Второ дете-голяма разлика

• 12 553
  • 157
  •   1
Отговори
# 75
Казах - Всяка жена има мнение,това е моето! И не не съжалявам ,че съм се родила,дори се гордея че съм отгледана от добра майка,просто ви казах как съм се чувствала като дете,докато ми говориха така,да сега не ми дреме изобщо ,но едно малко дете много лошо ще му повлияят такива приказки за родители му.Затова аз предпочитам да си родя децата по рано,докато съм млада и здрава,те да се чувстват добре и след 50-те си години да се отпусна,че вече са големи и могат да се оправят сами,а не тепърва да ги водя в първи клас.Може и да съм старомодна ,но която иска да ражда и на 60 , просто въпрос на избор!

Знам, че на децата могат да им повлияят някакви празни приказки, но иначе имат ли родители със самочувствие и те ще им го придадат и оттогава няма как да се влияе според мен, няма лошо и да ги попита и родителите им, ще отговорят - така и става.

# 76
Ако млада и здрава майка беше единственото, което ги интересува децата, за да се чувстват добре, ехейй. Simple Smile

# 77
  • Paris, France
ДАО, децата естествено искат да се харесат на другарчетата си. Подигравките съсипват самочувствието им и ги изолират от другите деца. Подигравачите бяха масата. Празни приказки, че подигравките не говорят добре за подигравачите не променят с нищо обидата и разочарованието на детето. А и самото дете вижда, че неговата майка не е красива и млада като другите майки. Даже моите деца коментираха колко стара и дебела е майката на съседско дете и се питаха наистина ли му е майка или го е откраднала отнякъде. Като 3-4 годишна дъщеря ми ме попита защо някои татковци имат кореми, бременни ли са и като имат цицки могат ли да кърмят. Не е искала да обиди никого. 80% от обидните коментари са случайни и плод на възприятието, като обиждащият не цели да предизвика обида. Обидата не е в устата на този, който я изказва, а в ушетата на детето.

Абсурт е права, че трябва да сложим децата в максимално удобна среда, а не да им причиняваме страдание.

# 78
Говорим за самочувствие при малки деца 6-7-8 годишни Извинявай ти имаш ли дете? Какви ги говориш не знам..Че ако имало самочувствие ,няма да му повлияе..е то баси самочувствието тогава...Леле за всяка дума намирате кусури само и само да сте правите вие, вместо да помислите по правилния начин.
И да,какво по-хубаво от това майка ти да в здрава не знам?

# 79
  • Варна
Казах - Всяка жена има мнение,това е моето! И не не съжалявам ,че съм се родила,дори се гордея че съм отгледана от добра майка,просто ви казах как съм се чувствала като дете,докато ми говориха така,да сега не ми дреме изобщо ,но едно малко дете много лошо ще му повлияят такива приказки за родители му.Затова аз предпочитам да си родя децата по рано,докато съм млада и здрава,те да се чувстват добре и след 50-те си години да се отпусна,че вече са големи и могат да се оправят сами,а не тепърва да ги водя в първи клас.Може и да съм старомодна ,но която иска да ражда и на 60 , просто въпрос на избор!
Кой ще му го приказва това на детето? Че аз като гледам на площадката колкото са младите майки, толкова са и възрастните, има набори на сина ми с по-големи майки от мен. Та кой точно ще се подиграва? Може би някой, когото родителите му са научили така. Децата не обръщат внимание на подобни простотии, ако възрасните не им го привлекат.
Пък ти може да искаш да родиш млада, обаче човек предполага, пък Господ разполага! Така че не отсичай толкова категорично, освен ако не си готова да останеш без деца, ако не ти се получат по план-график.

# 80
Говорим за самочувствие при малки деца 6-7-8 годишни Извинявай ти имаш ли дете? Какви ги говориш не знам..Че ако имало самочувствие ,няма да му повлияе..е то баси самочувствието тогава...Леле за всяка дума намирате кусури само и само да сте правите вие, вместо да помислите по правилния начин.
И да,какво по-хубаво от това майка ти да в здрава не знам?

Кой както е го разбрал - разбрал, няма да повтарям повече, защото съм изказала моите мнения и дотолкова. А, за кусурите и кой прав - ти сама го помисли, а аз не държа да съм права, нито очаквам някой да ме реши за, защото всеки си има своята гледна точка. Joy

# 81
Та кой точно ще се подиграва? Може би някой, когото родителите му са научили така.
Точно. Между другото, дете, родено от 19-20-годишна майка може да отнесе подигравки затова че майка му е необразована и от онези прослойки, които се женят веднага след гимназията и се навират при свекърите, докато или стоят безработни, или работят някаква жалка нископлатена работа. Да подчертая, моето мнение за родилите на 20 не е такова, но илюстрирам как, ако искаш да се подиграеш на някого, все ще намериш за какво.

# 82
  • Варна
Майка ми ме е родила на 31, баща ми е бил на  32 - по твоите критерии, Камелия, не е трябвало да ме раждат, щото да не ми се подиграват децата ooooh! Бяха малко по-възрастни от родителите на повечето ми приятелки. Миииии да ти кажа - дай Боже всекиму родители като моите! Нито съм се срамувала, нито съм се чувствала ощетена по някакъв начин. Бяха здрави, енергични и всеотдайни, баща ми е на 74 и гледа и внуците си със същия мерак, енергия и любов, с които е отгледал нас със сестра ми и които хора, наполовина на годините му са неспособни да дадат! Та ако някой е толкова малоумен да съди за хората само по ЕГН-то им... толкова по-зле за него.

# 83
Майка ми ме е родила на 31, баща ми е бил на  32 - по твоите критерии, Камелия, не е трябвало да ме раждат, щото да не ми се подиграват децата ooooh! Бяха малко по-възрастни от родителите на повечето ми приятелки. Миииии да ти кажа - дай Боже всекиму родители като моите! Нито съм се срамувала, нито съм се чувствала ощетена по някакъв начин. Бяха здрави, енергични и всеотдайни, баща ми е на 74 и гледа и внуците си със същия мерак, енергия и любов, с които е отгледал нас със сестра ми и които хора, наполовина на годините му са неспособни да дадат! Та ако някой е толкова малоумен да съди за хората само по ЕГН-то им... толкова по-зле за него.

Ама никой не ти се е подигравал , нали?

# 84
Аз ако съм дете, ми се струва, че по-скоро бих се ядосала на майка-кукувица, която ме е метнала на бабата да ме гледа, докато си гледа кефа, или на проста, необразована и закостеняла майка, ограничаваща ми развитието само спрямо нейните умения, отколкото на интелигентна и образована майка на 30-40, адекватна на времето си и развиваща личните ми интереси, макар и да не съвпадат с нейните. За протокола майка ми ме е родила на 20+, гледала ме е всеотдайно и т.н., но знам, че не би ми харесало, ако беше някоя семпла женица, чиято най-голяма гордост е, че може да играе тенис на маса (ОМГ, кой играе тенис на маса в днешно време) и че е родила млада.

# 85
Родих дъщеря ни на 30. В момента тя е на 21. Ако щете вярвайте но идваха да ме гледат лекарки и родилки  колко съм стара за първескиня. Всякакви подмятания имаше , но мен не ми пукаше. Родих дъщеря си когато сметнах че съм готова да имам дете И като психика  , щото физиката ни е готова дет се казва да се възпроизвежда още на 11-12 години. То за това много мозък не трябва. Синът си раждах на 39 и нещата вече бяха съвсем различни. Почти нямаше родилки под 30.
Така че в рамките на последните 20 години много неща са се променили. Сегашните  40 са вече старите 30 - жените са поддържани уверени здрави защо да не раждат на тази възраст.

# 86
  • Paris, France
Месечинка, права си за твоя случай. Моят баща е бил на 38 като съм се родила и не се е виждал на никого стар, но влагаше страшно много във външност и имаше късмета да е висок, слаб, без корем, с мускули, широки рамене. Досега е такъв и почти 50г по-късно още работи, пътува и е със всичкия си. Имам далечни братовчеди, които останаха без бащи рано, а бащите им са били на 20-25 като са се родили. Това са единични случаи и не е така при всички.

И не, подигравките не се вменяват от родители или не само. Помня, че като малка оглеждах хората, чертите им, косите им и подсъзнателно желаех да се запозная с красивите, здравите, бляскавите. Децата, дори бебета, са привлечени от красота и младост. Има и приказки за лошата вещица с брадавицата, за сбръчканата баба Яга с големия нос, за баба Цоцолана. Има и за красивата Снежанка и Пепеляшка, за добрата фея.

кукумицинка, не ти ли беше приятно да ходиш при баби и дядовци? Аз си умирах за моите. Като дете сама предпочетох да остана при баба, която имаше стабилни битови условия, време и парички да ме глези, отколкото при мама, която пътуваше, учеше, сменяше специалности и даваше нощни дежурства. Дори когато отидох да живее с мама с нетърпение чаках лятната ваканция за да си отпътувам към баба и дядо. Неработещата баба има време за детето, което младата майка няма. Как да се развива млада жена без да тикне детето в ясли или детски градини, където хранят с помия и нищо не се научава?

# 87
Невена, аз може да съм ходила при баби и дядовци, даже и ми е било приятно за някой и друг ден през ваканцията, ама за повече от 2 седмици наведнъж не си представям да остана, чувствала съм най-много нужда от майка ми. А майка, родила на 35 г., която още търси себе си, учи и сменя специалности и различни мъже, а няма време за детето си, кога ще има? Като стане на 60 ли? Дотогава 80-годишната баба ли трябва да гледа внучката с майчински грижи? Паричките не оправят патологиите, които причинява подобно нещо на едно дете.

# 88
Абе хайде на децата им е простено да се подиграват, че на еди кой си майката била стара, бащата плешив и със стара кола ама да прочетеш такива мнения на възрастни жени е наистина разочароващо. На мен най-много би ми било мъчно за дете чиято майка е глупава е не умее да го научи кои са важните неща в живота.

Последна редакция: пт, 05 апр 2019, 23:28 от Anastasiya_S

# 89
  • София
Точно. Между другото, дете, родено от 19-20-годишна майка може да отнесе подигравки затова че майка му е необразована и от онези прослойки, които се женят веднага след гимназията и се навират при свекърите, докато или стоят безработни, или работят някаква жалка нископлатена работа. Да подчертая, моето мнение за родилите на 20 не е такова, но илюстрирам как, ако искаш да се подиграеш на някого, все ще намериш за какво.

Това може да стане чак когато децата влязат в някое престижно училище и там се заговори евентуално за образованието на родителите им.
Само че, като родиш на 19- 20, въобще не значи, че ще останеш безработна и на нископлатена работа, без перспективата да продължиш образованието си и да си намериш мястото под слънцето.

Да не говорим, че висшистите масово не са на заплати по 2 бона, дори и в София.

Децата са първични и реагират първично. Говоря наистина за деца, не за тийнове, които не знам защо упорито се слагат на една плоскост с малките.

Общи условия

Активация на акаунт