Пазаруване от Amazon - тема №83

• 64 419
  • 754
  •   1
Отговори
# 525
  • Бургас
В евро, по курса на твоята банка.
Курса на Амазон не е изгоден.
За английския съответно избираш да плащаш в паунди.

# 526
  • София
Моите карти са в каквато валута ми е сметката, с изключен Амазон конвертор, и проблеми не съм имала никога.
Интересно ми е как се разбира, че в евро е по-изгодно от в лева.

# 527
Накрая преди плащането излиза сумата в лева. Ако я разделиш на еврата, които ти е сметката виждаш курса.. който не е изгоден

# 528
  • Бургас
Накрая преди плащането излиза сумата в лева. Ако я разделиш на еврата, които ти е сметката виждаш курса.. който не е изгоден

Точно. Еврото го смята над 2 лв.

# 529
Здравейте,
Досега поръчвах от Амазон с КДшопинг. За съжаление затварят офиса си в Бургас и ще изпращат само с куриер. Може ли някой от Бургас да сподели за други превозвачи, които имат офис в Бургас....
Благодаря!
Габиели .Влез в сайта да се регистрираш.

# 530
  • София
При избор на валута при регистриране на картата, какво да избера - евро или лв.? Има ли някакво особено значение? Картата ми е Виза електрон, сметката е в лв.
Не четете или не разбирате, не знам. Вижте пак болднатото и тогава говорете кое е по-изгодно.
При плащане на поръчка се избира валутата на самия сайт.

# 531
  • София
При избор на валута при регистриране на картата, какво да избера - евро или лв.? Има ли някакво особено значение? Картата ми е Виза електрон, сметката е в лв.
Не четете или не разбирате, не знам. Вижте пак болднатото и тогава говорете кое е по-изгодно.
При плащане на поръчка се избира валутата на самия сайт.
Може и без нерви нали????

При самата регистрация,  няма кой знае какво значение какво е избрано. Регистрирала съм и с друга валута спрямо картата.
Важно е какво избираш накрая като валута за плащане . Тогава е най-добре да избереш основната за сайта, евро,  паунда, долари, иначе излиза по- скъпо превалутирането .

# 532
Аз скоро установих, че след като платя нещо в .DE с английската ми карта в паунди, банката ми спира някаква такса NON-GBP PURCH FEE. Та последния път избрах да платя с валутата на картата, а не в евро, както правя с БГ картата си. Според това, което си пресметнах има някаква много малка разлика в превалутирането, по-добре от тази такса.

# 533
  • София
Къде видя нерви, trikitil? Чак пък нерви, и то заради форум... Simple Smile
При мен няма такса, или поне не съм забелязала. Моята карта е от БГ и единствено ми удържат пари за смс, който ми пращат при теглене на суми.

# 534
  • гр. София
Тук е станало малко като развален телефон- момичето пита за едно, а отговорите са за две различни неща и става объркване.
При регистрация или вкарване на данните на нова карта се посочва валутата на картата /вероятно в лв в случая/, а при плащане се избира винаги валутата на сайта - евро, паунд, долар, при изключен конвертор на Амазон. 

# 535
  • Сф
Само на бързо да кажа, че днес получих това яке. Хванах го на 12 евро. За парите си става. ХЛ отговаря на 42-44.

https://smile.amazon.de/gp/product/B07GVG6XWT/ref=ppx_yo_dt_b_as … ie=UTF8&psc=1

# 536
  • София
Тук е станало малко като развален телефон- момичето пита за едно, а отговорите са за две различни неща и става объркване.
При регистрация или вкарване на данните на нова карта се посочва валутата на картата /вероятно в лв в случая/, а при плащане се избира винаги валутата на сайта - евро, паунд, долар, при изключен конвертор на Амазон. 
Ей, откога не бяха ме наричали момиче... Трябва да те черпя много.
Разбрах, да изключа конвертора на Амазон.
М/у другото, едва вчера разбрах, че курсът при превалутиране не е точно курс "продава" на банката, има някаква минимална разлика.

# 537
  • София
Ако картата е Виза, те имат някакъв техен курс, ако не се лъжа, по него се превалутира. Или поне така бях чела тук, даже линк имаше към курса на Виза за деня...

# 538
  • София
От сайта на ПИБ:
Всеки път когато плащате с Вашата карта във валута, различна от валутата на Вашата сметка, банката извършва обмяна или т.нар. "превалутиране". При превалутирането се прилага обменният курс за картови трансакции на Fibank към момента на обработка на трансакцията.
Напр. днес Британска лира GBP 2.26450 2.29450
По обикновените валутни курсове:
Британска лира GBP 2.21430 2.32140

# 539
Ако имаш карта Виза - тук се гледа курса при плащания с нея:
https://www.visa.co.uk/support/consumer/travel-support/exchange- … e-calculator.html

За Мастъркард сайтът е:https://www.mastercard.co.uk/en-gb/consumers/get-support/convert-currency.html  

Курсът днес за плащания с Мастъркард е 1 GBP = 2.281876 BGN и за плащания с Виза 1 GBP = 2.288428 BGN

Банката обменя по тези курсове, ако няма някакви допълнителни такси. Моята карта е Мастъркард от ОББ и плащам винаги по този курс, който излиза в сайта на Мастъркард, не по курс на банката. Специално ОББ нямат допълнителни такси.

Последна редакция: чт, 09 май 2019, 19:00 от Greene

Общи условия

Активация на акаунт