Юли месец идва при нас АПРИЛчето смее се вече със глас

• 12 023
  • 292
  •   1
Отговори
# 30
Ох, обещавам последно по темата.
Навремето бях написала една реплика: Хайде да спожим точка на измисления спор София-провинция, точно защото с края на ерата на измислената от някой глупост по кандидатстването за жителство, той вече не трябва да съществува, хората вече се делят по други критерии (чесън се хапва по целия свят, а личната и обществената хигиена изобщо не зависи от къде идваш). Сега пак апелирам за същото.

Ами ще си дам детето на ясла, и още повече би ми харесало ако в яслата ми гарантират че болните деца ги връщат на портала. Защото мога да събера 2 и 2, и знам че веднъж два пъти ще ми се случи да си гледам дете докато е болно, но това ще ми гарантира че по-рядко ще се случва.

Рени, ние имаме куче.  Кучето живее в коридор, кухня и тераса от както разбрахме че съм бременна. В спалнята, не се влиза с чехлите, с който ходим в другите стаи за да не внасяме косми. Сутрин ставам и минавам пода на всички стаи първо с метла(от космите ни се счупи прахосмукачката) и след това с парцал. Местя Симона в хола и чистя и спалнята. Е това е: не ми отнема повече от 30 мин. Просто покрай бебето съм станала много организирана. А и преди банята на Симона кучето си комуникира с бебето, тоест близва я по краченцата и я души.

Дано Соня се оправя бързо, а ти се пази да не прихванеш.
Иленка, стискам палци дечицата да се оправят по-бързо и без усложнения.

Пък аз мислех, че всички жени без имен ден празнуват на Цветница

Последна редакция: пн, 03 юли 2006, 15:00 от Cherepahova

# 31
здравейте, това там дето сте писали за брутна заплата ... за болничния 135 дена около раждането - и на мен ми го смятат върху НЕТОТО 90% среднодневно за предходните 6 месеца и така. В закона може и да пише БРУТО ама май на повечето места смятат върху НЕТОТО нали  Thinking? Аз примерно бруто ми е 300, без данъците остава 237,87, а за май взех 210. Беше ме яд и търсих там как се смята, ама всички казаха, че така се правило и се отказах. Колкото толкова  Tired

Количката я надигам вече доста често. До това средното положение 45 градусовия наклон. Даже мислех да питам и докторката. Ние утре сме на консултация. Ама така като е надигнат и си гледка и му е интересно и спира да плаче. Дано само не му стане нещо на кръстчето  Praynig

Последна редакция: пн, 03 юли 2006, 15:26 от Танина

# 32
  • София
Навремето бях написала една реплика: Хайде да спожим точка на измисления спор София-провинция....
Няма пък!Искам и аз да се изкажа!
 newsm48
Чаена, аз по принцип съм от София, но от 2-3 години живея в Русе. Познавам предимствата и недостатъците, както на живота в столицата, така и на този в "провинциалния град", въпреки че Русе не е чак толкова малък град. Но за мен си е провинция всичко, което не е София.
Въпреки това искам да ти кажа, че тук има хора, които са доста по-ценни, умни и т.н. от някои в София. И са станали такива напук на липсата на удобствата на София-та.
Аз лично се чувствам като гражданин на света, а не на някаква си София, Русе, България и т.н. И винаги ще апелирам за това!
Занимавам се с икономика от 13 години и смятам, че принципите й са железни. Щом мога да наема служител със същите качества и амбиция за тройно по-ниска заплата, ще го направя. По същия начин стоят нещата и в Америка и в западните страни. Наемат мексиканци и източноевропейци, които бачкат здраво, но за много по-малко пари.
Е, повече няма да говоря.
Толкова е остаряло това виждане за бурканите, диалектите и т.н., че няма повече накъде. Имай впредвид, че част от тези с бурканите могат да си позволят и шампанско с хайвер, защото родителите им бачкат здраво на село. Да не говорим домашното прасешко колко е хубаво Animal Pig
Пък в крайна сметка никой не те кара да стоиш в София! smile3513
Ай, стига толкова! newsm49

# 33
Иленка, силно се надявам дечицата ти бързо да се оправят!  Hug
И аз имах проблеми с пишока на Пепи - тоооолкова трудно го отворих /може би година ми трябваше Embarassed/, след като доктор му го беше отворил и после пак го оставихме да се срастне... И определено се създава психологически проблем, свързан и със забелването и с отношението в яслата!  Rolling Eyes Пепи например не искаше да пишка извън вкъщи, а за акането да не говорим.  Sick Така в яслата, или ако го оставяхме на свекървата, или ако сме навън, се стискаше и само в най-краен случай пишкаше. Сега мога да кажа, че това го израстна! Peace
Така че не се притеснявай - ще отмине и това! Heart Eyes

Ееее, ама стига с това столица -провинция!!!!  #Cussing out Толкова е тъпо, да се дискутира такова нещо и да му отделяме толкова място тук!!!! Twisted Evil

# 34
Танинче, сигурно не си видяла въпросчето ми, щото то остана доста назад - какви пюрета даваш на бебока - в смисъл като марка? newsm78

# 35
Този път не можах да се въздържа - какво значение има от къде е човека? Не е ли по-важно що за човек е, какво може, как го прави? Защо постоянно се прави съпоставка между софянци и провинциалисти? Е да в столицата и големите градове има повече възможности за каквото и да било - големи библиотеки (едно време бяха основен източник на информация, преди да се появи масово интернета), кина, театри, курсове за каквото се сетиш, абе какво ли още не ... защо т.нар провинциалисти да не мога да се възползват от тях? Дайте си сметка, че на "провинциалистите" им коства доста повече усилия да се доберат до тях ... първо пътуват до друг град, второ постоянно се натъкват на пречки от рода на ... ами след като не сте от София не можете да ползвате еди кое си или да заемате другото, може да го ползвате само тук.Друго идва някой да учи в София, защото има повече специализирани училища и започва с квартири, наеми, .... направете си сметка, че такъв човек започва да мисли не само за ученето, той вече е необходимо да живее самостоятелно и да мисли за неща, за които иначе родителите мислят и децата не се интересуват ...  И после естествено, че ще иска да работи в София, защото се плаща по-добре, та той е положил усилия да стигне до там и то не малко ... защо да не получи и по-добра заплата?Доста се улях, ще ме извините, но наистина започнах да се дразня от това разделение ... нали всички сме хора, едни по-знаещи, други по-можещи, трети по-невежи .... на никой не са му лепнали етикет на челото, че е от еди къде си и според този етикет да се прави заключение за възможностите на човека ...
Тъй тъй, права си! Peace Твоята гледна точка е правилната, както и моята е правилна за мен. Истината винаги е някъде по средата!
Дано да няма обидени, но защо да има, като никого никой не е обиждал!
Дайте за друго да говорим....

# 36
  • София
Иленка, Рени 79, дано съкровищата ви се оправят скоро! Heart Eyes

# 37
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН АМОРИТКА! МНОГО ЛЮБОВ, ЩАСТИЕ И БЕЗПРОБЛЕМНО БЪДЕЩЕ ЗА ТЕБ, ШЕКЕРЧЕТО И ЦЯЛОТО ТИ СЕМЕЙСТВО.

Абе това средно положение на количката много вдигнато ми се вижда. Аз ще поизчакам още, а и Дими не е чак толкова любопитна.
Мамите, които дават сокчета - сменихте ли биберона? Ние сме още с 1 номер и се запушва дупката на  биберона.

Иленка, стискам палци всичко да се оправи. И аз съм била бебе със запушени слъзни канали, после станах бебе с други очни проблеми, които се изчистиха на 16 год и то не напълно. Затова стискам много силно палци да се оправи всичко при Диди.

# 38
Навремето бях написала една реплика: Хайде да спожим точка на измисления спор София-провинция....
Няма пък!Искам и аз да се изкажа!
 newsm48
Чаена, аз по принцип съм от София, но от 2-3 години живея в Русе. Познавам предимствата и недостатъците, както на живота в столицата, така и на този в "провинциалния град", въпреки че Русе не е чак толкова малък град. Но за мен си е провинция всичко, което не е София.
Въпреки това искам да ти кажа, че тук има хора, които са доста по-ценни, умни и т.н. от някои в София. И са станали такива напук на липсата на удобствата на София-та.
Аз лично се чувствам като гражданин на света, а не на някаква си София, Русе, България и т.н. И винаги ще апелирам за това!
Занимавам се с икономика от 13 години и смятам, че принципите й са железни. Щом мога да наема служител със същите качества и амбиция за тройно по-ниска заплата, ще го направя. По същия начин стоят нещата и в Америка и в западните страни. Наемат мексиканци и източноевропейци, които бачкат здраво, но за много по-малко пари.
Е, повече няма да говоря.
Толкова е остаряло това виждане за бурканите, диалектите и т.н., че няма повече накъде. Имай впредвид, че част от тези с бурканите могат да си позволят и шампанско с хайвер, защото родителите им бачкат здраво на село. Да не говорим домашното прасешко колко е хубаво Animal Pig
Пък в крайна сметка никой не те кара да стоиш в София! smile3513
Ай, стига толкова! newsm49
Като ще ме хапете наред, поне да си направя репликата.
София си ми харесва, защо да не ми харесва. Е, малко кочина си пада на места, но навярно навсякъде има красиви и грозни квартали.
Изказвания от типа "има хора, които са доста по-ценни, умни и т.н. от някои в София" ми се струват крайно нелепи, защото аз готините хора не ги деля на родом откъде са... #Cussing out И ако някой е добър и кадърен човек, то той си е такъв без значение къде е роден.
И какво се зачекна тази тема толкова? Изглежда всеки си е до някаква степен комплексар и се засяга по някои въпроси.
Пак да кажа - нямам нищо против готините хора, вярвам, че повечето тук са такива!   newsm10Относно икономиката - затова в бг заплатите са такива - все се намира някой, който да е готов да работи за жълти стотинки, затова взимаме ниски заплати. Ако съм шефче няма да ми е криво да мятам 300 кинта за служителя и да се нагрухтявам с 1000 поне за мен....е, да не е луд някой да ти плаща повече и да си намалява собствената печалба?! Важното е богатите да стават още по-богати, а бедните да станат клошари - това ли е мисленето? Защо когато някой е качествен работник не му повишиш заплатата, за да го къткаш за себе си, а търсиш по-евтина работна ръка?! Ние китайци ли ще ставаме?
Ето, затова гърците ни е*** шивачките, защото имат и те точно такива прекрасни икономисти! Гледай, даже ги защитават!!! Малеее! smile3511

Чакайте и аз да си кажа като сме тръгнали да обясняваме кой какъв е - баба ми е от врачанското село Чирен, дядо ми е македонец по произход /сегашна Гърция/, но от София родом, другият ми дядо е от Първомайци / В. Търново/, а другата баба е от аристокрацията софиянка. И кво като са от тук и там? Искате да кажете, че трябва да се срамуваме от произхода си? Естествено, че не! А наш Тони - бонбони е с една рода тип "мешавица", а другата са шопи до козирката.

Последна редакция: пн, 03 юли 2006, 16:08 от чаено момиче

# 39
Иленка, дано децата ти се оправят!
Лично аз мисля, че е по-добре сега да го оправят пишока, а не през пубертета. Тогава ще е по-зле даже! Thinking Да не вземат да го ошашкат детето тея лекари...

# 40
Здравейте момичета  Hug Днес за Мишо е много поспалив ден sleepuu, даже не се буди и за ядене, заспа в 11 ч. и после в 14,30 го събудих да яде- това не се беше случвало, а и през нощта си спа, в 7 ч. му беше първото папкане. Може би вчера се е преуморил от много емоции. Водихме го на първото гости и той като гледа толкова много хора около него и като почна едно гукане и плюмчене Simple Smile А и в Метро го разходихме с кенгуруто.
Имен ден ние ще празнуваме на 8 ноември- Архангел Михаил.

# 41
  • София
Честито на всички месечничета и майчетата им и най-вече ЧРД на Аморчето!

Уф, гледам пак безсмислен спор сте подхванали  bash В унивеситета имах една колежка,която много често зачекваше тая тема, а живееше милата в една част на С-я, дето я няма на картата, ама нейсе. Между другото, по тая тема ще кажа само 2 неща - че С-я когато е станала столица е била с по-малко от 11 хил. население и обикновено спорове от рода столица-провинция не се подхващат от потомците на тея 11 хил, ако ме разбирате, какво искам да кажа; и другото е, че най-правилният български, с/ед филолозите, се говори в търновско. Толкоз по въпроса!

Иленка
, дано да оздравяват по-бързо дечицата, а пишока на юнака го оправяйте сега, че в пубертета травмата ще е още по-голяма - имаме светъл пример, един братовчет на моя мъж. Ма аз кво съм взела да ти говоря, като ние още не сме почнали да действаме със забелването; лекарката така ни каза и ние не сме пипали  newsm78

И да се похваля, сложиха ни вече новата дограма на терасата и най-сетне ще може да си изнесем кухнята на терасата newsm44  То още миналата седмица трябваше да стане, ама дограмаджийте нещо не харесаха, та в събота сформирахме бригада баш-майстори да къртят и рушат и не можах да дойда с вас на протеста, че трябваше да им готвя  Cry Толкова ме е яд, че не можах да ви видя и да въздигнем заедно глас с/у неправдите!  baaa

А, и още нещо да кажа и спирам с бръщолевениците. Как така някой може да вземе работното място на някой друг, тя работата да не е вестник, да се абонираш за нея и толкоз?! Само свещениците и монарсите са на пожизнени длъжности, всички останали трябва всеки ден да се борим за хляба си.

# 42
Здравейте мами  newsm44 От кога не съм писала,но нямахме интернет,а и с това чудно временце не сме се свъртяли  Embarassed

АМОРИТКА - newsm59 Да си жива,здрава и много обичана майка и жена newsm51
Ние днес бяхме на консултация и ни биха ваксина-вчера направихме два месеца cook cook beer3 DrunkЧерпя ви със закъснение..И ми се скараха,защото бебчо е качил 1300-5700 сме вече CryКак отказахте дребчовците да не ядат през нощта?Опитвам ,но нещо не се получава.. newsm78Толкова ли е лаком,аз ли не ставам за майка CryАма така ми се накара тая..самно дето не каза да не го държа без храна милия ми...

Относно въпроса за провинциите-има ли значение къде ще си ако си нещастен?По- добре според мен да се чувсрваш добре където и да се намираш без значение София-пловдив-Бургас и т.н.Всеки град си има и предимства и недостатъци-Важното е да си с хората,които обичаш и да си щастлив Party

Чао за сега от мене

02.05.2006-50см. 3250кг.
07.05.2006-51 см. 3065 кг.
22.05.2006-54 см. 3900 кг.
02.06.2006-55 см. 4400 кг.
03.07.2006-58 см. 5700 кг.

# 43
А, и още нещо да кажа и спирам с бръщолевениците. Как така някой може да вземе работното място на някой друг, тя работата да не е вестник, да се абонираш за нея и толкоз?! Само свещениците и монарсите са на пожизнени длъжности, всички останали трябва всеки ден да се борим за хляба си.
Ако ти трябват да речем 500 лв, за да живееш някак си, както и при положение, че не искаш да работиш за без пари /нали те бива във въпросното нещо/, а в същия момент тези от гилдията подбиват цената, ти как ще се чувстваш? Тогава няма да е нужно да доказваш всеки ден колко ценен кадър си, друг ще заеме мястото ти. И не защото е по-кадърен, а защото има други приходи като храна примерно, които като се замислим са много съществени. Или да го кажем така: решават, че вдигат цената на такситата - всички я вдигат. Така жив умрял плащаш повече, който и да хванеш. А то какво става? Вместо всички, знаещи чужд език, имащи компютърни умения и диплома за висше да кажат, че под 500 лв няма да взимат, те си подбиват един друг цената на труда. Е, къде е логиката? Опашката е готова, ма за малко пари... Вместо обратното да бъде - опашка от работодатели, които да ти предлагат все повече и повече пари, само и само да те спечелят.

# 44
  • Русе
Мацки, благодаря ви, че ви има! Голяма сте ми утеха! Hug Hug Hug
envia, много ме успокои, наистина! Heart Eyes

Чудото стана!!! newsm26 Голямото дзверо се изака (след 4 дни мъки и зверски болки, Т, заплаха за клизма и посещение при хирург). Сега остава и малкото да се "отпуши" и ще си ударя "д..то" в тавана!

Боже, не съм предполагала, че едно "л..но" може да ме направи толкова щастлива! newsm57

Сега, мъжките мами, които не сте забелвали - не е беда - напротив! Точно това препоръчват на запад и БГ-докторите, които са в час - да не се пипа. То проблемът или го няма, или го има - и ще си проличи по-късно, като при нас. Ооооохххх, и аз си мисля, че сега е момента да оправим пишата и да не я мисля повече, ама пък тая пълна упойка ме гложди нещо  newsm78..., а не е някакво спешно състояние,... Уффф, от няколко дена само пишки гледам из нета, и чета, и не мога да реша какво да правя...съвсем ще изпуша! Rage

Общи условия

Активация на акаунт