В парковете състезаваме се всички,февруарски мами с бебета в колички

• 11 907
  • 287
  •   1
Отговори
# 225
Добро утро от мен!
Благодаря за пожеланията към моето пораснало момче  love001

diksi , честита първа лъжичка каша на малкия сладурко! thumbsup

didun4o, а на вас честито зъбче! newsm47

И честито на всички, които днес ще ни настигнат и ще станат на цели пет месеца! Hug

Що се касае до опцията за проверка на правописа - аз лично харесвам идеята. Невероятно много/понякога/ се дразня от откровено неграмотни постинги
макар и да има нещо вярно в това, че по този начин голяма част от колорита на форума ще се изгуби... какви попадения има в това отношение... с глас съм се смяла

За проходилките... хмм... май не съм си изградила окончателно становище... Дани съм го слагала след шестия месц в такава. Не съм забелязала нито някакъв негативен, нито пък особено положителен ефект. Но е факт, че много скоро, след като го сложих в паяка, той се научи да стъпва на седалката и да се катурва навън, така че смисълът и скоро се изгуби. По-добре беше да лази по земята, отколкото да се притеснявам къде ще се катурне всеки момент. Но пък той е такова шило/между другото беше на шест месеца, когато се хвана за оградата на кошарата и се изправи, което от днешна гледна точка ми се струва твърде рано/, така че може би само при него паякът не изигра никаква съществена роля...

# 226
Ние днес ставаме на пет месеца, приемете и от нас почерпка newsm38 и честито на всички наборчета.

Руми гледам, че и вие сте ни наборчета, та ще чакам с нетърпение кога ще почнете да се захранвате, та да ви копираме Laughing

Да ви се оплача, вчера тоя моят малък мъж  така ме ощипа за ръката, че ми направи синка. Hug

Приятен дан на всички  bouquet

# 227
  • София
Здравейте и от мен!
Вчерашната среща беше много приятна,направихме дълга разходка,седнахме да хапнем и пийнем  lalalala  cheers и въобще не сме се състезавали в парка  Joy .Вече имаме планове за следваща среща и дано този път повече мами да дойдат.Кали се чувстваше много добре в компанията на двамата кавалери  Grinning Ето малко снимчици:

От ляво на дясно :Нади,аз и Пиленцето

# 228
ЧЕСТИТА  мини ПЕТИЛЕТКА НА ВИКИ и на Момчил!!!!  bouquet

И естествено честито ЗЪБЕ на Митачето!!! Ама да внимава да не хапе мама по гърдите  Naughty!!!!
За правописа... ами .... старая се аз ама...   май съм от партията на  Хармъни Sick
и нали все бързам....

А за срещичката и аз съм доволна. Парка е чудесен, времето мина неусетно и Калоян вече има две нови приятелчета - Радо (много се беше издокарал) Hug и едно нежно цветенце Кали Hug

# 229
Пишете и нас към захранените бебчета newsm53

Днес на обяд Вики така ме ядоса с упорития си отказ да пие от шише, че му разбърках една лъжица оризова каша с кърма на око/доста редичка стана/ и му я дадох с лъжичка. След първата лъжичка ме погледна странно, но после започна да се облизва като доволно котенце. Беше очевидно, че му харесва... Щом Дани започна да скача и да оглася апартамента с викове:
"ХАРЕСА МУ, МАМО, МНОГО МУ ХАРЕСА!!!"
Голяма радост беше и за двамата newsm62

# 230
  • Варна
Здравейте,мамчета.
Аз се появих най-накрая,отсъствахме няколко дни с бебо,защото бяхме в болница. newsm45 имаше бронхиолит.Като си помисля ,че всичко започна с едно леко покашляне.Заведахме го при педиатърката и тя каза "спокойно,леко му е зачервено гърлото ето един сироп за кашлица ".И ние чакаме кашлицата да мине,да ама тя не минава.Докато в събота вечерта Той така се закашля,че честно ви казвам имах чувството че се задушава.Не мога да ви опиша какъв ад преживях.На бегом до спешното ,изследвания ,лудници и хоп трябва да останете в болницата .Имаше повишено ниво на еритроцитите.Иначе не е вдигал нито температура,нищо освен гадната кашлица.Така ме е яд ,че не обърнах внимание по-рано,а стигнахме чак до там.Беше на антибиотик,вкарваха му го през абокад.Надупчиха го целия,защото вените му се пукаха-УЖАС.
И така до днес,а как  се изтормози милото .
На никой не пожелавам това което преживяхме тия дни.
Пазете децата си и не правете като мен,а обръщайте внимание от по-рано дори и на най-безобидното нещо.
Пожелавам ви най-здравите бебоци на света.Целувки на всички.

# 231
Роси, много е неприятно това което ви се е случило, но хубавото е че всичко е свършило добре  Peace Да е здравичко детенцето !!!!!!

Еее, Тони, радвам се,че и на Вики му е харесала кашата  Hug , тя и на мен ми хареса  Mr. Green . За колко време мислиш,че ще се замести цялото хранене? Дали за седмица или повече? И цяло хранене се замества със 6 лъжици каша със 130 мл. вода ли? Аз така го разбрах това,което пише на гърба на кутията на Милупа  Thinking

# 232
Здравейте!
Роси,жалко,че сте стигнали чак до там,но важното е че сега вече всичко е наред.Ще го имам в предвид това което ни съветваш.
Честито първо зъбче на Митачето на Дидунчо!
Ние се връщаме от консултация.Тежим 8,500кг и 68см.Педи каза пред ден 1/4 жълтък и никакви каши Naughty,защото сме големи на килца и излишно щели да ни напомпат каза чак към 6-7месец.Другият месец и изследване ще ни правят.И аз имам от тези пликчета за които казва Скъпата за вземане на урина от пишлето,то и не виждам как иначе ще стане по друг начин.Те са много удобни,защото пъхаш пишлето в торбичката и тя се залепя за него и слагаш пампито и после готово имаш урина без проблем.Чиста работа. Joy
Честит 5-ти месец на Мони!Да слуша мама и тати и никакви болести повече Naughty.  bouquet

# 233
Здравейте и от нас, newsm53днес бяхме на консултация отчета е:7500кг.и е 66,5см newsm44.Педито каза че сме с данни за 6 месечно бебе.Вече трябва да му давам жълтък и месни пюрета.Ама не е ли рано?Вие почнахте ли вече? newsm12Каза още че трябва да внимавам с кашите най-много 2 седмично?! newsm09
Айде приятна вечер на всички мами и бебоци

# 234
Сигурно вашите педиатри имат предвид млечно-брашнените каши, а не тези които даваме в момента  newsm78 . Те са различни и са за захранване  Peace

# 235
  • София
Честито зъбче на Митачко и честито на всички бебчета навършили 5-месеца    bouquet
Роси много неприятно преживяване сте имали,браво че вече всичко е минало и сте си вкъщи.Бързо да се възстановите и се пазете.Поздрави от мен и Кали  Hug
Днес пробвахме бананово-оризовата кашичка на Милупа.Пробвах с лъжичка обаче пак имаше бутане и плюене,бръмчене и мръщене.След това пак й я дадох с биберона и си я изяде с кеф.Не ще тази лъжица и това си е  Sick Постепенно ще свикне,а утре пак ще пробвам с лъжичката и така...
И аз знам,че има такива торбички за събиране на урина,даже и за момиченца има.
Тина за месни пюренца мисля,че е раничко,може би след 6-7 месец.Поне тогава ние ще ги започваме.
Лека вечер  Simple Smile!

# 236
Tina, и аз мисля, че е рано за месните пюрета, че и жълтък по същото време....ми не знам, по-добре изчакай още поне месец, аз така ще направя - месните пюрета след като навърши 6 месеца, а жълтък дори и не мисля да давам.
Днес купих каша с елда+кайсия на Bebi, продавачката много ми я хвали, та реших да взема една кутия пробно, а и нали е без глутен, да разнообразим малко менюто. Някой да е давал такава каша? Мнения?
А, нещо интересно - днес открих бенка на крачето на Денито, но още по-интересното е, че баща му има бенка на съвсем същото място. Ама че съвпадение!

# 237
Дидка - няма съвпадение - просто си е наследствено Hug
Ние сме при свекърва ми - всичко е добре, само дето големия няккаъв летенм вирус го е гепил - разстройство, такива работи... Крум е добре иначе - на консултацията казаха - 67 см. и 7.800 кг.. Хем все ми се струва че папка малко, а то добре си е качило човечето. Нали се храни по 4 пъти само, че и пълната доза Ам за тази възраст не успява да изпие... Аз жълтък и месо още не съм давала, въпрекиче съм от рано захранилите във форума. Лекарката ни каза - по-натам. И аз съм, съгласна. Раничко ми се вижда. Иначе папкаме и каши и зеленчукови пурета(ох - в интернет клуба в който съм има много странна клавиатура, та не намирам къде е нужната ми буква, та затова пиша пУрета)...
А за проходилките аз съм ЗА. Мисля да му вземем другия месец. За МАрти съм пол;звала и вреда не съм видяла. Много му харесваше, аз успявах да свърша нещо и проходи на 10 месеца. Вчера на Крум му подариха бънджи - пате. Много е сладко - аз  реших да го пробвам само как ще стои вътре. Беше му страшен кеф - падна едно въртене, писъци от радост, много му хареса и мисля че си стоеше доста удобно вътре, но ще поизчакам да започне да сяда и тогава ще го слагам. Това е засега от нас.
Честито зъбче на Митачето и още веднъж бързо оздравчване на Вики Hug

# 238
 Здравейте и от нас!

Ето и отчета ни 7350 и 67см. Според нашето пиди пък ние сме били на долната граница Shocked
Мони е качил 550гр за един бесец и при това беше в болница, а тя на долната граница. То бива, то може, ама чак пък толкова Laughing

Роси, не се тревожи за това, че си закъсняла, ние като отидохме още на първия ден на лекър, та на 2-я вече бяхме в болница с пневмония. Между другото днес си говорих с една друга мама, чието бебе е на 8 месеца и те са били в болница с пневмония, явно върлува някакъв гаден вирус. Sad

Тонита, днес ти видях колата пред здравната служба, като се връщах от консултация, обаче неможах да те изчакам.

И на нас ни казаха, че е крайно време да се захранваме. Аз попитах можели направо с каша, а тя не първо сок. Викам О.К., ама ша видим Laughing Децата на нашата възраст вече месни пюрета ядяли ..........
Мерси за пожеланията на всички.

Лека и спокойна вечер на всички.

# 239
Здравейте.Аз вече му давам едно хранене на ден само каша.вече  Предложила съм му 3 вида до сега.В събота става на 5 месеца и го почвам със зеленчукови пюрета,мисля да му представям през 3-4 дена нов вид пък да видим....

На сладуранките дето са заформили среща-евала!!!Другият път да сте поне 5 на снимката  Laughing

лек ден от нас.И да нямя вече билни бебоци Hug

Проверка на правописа няма да си правя-по-колоритно е  Wink

Общи условия

Активация на акаунт