Отговори
# 675
мАни якето....ей това ми боде очите на мен :

Някой се изживява като наместник на бог и наказва грешниците . Другото ,за което се сещам е притчата за Каин и Авел https://sanovnik.bg/n30-54044-Притчата_за_Каин_и_Авел

# 676
Може ли някой да прикачи снимка на завързаната жена от промото? Не я виждам.

Ето кадри със завързаната жена! Не се вижда коя е, има кадри в гръб и показват ръцете само:

# 677
Не виждам у Лазар потенциал да бъде убиеца. Показват, че убийствата са премислени, подготвени, със символика и послания. Според мен убиеца е интелигентен, потаен, с личен мотив. Лазар ми е някакъв въздухар, типично хипи, вдъхновява се от съответната литература, повлиян от която подмята дълбокомислени фрази пред Диана, ходи по публични демонстрации,... не, не ми се връзва с образа на търсения човек.

# 678
  • Street of Dreams
А още по-малко се връзва хипар-националист. Joy
Ама айде, то на този фон...

# 679
  • España

Скрит текст:
мАни якето....ей това ми боде очите на мен :

Някой се изживява като наместник на бог и наказва грешниците . Другото ,за което се сещам е притчата за Каин и Авел https://sanovnik.bg/n30-54044-Притчата_за_Каин_и_Авел
Това е едно на ръка, те тези теми са вечни като предаването "Бразди" по Националната телевизия... Но някой ,който носи Библията неотлъчно до себе си - на мен ми говори за човек фанатично убеден в чувството си за раздаване на справедливост- дълбоко личен мотив ...не просто "Спасител в ръжта" - отмъстител за някога извършено зло... Hеобходими са му били години подготовка, за да бъде максимално прецизен в отмъщението си !

# 680
Dzqn, как разбрахме, че е жена? Нещо ми се губи този момент, а главата може да е на слаб мъж?

# 681
Dzqn, как разбрахме, че е жена? Нещо ми се губи този момент, а главата може да е на слаб мъж?
Някой предполагаше.. Grinning

# 682
Саунд трекът- Scarborough Fair- на епизодите бил английска народна песен от Средните векове Записана е през 1670 г. В шотландски сборник  се открива аналог на тази песен, където един рицар  поставя невъзможни задачи пред красиво момиче, в което е влюбен и заплашва да отвлече, ако изгората му не може да ги изпълни. Сред английските фолклористи битува и мнението, че  окончателния си вид песента придобива по време на Голямата чумна епидемия, като апологетика на безсмъртната любов. Песента е изпълнявана и от Саймън и Гарфънкъл има 21 римейка.Ето и римейк на същата песен в японски детски анимационен филм:
http://www.youtube.com/watch?v=B_K0ceNbywM

# 683
А още по-малко се връзва хипар-националист. Joy
Ама айде, то на този фон...

На мен не ми се връзва и хипи с Библия.

# 684
Аз видях оригинилния текст на Английската народна песен, но се различава малко от песента от саундрака по това, че са добавен още два куплета. За детето, което спи в планините без да знае нищо за порива, за войникът, който си чисти пистолета, без също да е наястно с порива и за генералите, които карат войниците си да убиват, забравили отдавна каузата, за която са се борили. Нещо такова ...

Саунд трекът- Scarborough Fair- на епизодите бил английска народна песен от Средните векове Записана е през 1670 г. В шотландски сборник  се открива аналог на тази песен, където един рицар  поставя невъзможни задачи пред красиво момиче, в което е влюбен и заплашва да отвлече, ако изгората му не може да ги изпълни. Сред английските фолклористи битува и мнението, че  окончателния си вид песента придобива по време на Голямата чумна епидемия, като апологетика на безсмъртната любов. Песента е изпълнявана и от Саймън и Гарфънкъл има 21 римейка.Ето и римейк на същата песен в японски детски анимационен филм:
http://www.youtube.com/watch?v=B_K0ceNbywM

# 685
Направи ми впечатление, че Попето се обади на Миа да докладва за алибито на Асен. Нали уж не искаше да работи с нея. Особено подробно й разказваше. Интересно, зачудих се, дали не работи също Попето под прикритие.

# 686
В гръб завързаната ми заприлича на Камелия 🤔. Емилия е руса, а тази сякаш е с тъмна коса. Или от светлината да е ...

# 687
Според мен Камелия повече няма да я дават.

# 688
  • Street of Dreams
А аз си мисля, че поне иконописеца ще го видим пак.

# 689
Нещата много се заплетоха, позабравила съм доста работи и пуснах епизодите от начало. В няколко поста ще споделя какво ми е направило впечатление от първи епизод. Simple Smile

1. След като откриват тялото на Каракехайов, Филип седи вгледан в езерото. Дават на флаш моменти - огън, кучешки лай, трупа в езерото, трупа облян в кръв и лифта.
2. Лекарят казва, че трупа има прободна-прорезна рана в слънчевия сплит. Има следи от борба. Смъртта е настъпила мигновенно. Очните ябълки са извадени с остър предмет, после са върнати обратно в очните кухини, без да бъдат наранени клепачите. Има охлузвания и натъртвания, защото е влачен. Споменава, че нараняванията най-вероятно са от ДЪНОТО на езерото.
3. Каракехайов е глава на канала за трафик на бежанци от близкия изток от българска страна. 
4. Каракехайов е от Устово.
5. Пред колата на Мия по път за Смолян пресича мъж с раница. (по облекло прилича на Лазар)
6. На флаш моменти: огън, мъж бърше кръвта по ножа (ножа е с кафяво, червеникава дръжка), в гората притичва мъж с тъмни дрехи и светла раница, огън. (тъй като често Лазар е спряган за убиец впечатление прави, че убиеца винаги е в тъмни дълги дрехи, всичко му е покрито, докато Лазар ходи доста по-леко облечен и в по-светли цветове)
7. На иконите направени от сина на Каракехайов е изобразена майка му. (Защото била най-близкия му човек. В 6ти или 7ми епизод на флаш даваха Библията. Засега сина е единствения, който са ни показали, че има ясно изразена връзка с религията.)
8. Краси казва, че няма никакви следи и единствения начин трупа да се е озовал в езерото е да е метнат от въздуха. По-късно става ясно не нищо не е летяло над езерото.
9. “Намери начин да го спреш! Страхът! Иначе той ще води разследването, а не ти! Ръцете ти треперят! Хората ти не са слепи! Ще се видим на аутопсията! Ако има нещо звънни!” - баща Чанов към Филип.

След малко ще пусна още!

Общи условия

Активация на акаунт