гърди, увиснали до пъпа....как издържат майките, които кърмят повече от година?!

# 42
  • София
Здравейте и от мен!
Мами с две дечица сега отчасти ви разбирам какъв екшън е у вас  Mr. Green Днес ми е на гости моята кръщелничка която е на 4 годинки и ще се гледаме цял ден,а може и утре понеже техните имат ангажимент.Отваря всички чекмеджета,щъка насам-натам...Сега е във фазата на въпроса Защо-защо навън е студено,защо тази щипка е тук,защо бебето заспа... Crazy  Ей така ще посъбера малко опит за второто  Joy
Чао засега ,че трябва да надувам балони  Laughing

# 43
Здравейте,мамчета!
Честито първо зъбче,на Илинчето на Деси!
Аз също не съм решила кога да се връщам на работа,а и никой не ме и притиска да го правя.Може би ще си остана до края в къщи на майчинството,защото искам да съм с моя бандит и да видя всичките му първи мурафети които ще направи.Вчера излизаме на разходка,а той хич не ще да стои в количката голямо мънкане беше.Добре че сестра ми беше с мен и тя го взе на ръце и човека като му дръпна 32карата усмивка и като сваля какито по магазините направо щях да го изям с целувки.Гада от сега ми прави номера. Joy Rolling EyesЦяла вечер спа при нас и си въртя събуди ни рано рано и сега от два часа си спинка пак на нашето легло на него май най му харесва там.Ама на мен това не ми се нрави,защото ще свикне и после какво ще правим с татито няма да ни свети я...... newsm78 Laughing Забъркала съм му едно пюренце и да видим дали ще го хапне,че вчера доста му се мръщи.

# 44
здравейте мами, отдавна не съм писала,цялата предна тема изпуснах, но не съм ви забравила. естествено в един момент пак ни бяха свили кабелите.
4естито за вси4ки пропуснати форумски поводи Simple Smile  newsm51  Party Time

ние естествено пак сме с проблем, от няколко дни Санди запо4на да ака пове4е от веднъж на ден и със слуз, а от в4ера си е направо дрисък, ака около 2 мин след като яде и то това което е изял току що, само слуз и непреработено мляко . мъ4и се и от зъби, постоянно пищи и си яде ръцете или каквото хване. заведох го на лекар и сме под наблюдение, 4акам ПКК с диф. и ректална микробиология да видим що е то. дано е от зъбите , но много се съмнявам. само дано не е алергия към млякото, ина4е се примирих, 4е май ще пием антибиотик.
няма нови въведени храни, няма смяна в режима, няма Т, няма други оплаквания , все още изварявам вси4ко, но  без игра4ките, защото някои няма как, няма нова козметика, не сме болни в къщи. луднала съм ве4е  Shocked. само ми се пла4е и се притеснявам.
ина4е когато е здрав е като бесен все се върти от гръб на корем, от корем по гръб, набира се да сяда сам , да хваща някакви неща , да скубе на тати брадата, ако може да му свие о4илата и т.н. за капак онзи ден с4упи въртележката на леглото и ве4е сме на долното ниво на матрака.
ве4е веднъж отложихме последния прием на пентаксим и се надявам до 25 юли вси4ко да е ок, за да го направим .
надявам се този път да съм по-редовна тук Simple Smile
а ако не съм - да знаете , 4ета ви Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Общи условия

Активация на акаунт