Тест за овулация - въпроси / тема 9 /

• 37 712
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
Ах,че хубави черти Simple Smile успех и приятна работа Stuck Out Tongue

# 91
Ах,че хубави черти Simple Smile успех и приятна работа Stuck Out Tongue
Ако знаеш как бях загубила надежда 5 теста съсипах докато разбера че не трябва да се прави с първа сутрешна урина. Мислех си че съм пропуснала овулация та, но днес си взех нова опаковка и направих 1 тест и той взе че излезе положителен. Дано след 2 седмици да видя същите 2 чертички и на теста за бременност от 4 години навивам мъжо за второ дете а той все не е готов сега се престраши. Пожелавам на всяка една положителен тест. Heart

# 92
Здравейте, момичета! Имам един въпрос относно качеството на яйцеклетките. Моята овулация обикновено е по-късна - 18 или 24 ден от цикъла. Дали може да се смята, че ако овулацията е по-късна това влияе на качеството на яйцеклетките? Благодаря ви! 🤗
Здравей!
Не. Денят на МЦ не влияе на кач-вото на яйцеклетките.
Късна О. е когато ти имаш по-късна от нормалното за теб О.
Не е нормално да имаш О. в такъв дълъг период от време. До 1-2 дни е нормално, но ако е повече, показва че има проблем - напр. хормонален дисбаланс, вкл. ПКЯ. или ЛУФ.
Изследвай всички хормони - има тема и на 1 стр. са посочени всички базови, които биха показали къде е проблема.
Както винаги си страшно полезна, Денис! Heart Благодаря ти! Ами за мен общо взето си е нормално, не е нещо различно от нормалната ми овулация. Просто наскоро се замислих за качеството на яйцеклетките и по-дългия цикъл. Цикълът ми е 35-38-дневен. Иначе, когато засека първи положителен тест за овулация винаги след около 16 дни ми идва. Предполагам, че е добра ЛФ.
Изследвала съм всичко и даже си ми коментирала резултатите - имам завишен тестостерон и завишен ЛХ. Пак ще изследвам наново всичко след месец.

# 93
  • София
Скрит текст:
Здравейте, момичета! Имам един въпрос относно качеството на яйцеклетките. Моята овулация обикновено е по-късна - 18 или 24 ден от цикъла. Дали може да се смята, че ако овулацията е по-късна това влияе на качеството на яйцеклетките? Благодаря ви! 🤗
Здравей!
Не е нормално да имаш О. в такъв дълъг период от време. До 1-2 дни е нормално, но ако е повече, показва че има проблем - напр. хормонален дисбаланс, вкл. ПКЯ. или ЛУФ.
Изследвай всички хормони - има тема и на 1 стр. са посочени всички базови, които биха показали къде е проблема.
Както винаги си страшно полезна, Денис! Heart Благодаря ти! Ами за мен общо взето си е нормално, не е нещо различно от нормалната ми овулация. Просто наскоро се замислих за качеството на яйцеклетките и по-дългия цикъл. Цикълът ми е 35-38-дневен. Иначе, когато засека първи положителен тест за овулация винаги след около 16 дни ми идва. Предполагам, че е добра ЛФ.
Изследвала съм всичко и даже си ми коментирала резултатите - имам завишен тестостерон и завишен ЛХ. Пак ще изследвам наново всичко след месец.
Hug
Тогава си с по-дълъг МЦ, но за теб е нормално О. да настъпва по-късно, защото имаш /физиологично/ по-дълга ФФ.
Ако О. настъпи на 30-ти ден от МЦ, тогава вече имаш по-късна О.
За кач-вото на яйцеклетките - всяка здрава жена се ражда с определен набор от яйцеклетки /ЯР/, които при нормални условия / екзо и ендогенни / се развиват правилно. Всяка една промяна в тези условия - заболявания /ИР, проблем с андрогени, пролактин, ЩЖ и различни други заболявания, вкл. дефицити - вит.А, Д, Е ... минерали/, както и неправилно хранене, излагане на токсини, лъчения и т.н. влияе върху развитието на фоликулите, вкл и правилното развитие на яйцеклетката след оплождане ... и от там се прави извод за кач-вото на яйцеклетките.
Затова понякога, когато кажем, че нещо влияе и подпомага кач-вото на яйцеклетките имаме точно това предвид.
Доста момичета забелязаха, че само един прием на вит. Д ( когато има дефицит и той се попълни) - това повлява АМХ, а по-късно и Инхибин В - индикатори за ЯР, които доскоро се приемаха за константи.
Така че, за да повлияеш на ЯР (респ. кач-вото на яйцеклетките) - провери за хормонални отклонения и дефицити, нещо което е лесно за откриване и коригиране Wink

И не се задържайте много в тази тема - ако до 4-5 МЦ, не отчетете нормална/сигурна О. - започнете с измерване и на БТ и изследване на хормони.
Тестовете за О., не ви дават гаранция че има такава, дори и след полож. тест + 14/16 дни да идва М.

# 94
Здравейте ! Аз съм нова тук. Накратко да обясня за себе си. На 20 години съм , и от 3-ри месеца правим опити за бебче , но не се получава. Като че ли не мога да нацеля овулацията . Попринцип винаги съм била с нередовен МЦ.(така е майка ми , баба ми и прабаба ми).Днес ми е 22-ри ден от МЦ. И реших от вчера да си следя редовно овулацията.Вчера и днес си правих тестове , и на двата теста се появиха бледи черти. Контролната си беше ясно червена, а тестовата малко по-бледа. Та въпроса ми е бледите чертички предвещават ли овулацията или просто няма такава ? Извинявам се, ако поста ми е объркан ,но за първи път пиша . А и не съм много запозната с тези тестове . Благодаря предварително! 🤗

# 95
Здравейте ! Аз съм нова тук. Накратко да обясня за себе си. На 20 години съм , и от 3-ри месеца правим опити за бебче , но не се получава. Като че ли не мога да нацеля овулацията . Попринцип винаги съм била с нередовен МЦ.(така е майка ми , баба ми и прабаба ми).Днес ми е 22-ри ден от МЦ. И реших от вчера да си следя редовно овулацията.Вчера и днес си правих тестове , и на двата теста се появиха бледи черти. Контролната си беше ясно червена, а тестовата малко по-бледа. Та въпроса ми е бледите чертички предвещават ли овулацията или просто няма такава ? Извинявам се, ако поста ми е объркан ,но за първи път пиша . А и не съм много запозната с тези тестове . Благодаря предварително! 🤗
Не, не предвещават . Успех! П.с аз също съм на 20 и при мен не се получава и с цикъла съм същата работа. При нередовния е много трудно да се нацели оня

# 96
Да започнеш с тестове на 22 ден от МЦ е твърде късно. Колко ти е дължината на цикъла горе-долу? Хубаво е да се почнат от 10 ден примерно, но зависи от дължината на МЦ. Когато се появи черта наситена колкото контролната или дори по-наситена означава, че имаш пик на ЛХ и предстой О. Всеки друг тест е отрицателен и нищо не значи. Аз лично не съм имала тест само с една чертичка  нито преди, нито след О. Също тази черта не се насища постепенно! Днес може да има бледа, утре никаква, а в други ден да е положителен теста! Според мен на 20 години, понеже и аз съм в този диапазон(24), няма изобщо нужда от подобни неща. Отпуснете се, млади сте! Не го бързайте, не го мислете и ще стане. Колкото повече терзаете психиката си, толкова по-трудно ще се получат нещата. Децата идват с любов, а не с изчисления. Казвам ви го защото имам две Б от раз, без следене на нищо. Сега пробвахме трети път, голямото следене и вглеждане и нищо не се получи с месеци. Успех! 🙂

# 97
Здравейте. Малко ми е неудобно защото имам чувството че въпроса ми е глупав но ще попитам все пак защото за пръв път правя тестове за овулация .

Овулацията ми се пада след 5 дни някъде. Започнах лентите вчера .Знам че все още нямам овулация но когато наближава започват ли да се променят или не ? Струва ми се по -наситена от вчерашната. Simple Smile
Просто ми е интересно дали като наближава постепенно става по -наситена ?

# 98
Тестовата линия не се насища постепенно. Днес може да имаш бледа черта, утре да нямаш, в други ден да е положителен теста. Когато тестовата стане по-наситена от контролната, значи теста е положителен. Положителния тест показва пик на ЛХ и има вероятност да настъпи овулация в следващите 24-48 часа.

# 99
Тестовата линия не се насища постепенно. Днес може да имаш бледа черта, утре да нямаш, в други ден да е положителен теста. Когато тестовата стане по-наситена от контролната, значи теста е положителен. Положителния тест показва пик на ЛХ и има вероятност да настъпи овулация в следващите 24-48 часа.

Благодаря за точния отговор .Това ме и интересуваше  Simple Smile Heart

# 100
Скрит текст:
Здравей!
Hug
Тогава си с по-дълъг МЦ, но за теб е нормално О. да настъпва по-късно, защото имаш /физиологично/ по-дълга ФФ.
Ако О. настъпи на 30-ти ден от МЦ, тогава вече имаш по-късна О.
За кач-вото на яйцеклетките - всяка здрава жена се ражда с определен набор от яйцеклетки /ЯР/, които при нормални условия / екзо и ендогенни / се развиват правилно. Всяка една промяна в тези условия - заболявания /ИР, проблем с андрогени, пролактин, ЩЖ и различни други заболявания, вкл. дефицити - вит.А, Д, Е ... минерали/, както и неправилно хранене, излагане на токсини, лъчения и т.н. влияе върху развитието на фоликулите, вкл и правилното развитие на яйцеклетката след оплождане ... и от там се прави извод за кач-вото на яйцеклетките.
Затова понякога, когато кажем, че нещо влияе и подпомага кач-вото на яйцеклетките имаме точно това предвид.
Доста момичета забелязаха, че само един прием на вит. Д ( когато има дефицит и той се попълни) - това повлява АМХ, а по-късно и Инхибин В - индикатори за ЯР, които доскоро се приемаха за константи.
Така че, за да повлияеш на ЯР (респ. кач-вото на яйцеклетките) - провери за хормонални отклонения и дефицити, нещо което е лесно за откриване и коригиране Wink

И не се задържайте много в тази тема - ако до 4-5 МЦ, не отчетете нормална/сигурна О. - започнете с измерване и на БТ и изследване на хормони.
Тестовете за О., не ви дават гаранция че има такава, дори и след полож. тест + 14/16 дни да идва М.
Да казвам ли пак колко полезна информация ни даваш, Денис Simple Smile Hug
Да, уверила се съм наистина, че страшно много фактори влияят на менструалния цикъл при жената. Моят мъж вика "ей това при вас жените било много сложно с тези хормони" Mr. Green
Ами за момента откакто следя овулация и си водя календар, за да гледам как варират нещата през времето, забелязвам, че овулацията ми е между 16-ти и 23-ти ден от МЦ. Онзи ден имах много положителен тест (какъвто винаги имам всъщност откакто следя О.) на 22-ри ден от МЦ и осезаемо ме боля корема, а няколко дни преди това имах доста ЦС. Не знам дали си въобразявам, но откакто пия добавките особено Иноситола много си усещам овулацията, но дали пукам фоликул все още не знам. Но както и да е, скоро ще правя изследвания пак и се надявам да имам честта пак да ми ги коментираш и най-вече да са добри. Simple Smile Радвам се, че по-късната овулация не е проблем сама по себе си за качеството на яйцеклетката. Аз си мислех, че ако О. не настъпи 14-16 ден от МЦ със сигурност е индикация за проблем, но при мен всъщност винаги е била горе долу по едно и също време. Не отричам, че имам хормонален дисбаланс де.

# 101

Момичета според вас положителен ли е ?
(Дано да е ) 🙏

# 102

(Дано да е ) 🙏

Да Simple Smile

# 103

(Дано да е ) 🙏
да

# 104
Здравейте . Имам още един въпрос .

Идва ми през 27-28 дни (горе долу се редуват)
Цикъла ми е кратък .Тече ми около 4 дни .Нормално ли е да усещам някакво стягане в яйчниците още на 8 ден ? Защото като гледам таблицата трябва да си очаквам овулацията около 12-13-14 ден .
А сякаш още от сега усещам симптомите. Съвсем леко .
Случвало ли ви се е  ?

Общи условия

Активация на акаунт