Тест за овулация - въпроси / тема 9 /

• 37 773
  • 741
  •   1
Отговори
# 135
Още не е положителен. Тестовата е по-бледа! 🙂

# 136
Още не е положителен. Тестовата е по-бледа! 🙂
Благодаря .И аз така мисля ,но все пак исках да попитам и тук . Мислите ли че в следващите два дни може да е положителен ?

# 137
Това, че почти се е наситил нищо не значи. Може следващите дни да избледнее и чак след това да стане плюс теста. Аз така май имах - един почти положителен рано,рано, после два отрицателни и накрая тестова по-ярка от контролната. Правете си ги всеки ден, то ще си покаже. Но няма зависимост и не се насищат постепенно!

# 138
Аз забременях точно с два такива последователно положителни теста, започнахме от деня на първия полож.със секса....дефакто това е преди самата овулация....а предполагам, че два дни бяха положителни, защото по-рано през месеца имах 2 доминантни фоликула , които до колкото знам се пукат в интервал до 24часа един от друг....което си увеличава шансовете...така че правете си секс, щом имаш и ЦС е много добре...успех!!
Благодаря ти, дано е успешен месец! Уау, Калина с близнаци ли си забременяла? Много интересно наистина. Имате ли близнаци в рода иначе? На майка ми сестра й има разнояйчни близначки по принцип (братовчедките). Но не вярвам при мен да стане.
Аз когато видях два положителни теста през един ден си помислих, че нещо някакви кисти може да ми правят лоша шега, което още не е изключено де, но въобще не се и сетих за две овулации 😮

# 139
Не, едно е бебенцето...дай Боже да се роди живо и здраво....
Преди време бях стимулирана с клостилбегит и предполагам от него имах доста месеци , в които имаше по два доминантни фоликула, сега въпросният месец не съм взимала нищо, но 2 фоликула определено увеличават шансовете и се радвам, че поне единия успяхме да хванем....
Така, че успех !!!

# 140
Не, едно е бебенцето...дай Боже да се роди живо и здраво....
Преди време бях стимулирана с клостилбегит и предполагам от него имах доста месеци , в които имаше по два доминантни фоликула, сега въпросният месец не съм взимала нищо, но 2 фоликула определено увеличават шансовете и се радвам, че поне единия успяхме да хванем....
Така, че успех !!!
Страхотно, Калина Kissing Face ! Успех, дано всичко е наред с бебчо Simple Smile Стискам палци! Бъркам ли се нещо, ама с тебе не бременеехме ли по едно и също преди преди 9 години? Имаш ли по-голямо детенце? Исках да те питам и на тебе двата теста ли ти бяха през ден?
Иначе и на мене ми предлагат да пия Кломид, но искам да проверя дали въобще тръбите са ми проходими, иначе не е оправдано да си стимулирам излишно яйчниците. Спермограмата за сега също ни е добра. Имам положителни тестове за О., но не знам дали пукам фоликула. Другото, което малко ме притеснява при стимулацията е многоплодната бременност, но явно се преценява и се дозира индивидуално според състоянието на жената, така че да не става свръх стимулация. Сега ще си чакам да видим дали въобще сме я сме я свъшили някаква. Simple Smile

Последна редакция: сб, 11 май 2019, 20:30 от calinista

# 141
Не, не...това ще ни е първо детенце, преди година имах един спонтанен аборт и близо 4 години преди това опити, та доста чакано бебе е....
Наистина стимулация не се препоръчва преди да сте видяли проходимост на тръбите...аз дълго време бях много зле лекувана ...около 9месеца клостилбегит (без спермограма, без цветна снимка) , дуфастон преди овулация, който по-късно разбрах, че я потиска....самият клостилбегит доста изчерпва ЯР, така че не ти препоръчвам, ако си имаш овулация да се тъпчиш с фоликустимулиращи препарати...
Най-точно е фоликулометрия и паралелно с нея аз си правих и тестовете вкъщи...два поредни дни бяха много наситено положителни като секс всъщност сме правили само в деня на първия тест, а след двата дни с + тестове на УЗ се видя лутенизирана лигавица т.е. беше минала овулацията, така че и тестовете доста помагат (с мерене на БТ аз не можах да се справя).

# 142
Не, не...това ще ни е първо детенце, преди година имах един спонтанен аборт и близо 4 години преди това опити, та доста чакано бебе е....
Наистина стимулация не се препоръчва преди да сте видяли проходимост на тръбите...аз дълго време бях много зле лекувана ...около 9месеца клостилбегит (без спермограма, без цветна снимка) , дуфастон преди овулация, който по-късно разбрах, че я потиска....самият клостилбегит доста изчерпва ЯР, така че не ти препоръчвам, ако си имаш овулация да се тъпчиш с фоликустимулиращи препарати...
Най-точно е фоликулометрия и паралелно с нея аз си правих и тестовете вкъщи...два поредни дни бяха много наситено положителни като секс всъщност сме правили само в деня на първия тест, а след двата дни с + тестове на УЗ се видя лутенизирана лигавица т.е. беше минала овулацията, така че и тестовете доста помагат (с мерене на БТ аз не можах да се справя).
Извинявай, нещо съм се объркала Simple Smile
Да, наистина е противопоказно да се стимулират яйчниците без ЦС и доказана овулация. Защото ако човек си пука фоликул въобще не е нужно. Моята лекарка тук (в чужбина живея) въобще не ми каза да направя тест за проходимост на тръбите и ми предположи стимулация, като ме предупреди само че има риск от многоплодна бременност. Но добре, че са всички момичета тук, та да науча толкова много работи.
Много съжалявам, че сте загубили толкова много време и нерви, но човек обикновено е нормално да се довери безрезервно на доктора си и да е сигурен, че е в добри ръце....да, ама не! Има страшно некадърни лекари. Радвам се, че в край на сметка си забременяла и сега си чакаш това щастие Simple Smile Аз също мисля като правя фоликометрия да я комбинирам с тестове, защото цикълът ми е променлив-  32-38-дневен е. Аз не мога да се наканя да меря БТ....нещо ми се вижда стресиращо, въпреки че наистина е по-точен метод за доказване на О., от този с тестовете.

# 143
И на мен много ми помогнаха момичетата от форума, може би ако бях прочела някои неща по-рано нямаше да загубя толкова време, но се предоверих на грешния доктор....сега проверявам всичко.....
Срещнах доста лекари, които като не видят ДФ до 12-14 ден и първата им идея е "ще те стимулираме" , а аз като теб съм с късна овулация и по-дълъг цикъл, а те това не го отчитат...за мой късмет открих лекарка, която знаеше как да измерва фоликули..... в месеца , в който забременях 2ма други лекари ми казаха да отпиша този месец, да отида следващия да ме стимулират,а просто овулацията ми беше на 30тия ден, ако ги бях слушала пак нищо нямаше да стане и тук тестовете много ми помогнаха....
Така че с подходящия лекар и малко тестове за ориентир и редовен секс разбира се стават нещата....
Пожелавам ти късмет и бързо да се случат нещата !!

# 144
Здравейте!!! С мъжа ми много искаме да имаме бебче. Много ще ви бъда благодарна, за някой друг съвет. На 08.05.2019г. започна цикъла ми. Искам да на направя всичко възможно за да видя така бленуваните две чертички. Кога да започна с тестовете за овулация...? Колко дни след положителен тест настъпва самата овулация..... Да следя ли базалната температура... Съвместно с тестовете за овулация.. Моля за съвети всичко, което би ми било от полза, благодаря предварително.

# 145
  • София
Прочети първият пост на темата.

# 146
И на мен много ми помогнаха момичетата от форума, може би ако бях прочела някои неща по-рано нямаше да загубя толкова време, но се предоверих на грешния доктор....сега проверявам всичко.....
Срещнах доста лекари, които като не видят ДФ до 12-14 ден и първата им идея е "ще те стимулираме" , а аз като теб съм с късна овулация и по-дълъг цикъл, а те това не го отчитат...за мой късмет открих лекарка, която знаеше как да измерва фоликули..... в месеца , в който забременях 2ма други лекари ми казаха да отпиша този месец, да отида следващия да ме стимулират,а просто овулацията ми беше на 30тия ден, ако ги бях слушала пак нищо нямаше да стане и тук тестовете много ми помогнаха....
Така че с подходящия лекар и малко тестове за ориентир и редовен секс разбира се стават нещата....
Пожелавам ти късмет и бързо да се случат нещата !!
Много ти благодаря, Калина, на теб успех с раждането Simple Smile! Боже, много неприятно наистина как са те мотали и насочвали в грешна посока. Един нормален гинеколог трябва да е абсолютно наясно, че някои жени са с по-дълъг цикъл и съответно по-късна овулация...това е толкова несериозно и непрофесионално Close Аз като чета сравнително малко жени имат 28-дневен цикъл. Радвам се, че си попаднала на подходящата лекарка и резултатът е на път People Baby
Аз също много разчитам на тестовете за ориентир, но за сега не се получава за съжаление. Понякога си мисля, че идва малко късно да почваме да се обичаме след първия положителен тест и то вечер все става, което означава, че са минали поне 12 часа от пика на ЛХ. Но ето че ти си забременяла, както и други момичета, като сте почнали след първия положителен тест. Абе много е индивидуално. Аз дори не съм сигурна, че пукам фоликула или пък че тръбите са ми проходими. Ще изследвам скоро и тея неща. Абе както и да е, да не задълбавам. Simple Smile Никакво отчаяние и смело напред с опитите Simple Smile

Последна редакция: пн, 13 май 2019, 18:40 от calinista

# 147
Може ли някой да ми обясни каква е тази процедура "стимулиране" доста често чета тук затова?  Дано не звучи невежо за някои, но наистина не съм срещала този термин, а уж много нещо изчетох. И фолиевата киселина от лекар ли трябва да е предписана когато имаш планове да забременееш или може сам да си я купиш? И дали е опасно за плода ако не си я вземал, а забременееш, тъй като четох че първите два месеца са много важни да се приема. А така до потвърждение на бременността от гинеколог е минал цял месец, в който може да не си я приемал?!

Последна редакция: пн, 13 май 2019, 09:57 от anetooo.

# 148
Стимулацията на яйчниците се постига чрез прием на хормони. Целта е да се предизвика узряването на повече от 1 яйцеклетка, за да се повиши и шансът за бременност. Прилага се и при жени, които нямат О при нормален цикъл, за да я предизвикат.
      Фолиева киселина можеш и сама да си закупиш. Гледай само да е метилирана, в случай че не усвояваш добре синтетичната. За плода има риск когато има дефицит на този витамин. В момента се препоръчва приема да се започне даже 3 месеца преди планирането на бременност, за да се запълнят евентуалните дефицити.

# 149
Благодаря ти за изчерпателния отговор, но оттук излиза въпроса какво ще се случи ако този месец например забременея, а досега не съм взимала? Не помня с първата бременност, която обаче беше отдавна да съм взимала фолиева киселина. Разгледах в интернет подробна информация за продукта Фолиева киселина 400 mcg, но там пък пише че при бременност трябва задължително консултация с лекар ...... Объркана съм!!! Има ли момичета, които правят опити, а не пият фолиева киселина и чакат когато разберат че са бременни, защото за жалост опитите могат да продължат и месеци и години? А тези от Вас които пият може ли точно описание или линк на продукта?

Общи условия

Активация на акаунт