Януарски бебета 2019! Тема 2

• 19 903
  • 742
  •   1
Отговори
# 585
Ние още в началото взехме един комплект от ДМ, тяхната марка babylove, за да даваме витамините . Не съм забелязала да са й неприятни, така че с тях ще започна захранването.  

# 586
Момичета, по колко мляко изяждат бебчетата ви? Ние си имаме отскоро проблем с храненето и нещо го мъчи. Та не може спокойно да яде, дърпа се, плаче. Но, когато е спокоен, имам чувството, че колкото дам, толкова ще изяде. Ама ще ми повръща после.

# 587
Моето тоя дни не яде много, даже памперсите му са по сухи Sad

# 588
M0n17y, различно количество. Рядко изпива по 150 мл. Понякога 90, друг път 120. Вече не насилвам, защото го връща, ако настоявам. Писах вече, че ако дам по-рано от 3.5 ч.едва изяжда 60 мл. Как качва?
Давам Вигантола с лъжичка babyone. Мисля да захраня със сребърна ни подариха, ако й допадне, де. За зъби почнахте ли да давате нещо?

# 589
Ами, той отдавна качва все на минимума - по около 600гр, но предвид рефлукса е приемливо. От няколко дни забелязвам че венецът му долу посредата се белее нещо, чак се зачудих могат ли да ни изненадат зъби скоро. А може и да ми се струва. Той вечно плаче и е неспокоен, не мога и да разбера като го почнат зъбите. Не знам случайност ли е, но от Ротарикса насам, вече 11 дни, го мъчат ужасни газове. Някакво чудо е. Постоянно се присвива, плаче, не може да спи, нито да яде като хората. Нощния му сън е веднъж 2-3ч сравнително спокойни, оттам нататък се буди кажи речи на всеки час с рев. Носим се на ръце, люляме се и така...аз почти не спя.

# 590
Бебо го извеждам по боди с дълъг ръкав засега. Вчера беше топло, но и доста променливо - вятър, облаци, така че му беше ок. Само по едно време се беше загрял повечко като се задържа слънчево около 20 мин. Късите ръкави още не съм ги извадила. Под бодито няма нищо. Ако захладнее му слагам тънко якенце или жилетка.

Нощем оставям светната лампата в коридора, а вратата е съвсем леко открехната, за да мога да виждам като ставам да го взема. Предпочитам да ми е тъмно докато спя. Бебони не се е оплаквал.

Неви, дано не са ушетата. Струва ми се, че не е много вероятно да е от вятъра.

За водата - не предлагам засега, защото ми се иска да суче повече, но като се стопли още малко вероятно ще трябва.

# 591
  • София
Аз нещо не мога да се престраша с късите ръкави и крачоли.
На първо време ще пробвам без боди отдолу, само с гащеризон с дълъг ръкав и крачол.
В интерес на истината до сега не му е било и топло. Едва от 1-2 дни ми се струва, че почва да му е топло и да има нужда от намаляване на дрешките.
Но и мен ме притеснява променливото време. Редовно Ива вятър, превалява, както пече, се скрива слънцето и си става студено.

# 592
  Нашият нещо не яде както трябва тези дни. Изяжда половината и започва да се оглежда, смее ми се, гризе биберона. Не се е наял, защото като му взема бутилката реве, просто се разсейва. Доста е изнервящо, яде по 1 час.
  Започна и да спи по-малко. През нощта спи 8 - 10 часа, но през деня само дремва за по 30 мин.

# 593
Май не са ушите, днес е спокойна. Смее се. Jullian, аз по същия начин светвам в коридора и леко открехвам вратата. M0n17y, при нас наистина се белее венеца долу, прозират зъбките. Мисля, че пп рождение си е така. Мой приятел с малко дете много ми похвали Дентокинд като са започнали още от 2ри месец. Вече не давам витамин Д, лекарката каза да го спра.

# 594
M0n17y, различно количество. Рядко изпива по 150 мл. Понякога 90, друг път 120. Вече не насилвам, защото го връща, ако настоявам. Писах вече, че ако дам по-рано от 3.5 ч.едва изяжда 60 мл. Как качва?
Същата работа е и при нас, но и аз не го насилвам, защото следва рев.
Иначе, вчера ходихме до Балчик, беше близо 30 градуса жега и го съблякох по боди. Днес е топло, но малко ветровито и го облякох с боди/потник, тънка блузка с дълъг ръкав и 3/4 гащеризон. Струва ми се че му е топличко, но не много.
Вечер го храня на нощна лампа. От самото начало спим на тъмно и вече като го сложа в кошарата и изгасям лампата и заспива.
Спрях да му давам вода, не проявява никакъв интерес.

# 595
Ние с водата поне нямаме проблем отначало си свикна да пие. Днес я изведох на вън по ританки и две бодита едното с дълъг дргото с къс ръкав. Да става топло ще е по лесно с дрехите за излизане сега аз лично доста трудно преценявам как да я облека с това променливо време. Мисля,че вече ни е време за захранване, защото трудно издържа 3-3 часа и половина между храненията. На 3 юни ни предстоят и ваксините та незнам дали да изчакаме да минат и тогава да започнем със захранването...

# 596
Утре се надявам да й сложат последните ваксини и ще я захраня. И тя не издържа 3часа. По някога се събужда и вечер, за да суче.
Забелязах, че започна да се поти. Вече два дена е по късо ръкавче, ще я обличам по-леко, явно й е топло.

# 597
Това е скок в растежа, на 4 или 5 м сте? И на колкто и да сте децата ни растат и стомахчетата също, моето пък сега яде по малко

# 598
На 4 месеца сме. Да ви попитам и по колко пъти хапват вашите бебета и кога е последното ядене за деня? Моята снощи яде в 20 часа и към 21 и нещо заспа и спа до 6 часа, а до преди два дена ядеше в 23 часа последно... И също така към мамите които захранват вече с какви пюрета започнахте и ако са от готовите каква марка? Извинявам се ако вече са задавани тези въпроси(просто доста съм изпуснала от темата и нямам възможност да изчета всичко) . 🙂

# 599
Похвалиха ми еднокомпонентните на Nestle Gerber, че са с много гладка консистенция и децата ги харесват. Мисля да започна с тиква от техните. Според педиатърката е хубаво да се започне със зеленчукови или безглутенова каша, защото веднъж опитали плодовите,  обикновено трудно хапват зеленчукови. По-вкусни са им плодовите.
Пускам един скрийн от една книга, която  ползвам за референция по отношение на храненето - "Основи на здравословното хранене на деца до 3-годишна възраст" . Медицинска литература е, има pdf в интернет.
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт