Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Звездни компромати - Май'21

 • 48 975
 • 487
 •   75
Отговори
 • Там, където е вечна пролет!
 • Мнения: 5 195

Одри Хепбърн - жена, епоха!

Класата й е безспорна, но има и потекло.
Скрит текст:
Одри е родена в Иксел, Белгия на 4 май 1929 година.
Майка й е  баронеса Елла ван Хеемстра. Елла е нидерландска аристократка и дъщеря на бившия губернатор на холандска Гвиана, който често прекарвал време в двора на кралица Вилхелмина. Портрети на предците на Одри, могат да се видят и днес на стените на музеи и малки държавни институции из цяла Холандия. Благородническият й род датира от 12ти век.
Бащата на Одри е  Джоузеф Виктор Антъни Ръстън,  във вените на който тече английска, шотландска и австрийска кръв. Той твърди, че е родственик на английски крал Едуард III, но историците не могат да потвърдят това със сигурност.


И за двамата й родители това е втори брак, като от страната на майка си има 2ма полубратя.
Майка й е искала да се занимава с актьорско майсторство и опера, но дядото на Одри категорично забранил, за да не опозори семейството. Баронесата се зарекла, че ако някой ден има дъщеря, ще я насърчи да стане актриса. И го е направила. Одри е изживявала мечтата на майка си, а благородническият й произход е предизвиквал интереса не на един продуцент. А класата й е била толкова пленителна, че веднъж, на едно събитие, когато Кралицата-майка я е видяла, възкликнала : "Да, тя е една от нас."

 

Малка семейна тайна.
Скрит текст:
... която от десетилетия е обществена, но когато кариерата на Одри е в зародиш, агентите й всячески са опитвали да потулят. Родителите й са членове на британския съюз на фашистите. Били са активни дарители през 30те, дори са имали лична среща с Хитлер в централа му Мюнхен. След радикализирането на съюза със засилващите се насилствени и антисемитски възгледи, които с всеки ден, все повече излизали на преден план, майката на Одри се отдръпнала, но баща й задълбочил своето пристрастие.
Това внесло разрив в брака им.


Раздялата...
Скрит текст:
Капката, която прелива чашата и на без това обтегнатите отношения между родителите й е неприятният момент, в който баронесата хваща съпруга си в леглото с бавачката.
Когато е едва на 6 годинки, родителите й се разделят. Одри определя този момент като „най-травмиращото събитие в живота ѝ“ и не крие, че в следствие на тази травма има проблем с доверието и страх от изоставяне, в по-зряла възраст.
Малката Одри отива да живее с майка си в Холандия, мислейки си, че там ще намерят сигурност защото настъпват тежки времена в Европа. Баща й остава да живее в Лондон, където бива арестуван, а след тези премеждия, остатъкът от живота си прекарва в Дъблин.

Войната.
Скрит текст:
Но надеждите им остават напразни.
През 1940 германците нападат Холандия. По време на войната Хепбърн приема псевдонима Едда ван Хеемстра,
изменяйки документите на майка си заради „английското звучене на името“, което се считало за опасно. Това
никога не е било законно име. Името Едда е вариант на името на майка ѝ, Елла.
 Тя тайно танцувала пред групи от хора ( 1938-1945 се занимава с балет редом със стандартната учебна
програма) , за да събира пари за Холандската съпротива. По-късно тя казва, че това е „най-добрата публика, която някога е имала", макар накрая на представленията да не издава нито звук, за да не ги разкрият.
Одри е допринасяла към съпротивата и с доброволен труд, като медицинска сестра.

След пристигането на Съюзническите сили и началото на битката за Нормандия, положението на окупираните
от Германия се влошава. Нацистите конфискуват семейното им имущество.
По време на Холандската криза в мразовитата зима на 1944 германците конфискуват
дори крайно ограниченото количество храна и топливо за собствени нужди. Без топлина в домовете си и храна,
хората гладували и измирали по улиците от режещия студ. Хепбърн, както и много други, прибегнала към
приготвянето на брашно от луковици на лалета, за да пече хляб. Арнем е опустошен по време на
Съюзническите бомбардировки, част от военната операция "Маркет Гардън". Чичото и братовчедът на майка ѝ са
застреляни пред самата Хепбърн като участници в местната съпротива. Полубратът ѝ, Иън ван Ъфорд, прекарва
известно време в германски трудови лагер.
Страдаща от недохранване, Хепбърн развива остра анемия, дихателни проблеми и множество отоци. Тя никога не се възстановява напълно от нанесените здравословни щети от това тежко време, настанало за мнозина.

През 1991 Хепбърн споделя:
„Имам спомени от това време. Не веднъж бях на
гарата и виждах вагоните с евреи, които щяха да депортират, гледайки
всички тези лица, подаващи се отгоре. Спомням си много ясно, едно малко
момче, което стоеше с родителите си на перона, много бледо, с много светла
кожа и коса…То носеше палто, което беше твърде голямо за него, и се качи на
влака. Бях дете, наблюдаващо друго дете.“


Сестри по душа.
Две момичета, два живота, едно болезнено минало.
Скрит текст:
Хепбърн забелязва и доста прилики между себе си и Ане Франк:
„Бях на същата възраст като Ане Франк. И двете бяхме на по 10 години, когато войната избухна, и на 15, когато тя свърши. Получих от приятел копие на книгата на холандски през 1946. Прочетох я — и тя ме съсипа. Способна е да стори това на много хора при първия си прочит, но аз не я четях просто като книга, просто като напечатани страници. Това беше моят живот. Не знаех какво точно ще прочета. Никога вече не бях същата — толкова много ми повлия тази книга.“


И Одри продължава: „Виждахме суровите наказания. Виждахме млади мъже, опрени до стената, и застрелвани… и те щяха да затворят улицата и да я отворят след това отново, така че да можеш да минеш. Ако прочетете дневника, отбелязала съм едно място, където се казва „петима заложници бяха застреляни днес“. Това беше денят, когато чичо ми беше застрелян. В думите на това дете четях това, което беше вътре в мен и все още е там. Това бе едно пречистване за мен. Това дете, което бе затворено между четири стени, бе описало подробно всичко онова, което преживях и почувствах.“

Правейки отново паралели с живота на Ане Франк, Одри Хепбърн споделя: „Тази воля да оцелееш е толкова силна в думите на Ане. Веднъж ще каже: „Толкова съм подтисната“. В следващия пък копнее да подкара колелото си. Тя определено е един символ на детето в множеството различни обстоятелства, на които посвещавам цялото си време. Нейният дух не умира."


Одри има лична среща с бащата на Ане - Отто. Той я моли да изиграе дъщеря му във филм посветен на историята й, но Хепбърн отказва, защото това би било твърде емиоционално за нея.

Танцуващтата ... мечта.
Скрит текст:
Голяма част от живота на Одри е свързана с балета. Тя инвестира много време, желание и труд и напълно заслужено, може да бъде наречена професионалист в областта. За съжаление, шансът да бъде професионална балерина е отнет, поради няколко нейнй "недостатъка". Първо, била твърде висока и второ, била твърде слаба (?!) ...  Освен това, Одри, изключително много се притеснявала от размера на ходилото си, който според нея бил твърде малък. Затова често носела обувки с един номер по-големи.

Първи стъпки...
Скрит текст:
Последната голяма изненада в живота на Колет е именно Одри. Писателката вече е доста възрастна и на инвалидна количка (шампанското и трюфели), когато във фоайето на един хотел е привлечена като магнит от едно момиче – статистка във филм, който снимат в момента в хотела. По това време Колет издирва актриса, която да въплъщава духа на нейната героиня Джиджи от едноименния й роман, тъй като искат да снимат екранизация по него. „Прелестна е!“ – казва Колет, зървайки Одри, която танцува и се шегува с останалите статисти. „Това е моята Джиджи“ – категорично заявява тя и се отправя с количката си да търси телефон, за да се обади на продуцентите. Одри Хепбърн наистина се превръща в нейната Джиджи и тази роля поставя началото на една невероятна кариера.


А първата си голяма филмова роля получава благодарение не само на таланта и красотата си, но и на скромната си, смирена и харизматична личност. По време на кастинга, след приключване на професионалната част, камерите остават включени и заснемат неофициален разговор на Одри с екипа, в който се отпуска и дори споделя лични неща свързани с детството си. Тези моменти без сценарий й печелят ролята.


Първи "Оскар" - от първа номинация.
Скрит текст:

 Големият ѝ успех през 1953 година, с главната роля в “Римска ваканция”. Филмът става абсолютен хит, превръща Одри в икона и ѝ носи първия “Оскар”( той е и единствения, който притежава, но има още 4 номинации ). Толкова е развълнувана, че целува президента на филмовата акедемия вместо по бузата - по устата.
От притеснение дори успява да си загуби за "Оскара" и го намира след не много време в женската тоалетна. Одри е първата звезда със снимка, на която целува статуетката.
С тази роля печели още "Златен глобус"  и  наградата на "БАФТА", което я прави първата актриса спечелила няколко отличия за една роля.

Една от 16.
Скрит текст:
Тя е член на клуба на EGOT - един от 16-те души в света, носители на Еми, Грами, Оскар и Тони.

Трудно се разплаква, ако не е наистина.
Скрит текст:
В края на “Римска ваканция”, влюбените се разделят и героинията й трябва да се разплаче.
Хепбърн не може да накара сълзите да потекат. Режисьора се нервира и започва да й крещи, че се губи време. От поведението му тя се разстойва и изпълнява сцената.

Оранжевата котка.
Скрит текст:
Във филма "Закуска в  Тифани" , героинията на Одри, трябва да изхвърли котката си от такси.
Това разстройва актрисата, но изненадващо, сцената имала положителен ефект - след излизането на филма,много приюти за животни получили запитване точно за "оранжеви котки" .

Говорила е 5 езика.
Скрит текст:
Поредното доказателство, че красотата и умът, могат да вървят ръка за ръка.
Одри владее холандски, френски, италиански, испански и англисйки.

Имала е аквафобия.
Скрит текст:
Малко хора знаят, че тя направо е била ужасена от вода и плаване.
За нейно съжаление, по време на снимките на „Двама по пътя“ е трябвало да се заснеме сцена, в която
е  хвърлена в басейн. Тя е била толккова уплашена, че хора от екипа са били в басейна - зад кадър, за да могат да я спасят, ако започне да се дави.

Живанши и емблематичната "малка, черна рокля":
Скрит текст:
Одри Хепберн и Юбер де Живанши се срещнали за първи път в Париж през 1953 година, когато й предложили сама да подбере няколко костюма за филма „Сабрина“. По това време младия дизайнер подготвял първата си колекция и нямал никакво време за актрисата. Затова й предложил да вземе нещо от готовите вече дрехи.
Хепбърн си харесва костюм, с който героинята й се прибира от Париж и черна рокля за коктейл с панделки на раменете и квадратно деколте, което започнали да наричат деколтето – Сабрина.


През 1961-ва година, Хепбърн се явява на снимачната площадка на култовия филм „Закуска в Тифани“. Облечена е в елегантна черна рокля, която е силно вталена, раменете са голи, а гърба е пищно изрязан.
Тя е изработена няколко месеца по-рано от френския моделиер Юбер дьо Живанши.
Така се ражда фразата за малката черна рокля, която казва Живанши всяка жена трябва да има в гардероба си.
Ражда се едно приятелство, една муза и една емблематична рокля, която остава във времето.


Веднъж един от съпрузите на Хепбърн се свързва с френската модна къща и настоява да й бъде плащано за реклама. Живанши се съгласява да подпише договор с нея, но когато Одри разбира моментално слага край на тези планове. „Аз исках той да ми бъде приятел, само да ми бъде приятел. Аз съм това, което съм заради Живанши. И той е това, което е заради мен“, отсича звездата.
Двамата остават близки приятели в продължение на 40 години и до края на живота си Одри не пропуска да се разходи в негов тоалет на всяко бляскаво събитие.

Има собствен аромарт.
Скрит текст:
За нея дизайнерът създава и първия си парфюм през януари 1957 година. „Този парфюм е за теб – Одри, наречен е L’interdit. Ако ти харесва, само ти можеш да го ползваш, ще бъде пуснат в продажба чак през декември, казал й тогава Юбер.
L’interdit означава „Забрана“
Одри му забранила да пусне парфюма в продажба и седем години само тя ползвала този аромат. „Юбер точно знаеше, как трябва да ухае жената, която носи неговите дрехи. Ароматът е божествен и той стана моя запазена марка“, споделя след години тя.


И "Дисни" принцеса.
Скрит текст:
Принцеса Аврора, по-известна като Спящата Красавица е вдъхновена от Одри.

Достойна колегиалност.
Скрит текст:
Първоначално, на плакатите на филма “Римска ваканция” името на Одри е  трябвало да фигурира под заглавието. Но нейният филмов партньор - Грегъри Пек, който по това време е голямата звезда на продукцията, настоява имената на Одри да бъдат написани точно до неговите - над заглавието на филма. Той е уверен в нейното светло бъдеще като актриса.

Не липсват и хейтъри и то от звездната гилдия.
Скрит текст:
През 60те години, гокато Одри снима "Сабрина", нейният колега Хъмфри Богарт казва, че тя не може да играе и не е талантлива.
А когато снима "Война и Мир", Марлон Брандо отказва да изгирае част, защото не искал да работи с нея...

"Само през трупа ми"
Скрит текст:
Когато изпълният директор на "Закуска в Тифани" , иска да се изреже частта с песента  “Moon River”, Одри скача с репликата - "Само през трупа ми!" Така запазват един от специалните моменти в киното.
Браво Одри, браво Хепбърн, на това му се казва момиче с характер!

Пипин.
Скрит текст:
Така се е казвал най-интересният й домашен любимец. Пипин е бил ... еленче.
По време на снимките на „Зелените имения“ бебето еленче е било част от сюжета, а треньораа му й предложил да прекара малко време с животното извън снимачната площадка, за да свикнат един с друг. Одри ги приела в дома си и...се влюбила в животното. Осиновила го след края на снимките.

Желаещ?
Скрит текст:
Когато се провеждал каста за филма "Изчакайте, докато се стъмни.", дълго време нямало желаещ актьор за ролята на злодея във филма. Никой не искал да бъде лош с Одри, защото знаел, че това ще повлияе на имиджа му, дори да е само роля.

Неведоми са пътищата на живота.
Скрит текст:
Когато е само на 16 години, Хепбърн доброволства като медицинска сестра по време на войната. Известно време тя  помага на млад британски парашутист. Години по-късно, живота отново ги среща именно на снимачната площадка на  "Изчакайте, докато се стъмни.", където той е главен режисьор.

Шшшт.
Скрит текст:
За онези години, хонорарът, който Одри получава за "Война и Мир" е най-високият за времето си - 350 000 долара. Когато тя научава, че е поставила рекорд, реагира с притеснение " Моля не казвайте на никого. Това не е възможно... Не струвам толкова. " Но само няколко години по-късно, тя получава 750 000 долара за ролята си в "
Закуска в Тифани" .

Била е и "план Б" .
Скрит текст:
Ролята за "Закуска в Тифани" първоначално е била предназначена за Мерилин Монро.
А ролята за  “Римска ваканция”, първо е била предвидена за Елизабет Тейлър.

Кенеди.
Скрит текст:
Малко хора знаят, че Одри се е срещала с Кенеди, още докато е бил сенатор.
Когато разбира за смъртта му е била напълно съкрушена.

Друга, не чак толкова известна подробност е,че през 1963г., по време на частно парти, Хепрън също му е изпяла “Happy Birthday”. За съжаление няма кадри от нейната версия, а света познава само тази на Мерилин.
 

Булката беглец.
Скрит текст:
Съвсем в ранна възраст, Одри е била в доста напреднал годеж с успешен бизнесмен. Дори имала избрана рокля. В крайна сметка го прекратява, заради друг мъж - нейният колега Мел Ферер.

Хронология на сърцето.
Скрит текст:
Докато снима "Сабрина", Одри се влюбва в своя екранен партньор. Но връзката им е изначално обречена, не само защото той е женен, но и е претърпял вазектомия, а тя безумно много искала деца.
Години по-късно той я нарича публично "любовта на моя живот ".


Запознава се с американския актьор Мел Ферър.
Той е 12 години по-голям от нея, интелигентен, образован и сериозен, три пъти женен, с четири деца. Влюбена до полуда Одри се омъжва за него и го оставя да командва живота й, дори да определя ролите й. Бракът им изтрайва 14 години и дори появата на дълго чаканото им дете - сина им Шон, не успява да ги задържи заедно. Приятелите й я съветват да остави киното и да попътува.Смело тя тръгва да пътешества и докато обикаля из гръцките острови холивудската звезда се запознава с Андреа Доти. Той е психиатър, девет години по-млад от нея. Омъжва се за него и двамата заминават за родната му Италия - страната, в която Одри Хепбърн остава влюбена до края на живота си.
Ражда им се син - Лука, но и този брак се оказва нетраен. Има множество изневери от негова страна, а тя изчаква мъчително детето да поотрасне.
След раздялата им Хепбърн търси утеха отново на сцената. После заминава в Швейцария.

УНИЦЕФ.
Скрит текст:
Одри става посланик на добра воля към УНИЦЕФ.
Посвещава се на уличните деца в Еквадор, на жените, нуждаещи се от закрила и образование във Венецуела, на сираците в Турция, на лишените от питейна вода в Панама и Хондурас… Хуманитарната й дейност я отвежда още във Виетнам, Тайландия, Судан.
Навсякъде, където се нуждаят от нея, тя отдава сърце и душа.
Първата й мисия е през 1988 г. Холивудската актриса отива в Етиопия, където посещава сиропиталище с 500 деца, страдащи от недохранване, причинено от продължителната суша и гражданските войни. След няколко седмици пътуване Одри Хепбърн разговаря с медиите в САЩ, Канада и европейски страни, като понякога дава по 15 интервюта на ден. Актрисата напълно се посвещава на работата си.

Отне дълго време, но остана завинаги.
Скрит текст:
След отдаването й на благотворителност, актрисата не търси любов. И тогава най-неочаквано среща актьора Робърт Уолдърс. Влюбва се в него постепенно, свиквайки с постоянното му присъствие, със съветите и нежността му. „Любовта ме навести, когато вече се бях отчаяла да намеря своя мъж“, признава откровено Одри. Двамата остават заедно до смъртта й ( след диагностицирана тежка диагноза през 92ра г. , отказва химиотерапия и умира в Швейцария, на 20 януари 1993 година ) .Добре Дошли в Новата Тема!
Светло посрещане на празника! Sparkling Heart
А времето прекарано тук, нека да е приятно и уютно!
Flowers Cherry Blossom Nature High Brightness Coffee

Последна редакция: сб, 01 май 2021, 10:50 от Летящ Кактус

# 1
 • Мнения: 12 457
Благодаря за темата.
Много интересни факти за Одри, много я харесвам, но никога ме съм се интересувала от такива подробности за живота й и ми е интересно.

# 2
 • Варна
 • Мнения: 867
Благодаря за новата тема в най-любимият ми месец май. Одри е клас Heart

# 3
 • Мнения: 15 841
Красива Диана Любенова

# 4
 • Мнения: 3 243
Много интересен пост за Одри. Благодаря за темата!

# 5
 • Пловдив
 • Мнения: 12 867
Благодаря за темата! Flowers Sunflower

В миналата тема пуснах сватбите до 79-та година, сега дойде ред  и на следващите. Преводът е автоматичен.

Хронология на сватбата: припомняне на най-ярките двойки, които се ожениха от 1980 до 2020 г.

1980: Карън Карпентър и Томас Берис  
Скрит текст:


Карън Карпентър, член на известното дуо The Carpenters (тя изпълнява заедно с брат си), се омъжва за разработчика Томас Бурис на 31 август 1980 г. Отпразнуваха сватбата в хотел Бевърли Хилс, където булката за първи път изпя песента „Защото сме влюбени“, която ще излезе официално година по-късно - по ирония на съдбата Карън и Томас вече бяха подали молба за развод по това време.
Бракът, уви, не беше щастлив, освен това Карън страдаше от анорексия от няколко години. Двойката нямаше време да се разведе официално. През 1983 г. Карпентър умира от сърдечен удар, свързан с анорексия. На погребението Томас сложи брачната си халка в гроба на Карън.

1981: Даяна Спенсър и принц Чарлз
Скрит текст:


Семейният живот не беше толкова съвършен - много вече беше казано за това. Бракът беше болка и за двамата, Даяна също страдаше от хранително разстройство и дори направи опит за самоубийство. След като дълги години страдаха, двойката въпреки това реши да се разведе през 1996 г. На следващата година Даяна загива в автомобилна катастрофа в Париж.

1982: Ози Озбърн и Шарън Арден
Скрит текст:


Бащата на Шарън работи като мениджър на групата Black Sabbath, на която Ози беше водещ певец. По време на запознанството им тя беше само на 18 години. През 1979 г. Озбърн е уволнен от групата и Шарън решава да вземе кариерата си в свои ръце. Те се ожениха три години по-късно на Хаваите.
Заедно Ози и Шарън преминаха през много неща, включително лоши навици, здравословни проблеми и дори съвместното риалити „Семейство Озбърн“, в което участваха децата им Кели, Ейми и Джак. Двойката все още е заедно и на 35-годишнината от сватбата те се заклеха взаимно.

1983: Кари Фишър и Пол Саймън
Скрит текст:


Кари Фишър (дъщеря на Деби Рейнолдс и Еди Фишър, който напусна семейството за приятелката на съпругата си Елизабет Тейлър, когато Кари беше на две) и певецът Пол Саймън завързаха възела през август 1983 г.
Прави впечатление, че преди това Кари беше сгодена за канадския актьор Дан Айкрод и сватбените пръстени вече бяха закупени, но Фишър изведнъж реши да се върне при Саймън, когото вече беше срещала преди. Бракът продължи само една година, но двойката се срещна една година след развода. Песента на Пол Hearts and Bones разказва за връзката им.

1984: Джанет Джаксън и Джеймс Дебарж
Скрит текст:


R&B певецът Джеймс ДеБардж стана първият съпруг на известната певица и сестрата на Майкъл Джексън Джанет. По това време тя беше на 18 години. По време на кратък съюз двамата живееха в дома на семейство Джаксън, въпреки факта, че всичките им момичета бяха против този брак. Година по-късно бракът е анулиран поради кокаиновата зависимост на Джеймс.
През 2016 г. Дебард заяви, че двамата с Джанет имат дете и „изгубената дъщеря“ не забави да даде няколко интервюта на таблоидите, но самата Джанет не коментира това.

1985: Мадона и Шон Пен
Скрит текст:


На 16 август 1985 г., на рождения си ден, Мадона се омъжва за актьора Шон Пен. Това безспорно беше една от най-известните и жизнени двойки през 80-те години, последвана от папараците по петите. Уви, този брак не се превърна в подарък. Певицата подаде молба за развод през 1989 г., като твърди, че причината за раздялата им са изблиците на гняв на Пен.

1986: Арнолд Шварценегер и Мария Шрайвър
Скрит текст:


Звездата и журналистката на Терминатор Мария Шрайвър се срещна за първи път на благотворителен турнир по Девет години по-късно те завързаха възела - сватбата се състоя на 26 април 1986 г. в Масачузетс. Двойката има четири общи деца, но те се разведоха през 2017 година.

1987: Лени Кравиц и Лиза Бонет
Скрит текст:


Певецът и музикант Лени Кравиц направи тайна сватба с актрисата Лиза Бонет в Лас Вегас през 1987 г., когато навърши 20 години. В този брак се ражда дъщеря Зоуи, която също става актриса. Лени и Лиза се развеждат през 1993 г., поддържат отлични приятелства, а Кравиц е в контакт със сегашния съпруг на Лиза, актьора Джейсън Момоа.
Сега нашите семейства са в отлични отношения. Обичам съпруга й, той ми е като брат, обожавам и децата им,
- отбеляза Лени в интервю.

1988: Том Ханкс и Рита Уилсън
Скрит текст:


Поредният холивудски брак, издържал изпитанието на времето, медни тръби и дори коронавирус ! Ханкс и Уилсън се венчаха на 30 април 1988 г. - на сватбата Рита се появи в ефектна мини рокля, която много булки отбелязаха.
Заради любимата си, която му стана втора (и последна) съпруга, Том дори прие православието (Рита е дъщеря на българин и гъркиня), за да се ожени за Рита. Двойката има двама сина: Честър и Труман.

1989: Дейвид Хаселхоф и Памела Бах
Скрит текст:


Актьорът Дейвид Хаселхоф се ожени за втората си съпруга Памела Бах през декември 1989 г., след като двамата се срещнаха на снимачната площадка на Knight Rider. Двойката имаше две дъщери, но те подадоха молба за развод през 2006 г., позовавайки се на "непримирими различия".

1990: Никол Кидман и Том Круз
Скрит текст:


Сватбите през следващото десетилетие се откриват от една от най-известните и обсъждани двойки от 90-те - Никол Кидман и Том Круз . За първи път се срещат през ноември 1989 г. по време на снимките на „Дни на гръмотевицата“.
Ожениха се една година по-късно, на Бъдни вечер 1990 г. в Телурайд, Колорадо. След това двойката успя да играе заедно в още два филма - "Далеч, далеч" и "Широко затворени очи".
По време на съвместния им живот Том и Никол осиновиха две деца, но се разведоха през 2001 г. - причината беше страстта на актьора към Пенелопе Крус на снимачната площадка на Vanilla Sky. През 2006 г. Кидман се жени за втория си съпруг Кийт Ърбан, с когото все още е заедно, а Круз се жени за Кейти Холмс същата година. През 2012 г. тя подава молба за развод поради увлечението на съпруга си от сциентологията.

1991: Джон Траволта и Кели Престън

Скрит текст:


Джон Траволта и съпругата му, актрисата Кели Престън се срещат за първи път през 1987 г., докато снимат филма „Експертите“. На 5 септември 1991 г. те завързват възела на сватбена церемония в хотел de Crillon в Париж. По-късно в църквата на сциентологията се състоя друга церемония.
Актьорът се интересува от това религиозно движение още през 1975 година. Двойката имаше три деца, но синът им Джет почина на 16-годишна възраст в резултат на епилептичен припадък. На 12 юли 2020 г. Кели Престън почина - тя се бореше с рак от няколко години.

1992: Дейвид Бауи и Иман
Скрит текст:


Тази двойка се нарича една от най-красивите в света на шоубизнеса. Емблематичният рок музикант и ефектният модел бяха любимците на светските фотографи. Но самите герои не харесаха допълнителния шум.
Сватбата беше много скромна и лична - сключиха брак на 24 април 1992 г. на обикновена гражданска церемония в Швейцария. Двойката имаше дъщеря Александрия. Те бяха заедно до смъртта на музиканта през 2016 година.

1993: Марая Кери и Томи Мотола
Скрит текст:


На 5 юни 1993 г. Марая Кери на 23-годишна възраст се омъжва за продуцента си Томи Мотола в катедралата „Свети Патрик“ в Ню Йорк. Церемонията беше поразителна в своя лукс - за нея бяха похарчени около 500 хиляди долара, 25 хиляди от които отидоха за рокля на Вера Уанг. Аутфитът е вдъхновен от сватбената рокля на принцеса Даяна.
Сред поканените гости бяха Барбра Стрейзънд, Майкъл Болтън, Брус Спрингстийн, Дик Кларк и Ози Озбърн. Бракът продължи само четири години - на 30 май 1997 г. беше подаден развод. По-късно Кери си спомни за живота с Томи с ужас:
В тези отношения абсолютно нямаше място за свобода. Съпругът ми се опита да запази този образ на „любимата на Америка“ и ми диктуваше как да изглеждам, какво да казвам. Дълго време се чувствах като затворник
- каза певицата.

1994: Майкъл Джексън и Лиза Мари Пресли
Скрит текст:


Музикалната икона Майкъл Джексън се жени за Лиза Мари Пресли на тайна сватбена церемония в Доминиканската република през 1994 г. Забележително е, че първата среща се състоя 20 години по-рано, през 1974 г., когато Елвис за първи път доведе шестгодишната си дъщеря в шоуто на The Jackson 5, на който тя беше голям фен.
Майкъл и Лиза Мари отдавна поддържат приятелски отношения, Пресли го подкрепя в момента, когато през 1993 г. избухва първият скандал с обвиненията за насилие над деца на Джаксън.
В резултат на това по време на следващия телефонен разговор Майкъл я попита дали ще се омъжи за него. Лиза Мари, която по това време все още беше омъжена за някой друг, се съгласи. Тя подаде молба за развод 20 дни преди новата сватба. Пресли подаде молба за развод с Джаксън в началото на 1996 г., позовавайки се на противоречиви различия.

1995: Томи Лий и Памела Андерсън
Скрит текст:


Музикантът от Mötley Crüe Томи Лий и Памела Андерсън избягаха в Канкун, Мексико през 1995 г., за да се оженят само няколко дни след срещата им. Прибързаният брак не завърши с дълъг семеен живот - те се разделиха през 1998 г. и през това време двойката успя да бъде отбелязана с редица скандали.
Например през 1995 г. беше пуснато интимно видео с участието на двойка. Томи и Памела имаха двама сина: Брандън през 1996 г. и Дилън през 1997 г. Първата бременност на Томи през 1995 г. завършва със спонтанен аборт.

1996: Принс и Мейт Гарсия
Скрит текст:


Мейт Гарсия и Принс се ожениха през 1996 г., когато тя беше само на 22 години, а той на 37. Момичето работеше в танцьорката на звездата. Влюбените се ожениха на Свети Валентин. Двойката също имаше син, но малкото дете имаше рядко генетично заболяване и почина само седмица след раждането. Двойката се развежда през 2000 година.

1997: Матю Бродерик и Сара Джесика Паркър
Скрит текст:

Друга от най-силните двойки в Холивуд са Сара Джесика Паркър и Матю Бродерик. Сватбата се състоя в деконструирана синагога в Долната източна страна, а Сара беше в черна рокля на булката. Актрисата прибягна до смели модни решения още преди да получи ролята на Кари Брадшоу!
Двойката е заедно и до днес. Сара и Матю имат три деца: син Джеймс Уилки, както и дъщери близнаци, Марион Лорета Еуел и Табита Ходж, родени от сурогатна майка.

1998: Синди Крауфорд и Ранди Гербер
Скрит текст:


След като се раздели с актьора Ричард Гиър през 1995 г., супермоделът Синди Крауфорд се омъжи за бившия моден модел и собственик на ресторант Ранди Гербер на 29 май 1998 г.
Сватбата се състоя на плажа и именно Синди предложи да се омъжи.

1999: Виктория Адамс и Дейвид Бекъм
Скрит текст:


На 4 юли 1999 г. водещата певица на Spice Girls Виктория Адамс и футболната суперзвезда Дейвид Бекъм завързаха възела. Церемонията, проведена в ирландски замък, струва 800 000 долара.
Въпреки случайните слухове за семейни проблеми, двойката е заедно от повече от 20 години. Виктория и Дейвид имат четири деца: Бруклин, Ромео Джеймс, Круз и Харпър Седем. И скоро сватбените камбани отново ще прозвучат в семейство Бекъм - големият им син Бруклин се сгоди за Никола Пелц.

2000: Брад Пит и Дженифър Анистън
Скрит текст:


Брад и Дженифър са една от най-обожаваните двойки през 2000-те. Феновете по целия свят бяха възмутени, когато Пит започна афера с Анджелина Джоли на снимачната площадка на Mr. & Mrs. Smith.  
Сватбата на Брад и Джен се състоя в Малибу на 29 юли 2000 г., а бракът беше разтрогнат на 2 октомври 2005 г. Говореше се, че причината за раздялата е нежеланието на Анистън да има деца от Пит, но самата Анистън отрича това.

2001: Хали Бери и Ерик Бенет
Скрит текст:


На 24 януари 2001 г. актрисата Хали Бери се омъжи за втория си съпруг, певец и автор на песни Ерик Бенет. Двойката се раздели през октомври 2003 г. и две години по-късно производството по развода приключи.

2002: Джесика Симпсън и Ник Лаше
Скрит текст:


Актрисата и певица Джесика Симпсън се омъжи за певеца Ник Лаше на 26 октомври 2002 г. След сватбата двойката започва да играе в риалити шоуто „Младоженци: Ник и Джесика“, което се излъчва по MTV. Но отношенията на влюбените започнаха бързо да се влошават и всичко завърши с напълно скандален развод.
Джесика призна, че през последната година изобщо не е изпитвала чувства към съпруга си, а след това дори заяви, че първият брак е нейната финансова грешка, а Ник клюкарства, че Симпсън не е много добър в леглото и Джесика му плаща обезщетение. Разводът е подаден през 2006г.

2003: Гуинет Полтроу и Крис Мартин
Скрит текст:


Актрисата Гуинет Полтроу и водещият певец на Coldplay Крис Мартин се запознават през 2002 г., а година по-късно се женят в хотел в Южна Калифорния. По това време Гуинет вече е бременна с първото дете на Крис, дъщерята на Apple. Няколко години по-късно двойката има син Мойсей.
През април 2015 г. Полтроу подаде молба за развод, описвайки решението като „умишлена раздяла“. Бившите съпрузи поддържат отлични отношения, а Гуинет дори е приятелка с настоящия любовник на Мартин, актрисата Дакота Джонсън. Самата Гуинет през 2018 г. се омъжи за Брад Фалчук, с когото излизаше от няколко години.

2004: Бритни Спиърс и Кевин Федерлайн
Скрит текст:


Сватбата на Бритни и Кевин на 18 септември 2004 г. стана изненада за всички. Двойката покани гости на годежно парти, но събитието се оказа сватбена церемония.
През 2006 г. Спиърс подаде молба за развод, като посочи като причина за развода „неразрешими противоречия“. В исковата молба певицата не поиска издръжка от Federline, но пожела децата да останат при нея, Federline незабавно подаде насрещен иск - започна борбата за попечителство над двамата синове на двойката.
Този спор беше разрешен, но след това Бритни започна да има психологически проблеми и през октомври 2007 г. Спиърс загуби попечителството над децата си - правата преминаха към Federline. Семейни дрязги на поп певицата продължават и до днес.

2005: Бен Афлек и Дженифър Гарнър
Скрит текст:


Два месеца след като актьорите Бен Афлек и Дженифър Гарнър обявиха годежа си, двойката завърза възела на тиха церемония на островите Тюрк и Кайкос на 29 юни 2005 г. И скоро след това в пресата се появиха съобщения, че Бен и Дженифър очакват попълнение в семейството. Общо двойката има три общи деца: дъщерите Виолет и Серафина и син Самуел.
На 30 юни 2015 г. Бен Афлек и Дженифър Гарнър обявиха официално развода си, но документите бяха подадени едва през април 2017 г. Разводът е официално оформен на 7 ноември 2018 г. Една от причините за семейния срив се вижда в хобито на Бен за алкохол, освен това актьорът е осъден за държавна измяна. В интервю Афлек многократно е казвал, че съжалява, че всичко е завършило с развод, но двойката успява да поддържа добри

2006: Том Круз и Кейти Холмс
Скрит текст:


На 18 ноември 2006 г. Том Круз и Кейти Холмс завързаха възела в Брачано, Италия. Церемонията се състоя в замък от 15-ти век, а булката смени две рокли, и двете на дизайнера Джорджо Армани. Цялото парти е струвало 3 милиона долара, а сред гостите са Брук Шийлдс, Уил Смит, Джон Траволта и Кели Престън, Дейвид и Виктория Бекъм, Марк Антъни и Дженифър Лопес. През 2012 г. Кейти подаде молба за развод.

2007: Ева Лонгория и Тони Паркър
Скрит текст:


Звездата на отчаяните съпруги Ева Лонгория и играчът от НБА Тони Паркър се венчаха в парижкия католически храм от 12-ти век на 6 юли 2007 г. Разводът се случи през 2011 г., според слуховете, поради изневярата на баскетболиста, тъй като в официалните мотиви в изявлението на Ева бяха посочени „непримирими противоречия“. Тя също си взе фамилията Лонгория.  
След това, през 2016 г., Лонгория се омъжва за мексиканския бизнесмен Хосе Антонио Бастон, в брак с когото ражда първото си дете Сантяго.

2008: Бионсе и Джей Зи
Скрит текст:


Легендите за съвременната музика Бионсе и Джей Зи завързаха възела на 4 април 2008 г. Сватбеното тържество се състоя в мезонета на рапъра в Ню Йорк. Влюбените отпразнуваха важен ден от живота си в тесен кръг - имаше само 40 гости, така че сватбата стана известна едва на 22 април.
И след това знаменитости се опитаха да скрият промените в личния си живот - Бионсе не носеше годежен пръстен публично до концерт в Fashion Rocks на 5 септември 2008 г. Бионсе и Джей Зи имат три деца: Блу Айви и близнаците Сър и Руми.

2009: Жизел Бундхен и Том Брейди
Скрит текст:


Бейзболната звезда Том Брейди и супермоделът Жизел Бундхен се венчаха на 26 февруари 2009 г. в католическата църква Санта Моника край Лос Анджелис, Калифорния. На частната церемония присъстваха само 20 души. За пореден път двойката отпразнува сватбата няколко дни по-късно в дома си в Коста Рика. Нямаше дълга и нервна организация.
Планирахме сватбата десет дни предварително и беше перфектна. Прибрахме се вкъщи и направих барбекю. Имахме шампанско, торта, малко сладолед. Беше страхотна нощ
- припомни Брейди.

2010: Кейти Пери и Ръсел Бранд
Скрит текст:


Поп певицата Кейти Пери и актьорът Ръсел Бранд имаха бурна връзка, която продължи само една година. Те се ожениха на малка церемония в Индия през октомври 2010 г. 14 месеца по-късно Бранд подаде молба за развод и уведоми жена си за това чрез SMS. По-късно актьорът заговори остро за бившата си съпруга.
Представете си, следното се случва редовно. Всички казаха: "Кой е това? Това е съпругът на Кейти Пери." Нямате представа как всичко това ме вбеси, защото бях свързан с онова, което мразя в живота си - скучна, празна и изкуствена знаменитост,
Казваше Ръсел.

2011: Кейт Мидълтън и принц Уилям
Скрит текст:


Принц Уилям и Кейт Мидълтън е сватба се превърна в един от най-вълнуващите от последното десетилетие. На 29 април 2011 г. херцогът и херцогинята на Кеймбридж вече са завързани в Уестминстърското абатство в Лондон.
Този ден е обявен за държавен празник в Обединеното кралство. Заедно Кейт и Уилям отглеждат три деца: принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луис.

2012: Джъстин Тимбърлейк и Джесика Бийл
Скрит текст:


Певецът Джъстин Тимбърлейк и актрисата Джесика Бийл се женят в Пулия, Италия на 19 октомври 2012 г. Булката беше с бледорозова рокля Giambattista Valli, а младоженецът - със смокинг на Том Форд. През април 2015 г. двойката има син Силас.
Семейният живот на двойката би могъл да бъде наречен идеален, ако не скандалът, избухнал миналата година. Тогава се появиха слухове, че Джъстин е увлечен от актрисата Алисия Уейнрайт на снимачната площадка на филма "Палмър". След това Тимбърлейк публично се извини на Бил . Е, наскоро двойката имаше втори син!

2013: Криси Тейгън и Джон Легенд
Скрит текст:


Моделът Криси Тейгън и носителят на Грами Джон Легенд се запознаха през 2007 г. на снимачната площадка на музикалния видеоклип на Джон към песента Stereo. Четири години по-късно, на Коледа, Легенда направи любимото си предложение по време на почивка на Малдивите.
Крис и Джон се ожениха през 2013 г. във вила на езерото Комо в Италия, където младоженецът изпя серенада за булката - собствената му песен All of Me. Двойката има две деца - дъщеря Луна и син Майлс.

2014: Ким Кардашиян и Кание Уест
Скрит текст:


Ким Кардашиян и Кание Уест завързаха възела през май 2014 г. Сватбата се изигра в две държави - Италия и Франция. Е, в списъка с гости бяха звездите от първа величина, включително Криси Тейгън и Джон Леджънд, Серена Уилямс и други.
Кание стана третият съпруг на Ким. И именно с него тя реши да има деца. Двойката има четири от тях: дъщери Норт и Чикаго и синове Сейнт и Псалм. И сега Ким има шанс да стане първата дама на САЩ - онзи ден стана известно, че Кание въпреки това регистрира кандидатурата си за президент.
През последните дни обаче имаше тъмни новини за двойката. И така, Уест каза , че се опитва да се разведе с Ким от две години. Той направи признание в Twitter и скоро изтри публикацията. Ким обясни поведението на съпруга си с факта, че страда от биполярно разстройство.
2014: Анджелина Джоли и Брад Пит
Скрит текст:
Сватбата на Анджелина Джоли и Брад Пит се превърна в едно от най-обсъжданите събития за годината и в една от дългоочакваните звездни сватби.
Преди да регистрират връзка, актьорите, чийто роман започна на снимачната площадка на г-н и г-жа Смит, излизаха от девет години! През това време те имаха три деца: Шайло, Вивиен и Нокс. Те, заедно с осиновените деца на Анджелина, които Брад също осинови, присъстваха на сватбата и взеха активно участие в подготовката за тържеството и сватбената фотосесия.
Брад и Анджелина не направиха грандиозно шумно парти. Това беше наистина семейно тържество в тесен кръг от роднини, което се проведе в Шато Миравал, виненото имение на двойката в южната част на Франция. Роклята на булката е създадена от главния шивач на Версаче Луиджи Маси, а воалът е украсен с бродерии по рисунки на децата на Джоли и Пит.
Но чакането на сватбата продължи по-дълго от самия брак. На 19 септември 2016 г. Джоли подава молба за развод и тази история става не по-малко резонансна. Съдебните спорове на двойката продължиха четири години и едва тази година бившите съпрузи успяха да уредят някои въпроси, свързани с попечителството.

2015: Джъстин Теру и Дженифър Анистън
Скрит текст:


Актьорите Джъстин Теру и Дженифър Анистън се ожениха на 5 август 2015 г. в имението си в Bel Air. Списъкът с гости включваше само около 70 души, но всяко име беше звездно: имаше колеги на Джен по телевизионния сериал "Приятели" Лиза Кудроу и Кортни Кокс, Орландо Блум, Емили Блънт, певицата Сиа и други известни личности.
Двойката реши да напусне по-малко от две години по-късно, в средата на февруари 2018 г. Бившите съпрузи продължават да общуват и дори се срещат на приятелски партита. И така, през 2019 г. те празнуваха Деня на благодарността заедно.

2016: Майкъл Фелпс и Никол Джонсън
Скрит текст:


Олимпийският плувец и избраният от него моден модел имаха три сватбени церемонии! Първо, през юни 2016 г., двойката проведе интимна церемония в задния двор на дома си само с петима души. Скоро след това младоженците пътуват до Кабо Сан Лукас в Мексико, където вече са събрали около 50 близки роднини и приятели на 29 октомври 2016 г.
Накрая младоженците организираха голямо социално събирание в навечерието на Нова година в историческия хотел Arizona Biltmore във Финикс. Заедно двойката отглежда три деца.

2017: Серена Уилямс и Алексис Оханян
Скрит текст:


Тенис суперзвездата Серена Уилямс и съоснователят на Reddit Алексис Оханян се ожениха на 16 ноември 2017 г. в Ню Орлиънс Център за съвременно изкуство. Гости на пищното парти бяха Бионсе, Ким Кардашиян, Ева Лонгория, Кели Роуланд и Анна Уинтур.
Булката смени три рокли: на церемонията беше облечена в пухкава рокля на Александър Маккуин, на рецепцията пристигна с рокля от Версаче, украсена с пера, а за първия танц носеше по-къс вариант от нея. Двойката има дъщеря Олимпия, която се роди няколко месеца преди сватбата.

2018: Меган Маркъл и принц Хари
Скрит текст:


Несъмнено една от най- обсъжданите сватби през последните години - и всички тези две години Меган и Хари, също многобройни инсайдери дават нови причини за разговор.

2019: Джъстин Бийбър и Хейли Болдуин
Скрит текст:


И тази сватба може да се нарече една от най-очакваните - и най-вече самите булки и младоженци я чакаха. Факт е, че поради проблемите със здравето на Джъстин тържествената церемония трябваше да бъде отложена за една година, въпреки че бракът е регистриран в любов на тайна церемония през есента на 2018 г.
През октомври 2019 г. те най-накрая успяха да отпразнуват това събитие със семейство и приятели на знаменитости. Партито се проведе в хотел Montage Palmetto Bluff в Южна Каролина. През най-официалната част на вечерта Хейли носеше бял четириметров воал. Е, за партито булката беше подготвила още два тоалета: от Ralph & Russo и от Vera Wang.

2020: Принцеса Беатрис и Едоардо Мапели-Моци
Скрит текст:


Тази година пандемията от коронавирус наруши плановете на много хора: нито големи социални събития, нито луксозни сватби с много гости не бяха предназначени да се състоят. Но принцеса Беатриче и нейният годеник Едоардо Мапели-Моци не се покориха на съдбата. Първоначално сватбата им беше насрочена за 29 май, но празникът трябваше да бъде изоставен - по целия свят режим на карантина и самоизолация беше в разгара си.
Но веднага след като ограниченията започнаха да се премахват, Беатрис и Едоардо се ожениха на 19 юли на скромна частна церемония . Булката също не похарчи за тоалета - роклята на нейната баба, кралица Елизабет II, създадена през 60-те години, беше леко променена за нея.

# 6
 • ...на безопасно
 • Мнения: 2 638
Благодаря за Одри!

# 7
 • Мнения: 8 510
Интересно начало на темата. Благодаря.
Аз също харесвам Одри Хепбърн, но никога не съм се интересувала толкова подробно от живота й. Simple Smile

# 8
 • София
 • Мнения: 7 940
Наоми
Скрит текст:
Майли
Скрит текст:
Том Ханкс и Рита
Скрит текст:
Ема Робъртс и мъж
Скрит текст:
Мегън Фокс и Брус Уилис
Скрит текст:
Рийз
Скрит текст:
Хилари Дъф
Скрит текст:
Кейт Мос
Скрит текст:
Джеси Джей
Скрит текст:
Кит Харингтън Роуз Лесли
Скрит текст:

# 9
 • Мнения: 2 631
Благодаря за новата тема, страхотно оформена, с много интересена информация! 🌺🌺🌺

# 10
 • Мнения: 6 736
Том Ханкс и жена му ми изглеждат много хармонична двойка

Последна редакция: сб, 01 май 2021, 18:50 от MG18

# 11
 • Мнения: 2 473
Страхотно начало и много интересна информация за Одри и сватбите...не знаех, например, че музикалните фемилита Джаксън и Дебарж са били сродени по някое време.

# 12
 • Мнения: 5 748
Наоми е топ!

# 13
 • Мнения: 11 771
Благодаря за темата и страхотното инфо за Одри.
Браво на Злавещица за положения труд и хубавия пост със сватбите.
Светли празници!

# 14
 • Варна
 • Мнения: 7 766
Не бих казала, че Одри ми е някаква любимка, но с интерес прочетох за живота й. Впечатли ме!

Общи условия

Активация на акаунт