На море в Поморие 2019г.

• 49 815
  • 795
  •   1
Отговори
# 735
Здравейте. В Поморие сме за трета година. Винаги идваме последната седмица на юли. Така .. на влизане  Поморие е така нареченият нов град. В дясно ви е Южния плаж. На нас лично не ни харесва. Има много водорасли приличащи на ленти от конфети,които ужасно се лепят по теб. Ние ходим на плажа пред Гранд хотела. Там винаги е кристална водата. Предишните години беше супер спокойно. Но тази година наистина има вятър и днес флага беше червен. Това е от централния плаж. Просто ивицата е много дълга. Има хора, но според мен не е дупе до дупе на плажа. Има място за всички. Разхождаме се в стария град, препоръчвам корабчето Ния. В момента може да се спира безплатно където поискате. Хубав ден 🙂

# 736
Градчето е много приятно и в няколкото препоръчани заведения храната беше прясна и обслужването - доста любезно. Има много семейства с малки деца. Ние сме без кола, така че не мога да кажа за паркирането. За нас е удобно, че бързо се стига от летището и затова дойдохме да го пробваме за уикенда. Не ни е хрумнало само на нас явно, съдейки по броя хора Simple Smile Може би ще дойдем пак, но през седмицата.

# 737
  • Пловдив
Вече 13 години семейната ни ваканция е в Поморие, от средата на юли до края и най-искрено споделям, че по вълшебно морско кътче няма. Ходим на плажа пред гранд хотела, водата там е кристално чиста и тази година въпреки вълнението на морето също е чиста. По принцип на този плаж следобяд винаги подухва бриз, тази година извънредно вятъра е през целия ден, но природа там не можем да избираме. Пробвали сме плажа пред хотел "Съни бей, но не ни хареса с много водорасли е. Ние сме от ранните плажуващи и в 7.20 часа сме на плажа, голяма част от шезлонгите си ги запазват хора, които виждаме да идват и да си оставят хавлиите, тази година наистина го има момента със спасителите, но в колкото и да дойде човек място се намира. Препоръчвам ресторант "Стария кей" непретенциозно ресторанче, но винаги пълно, прясна риба и вкусно приготвена. Друг огромен плюс на Поморие са неворятните хора поморийци, добри, отзивчиви абе готини хора 😍

# 738
Момичета, изобщо не се отчайвате! Ще си намерите място и на плажа, ще си намерите и място за паркиране. В Поморие изобщо не е гадно! Дълга плажна ивица за разходка, има навсякъде от къде да си вземеш храна, дали в ресторант или от капанче. Сега се сещам да препоръчам един бар на плажа La Habana, страхотни коктейли има! Вечер не е пълно и е много приятна обстановката. Вечер има къде да се разходиш и да позяпаме по женски магазините Stuck Out Tongue Winking Eye Една от любимите  ми марки козметика е тази Поморийската -  ''Sea Star''. Имам си и 3 любими магазинчета за козметика, които посещавам задължително! Не пропускам и няколко дни да се намажа ей така с кал малко, кожата ми става много мека след това. За чудотворни действия от нея нямам впечатления, защото не съм ходила редовно.  Забравих да спомена, че тези отзиви са за старата част на града, в новата не съм ходила. Надявам се да ви хареса на тези от вас, които се отчаяха. Поморие е един малък и романтичен град. Ако не сте се настанили близо до някоя главна улица или близо до центъра вечерта ще се наспите много хубаво, защото вечер е спокойно Simple Smile

# 739
  • В.Търново
Поморийци се носят с друга слава, на дръпнати и заядливи хора, като има изключения, разбира се.
Иначе Поморие е много красив град. Това с шезлонгите го има навсякъде, за съжаление.

# 740
Предлагам съчетанието "кристално чиста вода", което е нарицателно за всеки божи плаж /описан в интернет/, да не се употребява поне за Поморие, за да не се създават неверни очаквания, не за друго. Тук навалицата, вълните и завихреният пясък не го позволяват на никой плаж.

Благодаря за препоръките за бистро Лагуна - прекрасно заведение, перфектно обслужване, хубаво меню, нормални цени. Очарована съм!

Към местните хора нямам забележки, за повече от месец неприятни не срещнахме.

# 741
  • Пловдив
Поморийци се носят с друга слава, на дръпнати и заядливи хора, като има изключения, разбира се.
Иначе Поморие е много красив град. Това с шезлонгите го има навсякъде, за съжаление.
Да разбира се всяко общество има своите изключения, по-дръпнати може да са около гръцката махала. За толкова години не попаднахме на дръпнат помориец, а сме доста социално семейство 😊

Морето от тази сряда, единствения ден без голямо вълнение на морето

Тези са от 2019 г. юли месец

Последна редакция: вт, 28 юли 2020, 21:35 от AnMary

# 742

Препоръчвам Бистро Нептун за обяд. Големи порции и вкусни - https://goo.gl/maps/Ji9yCymKLd1XYhSw8

# 743
Дали да не сезираме общината, за това своеволие на спасителите или някоя МЕДИЯ .Да видим как сутрин рано ще се обяснява, за какво е на този плаж и за какво му се плаща

# 744
  • Sofia
Моля, четете темата. Не може само да се пита.
По- хубав за разходки е стария град. Но плажа на новия, който е южния, е 100 пъти по хубав. Мое мнение. Ние пребивавахме в стария и ходехме на плажа в новия. Добре, че имаше един ден червено знаме. Всеки преценя кое му е по- важно.
 Поморие е очарователно. Гледам за море в края на август и още не мога да намеря друго място да ме очарова така.
Точно в десетката с моето виждане!!!

# 745

Препоръчвам Бистро Нептун за обяд. Големи порции и вкусни - https://goo.gl/maps/Ji9yCymKLd1XYhSw8

Аз не препоръчвам. Супа топчета без топчета, салата с меки топли зеленчуци и кафе неизвестна марка от машина в пвц чашка за 1,50. Хигиена на обслужващия персонал съмнителна. Не повторихме. В района повече ми хареса за обяд, като обстановка, кухня и хигиена,  първото бистро на ул. Европа, веднага зад ъгъла, което е на самообслужване, със шарените дървени столчета, кокетно и вкусно. Маси, столове и табли се дезинфекцират след всеки клиент /което в Поморие го видяхме само там/. Вечер не работи, като продадат сготвеното и затварят.

# 746
Жалко, че така са го развалили Sad Миналата година много доволни останахме. Все още не сме в Поморие, но с нетърпение вече чакам да стане време.

# 747
  • тук и там
Ние сме били във Феста  Поморие преди две години.За организацията на рецепция -останах без думи.Една възрастна женица е шефката,която все още смята че работи в Балкан Турист и е някъде 1985година..Та много кофти обслужване на рецепция,надявам се да са я сменили.
И си спомням че морето беше чисто само сутрин.После едни гадни водорасли-направо те е гнус да влезеш във водата от тях.
Тази година ще сме във Феста Виа Понтика,надявам се там да е окей от към обслужване..и да няма пак от гадните водорасли.

# 748
  • Перник
На феста виа понтика плажа, кой се води?

# 749
На феста виа понтика плажа, кой се води?

Южен

Общи условия

Активация на акаунт