Издаване на детски помагала

• 322
  • 2
  •   1
Отговори
Здравейте! Извинявам се, ако съм сбъркала раздела, но мисля, че питането ми е за тук.
Информацията в интернет, която изчетох, доста ме обърка и затова се допитвам до вас. Надявам се някой да се отзове.
Искам да издам поредица от детски помагала - например Цифрите, Буквите, Фината моторика и т.н.  Имам готовност с упражнения и идеи, но кой е този, който оформя всичко? Тъй като спецификата на материята е такава, че не мога да ги направя в Уърд например, трябват ми специални програми може би.. Нужно ми е издателство, а също и информация кой какво ще трябва да финансира? Инфото в интернет се отнася за детски книги, а при мен случая е различен, и не мога да се ориентирам към кого да се обърна.
Също картинките, които ще се наложи да ползвам, могат ли да бъдат картинки от гуугъл (примерно зайче, коте и т.н.) и ако не - от къде се набавят изображения?

Ще съм благодарна за информация по въпросите, както и конкретни издателства, от които някой има впечатления! Благодаря!

# 1
За другите неща не мога да кажа, само за снимките - не, не може. Можете да си ги закупите от сайтове за сток фотография, със съответните авторски права, в зависимост от тиражите, които смятате да издавате - за големи тиражи правата са по скъпи.
Отделно, ако искате да е помагало а не просто детска книжка, трябва да са спазени законовите регулации за издаване на учебници и учебни помагала, както и проектът да бъде одобрен от министъра по образованието и науката.

# 2
Изображения, снимки, видео може да намериш в безплатни сайтове като "Pixabay"  и други подобни.

Общи условия

Активация на акаунт