WIZZ AIR - 34

• 47 743
  • 799
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте ,до сега не сме пътували с wizz air .Ще пътуваме с приятели и ММ и дъщерята.Дъщерята е на 17г и до смяната на личната и карта на 15 октомври остават 5 месеца.Тогава ще навърши 18г. Има паспорт но билета е резервиран с номера на личната и карта.Ще пътуваме на 9.05 и се чудя дали няма да имаме проблем?
Тоест, към момента на пътуване/09.05./,личната карта е валидна? В такъв случай няма никакъв проблем.

# 181
Валидна е да, но само 5 месеца до изтичането на личната карта.Е билета е двупосочен и се връщаме след 4 дни ,ама знам ли ?Не сме пътували с дъщерята до сега.
Притесняват ме и раниците.Гърбът на раницата е 45см ,ако не пълня до горе спокойно мога да натисна и си става 40см дали ще мине или да си купя други?Платили сме чекиран багаж 20кг ,просто раниците ми са по големи.И да разбирам ли ,че щом имам раница ,не мога да си сложа дамска чанта?

# 182
Eдни и същи въпроси през една страница:
Щом раницата е мека и може да се събере в 40 см - няма проблем.
Не, според правилата НЕ може раница и дамска чанта.
Аз съм минавала, но с много малка чанта, тип портмоне, която можех да побера в раницата, ако ми бяха направили проблем.

# 183
Благодаря за отговорите !И да спомена ,че прочетох предните 12 страници и не съм видяла подобно питане.Възможно е и да съм пропуснала ,че бях на работа.Както и да е .Благодаря все пак 😊

# 184
  • София

За всеки случай чекирайте дъщерята с данните от паспорта.

Последна редакция: вт, 30 апр 2019, 22:41 от Evа

# 185
  • sf
Може и с лична карта, моята дъщеря няма 18 и пътува с лк.
Данни за документ искат при чекирането.

# 186
  • с/у ОколоМръсТното
Аз ходя и с една супер малка чанта, в която държа портфейл, гсм и мокри кърпи... дъвки, аналгин.
Малка е. НЕ я махам от мен.
Поприкривам я на проверката в София.
Там са като чакали. Сигурно Уиз им дава % от заработката от 25те евро.

# 187
  • На морето!
От друга страна няма нищо по-неприятно от пътниците, които се опитват на напъхат цели сакове в отделението за малки раници и са готови на всякакви циркове, независимо че спират опашката, за да докажат, че пътна чанта с размери 80/60/40 може да мине за раница с габарити 40/30/20.

# 188
Здравейте, искаме да си запазим трансфер от летището до квартирата. При резервацията пише 5 стандартни чанти. Какво значи това? Ние сме 5 човека, двама от които с чекиран голям куфар, другите само с ръчен. Благодаря ви.

# 189
Аз ходя и с една супер малка чанта, в която държа портфейл, гсм и мокри кърпи... дъвки, аналгин.
Не са само там като чакали. Simple Smile
Скрит текст:
Последно на летището в Букурещ на доста не им мина номера,но и много минаха между капките.Точно пред мен имаше семейство с дете на около 4 г.Явно бяха "калени в боя" и знаеха как да се ситуират като ги бодват.Двамата рамо до рамо,детето отпред плътно прилепено между тях.На рамо по една раница и още по една чанта имаха родителите от тези през рамо,т.е. пътуват с два багажа, а им се полага един.Чантите с презрамките обаче са избутани зад гърба и не се виждат от служителките,показаха си бордните карти и минаха дружно с усмивка.И в следващия момент вървейки зад тях по ръкава виждам как като магьосници се сдобиха с по още една торба,найлонова,тип Метро,от кой ръкав ги изкараха не знам,големи бяха.Който не му се плаща да тренира похвати. Simple Smile

Последна редакция: ср, 01 май 2019, 16:04 от Анонимен

# 190

ако човек приеме, че правилата са да се спазват, дори и някъде да не те проверяват изрично, няма да ви изглеждат като чакали...

# 191
ако човек приеме, че правилата са да се спазват, дори и някъде да не те проверяват изрично, няма да ви изглеждат като чакали...
Чудя се "чакалите" как ли се забавляват с нас и нашите циркове по летищата....
Любимото ми е да се "крие" ръчен багаж в торбичка от фрийшопа. Grinning

# 192
  • In transit
Добре де, винаги съм си мислела...ако си купя куфар/чанта от безмитните магазини след проверката, дали ще ми направят проблем? Защото по принцип нали покупките там са разрешени за качване на борда.

# 193
  • Германия
Добре де, винаги съм си мислела...ако си купя куфар/чанта от безмитните магазини след проверката, дали ще ми направят проблем? Защото по принцип нали покупките там са разрешени за качване на борда.
Подозирам, че ако пътник се опита да внесе голям куфар, купен от безмитния, в краен случай стюардесата посрещаща на врата на самолета, ще привика наземния оператор, който ще се погрижи куфарът да бъде качен в товарното. Подобно на качването на детските колички. По-вероятно е още при сканиране на бордна карта от служителите, да лепнат багажен етикет и пак да отиде в товарното.

Последна редакция: ср, 01 май 2019, 23:50 от pepelyashka

# 194
Дъщеря ми си е купувала дамска чанта от безмитния ,качи си я без проблем.
Последният път в Барселона се качихме с две пълни торби с шоколади,бисквитиери,бонбони и т.н. Не мисля,че ще е проблем това,за което питаш.

Общи условия

Активация на акаунт