В парковете състезаваме се всички,февруарски мами с бебета в колички

• 11 898
  • 287
  •   1
Отговори
# 15
той като си видя шишето и като се изцъкли  Shocked и взе да трепери от кеф и като си хапна заспа
  Joy Joy hahaha Моят е същият, но като ме види че си разкопчавам сутиена hahaha Joy

# 16
  • Габрово
   Вече се побъркваме тук. Такъв мързел ме е налегнал. Ама по новините казаха, че и в София вали. Май ще попишем повече в темичката сега  Peace. И Антония е нервна, все иска компания. Абе, то май детето не е по-нервозно от друг път, ама на мен така ми се струва, щото съм се отпуснала и не ми се мърда въобще.
   Ето обещаните снимки с Крумчо: http://snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=871664 и
http://snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=871665
За съжаление днес не можахме да се видим заради лошото време, но се надяваме скоро да се видим пак.

# 17
абеее нищо не сте изписали,уж хубава темата,пък никой не писал в нея  Naughty  аз и днес имах гости и затова не съм сядала...даже излизахме малко въпреки лошото време...и сега сме си вкъщи вече...уфф,нищо не съм готвила и ме чака шетане още от снощи...ама няма как,не се живее в кочина Simple Smile айде до по-късно и да сте изписали цяла страница вече!   bouquet

# 18
Ето ме и мене в новата темичка! Бяхме за 3 дена на море (Кранево), днес се върнахме и съм толкова уморенааа....плюс, че тази вечер имахме и гости, за капак просто!
Денито си показа памперса на плажа, обра овациите, топна крачета в морето, ходи на кръчма и категорично отказа да спи през ноща! Направо ни побърка - през деня си спи на плажа или в количката като се разхождаме, обаче леглото в квартирата не го признава, щом го сложа и започваше да пищи и така цяла нощ. Аз го нося на ръце, баща му и той, ние клюмаме, той ги ококорил тия ми ти очи, само подсмърча и се оглежда. Такава почивка направихме, не е истина просто!
И тия гости допълнително го изнервиха детето, едва го приспах преди 10мин. Дано да спи през ноща, че и аз да поспя...а утре ще ни ваксинират и пак ще стане една... #Crazy
Отивам да спя, утре пак ще се включа.

# 19
Привет и от мен!

Имам въпросче към изцяло кърмещите майки – по колко пъти ядат бебоците ви? Ние сме на хранене на поискване и обикновено имаме по 7 яденета на денонощие. Много рядко са 6 – това става ако Габи проспи цялата вечер. Но има и дни, в които стигаме до 8. Не ми тежи да я кърмя, просто се питам как е при вас.

Пък сега да ви кажа каква майка съм само....  Embarassed  Embarassed  Embarassed Обикновено Габи сутрин става, хапва, тоалет и след два часа се ориентира към дрямка, /познавам я като започне да мрънка/. Та днес пак същото – размрънка се детенце и аз – аааа то му се спи. Взех и я гушнах, за да я приспа, но то като се разплака милото – рев... Вдигнах я, малко се поуспокои, но пак плаче, свива крачета.... Викам си – може да я боли коремчето – дадох и малко сиропче за колики – детенцето пак реве. Пак я гушнах – пак рев, права – пак плаче.... И след 15 мин плач, майката на Габи ОСЪЗНА, че всъщност детенцето може да е гладно.... Абе направо нямам думи.  Embarassed Уж казват, че майката познавала плача на детето си, но на мен явно тази дарба ми се губи. Та нахранихме се и вече час и половина Габи спи и как няма да спи като то толкова се умори от плач.

Кажете ми как да си сложа картинка/снимка в профила, т.е. под името please!!! В профила пише: „Въведете адрес на картинка (напр.: http://www.mypage.com/mypic.gif)”. Къде трябва да я кача тази снимка? И въобще на правилното място ли гледам?

Хайде, цунки от мен!

# 20
Руми,отиваш на профил,оттам вляво  на страницата натискаш пак профил и ти излизат лична картинка и отдолу имам собствена картинка-слагаш отметка на второто и в дясно има едно празно поле-там копираш адреса на снимката Wink после даваш промени профила най-долу на страницата и готово...успех  Peace абе всички ли спитеее?!

# 21
Здравейте и от мен Hug Последните дни не съм писала, защото като включа компютъра каката и тя се "залепя" и няма оттърване от нея.
На 29.06. биха на Стефко 3-тата ДТК и полио. Имаше 2 дена температура около 38С. Милото, толкова е неприятно в тези жеги да имаш температура.
Руми, аз го кърмя 6 пъти на ден, като 1 път е през нощта, когато се събуди. Обикновено около 2-3ч. Сутрин го храня около 7.30-8ч. Храня го през 3часа, но ако спи или сме навън стават 3.30-4 часа и затова стават 6 хранения. Но ако започна да го храня в 7ч и през 3ч стават 7 хранения, но това се случва доста рядко.
Тонита, на мен също ми се иска да го отуча от нощното хранене, но не става. Последно яде към 20.30-21ч и заспива към 22-22.30ч.
А аз имам въпрос към тези от вас, които не кърмят през нощта, в колко часа последно ядат?
Днес пак се очертава дъждовен и хладен ден и ще трябва да си стоим вкъщи #Cussing out

# 22
Краси, съжелявам за случилото се Cry Дано повече да не ви случва да лежите в болница и да се разболявате сериозно Praynig
Аз все си мислех, че изцяло кърмените бебета до 6мес имат имунитет и не се разболяват.
Нашата кака кашля и сега ме е страх да не го разболее. Голям инат е и непрекъснато се навира в него и го целува. Дано да не го разболее Praynig

# 23
Добро утро, мамета!
Ние вчера бяхме навън, беше идеално за разходки, мрачно, но приятно прохладно, бях си по къс ръкав, а бебка с цялостно боди.
Ние си се храним нощно време и туй то! Около 3-4ч, а после в 7ч и през 3 часа та 7бр хранения. Тази нощ се събуди в 2:30, в 4:30 и 6:30, направо ме побърка, чак сега заспа в 8:30ч. Глад беее, давам й да папка и тя се кротва, да не е пак някоя криза на растежа  newsm78  Добре че сме на кърма, иначе трябваше посред нощ да оправям шишетийте  Sick  А за зеленчуково пюре -  ooooh! УЖАС някакъв, нещо не се справяме още. Сега в сряда сме на консулт при доки да видим колко сме пораснали. А то и плодовите нещо не са ни редовни. Давам й следобед 1 час преди храненето, ама си повръща детето, много й идва в стомахчето! И й давам сокче, като изпие кутийката тогава давам пюрето, иначе само хвърлям, а тя повръща.
Нашта кака вчера замина за морето с баба си - във Варнааааа! Беше много щастлива, дано днес да отидат до плажа да си топнат поне краката, че като гледам какво е времето не се знае дали ще успеят да се изкъпят целите  Sad
Да ви се оплача - моята приятелка, която наскоро се подложи на инвитро... ами нищо не е станало  Cry Ще пробват пак на есен, живи и здрави! Тя ми каза, че хората, които са знаели, направо са я побъркали от телефонни обаждания: Как се чувсташ? Как си? ; Ей такива разни... Тя ми каза, че следващия път на никой няма да казва, това си е абсолютен психически тормоз. Понеже в такова положение е трудно да казваш каквото и да е, аз пък й казах, че човечето не си е харесало зодията и затова не е станало сега  Crazy И наистина да не казва на никого, ако стане да ги сюрпризира всичките  Hug  Те са прекрасни хора и аз им стискам палци от все сърце, всяка жена трябва да стане майка, това ни е природно заложено. Много искам и тя да почувства това щастие.  Praynig
И понеже май стана доста дълго, само да ви кажа, че в петък ходих с бебка до моята работа. Голям кеф беше. Искат да се връщам  Mr. Green , че тази, която ме замества, е голяма флегма. Тъкмо, казвам, да оценят най-накрая колко много работа съм им вършила без да мрънкам и не са я усещали, а ме товарят с още и още. Може и заплатката да ми я увеличат  Thinking Има време засега! Няма на кой да оставя бебка, за да ходя на работа. А на ясла не искам да я давам толкова малка. Ще вземе и тя да ми боледува като кака си, какво ще правим тогава - пак по доктори и дежурни в кварталната аптека. Но въпреки всичко, прищя ми се отново да работя и даже вдигах малко телефона за обяснения  Simple Smile /това също ми се включва в задълженията там/. Ако не я увеличат, няма да се върна там, просто ще ми се подиграят съвсем  Crossing Arms
Хубав ден, мамета, днес е дъждовно, така че май ще пишем повечко!

# 24
Като прочетох постинга на Рибка,
и аз започнах да си мисля за работа newsm78
Вие как мислите кога ще се връщате, кой ще гледа бебоците???
За Тони знаем, ама така е в съдебната власт Laughing

# 25
Здравейте,момичета   bouquet
Времето днес е направо чудесно - мрачно е ,но не е студено. Мисля да приготвя шишетата и цяяял ден да сме на вън, защото онези дни само тичахме ту на вън, ту в къщи, а аз плуввах в пот  Mr. Green
Искрено съчувствам на момичетата, които хранят нощем.Аз си мислех,гледайки го лакомо си хапва нощем,че няма да се откаже скоро (сама не съм се мъчила да го отказвам), но за моя приятна изнената изведнъж една сутрин се събудих в 7.30ч. без той да е искал да яде  Laughing И така вече почти два месеца  Peace Надявам се и вашите бебоци да започнат да спят по цяла нощ,че си тежи това будене по 1-2 пъти  Praynig
На работа не знам кога ще се връщам,но февруари,живот и здраве, ще трябва да го дам на ясла,защото май месец ме чака изпита ми за специалност  Sad Трябва да чета поне 2 месеца,другите хора четат и по 3, за този голям и тежък изпит.А с него в къщи няма да мога да се справя,няма и кой да ми го гледа - и майка ми и свекито ходят на работа  Confused А колкото повече сме си сами по цял ден,толкова не ми се иска да го давам на ясла,хубаво ми е да си се гледаме  Heart Eyes Да не кажа, че с вреемето сякаш и на работа не ми се връща  Embarassed  Embarassed Но дотогава има време...

# 26
Здравейте, мами и бебоци!

Черешка, благодаря за подкрепата. И аз си мислих, че изключително кърмените бебета не боледуват, но уви. На приятелката ми бебето е с 40 дни по-малко от Мони и също бяха в болница с бронхеолит, и те имат батко. Явно просто този вирус е много силен, защото ние всички се разболяхме, а аз рядко боледувам сериозно.

Мами моля за съвет- да пускам ли каката на градина или не. Мъжа ми вика" както ти решиш", мен ме е страх да не донесе пак нещо. Проблемът е, че тя така или иначе играе с децата от детската градина, защото те са ни съседчета и ако някое дете е болно newsm78
А и на вън пред къщи по цял ден само с глупости се занимават. Направо незнам какво да правя. Просто съм в шах.
Лошото е че всички казват, че на Мони имунитета му рязко е паднал след варицелата и пневмонията, и че трябва поне 6 месеца да го пазя много, а как ще задържа каката 6 месеца от градина, тя ще полудее. newsm78

За кърменето и ние се кърмим доста пъти особено през ноща. В 24ч, в 3 и в 6, а по някога и в 4.30. Голям кошмар. Незнам вече къде е ползата от това хранене?

Дано не съм ви натоварила много с моите проблеми.

Приятен ден и от нас!  bouquet

# 27
  • Габрово
     Здравейте и от нас!
   И на Антония тази нощ и става нещо-буди се през 2 часа. Давам вода, поиграе си малко и заспива, но в 4.45 се принудих да и дам да яде. После яде пак в 6.15, после в 8.30  #CrazyВзех да си мисля, че нямам достатъчно кърма. Дано да е моментно. Иначе нормално яде вечер в 22.30 и спи до 6-6.30, като сега в жегите се буди по 2 пъти на нощ за вода, но още докато пие заспива.
   За работата - не знам. Шефовете се надяваха да се върна веднага, но май не ми плащат достатъчно, че да си наема бавачка. А и като си помисля колко скапана се прибирах от работа и колко пъти съм си мислила да напускам, май ще си изкарам майчинството до край. Иначе няколко пъти ходих да посвърша някоя работа, но винаги с малката. Хубаво ми е, но сега аз си решавам кога какво да направя, а иначе ме юркат както си искат. Сега трима души изпълняват работата, която аз вършех- назначиха двама нови и един от фирмата им помага. То ще си покаже. Иначе и Антония ще върви на ясла най-вероятно.

# 28
Привет мамчета  Hug  Hug

Ние от бурята сме без нет  #2gunfire , чак снощи ни го пуснаха посред нощите, а вие вече в нова темичка сте се преместили  Joy  да ни е честита и дано само хубави неща да се пишат в нея   bouquet

На ScreamingMamaa   Ч.Р.Д. на патерици, МНОГО РАДОСТ, ЩАСТИЕ, УСМИВКИ И САМО ХУБАВИ МОМЕНТИ ПОЖЕЛАВАМ  newsm51

krasykm06 радвам се че с Мони сте добре и всичко е минало, много жалко и тъжно е когато на такива малки създаниица се случват такива лоши неща, и тези гадни бацили и вируси ги мъчат. Дано все по рядко ги навестяват, а ако изобщо се не вясват ще най-добре  baby_neutral  А на каката не можеш да и кажеш ти няма повече играеш с децата, а и най-вече кога са и  от градина и съседчета. В такива случай се чудиш кое е най-правилното и как да постъпиш, дано повече да няма проблеми и всички да сте си здрави и да се радвате на лятото и почивките  Praynig

chere6ka милия Стефко се измачил милия, то вие още повече с тази температура и в тези жеги. Сега само усмивки и весели моменти ви предстоят  baby_neutral  Joy  То и ние тази седмица трябва ходим за 3-тата ДТК и ПО, та дано ни се размине температурата, до сега се разминавахме, дано и сега така.

А ние за кърменето се храним през 3 часа, и вече от една седмица го слагаме да спи в 21.00-21.30ч., че преди беше в ( 22-23 ч) и първте дни се будеше към 3-4ч, помрънка малко и заспинка пак, но последните 2-3 дни се буди чак в 6-7 ч, за радост на мама и тати Simple Smile)) Иначе през деня хапва по малко пюренце, че мислех че нещо кърмата ми не стига и той беше все гладен, но като гледам как го давам това пюре от време на време колкото да съм дала (че оно е лакомо и си го хапва), ама почна пак да си му стига кърмата като го гледам и даже и забравям за пюретата, но поне знам че си му харесват, особенно като има и някакво плодче в зеленчуковото да е сладичко, чак се сърди кога спра да му давам  Joy  Joy

Аз малко се отнесох, все едно не съм писала 4 дена  newsm44
Сега отивам да мия наакано дупе, а като гледам днеска май повечето време ще прекараме в нас с това време навънка, та после пак пиша
Целувки на всички малки мишленца от нас  kiss

# 29
Краси, както съм писала много пъти, аз си гледам каката вкъщи, щъ не щъ, ама болестите край нямат!  Sad  Справям се, нямам избор. Въпрос на лична нагласа и голяма организация на времето. При всяка възможност ги изкарвам навън, позанемарявам дом. работа, но е по-спокойно, иначе ще се сбъркам. А и Сузи посвикна с новия режим покрай бебето. Сутрин, докато Рони спи, аз правя закуската и хапваме с каката. Гледам, докато бебчо спи, да се оправям със Сузи или други дом. неща /поне чиниите да измия/. А и Сузи се занимава и играе с Рони, спокойна съм, когато ходя до тоалетна, особено сега с това врът насам врът натам. Тази седмица, нали каката я командировахме с баба й, като съм сама с беба ми е много странно, дори малко скучно. Поне със Сузи можеш да си приказваш  Mr. Green , компания ми е!

Общи условия

Активация на акаунт