Второ дете-голяма разлика

• 12 522
  • 157
  •   1
Отговори
# 150
... Тя е едно голямо ''чудo'' още от малка сме я бъзикали,че ще става кака, а тя подскачаше и не искаше и да чуе. Обича да е център на внимание и всичко да върти около нея. Знам, че няма да се зарадва, че ще става как и ще се нацупи, но пак казвам решението си е наше, просто споделям.
Много неприятно. Егоизмът е изключително кофти черта и от нея си страда най-вече самият човек, който я притежава.
Нейното мнение няма много общо с вашето решение. Планирането на броя деца и разликата между тях се прави само от родителите им на база възможности и желание и нищо друго. Тази дъщеря един ден сама да си планира нейното си семейство. Освен това е голяма, за мен не е дори тийнейджър на тази възраст, а млада жена, която скоро ще завърши и така или иначе трябва да си поеме по пътя.
Не можете и да сте сигурни изобщо как голямата дъщеря ще приеме малкото си братче или сестриче. Истории има най-различни: първоначално страх, досада, след това обич и топлота, както и обратното - в началото любопитсво и желание, последвани от неприязън. Зависи много от вас, родителите, това. Не занимавайте насила голямата дъщеря да се грижи за бебето. Не я карайте да помага, да го гледа. Така само ще й стане досадно, че и омразно. Ако тя прояви желание - чудесно, но иначе не бива. Тя ще си гледа изпитите и живота занапред, вие - бебето. Няма да се счупи никой от това, особено един млад човек, на когото тепърва предсдтоят лични промени.
...
Иначе възрастта ви не е пречка също, а дали бременността ще е рискова - това не можете да знаете. Лекарят ще го каже. На база на изследвания, а не на възрастта ви.

Последна редакция: чт, 25 апр 2019, 14:24 от Judy

# 151
  • Пловдив
За примера с прабабата важи същия принцип - навремето бабите ни са раждали много деца (да не говорим и че са живяли много по-природосъобразно от нас).
Вярно е, че са живели много по по-природосъобразно, ще рече - без лекарства и болници, без водопровод и пералня, част от децата им са умирали, част от възрастните са умирали млади и така нататък, както си е в природата.
До менопаузата вероятността от забременяване е все по-нищожна с годините, но не е точно нула.

Аз познавам един дядко, чиято майка го е родила на 53. Да, знам че е екстремно изключение, но се случва.
И аз познавах една жена, чиято покойна свекърва е била родена, когато майка и е била на 53.

# 152
След като нямате финансови затруднения, не виждам никакъв проблем. Със сестра ми имаме голяма разлика във възрастта, но това си има доста плюсове.  На мен споделя много неща, които се притеснява да каже на родителите ни, а аз мога да я съветвам от позицията на възрастен. Аз също мога вече да й споделям някои неща. Винаги ни е забавно, като сме двете и пада голям смях. Не на последно място, научих се какво е да помислиш първо за другите - нещо, което не правех, докато бях единствено дете. Така че не се колебайте изобщо!

# 153
  • В.Търново
Тука всички пишат, само авторката я няма.

# 154
Точно толкова е възрастовата  разлика между моите деца! Смело напред! Това е Божи дар!

# 155
  • София
Авторката не се появява, затова подозирам, че е махнала бебето.

# 156
Разбира се, че решението си е наше и дъщеря ни няма право да се меси. Не  я използвам като предлог, че не искам да си развалям кефа, просто си познавам детето много добре. Тя е едно голямо ''чудo'' още от малка сме я бъзикали,че ще става кака, а тя подскачаше и не искаше и да чуе. Обича да е център на внимание и всичко да върти около нея. Знам, че няма да се зарадва, че ще става как и ще се нацупи, но пак казвам решението си е наше, просто споделям.

Моите деца са с 11,5г. разлика. Не съжалявам нито за миг за избора за такава голяма разлика. Ако можех бих имала и трето дете дори сега, когато каката е вече на 19г., но има други обстоятелства, които са пречка.
С оглед на последния коментра, ще ти кажа следното-точно след 1-2г. дъщеря ти ще е вече възрастен човек и ще поеме по своя път. Може да отиде да учи в друг град, в друга държава, може да се отдели да живее с гаджето, ще си намери работа и т.н..... Представи си само колко хубаво ще бъде да имаш отново детски смях вкъщи, някое малко сладко дребосъче, което вечер да тича с разперени ръце да те посрещне след работа или просто да нагушкаш вечер на дивана. Казвам ти го от позицията на 38-годишна с голямо дете, което е на път да напусне семейството и да поеме по своя път. С партньора ми имаме много силна и хармонична връзка, но присъствието на децата осмислят живота по различен начин. И не бъди толкова сигурна, че дъщеря ти ще се "нацупи", няма как да е толкова съвършен егоцентрик. Аз имах същите притеснения някога за моята дъщеря, но ела да ги видиш сега..Relaxed

# 157
  • ЯМБОЛ
Жената се е записала при бременните с термин декември.Дано всичко да е ок!

Общи условия

Активация на акаунт