Януарски бебета 2019! Тема 2

• 20 392
  • 742
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Опознават света през устата 😂 сега ръце, после крака, пясък, обувки, котки и каквото могат да докопат Simple Smile рядко са зъби, не че няма случаи на 4-5м., но са рядкост. Обилното количество слюнка с дължи по-скоро на развитието на слюнчените жлези.
 Относно захранването има и други признаци, трябва да е изчезнал рефлекса на избутване с език, да не им се гади, да могат да седят, това че мънкат нещо и протягат ръчички не е от глад или желание да пробват пържолка, организмът може да се справи с новата храна след 5-6 месеца, иначе много товари коремчето, пък и цял живот ще карат на обща храна

# 331
Не все още грешно съм се изразила , подпирам дупето на корема ми или е върху ръката ми , иначе го слагам и на по високи възглавници да лежи примерно нашите 🙂
Гергана как разбря че е от зъбите , какво прави бебето освен че си пъха ръцете ?
За сега още нищо не му давам за зъбки 😊
Ами освен ръцете в устата, лигите понякога отказа да се храни. Играе Си с бибата или биберона на шишето с доста агресивно хапане и най-явния симптом е честото будене с писък от сън. Венеца и е набъбнал доста и има отбелязани зъбчета отпред на него.

# 332
  • София
Не все още грешно съм се изразила , подпирам дупето на корема ми или е върху ръката ми , иначе го слагам и на по високи възглавници да лежи примерно нашите 🙂
Гергана как разбря че е от зъбите , какво прави бебето освен че си пъха ръцете ?
За сега още нищо не му давам за зъбки 😊
Ами освен ръцете в устата, лигите понякога отказа да се храни. Играе Си с бибата или биберона на шишето с доста агресивно хапане и най-явния симптом е честото будене с писък от сън. Венеца и е набъбнал доста и има отбелязани зъбчета отпред на него.
Ако прокараш пръст по венеца, натискайки, усещат ли се

# 333
Здравейте, мамчета!
Момчето ми е на 4 месеца и 1 ден и все още не може да хваща и задържа добре предмети. Имам ли място за притеснение или просто е все още малък?
Благодаря!

# 334
Гергана Стефанова На колко стана бебо ? И при нас е така но като прокарам прист и няма нищо , затова и мисля че е рано има бебета с рянни зъбки , но както вече казаха рядко.
Радсф немисля , че трябвя да се притесняваш всяко бебе се развива по различен начин, но не съм мнохо компетентна по темата нека и др майчета се изкажат.

# 335
Здравейте мами и ние имаме същия проблем с ръцете в устата и лигите и аз се чудя дали е възможно да са зъбки. Моята бебка е на 3 месеца и половина в петък и бяха ваксините и снощи имаше температура та се притесних доста. Мисля че не може да е от ваксините доста време мина от тях не е вдигала температура повече от снощи някой имал ли е подобен проблем? Естествено се консултирах още снощи с педиатъра той каза да следим положението и ако вдигне пак ще дойде да я прегледа.

# 336
Radsf, моето момиче също е на 4меееца и няколко дни и не посяга да хваща играчки. Като й ги сложа в ръката ги държи, но няма никакъв интерес да ги хване. Иначе залъгалката съвсем спокойно си я вади от устатата. Даже и на няколко пъти я виждам да си я слага обратно. Не знам дали е за притеснение... Ако има някоя мама,която знае са каже...

# 337
Мами пак съм аз как се справяте с бабите които искат да идват постоянно. Аз доста почнах да се ядосвам, че всеки си идва без да се обади да попита удобно ли е 🤨🤷‍♀️

# 338
  • София
Ами кажи си им в прав текст да се обаждат преди да дойдат, защото имате и други планове. Ние нямаме такъв проблем. Живеем в различни градове и посещенията се съгласуват предварително.

# 339
При нас баби не идват вече, едната работи а другата е далеч от нас.
Аз да ви питам имате ли време за ласки с мъжете ви? Аз нямам никакво време, за тия 3 м само 3-4 пъти сме правили. Моето е все на ръце и цял ден каталясвам с него и не ми се мисли за нищо друго освен малко да си почина ако заспи вечер. За каката горката пък изобщо нямам време Cry. С количката също сме излизали 5-6 пъти макс, че реве и ме кара да го нося

# 340
  • София
Мами пак съм аз как се справяте с бабите които искат да идват постоянно. Аз доста почнах да се ядосвам, че всеки си идва без да се обади да попита удобно ли е 🤨🤷♀
Кажи че ви е време за сън или ако направо дойдат си легнете хаха

# 341
Аз да ви питам имате ли време за ласки с мъжете ви? Аз нямам никакво време, за тия 3 м само 3-4 пъти сме правили. Моето е все на ръце и цял ден каталясвам с него и не ми се мисли за нищо друго освен малко да си почина ако заспи вечер. За каката горката пък изобщо нямам време Cry. С количката също сме излизали 5-6 пъти макс, че реве и ме кара да го нося
хахаха, Ая, при нас е едно към едно, все едно аз съм го писала. Всичко е така, до последната дума.
Аз пък искам да дойдат малко да помогнат, ама не, никой не ме мисли как се оправям, здраве да е Simple Smile
Лошото за ласките е, че мъжът ми доста си иска, ама то не остава време. Едно, че през бременността не ми даваха, друго имах гъби, после бактерии, даже трябва да пускам пак микробиология, ама няма кога да отида....и времето е кът, и не знам докога ще издържи така.
Срам, не срам, му казвам да си се облекчава сам, ама искал с мен Relaxed. Взех да се притеснявам да не го нападне някоя, че как е загорял, от година вече, а знаете жените какви са, сами се предлагат.

# 342
Вечер като заспи бебето набързо. То е ясно, че няма да е като преди, но стига да има желание има и начин.
Защо не си вземеш ергономична раница. С нея се родих. Много ни е удобно на разходите и на малката и харесва. А и за кърмене е много удобно.

# 343
И ние през бременноста сме правили пак около 4-5 пъти бях прокървила и спряхме, Т.е за 1год се събират около 10 пъти и моят иска но....  малкият мъж ми спира тока и не остава време за него.
Имам кенгуру но не иска в него, а има ли разлика между раницата и крнгуруто и каква е тя?

# 344
Позицията на бебето. Платка между крачетата на кенгуруто е по-тясна и се натоварват тазобедрените стави. Не е никак добре да се носи в кенгуру. Предполагам и на бебето и на теб не ви е особено удобно. Тук е обяснено много хубаво https://www.shushulka.com/kenguru-ili-ergonomichna-ranica-vazhnite-razliki/

Общи условия

Активация на акаунт