Магията на изтока - тема 57

• 20 584
  • 727
  •   1
Отговори
# 630
Джунг Ги официално е свободна катеричка.Разводът е приключил мирно, кротко и без претенции от двете страни.

OST-то на The Untame

Харесва ми,но на анимето ми харесва повече

# 631
  • MJF
Аз си признах че съм малко комета тези дни.

Simple Smile Бел , хайде на текущия японски клон. И аз ще погледна  Nagi's Long Vacation Episode 1  и след това ще се върна на това което писа за него rossonera.

Малко назад се връщам. Туй Human, Space, Time and Human (2018)
някак си като "не гледам" ми звучи Tuon, ще взема да му го прескоча  Thinking. По тематиката за обществото им, гледах The Net (2016), там на фона на жител от Северна Корея, се дадоха някои големи обществени сбоеве. Стига ми към момента толкоз по тази тема. Виж в Stop (2015) видях нещо друго от Дук. Туй пък Fork Lane (2017) не му написали някакъв сюжет тук още.

В основния ми сериален ресурс нещо ме озадачи миналите дни. Видях качено това Akari to Kuzu SP. И като  го сложих на търсачката да ми каже какво е това нещо кой знай какво упътване не намери. Като стигна до моите машини пак ще проверя.

Виждам готов за мен Fake Affair (Gisou Furin) Episode 2 . Следва. Да видя щерката Уатанабе как ще е в него  Wink.

Иначе минах анблок първите 6 епизода на Love Affairs in the Afternoon.
Нали съм забравана и кой знае какви големи подробности от японската сага не помня. Но да речем в японската ей бога ми въобще не се сещам да са ме занимавали с тийнове и родителски тела  newsm78 Thinking. А тук има такива и .... са ми напълно излишни. Родителското тяло се играе от Kim Mi-Kyung на която съм си фен и въпреки цялата комичност на образа ѝ а и аз по принцип я възприемам като комедийна актриса на малкия екран, все пак образа ѝ ми е крайно излишен и го поредактирвам. Всичко в тази героиня ми е ясно още преди да се появи на сцената и така до финала  Mr. Green. Същото се отнася и за двата тийна - щерката на едната главна ГГ и ученика с изневеряващия си родител.  Mr. Green. Иначе гоооляма депресия в първите епизоди и едвам добутах до 5-6-където настана раздвижване някакво. Към  knit имам един единствен въпрос и той е свързан с дуета с папагалите. Тез двамата първите 4 серии едвам ги изтраях без да пипна мишока ама все чакам някъде сценариста да се сети да ми подскаже туй тяхното съжителство аджеба какво по-точно е, защо е такова. Но не, ни гък и аз наказана и в позиция готовност с мишока пуфтя ли пуфтя и не смея да ги отредактирам и се залисвам с пернатите.  Mr. Green. Който гледа туй заглавие до 6 вкл. да ми каже изпуснала ли съм или още е неясно как съжителстват тез двамата с папагалите. Thinking

# 632

Бел , хайде на текущия японски клон. И аз ще погледна  Nagi's Long Vacation Episode 1  и след това ще се върна на това което писа за него rossonera.

На клона съм. Сега ще го гледам и по-късно ще коментирам. И Tокийските ергени ще следя, само Fake Affair ще пропусна, че нещо не ме грабна.

# 633
Тегаво ми върви на мен Love Affairs in the Afternoon. На трети епизод се мъча още. Не помня японската версия да ми е била чак толкова скучна. Актьорите са добре подбрани и добре играят, но самата атмосфера на сериала не ме "хваща". И не е, защото историята ми е позната.Това никога не ми е пречело.
Шош, и при японците май имаше някаква злобна свекърва, но може и да греша.

Class of Lies
Ученичка в елитно частно училище е убита. Заподозрян е неин съученик. Назначават му адвокат от известна фирма, който трябва да приключи делото колкото се може по-бързо и без много шум, за да не се разруши имиджът на училището. Но нещата излизат извън контрол и случаят се раздухва. Адвокатът е уволнен и губи всичко. За да разкрие истината зад убийството и да си върне доброто име той става учител в същото това училище. А там нещата изобщо не са толкова розови, колкото ги изкарват. Насилието и съперничеството между учениците никак не е безобидно, а и изглежда, че доста от тях има какво да крият.

Moment at Eighteen
Още един ученически сериал, но не съм го погледнала, за да дам коментар.

Doctor Detective
Лекарка се занимава със заболявания причинени от недобри условия на работното място. Има и лична драма. Била е женена в богато семейство, но сега живее сама и не ѝ позволяват да вижда детето си. По стечение на обстоятелствата започва да сътручничи на своя колежка, която оглавява нещо като нашето Безопасност на труда.

Justice
Типичен за жанра си сериал, с добър каст. Историята е позната - богати чеболи, които си мислят, че са над другите и всичко им е позволено. Адвокат измъкнал се от мизерията с мисълта да отмъщава. Прокурорка, която си мисли, че може да промени статуквото.

Rookie Historian Goo Hae-Ryung
Девойка изпреварила малко времето си. Обича книгите, интересува се от "запада", отстоява мнението си. Принц, който пише книги под псевдоним въпреки забраната на баща си. И по-големият му брат - престолонаследник, който се опитва да прокарва неприемливи за конфуцианството идеи като тази жени да станат историци в двореца. Шин Се Кьонг си я знаем, някои я харесват, други - не. Ча Ън У е дръвце, но пък е сладур. Бонусът тук е Пак Ки Унг като престолонаследника.

Golden Garden
Тя е изоставена като дете. Израства в сиропиталище и не помни нищо от живота си преди това. Работи в болница като се грижи за болните. Позитивен, открит и добродушен човек.
Той е полицай. След смъртта на родителите му при катастрофа е отгледан е от баба си, която съвсем не си поплюва и му разказва играта (в добрия смисъл).
Другата Тя е доведена сестра на Тя и живее с майка си. Двете имат една едничка цел. Да живеят в богатство независимо какво ще им струва това. Преди години "открадват" самоличността на Тя и избягват. Сега Другата Тя е популярно рекламно лице и се опитва да омотае в мрежите си богат наследник на голяма козметична компания. Неговата майка обаче не одобрява кандидат-снахата. Освен това Другата Тя крие още една тайна. Преди е живяла с мъж, от който е родила дете, но ги е изоставила след като се усетила, че бедния живот не е за нея.

# 634
И тийнове имаше в японския оригинал, и свекърва. Те са част от историята, но тук са досадни, нахални, влудяващи, елементарни, простовати, разработени точно по корейски манталитет и за корейският зрител.
В японският вариант свекървата дори подкрепяше снаха си и виждаше отлично какво прави сина ѝ, а в корейската - ти идва да вземеш една пушка и да отстреляш нахалната вещица, която си вре носа навсякъде.
И учениците на Сенсей не бяха така нагли и досадни, като този сърдит охлюв от Cross Gene, в корейската версия.
И, да, корейският римейк няма нищо общо с японския, само героите в историята са същите.

Липсва истинският драматизъм в главната героиня (Ая Уето беше страхотна), няма я тази страст между двамата, а и да ме прощава Йе Джи Уон, но тя е отлична като комедийно/пародийна актриса, но е на светлинни години зад Мичико Кичисе.
Корейците са като двама ученици. Държат се за ръка, вървят все в една гора и броят пчелички и мухички. Бавно, протяжно, скучно и предвидимо. Страстта липсва.

Последна редакция: вт, 23 юли 2019, 18:06 от rossonera

# 635
  • MJF
 Rolling Eyes на моменти се притеснявам за паметта си но се успокоявам че ако хард-диска ми в главата не трие цялата тази информация няма да има място за тази дето си ми трябва.  Thinking
Еми ще трябва да си припомня поне началото на японската. Въобще не включвам за някой извън основния дует. Освен това че и двамата имаха други половинки преди това. Embarassed Rolling Eyes
А за това съжителство на семейството с птиците?
Скрит текст:
Знаем ли нещо по същество защо така? Тази цялата психоза към птиците, тез обръщения, подхвърленото май вече на 2 пъти че дефакто не са имали въобще интимни отношения......въобще нещо освен че си казват мама-тате и че живеят под един покрив. Иначе до тук от 6 епизода е направо преливане от пусто в празно това дето дават за тях. Меко казано омръзна. А аз 6 серии в засада с мишока слухтя ли слухтя че и внимавам да не изпусна някаква същестена реплика  Whistling. Еми депресирах се направо от тез двамцата. Даже 2 папагала не ме поддържаха в тонус като зрител  а аз съм си животнофил все пак   WinkLaughing.  
Иначе сам по себе си птичаря- таткото на пернатите ме  Mr. Green.
Скрит текст:
Двата тийна и свекървата са де що клишета и "красоти" знаем от кор-сериалите. То особено ученика де- този е от породата на свекървата изцяло, има да си пати тепърва в живота с тази праволинейност . Щерката е стигнала до извода, че няма как възрастен да не изневерява, а вкъщи е вече на възраст където почва да вижда реално каква е връзката на родителите ѝ. Нейния образ може да се развие добре но защо ли дълбоко се съмнявам в  knit.
2в1 , дерзай  Hug, след 5-и епизод малко динамика ще има поне  Simple Smile. Вярвай ни на нас с rossonera.
Скрит текст:
За подобряване на настроението се сещам как свекървата довтаса с трето пиле  Mr. Green

# 636
Ох, Шош, изгледах ги епизодите набързо с голямата помощ на Мишо, но впечатлението ми не се промени. Дори свекито не може да ме издразни. С толкова опит съм с корейските свекърви и тъщи, че тази е на много ниско стъпало. Освен, че си вре носа където не ѝ е работа, в общи линии е безобидна. Дори ми се стори, че се опитва някак да помогне на снаха си.
За папагалите...
Скрит текст:
до колкото схванах с моето гледане, май е защото не могат да имат деца. Само не разбрах дали е, защото някой от двамата има медицински проблем или е заради липсата на секс между съпрузите.

# 637
Изгледах първи епизод на Nagi's Long Vacation. Хареса ми дори повече отколкото очаквах. Чувствам героинята близка и я разбирам, мога да се идентифицирам с нея ако не на 100 процента, то поне на 85. Добре познавам нуждата да престанеш да отговаряш на чужди представи и очаквания и най-после да бъдеш наистина себе си.

# 638
Японските дорами ме заинтигуваха, но за съжаление няма да мога да се включа с текущото гледане. Поне ще следя коментарите ви. Това да си баба изисква жертви Mr. Green. Буболечето е на първо място, а тя ще е при мен почти през целия август  newsm44.

# 639
  • BG
Започнах Her Private Life , като превъртя фенските глупости, засега ми харесва.

# 640
Това да си баба изисква жертви Mr. Green. Буболечето е на първо място, а тя ще е при мен почти през целия август  newsm44.
Голяма веселба ви чака! Хубави емоции са това.

# 641
  • MJF
И аз видях Nagi's Long Vacation 1 . Към писаното от rossonera и Бел да прибавя и моя коментар.
Haru Kuroki до тук я помня най-вече като чаровната героиня от The Emperor's Cook. Голям кураж показа с това как радикално процедира в първи епизод. Да видим нататък борбата ѝ със себе си да се промени. Нацели готини съседи в тази сграда. А съседа с татуировките приветствам след ролята му в "розовото фламинго" / A Story to Read When You First Fall in Love. Тук поне няма да има статисти/манекени/....и от този род а ще гледам игра от тез тримцата с Исей.
Да му мисли преводача.

Изгледах и I Will Not Work Overtime, Period 5
Този епизод изцяло посветен на един аспект от далекоизточното работене което ме потриса. Поне да се "успокоя" че го виждат ако не друго. Историята не че не ми е ясна накъде върви и до къде ще стигне но всичко е приятно и добре направено и дадено. За успокоение на преводача го гледах на неговия сайт.

Мда, 2в1, тази свекърва в сравнение с тез дето се "ширят" по кор-сер. фронт е направо света вода ненапита  Mr. Green.
Проблема за мен в това заглавие е че с поезията и речетативите зад кадър се опитват да създадът някаква по-рафинирана атмосфера един вид , по-абстрактна, по от частното към общото. Но това на фона на цялата махленщина с редица образи извън главните герои. И се получава нищо повече от "махалата". И така и ще завърши според мен със сигурност.
Гуш на Буболечето и безброй радостни мигове като се гледате.

Последна редакция: ср, 24 юли 2019, 09:15 от Шошулчо

# 642
The Overture
Филмът е вдъхновен от живота на  Luang Pradit Pharoh (Sorn Silpabanleng),който е музикант,композитор на тайландски народни песни.Успява да създаде нов стил в музиката като използва традиционни инструменти.
На 5 години започва да свири на  Khong Wong Yai (тайландски ударен музикален инструмент).На 11 започва да свири на ranad.Свири на sam sai и на ксилофон.Когато е на 19 г. изпълнява ода за принцеса Maha Chakri Sirindhorn и принц Prajuripravangsawong Department of Phraya Panu Chuanwong Worawadee и става изключително популярен.По-късно става служител в министерството на кралската пантонима и лично преподава музика на принц Rama XII.Помага на краля за написването на 3 песни Ratreepradupdoaw, Khmerrahong, Homrongkluenkratopfung.
Участва в номинациите за чуждоезичен Оскар,но не успява да спечели наградата.Има сериал със същото име от 2012г. излъчван по  PBS Thai TV.
Филмът наподобявя биографичен и филосовски.Показва израстването,бунта,падението,възхода на един човешки живот посредством традиционен музикален инструмент,който се явява и мерило за етика и морал.
Любимата ми сцена е когато получи шанс отново да се изправи срещу своя конкурент.Толкава решимост и отдаденст към музиката.Толкова много сила и еуфория когато печели и се превръща в един от най известните музиканти в Сиам.
Другата сцена,която ме впечатли е по-време на бомбардировките (IIсв.в.) се връщат да спасят един музикален инструмент.
Много ми хареса.Обичам филми с музика.Освен това ни показва,че има възходи и падения,че човек се учи постоянно и ако това,което прави е в сърцето му,няма да може да избяга от него.Понякога човек не избира да има такава съдба, но вместо това съдбата е решила друго.
Не на последно място.Музиката е разкошна и наистина екзотична.Хората трябва да пазят автентичната си народна музика независимо от кое кътче на света са.Ние я приемаме за даденост,но историята зад нея крие съдбата,борбата и духа на нашите предци.

Интересното е,че режисьора е търсил актьор,който да може да свири на ranad,но не успява да отркие.После започва да търси артист,който да има достатъчно време,за да се научи да свири.Случайно попада на  Anuchit Saphanphong,който никога не е свирил на музикален инструмент,но имал умението да усети ритама на музуката.

Последна редакция: ср, 24 юли 2019, 13:19 от Tuon

# 643
Гледам си The Untame и си мисля,че този който играе  Уей Усиен ми е познат,но пък не се вълнувах толкова много,че да проверявам.До снощи,защото мързелат ми беше победен от любопитството.
Така изглежда в сериала
Скрит текст:
Xiao Zhan - mydramalist и излезна,че е участвал в Fights Break Sphere,а аз него го гледах много внимателно. Heart Eyes
Той е от групичката на Малчо в училището,но трябваше да се върне при чичо си,за да му помогне за нещо.
И в Борбата...
Скрит текст:

Вече почвам да ги разпознавам.Innocent Scream Smiley

# 644
  • DE
Голям е красавец, още в битката го забелязах. Сутринта четох за сериала и веднага го познах Grinning bowuu

Общи условия

Активация на акаунт