Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда - тема 29

• 57 011
  • 756
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Правилата са еднакви за всички. Няма отделни правила за различните болници и МЦ. Това, че в Токуда не им се занимава да ги спазват е друг въпрос.

# 136
Здравейте, момичета!
Кажете, ако реша да раждам другаде, не в Токуда, как стоят нещата???
Аз си имам документи от всеки преглед до момента, трябва ли друго да поискам от АГ-то?
Питам информативно! Кога трябва да уведомя АГ за евентуално решение от моя страна?
Все повече се чудя дали да им оставя почти 3000лв за раждане...
Благодаря предварително!

# 137
  • София
Трабва да ти дадат ОБМЕННА КАРТА

# 138
Трабва да ти дадат ОБМЕННА КАРТА
Тази обменна карта кога я дават, ако не кажа, че няма да раждам там сега и продължа да си ходя на консултации??? Длъжни ли са преди 45 дневния болничен да ми я дадат сами?
Благодаря.

# 139
  • София
Обменната карта ти се дава при последния преглед, заедно с издаването на направление за хоспитализация.

# 140
  • София
Обменната карта ти се дава при последния преглед, заедно с издаването на направление за хоспитализация.
Точно, щото последните седмици на ЖК се ходи по-често, правят се записи на тоновете...
Ако ми кажете, че в Токуда не се ходи по-честоот 28-29г.с. на ЖК... егати ЖК...

# 141
Някой с мнение за микробиологията на Токуда? Говоря за уринирна инфекция.

# 142
  • София
Nandin каква ти е идеята да влезеш в тази тема?

Да размахваш пръст и да обясняваш кое, и как трябва да се прави? Не ми се спореше с теб за болничните и къде как се издават,защото във всяка частна, а даже и държавна е различно.
Сега си подхванала дали спазват процедурите в 9 месец, спазват ги. Тоновете не мината през ЗК, плащат се.

Nike90 преди години все изкарвах бактерии, които при стерилна урина липсваха. Аз личбо за урина предпочитам други лаборатории, след като 3-4 пъти се оказваше, че ми няма нищо, а на стандартна урина те вадят проблем.

# 143
Nandin каква ти е идеята да влезеш в тази тема?

Да размахваш пръст и да обясняваш кое, и как трябва да се прави? Не ми се спореше с теб за болничните и къде как се издават,защото във всяка частна, а даже и държавна е различно.
Сега си подхванала дали спазват процедурите в 9 месец, спазват ги. Тоновете не мината през ЗК, плащат се.

Nike90 преди години все изкарвах бактерии, които при стерилна урина липсваха. Аз личбо за урина предпочитам други лаборатории, след като 3-4 пъти се оказваше, че ми няма нищо, а на стандартна урина те вадят проблем.

Може ли на ЛС да ми препоръчаш лаборатория?

# 144
  • София
Ако раждате в Токуда нищо не е необходимо, но ако изберете друга болница споделете с лекаря си и ще подготвят каквото е необходимо.

За прословутата обменна карта преди 6 години от друга частна болница отказаха да я дадат преди 39 г. сед. и в Токуда ми казаха да не се притеснявам. Все пак при раждане по спешно не е в пациента в повечето случай.

# 145
  • София
trikitil, ако не искаш да си знаеш правилата, си е твой проблем. Правилата са за всички и държавни и частни болници. Това, че някои ги заобикалят, пък всички се примирават  е друг въпрос.
А тоновете никъде не минават по ЗК.
Относно болничничните, за тези които се следат по ЗК, ако няма ЛКК в МЦ на Токуда, би трябвало да се издаде направление и да те изпратята в МЦ (ДКЦ) където има ЛКК. Това е право на всеки пациент.

# 146
  • София
Точно това, за което пише Nandin е разковничето. В Токуда само двама лекари водят ЖК по ЗК и оттам идва проблема ако мога така да го нареча.

# 147
  • София
Когато нямаш доказано епикриза или друго изследване, че ти е необходим продължителен болничен, което и да е ЛКК няма да ти даде такъв, осевен ако не си платиш, нямаш дебели връзки и те да подковат такива документи. Масово бремените без да имат реална необходимост взимат продължителен болничен. ЛКК в Токуда не иска пари за удължаване на болничния (за разлика от други места),  но за да може той да дава такива, трябва да има черно на бяло факти,  защо го издава. За това идва момента с епикризата и престоя в болницата за 3дни.
Продължавам да не разбирам какво сте се хванали с този престой и плащането му. Не давате вие пари, като имате от къде отивайте там. Никой не ви задължава да избирате Токуда и да правите анализ кое, и как, защо..
От трите бремености, с бая години разлика между тях,  в нито една отчетна не съм прочела, бременна  без проблеми, да не й се е налагало поне еднократно да плати за стартиране на непрекъснат болничен. Някой ЛКК даже всеки път си искат. Говоря за случаи, в които от бременен "каприз" се взимат такива.

# 148
  • София
От 23 години съм в системата и това което пишете изобщо не е вярно.
Единствените документи, който са ми искали за болничен (както и на всички, с които се явявахме на ЛКК) бяха ЛАК и направлението от ЖК. Не сме плащали даже и потребителска такса. Единственото неудобство беше, че в деня определен за ЛКК, трябваше да се явяваме и ни гледаха на ехограф.

# 149
Не съм дала нито лев, ако има значение в Майчин дом София. Жк ми беше там, даде ми направление за ЛКК. Всеки месец ми даваха дата и ме гледаха на ехограф. Пари не са ми искали нито на регистратура, нито под масата. Токуда си е изработила система за издаване, съгласно правилата в страната. Горното го пиша в отговор на по- предходния пост, защото категорично би подвел читателите на темата, които се интересуват.
С прости думи - въобще не е задължително да лежиш в болница, за да ти издадат болничен. В Токуда обаче, такава е практиката.

Общи условия

Активация на акаунт