Юли месец идва при нас АПРИЛчето смее се вече със глас

• 12 027
  • 292
  •   1
Отговори
# 45
..И ми се скараха,защото бебчо е качил 1300-5700 сме вече CryКак отказахте дребчовците да не ядат през нощта?Опитвам ,но нещо не се получава.. newsm78Толкова ли е лаком,аз ли не ставам за майка CryАма така ми се накара тая..самно дето не каза да не го държа без храна милия ми...

Хм, Иво отказа едното нощно в края на първия месец, но това не го спря да расте (на края на втория месец беше 5750г, 62см). Ние бяхме с две нощни храненета, щото последното е в десет; той отказа първо храненето в един, а другото постепенно го измести до 5 часа (та сега след яденето в десет яде чак в пет). Не съм го отучвала, щото нямам нерви да слушам бебешки рев посред нощ. Може би ако му дадеш шанс, ще се откаже сам до края на третия месец. Пък нашето педи само ни се радва, като вижда колко е пораснал Иво, на вас що ви се карат?  newsm78  Това ми се струва странно. Не можеш да ограничаваш едно бебе да яде, защото от това ще му пострадат костите и мозъка.

# 46
Честит Рожден Ден Аморитка!!!

# 47
  • София
Ето 2 линка за именните дни:
http://www.zadecata.com/index.php?page=0_3_2
http://www.bg-mamma.com/site/content/view/427/59/

Бях се абонирала за един сайт с разни интересни неща през бремеността и още ми изпращат статийки. Та с/ед него трябваше да имам момиче и сега са ми изпратили няква статия, как да започнем още от сега да предпазваме дъщерите си от поява на рак на гърдата. За тези, които се интересуват: http://www.babyfit.com/articles.asp?id=552

Роси Г, много странно! Аз знам, че бебе до 6 мес. не трябва да се ограничава от храна. А моят калпазанин яде 5, много рядко 6 пъти и е качил 1250 и лекарката каза, че е перфектно. А кво ли ще каже педито ти за юнаците на Цвети, Сминсчо и т.н.  newsm78

# 48
Абе не ми яде детето толкова много.Трябва да изяжда 120 гр.,а той толкова рядко ги яде-повечето пъти от 70 до 90...Явно си трупа килца детето...И не яде повече от 6-7 пъти.Имало е случаи яде в 9 и чак в 3 или в 5 сутрин се буди.Ама тая нещо много ми се вживява и ще и тегля една майна #Cussing out
Каза ми .,че трябвал да качва най-много по 750 гр представяте ли си ?това занчи да пукне от глад...

02.05.2006-50см. 3250кг.
07.05.2006-51 см. 3065 кг.
22.05.2006-54 см. 3900 кг.
02.06.2006-55 см. 4400 кг.
03.07.2006-58 см. 5700 кг.

# 49
Росси Г, естествено, че детето ти яде нормално!
Нашето педи каза да спрем нощното ядене още на 3-тата седмица, аз все още изчаквам сам да спре. Бутам бибата и ако това не помогне му давам да си цокне и през нощта. От само себе си детето започна да яде в 9 вечерта и после към 3 през нощта, понякога 4-5 се буди чак.
Така че всички изказвания "Ауу, моето еди какво си, моята щерка пък как беше" са безсмислени. Всеки си е индивидуалност. На една приятелка юнакът не стига , че се роди 5и нещо, ами за месец беше качи 2кг+ още грамове и доки каза диета #Crazy, но и аз това бих казала. Сега за седмица беше 500гр наддал, очевидно вече има голямо коремче. От друга страна удвояване на кг само за бебетата от 2500 до 4 кг ли важи? Ами като е 5100 роден, естествено да удвои на 10 кг. Само където го гушнах миналата седмица и ми стана лошо! 7 800 как ви се виждат, бебе на 2 месеца? hahaha

# 50
Дея, поздравления за темичката. newsm10

Честит рожен ден на Аморитка, много щастливи моменти ти пожелавам.
                            newsm59  Gift Tada

Иленка, стискам палци за мъниците, всичко ще бъде наред. Praynig

Рени79, дано се оправите бързо. Аз също живея с куче, повече чистене и кучето задължително трябва да бъде ваксинирано и обезпаразитявано всеки месец и няма да има проблем, не се притеснявай.

цитат на missZ
Цитат
Ааа така Ринка, я кажи сега какъв паспорт вадиш, БГ или тамошен? Аз още не мога да се наканя да я заведа на фото, все гледам да го отложа, като си мисля че ще порастне бързо това дете, че да изглежда по така на тоз паспорт след 3-4 години, поне да си личи че е тя. Ама и аз трябва да я свърша тази работа, че тука отнема 8 седмици да го получиш ( по нормалната процедура де).

Вадя британски паспорт, защото с българският става много сложно, ако и извадя бг паспорт, после трябва и виза да и бият, абе дълга и широка става. А тук смениха закона скоро и вече не може да вписват децата в паспортите на родителите. Снимките ги уличихме след втория опит  Grinning успех и при вас.

Татянче, приятно прекарване. Sunglasses

Честито на месечничетата, които празнуват днес.  bouquet

# 51
  • Boston, MA
Честит рожден ден на Аморитка! Здраве, щастие и положителни емоции от мъжо - и много усмивки и гукане от малкия Валентин!   bouquet

Дея, благодарско за темата и за датата за имен ден на Дани - аз не бях наясно!

Иленка, дано се оправят дечицата!  Hug

Роси, аз не съм махала нощните хранения, нали сега като съм на работа, се кърмим обилно през нощта, но напоследък Дани сам си удължава паузата - буди се за първи път в 4 сутринта (ляга си между 9:30 и 10:30), така че, ако искаш, остави го Илиан сам да си направи режим. 

Последно ще кажа нещо да защитя непопулярната позиция на Черепахова - обсъждахме в чужбинския форум за майчинствата в другите страни - никъде не чух да има 2 години майчинство. За Щатите няма какво да говорим - ясно е, че не е социална държава, но и в Европа няма такова нещо. Като имаме предвид, че сме една от най-бедните държави в Европа, не е ли нереалистично това? Още повече, че за 2 години в повечето професии стават такива промени, че реално майката като професионалист губи от такава пауза.

Обаче, за да се стимулира майката да се връща на работа, трябва да има свестни ясли и детегледачки, а като ви слушам, май няма...

# 52
Честит рожден ден на Аморитка  bouquet

Мисля,че поправих повечето от нещата,ако има още нещо,моля ви пишете ми  Grinning

Сега да ви кажа-защо според вас не се включвам вече толкова често тук да пиша,ми ето защо :
Темата например София-Провинция!
Ако ти трябват да речем 500 лв, за да живееш някак си, както и при положение, че не искаш да работиш за без пари /нали те бива във въпросното нещо/, а в същия момент тези от гилдията подбиват цената, ти как ще се чувстваш?
[/color][/b]

newsm78 newsm78 newsm78 Без думи! ooooh! ooooh! ooooh!

Темата кой къде ходил и защо не ходил на протеста  Thinking ooooh!
Как да се включа като смятам ,че няма смисъл да коментирам,не са ми джобни детските и майчинството,но както виждате и без тях дъщеря ми расте  Wink

Сега да ви кажа съм решила да си сменям количката бях се спряла на този модел ,но ме разубедиха ,че не били хубави.търсех да си взема ако някъде има и да се продава втора ръка  Quinny Buzz нещо не намирам,общо взето все още се чудя и лутам де,бях се спряла и на тази абе много съм объркана  Rolling Eyes #Crazy Харесвам си ТСМ-ма много е стабилна,но е синя и ми писна да я бъркат за момче въпреки ,че е облечена в розово  #Cussing outПрепоръчайте ми нещо  newsm78

Сега от няколко дни да ви се оплача,че малката пак взе да се буди вечер гладна,а преди спеше от 22 часа до 5,а и беше на 5 хранения,а сега отново се върна на 6  Confused да увеличавам ли яденето незнам  newsm78 какво и става  Thinking ,а правя и 150 мл ,но тя понякога хапва едва 120-125 мл  ooooh!

Давайте идеи за очето ни ,че беше се оправило от Тобрекс ,но сега отново взе да събира гурлички много  ooooh!

burka аз също съм Даниела и знам кога е затова  Hug

Момичета относно темата-радвам се ,че ви харесва,но аз имах идея да сложа на всяко малко сладурче срещу датата и името снимката му,ако искате ще го направим,но за целта,ми трябват снимки в близък план размер 70/70 ,ако неможете да намалите размера аз ще го оправя ,но това за другата тема  Peace

Последна редакция: пн, 03 юли 2006, 18:27 от Дея

# 53
Rossica_G, споко мила (за да се успокоиш виж нашите мерки в подписа ми)...мен сега направо ме е страх колко ще покаже кантара и как ще ми се кара и педито и майка ОБАЧЕ не мога да си оставя детето да реве през нощта (пробвам с вода, но я плюе, а ако го сложа на цицата - суче не повече от 5 мин. и заспива пак - говоря за 3 часа през нощта). Общо сме на 6-7 хранения, както дойде, даже от една седмица суче по 10 мин. и спира, явно по-бързо започва да изсмуква кърмата, но това не му пречи да расте. Даже днес му вадих нови по-големи дрехи, изпрах ги, защото започват пак да стават малки, тези, с които е в момента. А много се ядосвам на майка ми - знае, че в рода ни има големи българи - разбирайте братовчедите ми са над 1.90-2.00 м и около 100 и нагоре килограми...ми прехвръкнал е някой ген, аз какво да направя Naughty А тя ми се кара - храни го по-малко, тези килограми са за 6-месечно бебе...ми то ще се регулира после, пък ако продължава така - ми да ми е жив и здрав, ще расте и толкова Peace

Деичка, моя приятелка е с такова розово Чиполино, понеже те живят в квартал до Варна и за да се разхождат - пътуват все с кола - казва, че е много удобно, леко се движи, управлява, лесно се прибира в колата и е много доволна Peace

Последна редакция: пн, 03 юли 2006, 18:26 от sminscho

# 54

Сега да ви кажа-защо според вас не се включвам вече толкова често тук да пиша,ми ето защо :
Темата например София-Провинция!Темата кой къде ходил и защо не ходил на протеста  Thinking ooooh!
Как да се включа като смятам ,че няма смисъл да коментирам,не са ми джобни детските и майчинството,но както виждате и без тях дъщеря ми расте  Wink

Сега да ви кажа съм решила да си сменям количката бях се спряла на този модел ,но ме разубедиха ,че не били хубави.търсех да си взема ако някъде има и да се продава втора ръка  Quinny Buzz нещо не намирам,общо взето все още се чудя и лутам де,бях се спряла и на тази абе много съм объркана  Rolling Eyes #Crazy Харесвам си ТСМ-ма много е стабилна,но е синя и ми писна да я бъркат за момче въпреки ,че е облечена в розово  #Cussing outПрепоръчайте ми нещо  newsm78
Давайте идеи за очето ни ,че беше се оправило от Тобрекс ,но сега отново взе да събира гурлички много  ooooh!
Това за невключването - права си, безсмислено беше. Аз вече съжалявам, че зачекнах темата, няма смисъл да се потим и ядосваме за глупости. Всички сме си българки така или иначе. Пък и бебетата са набори!

За снимките - голяма игра ще падне, ако ти се занимава - супер!

А за количката, ама може ли такива глупости! Наш тони все ме питат кво е, момче или момиче, защото сме в червена количка  Joy Но на мен не ми пука. Има на Маг ингланд едни, гледам много ги бутат - широки и леки като цяло, свежи цветове.

# 55
Аги, и ние сме с новата триколка на Кенгуру (само, че синята) - мисля, че ти си с такъв модел, много съм си доволна, та по въпроса за цветовете - срещат ни познати в Морскат аградина и казват - "ааа, момче имате, нали? щото е синя количката"...ми ако беше зелена - к'во, жабче ли си имаме Joy hahaha

# 56
Деичка, моя приятелка е с такова розово Чиполино, понеже те живят в квартал до Варна и за да се разхождат - пътуват все с кола - казва, че е много удобно, леко се движи, управлява, лесно се прибира в колата и е много доволна Peace

Ххахаха  Mr. Green как позна на нас точно такъв ни е проблема  Mr. Green по принцип в багажника на колата се събират двама човека,но като сложиш количката със хиляди трудности ,вече нищо неможеш да сложиш,а ние пътуваме доста и искаме най вече да можем да я побираме лесно,затов апърво се бях спряла на Хаук -Дисни летният вариант като ще запазя ТСМ-ма хич не ми се продава  Rolling Eyes

чаено момиче мисля,че всички тези неща са глупости ,така,че спрете темата,аз мисля  че понякога съм много повече ЧОВЕК ,макар и живееща в провинцият от колкото някой правещи се Софиянци  Peace Но никога не съм отричала селянията понякога в малките градове Naughty Аз самата съм родена в Самоков,живяла съм много години в Бс ,но се омъжих в Карнобат,та признавам ,че тук има толкова захлюпени хора,но единственото незаменимо е спокойствието,сега имаме възможност да живеем в Бс,но след като ни правят магистралата,по добре ми е да си живеем тук в малкият град където си имаме къща и да си пътуваме (както и правим) до Бс да работим.По спокойно е за нас и децата ни Peace
Както и да е,аз слагам точка

За темата-ами ще го направя,но само да не започне масово сменяне на снимките,че тогава ще е голяма игра.

А на мен не ми трябва по широка количка  Grinning

sminscho  hahaha hahaha hahaha hahaha ама така си е ,а малката е цялата в розово с розова пелена и щото количката е синя и викат ,че е момче,а ето още един майтап:
Оня ден отивам в магазина на баба ми,ама бях с колата и малката е в кошницата ,вкарвам я в магазина и една баба ме гледа учудено и пита
-Това какво е? newsm78Какво има вътре
-Ами кученце  Mr. Green -викам аз
И тя:
-Лелеле колко удобно ,да видат нашите и на нашето да вземат  hahaha hahaha

Аз на майтап ама тя се хвана  Blush Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Последна редакция: пн, 03 юли 2006, 18:42 от Дея

# 57
ДеичкаJoy hahaha Евала, че така си й отговорила
а за количката, накарай в магазина да ти покажат колко е малка като е сгъната, а приятелката даже е с малка кола и малък багажник и няма никакви проблеми Peace

# 58
  • София
Дея, чудесна идея за снимките - аз имам много подходяща в албумчето!
Селото ни се казва Липинци и е на самата граница със Сърбия! даже е било и в сръбско по едно време!

# 59
  • Boston, MA
... Оня ден отивам в магазина на баба ми,ама бях с колата и малката е в кошницата ,вкарвам я в магазина и една баба ме гледа учудено и пита
-Това какво е? newsm78Какво има вътре
-Ами кученце  Mr. Green -викам аз
И тя:
-Лелеле колко удобно ,да видат нашите и на нашето да вземат  hahaha hahaha

Аз на майтап ама тя се хвана  Blush Mr. Green Mr. Green Mr. Green[/color][/b] ...

Така се разхилих в офиса сама...

Общи условия

Активация на акаунт