Студенти в UK - 11

• 73 472
  • 752
  •   1
Отговори
# 255
браво за резултата на дъщеря ти, Flash! Simple Smile както е казала и Амели до 15-ти октомври трябва да се подаде апликацията, ако ще се кандидатства в Оксфорд или Кеймбридж и останалите четири избора могат да се попълнят до 15 януари, може и на части - не е задължително наведнъж да ги избере, но е важно при подаването през октомври да се плати по-високата такса на UCAS, че имаше и по-ниска такса само за един избор

за Оксбридж често има и предварителни изпити, за които срокът за записване изтича началото на октомври, така че хубаво проследете специалностите, какви са изискванията и кога и къде трябва да се запише за предварителен изпит, ако има такъв... т.е. за Оксфорд примерно изпитът TSA беше със сигурност някъде през октомври и записването се правеше в Британски съвет до края на септември, в Кеймбридж май беше по-различна системата, имаше например допълнителен изпит за право там някъде през ноември, след подаване на апликацията

# 256
  • Варна
Благодаря ви! bouquet

# 257
Здравейте!
Да попитам колко време след подаване на документите за кредит получихте отговор?

# 258
  • София
Здравейте!
Да попитам колко време след подаване на документите за кредит получихте отговор?

Дъщеря ми подаде документите за заема на 13 май и получи отговор в края на май (двете писма), а последното което се носи в Унито получи миналата седмица.
Аз също искам малко помощ ако някой знае, за догодина как най-лесно може да комуникира с тях за втората година, защото тази ползвахме консултант?

# 259
За контакти- с мейли и си следете профила в Студент Финанс.

# 260
  • Варна
За студентите в Шотландия - кога получихте award letter oт SAAS ?

# 261
  • гр. София
Здравейте!

На 4 юни бяха доставени документите в Англия и на 12 август получихме писмото на хартия, което трябва да носи в университета.

# 262
  • Пловдив
За студентите в Шотландия - кога получихте award letter oт SAAS ?
Края на май месец го получи моя син

# 263
Здравейте Simple Smile Бих искала да попитам децата Ви какви банкови карти използват? На българска банка или на някоя английска?

# 264
Здравейте Simple Smile Бих искала да попитам децата Ви какви банкови карти използват? На българска банка или на някоя английска?
Дъщеря ми ползва две български карти за плащане на ПОС терминал.Ако тегли в брой от тях е скъпо. Има сметка и карта в Royal Bank of Scotland. За превод от България към RSB ползвам TransferWise, по евтин излиза превода.

# 265
  • Пловдив
Залп, а картата към Шотландската банка от университета ли е издадена? Питам, защото и моят син ще е студент в Единбург, и проучвам как ще е най-удобно да се разплаща, както и да превеждаме пари по сметка.
Изобщо, търся информация по въпроса.  Simple Smile

# 266
Залп, а картата към Шотландската банка от университета ли е издадена? Питам, защото и моят син ще е студент в Единбург, и проучвам как ще е най-удобно да се разплаща, както и да превеждаме пари по сметка.
Изобщо, търся информация по въпроса.  Simple Smile
Не, как от университета? Отишла е в офис на банката, (мисля, че предварително си е записала час) попълнила е необходимите документи и е открила сметката. Колкото и невероятно да звучи за нашите условия,  картата и пин кода е получила в различни писма, пристигнали в кампуса 🤣

# 267
daskal77, хич не се тормози да търсиш информация.
Част от информацията, която се дава на първокурсниците още по време на Orientation week е свързана с банките. Има достатъчно, всички с изгодни за студенти условия. Има Университети, които в кампуса имат клон на банка.
Като начало го прати с БГ карта, по чиято сметка ти ще внасяш. Най-добре да е карта на негово име към твоя сметка, за да следиш наличност и движение без да се налага да ти оставя пълномощно.
Британска карта ще му трябва, особено ако работи, и аз бих те посъветвала да не се запъваш да си стои с българска, защото ще ти е по-удобно. Wink Историята познава "изобщо не му трябва" случаи. Grinning
При моите деца постепенно БГ карта стана ненужна. Превеждам пари през Transferwise, ако се наложи.

# 268
Да допълня 🤣След дълго четене тук, направих следното. Първоначално изпратих госпожицата с 2 карти от различни банки. Притеснявах се , че ако е с 1 може да я загуби и става сложно да се отреагира веднага ( все пак не е тук в съседния град)🤣 Даже тя си направи и електронна карта на телефона и може да плаща на пос терминал и с него ( което е удобно) Шотландската карта я извади за да и превеждат заплатата (В края на първи курс започна да работи по 1-2 дни седмично)

# 269
  • София
Моята девойка си е с нейна карта и сметка, още не сме ходили да ми направи пълномощно за банката и се чудя в кои случаи е необходимо. Единственото което се сещам е при изтичане на картата иначе движенията и наличностите и сама може да си следи както досега. Моля ако пропускам нещо и е важно да ми кажете.

Общи условия

Активация на акаунт