Юли месец идва при нас АПРИЛчето смее се вече със глас

• 12 015
  • 292
  •   1
Отговори
# 255
ShockedФилипче-дай повечко инфо за това!Сега да не ни пропадне почивката?!?!
Янче, съжалявам че се е наложило да преживееш това Hug.Страшничко звучи наистина.
А Троян на каква надморска височина е?!?

# 256
Въпросче : оставяте ли ги да опитват други неща, играчки, пелени. Аз засега съм и дала пълна свобода, като знам че нещо е чисто. Нали сега езика им е най-развития на нервни окончания орган и така опознават най-добре света. Но все пак дали това няма да ми докара бъдещи проблеми и от сега да трябва да се вземат мерки newsm78

Ами на бонбончо най- му е кеф, като го завия до шия. Тогава вдига ръце нагоре и си завира в устата колкото се може повече завивка. А като го питам гладен ли е, ми се хили и гледа хитро. Аз не се втелявам на лапане, щото и без това след няколко месеца целия под ще му е в устата  Rolling Eyes та да свиква още отсега, а и аз покрай него.

# 257
Здравейте!
Нещо нямам настроение за писане, а досега четох какво сте писали, но май през ред. Не мога да се съсредоточа и да си събера мислите. С мъжО нещо не говорим на един език напоследък и от няколко дена хем съм много ядосана, хем ми се плаче. Само като си гушна децата се успокоявам.
А и вчерашната победа на Италия също ми подейства много положително.
Иначе Йоан и Люси са добре, все повече се опознават и привързват един към друг.
Йо също си смуче палеца, а понякога и целия юмрук, пробвах да му давам биба, но я плюе.
Cherepahova - това е ужасно. И после как да си оставиш детето на чужд човек. А защо не се обадите в агенция за детегледачки, предполагам там подборът ще е по-добър и жените ще са обучени и ще се държат по-нормално. Успех в намирането на подходящата.

# 258
Ами да, аз Ицето го оставям да хапва каквото си хареса - чаршафче, възглавничка ... Днес специално му купих и една малка мека топка да си я вре в устата и да си играе уж с нея, ама засега не е проявил голям интерес.

Да ви питам някой да ползва или да е чувал за памперси CanBebe? Ние вече ще минаваме на четвърти размер - от 7 до 18 кг, а те идват по-скъпички (сравнено с 23ст, които давах досега за тройката на полски Huggies, сега тези 33-36ст на бройка ми се виждат доста). И сега обикалям тука магазините да си харесам нещо свястно до 30ст да е. Тези CanBebe са по 30ст, и са в пакето  от 80 бр. Купих едни BabyComfort  Sick На половината лепките им остават в ръцете ми, а пък което успея да залепя протича след 4-5 часа. И то как само протича - реки се леят, цялата ми рокля се измокри, все едно ми изцедиха една мокра кърпа отгоре.

# 259
Аги евала за идеята за заглавие!   bouquet А зелените акита на бебе на Ам са нормални точно защото АМ съдържа многократно повече желязо, та белким нещо остане и в бебето.

Янче, наистина кошмарен сценарий е било. Нямаш ли вариант да работиш от вкъщи и да наемете детегледачка да гледа бебето няколк очаса с теб в къщи, за да можеш да работиш, но и да я контролираш? Не знам дали го обясних добре.

А за яденето на играчки не се тревожи - детето си развива постепенно имунната система, всъщност като я оставяш да си яде играчките, ръкавите и т.н. си спестяваш бая пари за антибиотици в бъдеще.

За палеца аз изобщо не я ограничавам. Не вярвам да не мога да я откажа, и мен и сестра ми са ни оставили на палец, защото ние не се лъжем лесно и биби не щем  Mr. Green На запад се смята, че бебето което е започнало да си смуче палеца, е достигнало важен етап от развитието си - научило се е да контролира само емоциите си в този момент и да се утешава само, без да зависи от мама, т.е. това е крачка напред за малкия човек (Абе това дали не съм го писала и преди - извинете ако се повтарям).

# 260
  • софия
ей момичета, я не се ядосвайте за тия памперси....само се сетете за нас  Winkи ще се успокоите...Рая си ака след всяко ядене или иначе казано по 7-8 пъти на ден smile3550
аз дори чух за някакви дето си перяли памперсите.....та се замислям и аз вече smile3521

# 261
Ваня, за жалост не мога да подкрепя чутото от мен с някакъв линк или повече инфо, просто попитах дали и вие не сте чували за това, защото на мен вече няколко майки ми развиват тази теория.По принцип не съм от тези дето се шашкат излишно, та за това.
Ние вече уползотворихме един пакет на Памперс 4-ка, ами много съм доволна, 3-ката му стана малък и ластичетата бяха започнали много да му се врязват.

# 262

Калоян вече е много задобрял с палеца, даже се будя понякога сутрин и го гледам как си е лапнал палеца и суче настървено Simple Smile ама биба не ще и това е, ама и аз мисля да не го ограничавам много, според мен това сега му е потребност, а и от това, което казва мама меца още повече се успокоих Simple Smile

Ексче, много гадно това с колата
А на мен хич не ми е намаляла лактацията, ами напротив, налага се да цедя често да не се пръсна и през деня вече ... ама поне одеве като се събуди яде, поигра си малко и пак заспа и сега спи ли спи, явно се успокои вече, ама си пропуска ядене пак Sad та затова си мисля, че не е криза на растежа, ама а де ... каквото и да е ще мине Simple Smile

Нуни, с двете ръце съм за среща, къде без нас Simple Smile

Янче, ти наистина си участвала в кошмарен филм Sad мен затова ме е страх да се доверя на детегледачка и затова сега обмислям варианта за работа от вкъщи, ама дали шефовете ще се навият не знам ... а утре съм по детски ясли да подавам молби .... пък да видим дали ще го дам и кога ... ама да подам за всеки случай, че в едната има места чак за септември догодина ...
Аз го оставям да лапа каквото и да е, даже го насърчавам с някои неща Simple Smile а и нали така опознавали света най-напред Simple Smile
Ей го тук налапал гризалка, а тук лапа ту котето, ту юмруците си, когато каквото попадне Simple Smile
А за срещата не му мисли, идвайте със Симонка, а ако трябва ще помагаме с каквото трябва Simple Smile

Ваня, къде мислите да ходите на планина? Аз също искам да отидем някъде, ама се чудя къде има условия за бебе.
Ексче, ти нали беше споменала за някакво хотелче ако не ме лъже паметта?

# 263
  • София
Филипа, колко е килца твоя Преси, защото аз имам още 1/3 пакет Пампетс и се чудя дали не сме да смяна?! За сега не ми изглежда да му се врязват, само пъпчето му вече се вижда над памперса!
Иначе за срещи сме готови, но в това неустойчиво време...?!
За ръцете и ние си ги лапаме, биба нещем и понякога имам чувството, че аз съм бибата! newsm12

# 264
За смученето на палеца - вече на няколко пъти писах и дано не ви досаждам! НЕ ги оставяйте да ги смучат!!!  Naughty Пепи достигна тази висота на развитието си още на 40-я ден и още не е спрял да си цока палеца... Отучване нямаааа...  Rage Разговори, лепенки, ръкавички, каране, наказване, награди, срам от децата в градината .... нищо не помагааа...  newsm77 А зъбките му вече са разкривени! smile3514
Така че съветът ми е - още отсега бъдете настоятелни и заместете палеца с нещо друго - биберон, гърда, шише, носене на ръце... smile3541

Иначе Вили и тя си лапа юмручетата, но насочи ли палец към устата си - скачаме с баща й като опарени.  #OnfireВечер като стана понякога дори ръкавите й са мокри от лапане, а ръцете й ледени. Sick

Нуни, това със 100-те обекта е чудесна идея! Най-малкото е повод за екскурзии.     car003 Ние с Пепи толкова места обиколихме, а чак като забременях повторно ми дойде и на мен тази идея. doh

За планината и аз това съм го чувала, че не бивало бебето да се качва на много високо и причините за това знаех, но съм ги забравила.  Rolling Eyes Но това нещо го узнах, след като Пепи на 5 мес. го бяхме водили на планина, след предварителна консултация с педиатъра, който даже ни препоръча това. Там му се отрази чудесно - спа и яде, като за световно!  Hug Сега с Вили също смятаме на ходим през август на планина, но за море... не знам по какъв начин ще се навием с двете деца... piasyk в близките години... smile3506

Леси, мила, кво да ги правим тез мъже - не знам!   action032 Не се ядосвай - нали знаеш, че преминават тези кризи, с повече или по-малко компромиси...  gydi

Като ви чета, почвам да се притеснявам, че Вили въобще не хваща и не си дърпа играчките - има предвид целенасочено.  Thinking А вие говорите за вкарване в устата на различни играчки, пеленки, одеалца ... Това съзнателно ли го имате предвид, че го вършат!? newsm78

# 265
Здравейте.
Добре дошли на Нуни и Татянчето. Hug

missZ и ние имахме по едно време такива зелени акита, първо бяха тъмно зелени и след това станаха светло зелени за около 2-3 дни и изчезнаха. Аз като питах ми казаха, че е нормално, но аз досега каквото съм питала, все казват, че е нормално  Rolling Eyes.Ние сме на смесено хранене.
Cherepahova, аз я оставям да си лапа играчките и пелените, те сега си развиват сетивата и за това. Аз все се каня да те питам какво стана с пъпчето на Симонка, оправи ли се?
енвиа, аз не мисля, че е съзнателно хващането, тя си мята ръцете и като докосне играчката и я хваща.

Ами аз вече приключвам с кърменето или по точно с изцеждането Sad, нямам вече кърма, трябва да издедя 3 пъти за да събера за едно хранене. Но така е, истината е, че щом бебето не суче от гърдите, колкото и да изцеждаш кърмата постепенно намалява, поне при мен. Sad

Аз нямам нищо против да се поразчисти албумчето, но е хубаво да се оставят снимките където сме с коремчета.

Последна редакция: пн, 10 юли 2006, 15:38 от Rina

# 266
И аз за албумчето щях да пиша - ако искате, да си определим някакъв лимит - до колко снимки всеки може да слага, които както иска сам да си ги актуализира?! newsm78

# 267
Вени*, Пресил беше 6100гр преди 4 седмици, предполагам вече е над 7000гр, защото 4-ката му пасва идеално, другата седмица сме на консултация и ще разбера със сигурност.
Не си спомням дали ви казах, дано не се повтарям, ще водя Пресил на плуване в Дом майка и дете.Отдавна го бях замислила, още през бременността, ама то големи бюрократщини, големи изследвания и за двама ни, та доста се удължи процедурата.Сега чакаме разрешение от комислията по Закрила на детето и ще се гмуркаме Laughing

# 268
Не си спомням дали ви казах, дано не се повтарям, ще водя Пресил на плуване в Дом майка и дете.Отдавна го бях замислила, още през бременността, ама то големи бюрократщини, големи изследвания и за двама ни, та доста се удължи процедурата.Сега чакаме разрешение от комислията по Закрила на детето и ще се гмуркаме Laughing
Сериозно ли? Защо ти трябва такова разрешение Shocked
И аз смята да водя Скарлет на плуване, но след 4-тия месец, защото дотогава ще са ни били необходимите имунизации.
На нас следващатата ни имунизация е на 20 юли, милито ми, ще има да пищи пак Cry

# 269
Благодаря ви за отговорите момичета Hug

Черепахова, направо ми събра погледа с тази госпожа, леле-леле на какво може да се натъкне човек. Направо ми настръхват косите и се чудя ние какво ще правим някой ден като се наложи да я даваме на гледачка за постоянно Rolling Eyes

Енвия, споко, и нашата мома не си дава много зор да придърпва разни неща, юмруците ги яде на поразия ама долу-горе това е. Снощи за първи път посегна към една фигурка, че я зяпа, зяпа на шкафа и аз и я подадох да я види от  близо, тя пък взе че я хвана и веднага си я присламчи към устата и там я спрях. Играчки не е заинтересована да държи още, само ги поритва ако и висят отгоре.

Общи условия

Активация на акаунт