На море в Поморие 2019г.

• 50 723
  • 795
  •   1
Отговори
# 435
  • София
То е ясно, че като не е обявено място за паркиране такова няма. Сигурна съм, че ако някой спира пред вашите домове ще сте изключително любезни също така. Гледам я тая любезност целогодишно в София. Най-често се изразява в пукане на гуми.

И между другото повечето места са зелени, което означава и платени на общината.

# 436
Пред дома ми спират непрекъснато коли и нямам избор, нито някой ме пита, защото мястото не е мое. А аз си плащам там, където паркирам пред нечий чужд дом, почасово и то. А в дома ми си имам гараж. Няма безплатен обяд. Но като отида на почивка искам да е почивка, не състезание за заемане на паркомясто, или да ходя с влака, защото така им е удобно на наемодателите. Чудесно ще е да има посочен платен паркинг където да може човек да си остави колата.

# 437
  • Sofia
Проблемът на Поморие е, че вече е прекалено презастроено. Не знам защо общината го допусна (впрочем знам, за пари разбира се). Но това е проблем на почти цялото БГ море. Затова и отливът на туристи става все по-осезаем. Едно легло на вечер е много по-доходоносно от едно парко място, докато не застроим и последния милиметър няма да мирнем. Въпросът е колко дълго ще има желаещи да запълват легловата база!?

# 438
  • Перник
В Поморие има ли болница или спешен център, или изобщо нещо което да работи 24 часа при нужда, /най-вече за дете/?

# 439
  • София
В Поморие има ли болница или спешен център, или изобщо нещо което да работи 24 часа при нужда, /най-вече за дете/?

Има МБАЛ, миналата година се преглеждах. Носех си синята книжка, платих 2,90 потр.такса .

# 440
  • В.Търново
Поморийци се носят със славата, че не са много сговорчиви.И съм се убеждавала лично в това.Не слагам всички под общ знаменател, но като цяло са такива.Това с тубите от минерална вода в Поморие го помня от преди много години.Хората по форумите се смеят с тези туби.За съжаление Поморие е е много презастроен.Преди години отсядахме в новия град преди и след построяването на големия хотел Сънсет Резорт.Преди да построят този хотел плажът на новия град беше супер голям с огромна свободна зона.След това наслагаха чадъри.Сега вече е супер застроен този плаж и има доста платени чадъри, до колкото знам.Вече не почиваме там.

# 441
  • София
Аз да ви кажа това с тубите си го спомням от Созопол през 1998 г. От тогава са минали 20 години, а Созопол беше много далеч от това, което е сега. Чак пък само в Поморие да са го правили... та с това да са известни...

# 442
Бутилките с вода аз забелязах в Китен, но много не ходя по черноморието, може и чужд патент да са. Но е крайно нагло и грозно това поведение. Ако искат - да си платят паркомясто за туристите или за себе си - няма лошо, да си го оградят и пазят. Но така да ми завардват....Всъщност проблемът с паркирането вече по цялата държава се усеща много силно - няма град, няма курорт - навсякъде е проблем.

# 443
  • Поморие
Питам се, един хотел ,който предлага 300 стаи дали има 300 паркоместа?

# 444
Сигурно не. Което трябва ясно да се спомене на потенциалните клиенти, пък те да си направят сметката при резервиране на почивки там на техен риск. Ако се посрещат групи с чартъри например, не е необходимо за всяка стая да има паркомясто. Неприятното е да се обяви гръмко, че хотелът разполага с паркоместа, а като отидеш на място някой да те посъветва да си дошъл с общ.транспорт.

# 445
Много е ветровито в стария град, за пръв път идвам, дали е така постоянно тук? И водата е пълна с водорасли и бурна, дано се успокои.
Не, юни и юли е много спокойно. Общо взето след 10 август излизат ветровете.

Ние също не резервираме място за настаняване без паркомясто, ако сме с колата.

# 446
  • Поморие
По-скоро се споменава, ако има паркомясто или гараж, а не обратното. Но както и да е. Нито един коменар в тази група няма да навреди на туристите, които наистина искат да почиват и не отделят толкова голямо внимание на тези неща. Има платени паркинги , но по лични наблюдения туристите не искат да плащат за паркинг.С малко късмет се намира място и за свободно паркиране. Няма как всяка кола да е точно пред квартирата. Както и няма как всяка квартира да е на брега на морето.

# 447
  • Точно където трябва
Много е ветровито в стария град, за пръв път идвам, дали е така постоянно тук? И водата е пълна с водорасли и бурна, дано се успокои.
Не, юни и юли е много спокойно. Общо взето след 10 август излизат ветровете.

Ние също не резервираме място за настаняване без паркомясто, ако сме с колата.
Вече се чудя кога и къде да ходя на море- гледах да е края на август, нач. на септември, но и сега е жега и тъпкано. И ветровито. И знамето все жълто, а детето без пояс не може. Ако наистина юни е по-добре ще сменя. Или мястото...

# 448
  • София
По-скоро се споменава, ако има паркомясто или гараж, а не обратното. Но както и да е. Нито един коменар в тази група няма да навреди на туристите, които наистина искат да почиват и не отделят толкова голямо внимание на тези неща. Има платени паркинги , но по лични наблюдения туристите не искат да плащат за паркинг.С малко късмет се намира място и за свободно паркиране. Няма как всяка кола да е точно пред квартирата. Както и няма как всяка квартира да е на брега на морето.

Съвсем конкретно, в тази връзка - не съм забелязала за 10-ина години ходене там, хотел да ми е отказал допълнителна информация за паркирането. Принципно търся места за настаняване през буукинг и ако нещо там не ми е ясно - звъня и питам. Ни ме се е случвало, ако хотелът има паркинг и е обявен такъв, да няма къде да настаним колата там.

Тази година ходихме в Интерхотел Поморие. Писах по-назад от какво съм доволна и от какво не съм. Бяхме наясно, че вероятността да има къде да оставим колата пред него клони към 0,00 и то заради местоположението. Бях приготвила определена сума за платен паркинг и съвсем спокойно от хотела ни насочиха към този на пристанището, където си и виждахме колата от прозореца, можеше да я вкарваме и изкарваме колкото пъти искаме. Нямаше проблем да оставим колата пред вратата на хотела докато разтоварим багажа и се настаним.

# 449
Почивали сме 4 пъти в Поморие - от към 20 юни, от 07 юли, от 20 юли и през август. Само през август е било ветровито. Това в комбинация с тълпите туристи ме отказа завинаги от почиването през м. август. Почиваме началото на юли, ако сме в България. Сега за първи път ще мръднем за няколко дни до морето в първите дни на септември, да видим как ще е.

Общи условия

Активация на акаунт