Януарски бебета 2019! Тема 2

• 19 906
  • 742
  •   1
Отговори
# 570
На мен не ми се струва още за къс ръкав. Обличам го с едно боди и панталонки, дори му мятам по едно тънко одеалце като заспи в количката. Пипам го зад вратлето и така проверявам дали му е добре. Случва се като е достатъчно топло да му свалям чорапките, за да посъбере малко вит Д ☺ Но за кратко, че е много беличък и да не изгори на слънцето.

# 571
  Ние вчера изкарахме летния кош на количката. Малко ми е странно с него. Иначе ми харесва, че сенника е дълбок и не трябва да е с дръпнат до край сенник и покривало за да не му пече, както е на зимния кош.
  Още слагам боди с дълъг ръкав, но при нас си духа. Вкъщи стои по къс, но е 25-26 градуса.

# 572
Ние днес го съблякохме по боди, че е много топло, а той беше и потен...

# 573
Аз още я обличам с боди с дълъг ръкав и ританки. Но миналата неделя беше само по боди навън. Преди 2м бях пробвала да давам вода и не искаше. Днес реших пак да опитам и то след кърменето. С кеф си пийна. А консултантите по кърмене ми бяха казали, че ако давам вода я държа на диета. Вие какво мислите по въпроса?

# 574
На каката 1г не съм дала вода, защото предлагах а тя не искаше, и захранването почнахме 2та година (поради проблеми) и водата тогава. Та се чудя сега с бебо как да процедирам, в началото предлага а той не искаше. Дали да му предложа пак Thinking

# 575
Неви, като кърмех, не давах вода. Идеята е, че кърмата съдържа и по-добре да суче, вместо само вода. Но той и не искаше да чуе за биберони. Даже и сега нямам навика да предлагам. Тя и отказа няколко пъти. А с АМ трябва вода. Особено лятото.
С нашия нощен живот последните дни не сме излизали, а и за ваксината я пазя. Рано ми е за къс ръкав. А и е мнооого бяла.
На нощна лампа ли спите?

# 576
Както каза един педиатър, вода трябва да се предлага, без значение дали е изцяло на кърма детето или не. Няма как да знаеш дали е жадно или не, ако не предложиш. Нашата много рядко пие, но винаги имам приготвена. На АМ сме.
Не спим на нощна лампа. Аз не мога да спя на светло и отначалото я научих да спим на тъмно през нощта. Бях чула, че и така ги учим полека-лека да разграничават деня от нощта,  за да влизат в ритъма за ден и нощ на възрастните.

# 577
Дори и при кърмени деца, със започване на захранването трябва да се пие вода. С това даже и консултантите по кърмене са съгласни, защото обикновенно им се разминават мненията с педиатрите Grinning.
Неви, все пак скоро предстои захранване, не е лошо да свиква. Определено лятото е по-добре да я пие със пюренцата и кашите.

# 578
  Аз предлагам постоянно вода, но отказва.  На АМ е, но и ЛЛ и гастроентеролога казват да не се притеснявам, че не пие.
  Имам една лампа с приглушена зелена светлина, оставам я пусната, за да го виждам през нощта, като стана. Аз спя с маска.

# 579
Благодаря, момичета. Ще и предлагам водичка, пък да видим. След месец захранваме. Кака и не пиеше вода и сега не пие. Един ден имаше ужасен дъх. Помислих, че от някое зъбче. Зъболекарката каза, че по-здрави и подържани зъби не е виждала, но е обезводнена. От това бил дъхът.

# 580
Днес я оставих по къс ръкав и 7/8 панталонче, имаше боди под тях. Беше й добре.
 Вода предлагам рядко, за да свиква. Сега й давам хапчетата за гърло разтворени във вода и вече свикна, от начало плюеше.
На кърма е, във Вторник ако й е добре гърлото ще сложим последните ваксини и може би в края на месеца ще захраня. На 5месеца ще е. Вече не издържа 3часа между кърменията.
Забелязах, че се събужда ако съм пуснала нощната лампа и вече не я ползваме.

# 581
Ние спим на приглушена нощна лампа. Така не го разсънвам допълнително, а и не трябва да ставам да светвам за нощните кърмения или за да подам биберон, или просто, ако се размрънка да видя какво става.

Преди като предлагах вода въобще не ме отразяваше, но отскоро пие по малко. Давам му след хранене, за да не се отразява на кърменето и като види шишето започва да маха с ръчички нетърпеливо. Днес явно му беше по-топло в колата и изпи повечко. Вече гледам всеки ден да предлагам поне веднъж. Иначе кърмя средно през два часа, но предполагам при по-високи градуси има нужда от повече течности.

# 582
И моята госпожица започна с се храни на по-малки интервали. Стигам до заключение че е време за захранване. На 28сме на ваксини, ако е здрава и след това около 3-4юни когато стане на 5мевеца почваме да се захранваме по малко.

# 583
Снощи се буди на всеки час и половина. Обикновено се буди по веднъж към 4ч. Имам чувството, че я болят ушите. Ще натисна леко днес, за да проверя. Вчера духаше много. Тя спеше в количката, без шапка. Казах на татко и да и сложим покривалото, той каза, че вятърът не достига в количката. И го послушах. Друг вариант е да е гладна, защото съм неразположена и наистина кърмата ми намалява. Тези 2,3 дни ака само по веднъж. Дано да е второто. Вие с какви лъжички захранвате. Бях купила комплект аспиратор, шише против колики и лъжичка от Бебемания в Интер експо центъра, но май нищо няма да използваме. Моята приятелка и подари сребърна лъжичка и в описанието пише, че има антибактериално действие. Ще видя с коя ще е по-удобно.

# 584
Ами ММ купи някакви лъжички от магазина от който купуваме санитарните материали. С тях ще започнем. Изглеждат хубави и меки.
Вчера ходих на гости с малката. Не съм й слагала шапка. Беше по боди с къс ръкав и блузка. Количката не съм взимала. И тук духаше,но то винаги си духа, така че трябва да свиква вече.

Общи условия

Активация на акаунт