Студенти в UK - 11

• 73 465
  • 752
  •   1
Отговори
# 240
Срещат се докторанти,например чужденци с лош английски,но това няма нищо общо с местния акцент.

# 241
A преподавателите имат ли този акцент, и аз си го мислех за Шефилд, ме може щерката първоначално да не ги разбира добре!

Предполагам, че в академичните среди не се усеща толкова много, защото доколкото знам някои англичани с убийствен акцент с времето са си го подобрили. Другото пък е, както беше споменато, че по университетите има масово чуждестранни преподаватели, при които проблемът е като цяло език, а не само произншението.

Благодаря за отговорите. Питах от чист интерес. На скоро гледах един документален филм, в който масово говореха със северняшки акцент и въпреки че разбирах, със сигурност усетих разликата от това, на което сме се учили в училище / частни курсове / сертификати (акценти London, Liverpool, Manchester, понякога и шотладнски).

# 242
Дъщеря ми учи в Шотландия. Казва, че в университета преподавателите говорят английски достатъчно чисто, въпреки че са с много интернационален състав.
Акцентът на местните е по-особен, но се свиква лесно, защото там нямаш кой знае какво многообразие в темите.

# 243
Дъщеря ми учи в Нюкасъл, в началото наистина казваше че трудно разбира техния акцент, но свикна бързо. А преподавателите наистина са интернационални, но добре говорели английски и каза че им разбирала.

# 244
А като цяло доволна ли е? Мисли ли, че тези пари и заеми си струват и научава нещо? Питам, защото има и хора, които казват, че не мислят, че си струва парите.

# 245
А като цяло доволна ли е? Мисли ли, че тези пари и заеми си струват и научава нещо? Питам, защото има и хора, които казват, че не мислят, че си струва парите.

Според моята дъщеря, всеки паунд похарчен за образованието й в Англия си струва. Доволна е, че е тук, а не в България. Говоря за образователната  система.

# 246
Доброто образование е скъпо, но в много българи все още битува мнението, че не си струва да се харчат тези пари, а " държавата" е длъжна. Поддържам горното мнение, че всяка стотинка , похарчена там за образование си струва.Казват го и моите деца, За съжаление не всички родители могат да си го позволят. От друга страна и самите тези университети и средата там -преподаватели и студенти,променя  децата.

Последна редакция: пт, 26 юли 2019, 13:07 от Залп

# 247
Доброто образование е скъпо, но в много българи все още битува мнението, че не си струва да се харчат тези пари, а " държавата" е длъжна. Поддържам горното мнение, че всяка стотинка , похарчена там за образование си струва.Казват го и моите деца, За съжаление не всички родители могат да си го позволят. От друга страна и самите тези университети и средата там -преподаватели и студенти,променя  децата.
Да, така е. У нас битува такова мнение, защото ценностите ни отдавна много се промениха. Ще си позволя да цитирам един много уважаван от мен учител, физика ТЕОДОСИЙ ТЕОДОСИЕВ, който на скоро в интервю в предаването "Панорама" каза: ""Едно дете, за да има висок коефициент на интелигентност до 9 ти клас трябва да е прочело поне 1000 книги с по 600 страници едната.
"Жак Атали още през ХХ век беше казал: "През ХХI век най-скъпият и най-ценният продукт ще бъде доброто образование." Цели народи могат да изчезнат. Ще оцелеят тези народи, които успеят да използват интелекта на децата си. "

# 248
Здравейте! Има ли родители, чиито деца учат Film and TV studies/Film & Visual Culture/Film and Media или нещо подобно в Шотландия? Можете ли да споделите мнения - доволни ли са от избраната специалност, намерили ли са си работа по нея (ако вече са завършили) и дали си заслужава изобщо да избереш да учиш това?

# 249
Здравейте! От Варна сме и имам дете, на което му предстои изпит IELTS, та въпроса ми е дали има значение къде ще се яви? 

# 250
Здравейте! От Варна сме и имам дете, на което му предстои изпит IELTS, та въпроса ми е дали има значение къде ще се яви? 
Моето мнение е, че няма значение. Проверката на резултатите и оценката се извършва на едно място. По принцип  изпитът се администрира от три световни образователни организации: Британски съвет, IDP, IELTS Australia и Университета Кеймбридж. Важното е да си изберете удобна дата и място. Успех.

# 251
  • В най - голямото село
Подкрепям напълно казаното от ЗАЛП. А това, че е скъпо, почти всички състуденти и приятели на дъщеря ми в UK ползват стипендии и финансиране, работят, т.е. и желание да има.

# 252
Да, така е. У нас битува такова мнение, защото ценностите ни отдавна много се промениха. Ще си позволя да цитирам един много уважаван от мен учител, физика ТЕОДОСИЙ ТЕОДОСИЕВ, който на скоро в интервю в предаването "Панорама" каза: ""Едно дете, за да има висок коефициент на интелигентност до 9 ти клас трябва да е прочело поне 1000 книги с по 600 страници едната.
"Жак Атали още през ХХ век беше казал: "През ХХI век най-скъпият и най-ценният продукт ще бъде доброто образование." Цели народи могат да изчезнат. Ще оцелеят тези народи, които успеят да използват интелекта на децата си. "
[/quote]
Като дете имах една грамофонна плоча с различни сентенции и дълбоко   В съзнанието ми е останала една: Попитали Ги дьо Мопасан-колко книги трябва да прочете човек през живота си? - а той отговорил- Няколко тома.- А кои именно, попитали го отново? Отговорът му  бил- За да разбере човек това, трябва да прочете няколко хиляди тома🤣

# 253
  • Варна
Честито на всички новоприети студенти!
Да са здрави и много успешни им желая. bouquet

Ние /децата ни  Simple Smile/ са наред есента. Надявам се да не им се отнеме шанса да получат образование в UK.
Все още моята дъщеря не ни е информирала за конкретни специалности, надявам се скоро да вземе решение и да не сгреши.
Имам въпрос, надявам се да не е тотално тъп, но... . При попълване на 5те специалности/университети, това наведнъж ли трябва да се направи? Ако реши да пробва и в Кеймбридж, срока за кандидатстване там прочетох, че е 15 октомври. Към тази дата ли трябва да е готова и с останалите 4 желания за които срока е 15 януари?

Юни месец се яви за сертификат САЕ Аdvanced, има 209 от 210 точки. Надявам се да не настояват някъде за IELTS.

# 254
  • софия
Да не повярва човек, че година след моите панически питания тук, мога да споделям полезно инфо Simple Smile
Не, не трябва да записва всички 5 желания наравно с Оксбридж. Даже не трябва и въобще да ги попълва всички. Според изчетеното в the student room дори има кандидати които умишлено подават на 4 места и изчакват за да видят “ накъде духа вятъра”, един вид си запазват 5-тото място след като получат определена картинка с вече подадените 4.
Няма причина да и искат IELTS. Толкова много сайтове изчетох преди година, навсякъде срещнах изброени различните дертификати, като в някои университети дори са цитирани и минимума точки, който те биха пруели-тоест не просто най-малко В НА CAE, ами еди си колко точки от В на САЕ.
Браво на детето ти! Страхотен резултат на сертификата!
Успех с кандидатстването!

Общи условия

Активация на акаунт